icon

Nevera počas pauzy

14. máj 2021

Berie sa to ako nevera? Brali by ste to ako neveru ak by sa pocas pauzy pobozkal/a s niekym inym?

Strana
z2
aniko2
14. máj 2021

Ak si tú pauzu chcela ty, asi nemáš právo sa hnevať. Ak to chcel/a on/a , pravdepodobne už je jasné prečo.

petamich
14. máj 2021

ja v prvom rade neviem co je "pauza", mozem aj manzela zapauzovat, ked mi pojde na nervy? 🙂 a teraz k veci, uz len ta pauza za mna nevesti nic dobre a ak by som sa dozvedela, ze pauza bola vlastne vyhovorka pre to, aby si mohol/mohla uzivat s inymi, tak by som sa asi nepozastavila nad tym, ci to je nevera ale skor ci s tymto clovekom chcem byt aj po pauze - za mna nie

monka105
14. máj 2021

Technicky nie, bola to pauza. Prakticky, neviem či by som to dokázala hodiť za hlavu, aj keď by sme v tom čase neboli oficiálne vo vzťahu. Pauza je také alibistické vyjadrenie toho, že chceš na určitý čas spávať s niekým iným.

autor
14. máj 2021

Nie nie, nebolo to planovane vobec, a v podstate sme boli obaja za pauzu, nie ze by sme to vyuzili ako vyhovorku

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
14. máj 2021

Nebola planovana ta pauza ani ta pusa... Pusa bola v opilosti

solange7
14. máj 2021

Pauza je len jemne pomenovany rozchod. Ziadna pauza neexistuje. To by sme si takto mohli zapauzovat vsetky medziludske vztahy.

autor
14. máj 2021

@monka105 ta pauza urcite nebola zacata s umyslom uzivat si s niekym inym, a nemyslim si ze to takto pary vyuzivaju, nic proti

autor
14. máj 2021

Akceptujem to ako kto berie pauzu, ale poznam pary ktorym taka pauza aj prospela od seba, a nakoniec aj tak skoncili spolu, ale to nie je to na co sa pytam

autor
14. máj 2021

@viestta ja to chapem ako cas, aby sme si vlastne uvedomili ci spolu chceme byt, ci si chybame, na uvedomenie si nejakych veci

petamich
14. máj 2021

pozri je uplne jedno, co my si myslime 🤷‍♀️ kazdy ma definiciu nevery niekde inde, dolezite je, co si o tom myslis ty alebo tvoj partner, ked mu to medzi recou spomenies - "mimochodom bozkavala som sa opita s inym ale zlatko to vlastne nevadi, lebo sme mali pauzu, aby sme si uvedomili, ci spolu chceme byt" ehm no ja ti neviem 😃 takze ano ta druha strana to moze/nemusi vnimat ako neveru ale to uz so musite vydiskutovat vy, my ti spravime statisticku vzorku podla poctu ano/nie ale ako ti to pomoze?

lindous
14. máj 2021

Prepáč, prvé mi toto napadlo 😂😂😂

Teraz k veci, ja na pauzy vo vzťahu neverím, ale dajme tomu teda.. Ide o to, že partner počas toho niekoho pobozkal a ty nevieš ako sa ohľadom toho cítiš alebo ty si niekoho pobozkala a nevieš ako to vezme?... Keď už sa dvaja dohodnú, že do niečoho takého idú, mali by mať jasne stanovené pravidlá čo to znamená - či iba spolu nebudú tráviť toľko času alebo sú na tú dobu "slobodní" ??

Za mňa osobne, ak by som sa bozkávala (opitá/neopitá to je jedno) s niekým iným, tak už ja by som sa do toho vzťahu nechcela vrátiť, lebo ak potrebujeme pauzu a ja som schopná sa takto zabávať s niekym iným, tak pre mňa partner asi toľko neznamená..

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
14. máj 2021

@petamich ja nechapem naco takto prekrucate slova, ja sa pytam na vas nazor, ano moz o to je jedno, ale pytam sa na vas, ako by ste to brali vy, ako my to pomoze je uz moja vec, nehnevajte sa ale naco to riesite? Kopu inych tem sa tu riesi, tak nechapem preco by som si nemohla urobit taky vacsi obzor ako to beru ostatní

sashabb
14. máj 2021

Pauzu chápem ako "dočasný" rozchod. Čiže nie, nieje to nevera. Neboli ste vtedy spolu ako pár.

autor
14. máj 2021

Taktiez nemusite pisat ze to ten dotycny urobil naschval, alebo akoby si to planoval, lebo sa tu vacsina tak vyjadrujete

nafka0483
14. máj 2021

Pozri, zalezi na tom ako beries pauzy ty a ako on.
Ak je pauza ineco ako - spolu asi nevieme vyjst, dajme si od seba pauzu, ale s tym, ze nebudeme chodit s nikym inym, lebo si ujasnime ci chceme jeden druheho - tak v tom pripade ano, bozky s inou su svojim sposobom nevera.
Pokila je pauza nieco ako - spolu asi nevieme vyjst, dajme si od seba pauzu, budme slobodni, stretavajme inych ludi a mozno zistime ze vlastne chcem byt spolu, tak v tom pripade nie, nebola to nevera.

Ide o to ako ste sa dohodli vy - ci ta pauza bola len nejaky cas osamote na utriedenie myslienok, alebo to bol koniec vztahu.

autor
14. máj 2021

@nafka0483 dakujem, pekne si to vysvetlila a dava to logiku

petamich
14. máj 2021

ja nic neprekrucam, pytala si sa na nazor a ja som ti ho napisala, za mna by som sa k cloveku, ktory sa pocas pauzy bozkaval s inou nevratila a zrejme by som uz dalej nebola ani s clovekom, ktory by mi tu pauzu navrhol, to je moj nazor na celu vec, vezmi ho do uvahy alebo nie, to uz je na tebe - dala si prispevok na diskusnom fore ak si cakala odpovede ano/nie alebo uistovanie, ze je to v poriadku alebo nie je v poriadku, nabuduce tak skus polozit otazku 🙂 pekny den

janedoe
14. máj 2021

Ja osobne suhlasim s tvrdenim, ze "pauza", je len krajsie pomenovany rozchod. Ked ste pauzu iniciovali obaja, tak je to ten lespi pripad, kedze potrebujete najst cestu k sebe navzajom aj k sebe samemu. Ale potom sa ta pusa neda klasifikovat ako podvadzanie. Resp. mali ste dohodu, ze pocas pauzy nebude nic?

Mne raz jeden partner povedal, ze si chce dat pauzu, lebo chce zistit, ci ma naozaj tak miluje akp si mysli a ci som ta prava, alebo len pobluznenie. A chcem to urobit tak, ze sa bude stretavat s inymi. Tak som mu zakyvala a odisla. Aj ked doma som si to riadne odrevala. Ked sme zacali randit s mojim uz teraz manzelom, tak som pauzu (rozchod) iniciovala ja. Lebo som fakt potrebovala pauzu od muzov. Ja som bola od 15tich v sustavne v dakom vztahu a este som nemala v sebe poriadne dorieseneho prechadzajiceho partnera (vyssie spomenuteho). Tak sme boli od seba. A ano. Mal medzitym jednu... neviem. Partnerku? Aferku? Neriesom radsej co vsetko bolo a ano. Celkom ma to vytocilo, kedze som na to prisla az po rokoch. Ale na druhu stranu. Co mal doma sediet a cakat, ako a ci sa rozhodnem? Takze ja to osobne neberiem ako neveru, lebo sme neboli spolu. Je jedno, ako sa to nazve. Ale tak skoncilo to happy endom, len s tym, ze uz mi "nikdy nezlozil srdce k mojim noham". Viem, ze ma lubi, len som si to tou pauzou pokaslala a aj ked sme manzelia a podla mna s peknym manzelstvom, tak uz to nie je take, ako pre pauzou, ktora bola pomaly uz pred nasim letopoctom.

nafka0483
14. máj 2021

Ja by som napr. pauzu chapala tak ako to pisem v tej prvej moznosti - ze chvilu sa nestretavajme, dajme si cas od seba, utriedme si myslienky, ale ostanme si verni. Nezacinajme nove vztahy, tento este nie je ukonceny, len tapeme ako dalej, cize si to obaja musime premysliet, lebo nevieme ci spolu naozaj ostat chceme, aj ked zatial spolu sme.

Ak by sme vedeli, ze spolu uz byt nechceme, ale nevylucujeme ze do buducna sa zas dame dokopy, tak to nie je pauza, je to rozchod, lebo vieme, ze teraz spolu byt nechceme.

Lenze ako som pisala dolezite je ako ste to vnimali a dohodli vy dvaja. A ci ste si vobec vyjasnili co pre vas oboch ta pauza vlastne znamena.

vilma7
14. máj 2021

Tak ja neviem koľko máte rokov ale boskavat sa s niekým v stave opitosti a vyhovárať sa len na alkohol, a nie že som chcela, očakávam od násť- ročných pubertiakov a nie dospelé osoby, ktoré riešia tou pauzou asi niečo dôležité.
A bola to teda pauza, či rozchod?

Ak pauza, bola to nevera a ak rozchod, nevera to nebola.

nnnuuunnn
14. máj 2021

Ved bola pauza.. takze to nie je nevera. Pocas pauzy ste sa nebozkavali spolu a teda mohli ste sa kazdy s inym. Kazdy ma hranice nastavene inde, niekomu nevadi ani ked vo vztahu sa nieco take deje.

mamutka
14. máj 2021

Vôbec by som to nebrala ako neveru. Ja som kedysi pauzu iniciovala, priateľ si casom začal s inou babou. Najskôr mi to bolo jedno, ale potom nám obom došlo, že to čo sme mali my, to už nikde inde nenájdeme. Dali sme sa znova dokopy, sme spolu dohromady 20 rokov, dve deti, úžasný vzťah. Dodnes ma nezaujíma ako ďaleko sa vtedy s nou dostal, podľa stručných info od kamošov asi ďaleko nie, za neveru to nepovažujem. Proste sme neboli celé mesiace spolu, mal voľnosť, bodka.
Ľudia čo pauzu nezažili ta nepochopia, to nečakaj.

kitycat
14. máj 2021

@lindous mam rovnaky nazor!

Dali ste si pauzu a teda si podla mna nemate co vycitat.
Teraz zalezi co od vasho vztahu chcete, ak ste si pauzu ukoncili. Pretoze vyhadzovat si na oci nejake cumlanie v opojeni alkoholu do konca zivota jedneho z vas bavit nebude.

ella_price
14. máj 2021

Pauzu si dávajú akurát tak nedozretí tínedžeri a ty sa tu snažíš nájsť len uspokojivú odpoveď, aby si sa necítila debilne.

bociandy
14. máj 2021

Mne napriklad pauza zachranila vztah. Ja som pauzu iniciovala po 3 rokoch chodenia, trvala par mesiacov a pocas tohto casu mi doslo, ze lepsieho chlapa nenajdem. Teraz sme manzelia, mame 2 deti a myslim ze celkom harmonicky vztah. Uz je tomu 12 rokov. Budem teraz uprimna - pocas pauzy som stravila jednu noc s inym muzom. Ci to bola nevera, neviem. Casto na to myslim a nie som na seba prave hrda. Ale prave toto mi nakoniec otvorilo oci...

sickynickyobsadene
14. máj 2021

Ňo....pauza,pusa v opitosťi...ach ty budeš mať ešte tých pauz veľa.

leskovael
14. máj 2021

Pauza? Koľko máš rokov? 16-18? Lebo chcem veriť, že dospelí si "pauzu" nedávajú..🤦🏽‍♀️

gr3tch3n
14. máj 2021

Nečítala som všetky komentáre, pridám len príbeh mojej kamošky. Ako tínedžerka si našla super chlapca, chodili spolu 6 rokov. Požiadal ju o ruku. Ona sa zľakla, keďže to bol jej prvý a zrazu mal byť aj posledný.. Dali si "pauzu", ona odišla na tri mesiace do zahraničia a tam sa stalo, že sa tiež pritrafili nejaké bozky od fešných talianov. Proste sa potrebovala vybúriť. Avšak rýchlo pochopila, že robí blbosť. Vrátila sa, našťastie jej odpustil a žijú doteraz šťastné manželstvo.

Strana
z2