Neverím partnerovým citom

20. feb 2024

Nejde o to, že by som nejak prehnane neverila, ale skôr mám také obavy a neviem ako ich prekonať. Vyznáva mi lásku často. Kupuje darčeky, drobnosti. Stará a zaujíma sa o mňa. Niekedy naozaj cítim, že niečo urobí nezištne z lásky, ale väčšinou mi to skôr evokuje, že to robí preto, že má výčitky svedomia, kvôli “podvádzaniu”. Neviem, či ide aj o fyzické podvádzanie, to si myslím, že nie. Ale viem o tom, že si dopisuje. Myslíte, že sú tie jeho city a vyznania reálne, alebo ide len o výčitky svedomia?

pribinak
20. feb 2024

Ak mu neveríš, tak sa s ním rozidi. Aký zmysel má vzťah keď mu neveríš ?

crazy_cat_lady
20. feb 2024

@autorka ja by som skor riesila to, preco/ s kym si dopisuje. videla si mu nejake konverzacie, prip. si sa s nim o tom rozpravala?

autor
20. feb 2024

@crazy_cat_lady videla som, že mu písala bývalá partnerka. Tak sa potom k tomu priznal, že sú stále v kontakte, ale že ju už nechce. Vadí mi to, vie, že mi to vadí, ale zatiaľ to nezmenil. A ja si myslím, že to písanie asi nie je až tak nevinné a môže preto mať výčitky.

tani777
20. feb 2024

Hm..podla mna to ty nemas v sebe spracovane..moj manzel sa dlho aj stretaval so svojou byvalou,oni boli dokonca zasnubeni..vadilo mi to,vedel to,ale nezmenil to..a mne to prestalo vadit,ked som to sama v sebe spracovala-ked som pochopila,ze pre nieco uz nie su spolu,a ze pre nieco je so mnou..

barka1
20. feb 2024

A predstav si, že to može byť nevinné pisanie a že ťa može mať uprimne rád a všetko co robí, robí nezištne. Vzťah bez dovery nevydrží a vlastne ani nemá zmysel.

crazy_cat_lady
20. feb 2024

@autorka a o com si spolu pisu? a ako dlho? a este ma zaujima, ze pred akou dobou sa s nou rozisiel..? nedal sa potom v kratkej dobe dokopy s tebou?

autor
20. feb 2024

@crazy_cat_lady údajne spolu rozoberajú len to, že ona rieši iného chlapa a už jej aj o mne povedal. Mne sa však nechce veriť, že dokážu furt rozoberať spolu len nejakého iného. Však na to má isto nejaké kamošky a nie rozoberať také so svojím bývalým.
No spoznali sme sa krátko po tom ako od nej definitívne odišiel. Ale nefungovalo to medzi nimi už posledné 3-4 mesiace. Takže podľa mňa to nebolo rozhodnutie zo dňa na deň, že odišiel. Asi sa to snažili dať dokopy, ale už to nešlo. Ale neviem ako presne to bolo, ja som sa radšej na úplné detaily nepýtala.

crazy_cat_lady
20. feb 2024

@autorka asi sa to stretnes s roznymi nazormi, ja som asi staromodna :D ale tiez by mi to vadilo, keby si moj partner pisal s byvalou priatelkou. suhlasim, ze na riesenie ineho chlapa ma asi skor kamosky, riesit to s byvalym priatelom mi pride zvlastne. nepoviem, ked si raz za cas napisu napr. k sviatku a potom prehodia dve/tri zdvorilostne vety, ako sa ten druhy ma atd, ale pisat si kazdy den a ako on tvrdi iba o jednej veci mi pride.. zvlastne..

autor
20. feb 2024

@crazy_cat_lady veď práve. Nikoho by ani len nebavilo nonstop riešiť jednu vec. A ešte tie správy by sa overiť dali, že o čom si reálne píšu. Ale keď mi ešte povedal aj to, že si volajú, tak to bola konečná. To možu riešiť hocičo a to sa nikdy nedozviem.

hipuska
20. feb 2024

@tani777 a aký mal dôvod na tieto stretnutia? To boli aké? Pracovné? Ci si vyšli na kávu?

crazy_cat_lady
20. feb 2024

@autorka tak volanie by ma dorazilo uz asi uplne :D treba mu asi povedat narovinu, priamo, co si myslis, ze ti to vadi, idealne, aby s tym prestal, prip. tu komunikaciu obmezdil na minimum..

zmrzlinka2021
20. feb 2024

Autorka,

preco si vo vztahu, kde to mozno od zaciatku nevnimas ako vztah na cely zivot? Nema zmysel ti tu donekonecna mudrovat coby bolo keby bolo a ako bude/nebude. Bud svojho priatela lubis, si nim lubena a doverujete si, alebo to slusne ukoncite.

autor
20. feb 2024

@crazy_cat_lady no podľa mojích reakcií a “scén” vie, že mi to vadí. Ale ona mu je asi prednejšia. Že on čaká, kedy sa ona dá dokopy s tým a jemu dá pokoj. Kebyže chce od nej pokoj, tak jej sám nenavrhne, aby mu hocikedy zavolala.

lamar11
20. feb 2024

Povedala si mu že ti to vadí a napriek tomu to robí ďalej? Nie neľúbi ťa,a ani si ťa neváži. Ty si ale väz samu seba a zamavaj mu na rozlúčku,máš na viac.

tani777
20. feb 2024

@hipuska poznali sa skoro cely zivot,boli aj stale su kamarati..obaja uz maju svoje rodiny,obcas si napisu..uz v tom problem nevidim

autor
20. feb 2024

@zmrzlinka2021 pretože okrem tohoto mi je s ním dobre. A stále dúfam, že postupom času to s ňou ukončí. Len keď momentálne viem, že je s ňou stále v kontakte, tak za všetkými prejavmi lásky vidím to, že čo keď má len výčitky

vilma7
20. feb 2024

Podľa mňa má výčitky, lebo lásku by ti mohol dokazoval aj prirodzene. A hlavne dôveru, ale tá tam.nie je

domkakvet
20. feb 2024

Je jedno aky ma na to dovod, lebo este stale prechovava city k byvalej, ked ze si s nou vypisuje a aj naproek tomu, ze ti to vadi.

marianarem
20. feb 2024

Ja som si tiez par rokov po rozchode pisala s byvalym, ale naozaj to bolo take, ze sme absolutne neriesili nas. Ja som uz davno chcela niekoho ineho, ktory mi bol blizsi ako on, on podobne, hovoril mi o ich vztahu, pytal si rady. Takze viem, ze je mozny takyto kontakt, kde naozaj o nic viac nejde. Ale jeho partnerke to zacalo vadit po tom, co zacali spolu byvat. A on to kvoli nej teda stopol. Doteraz ma to pravdu povediac aj mrzi, hoci svojho muza by som zanho nemenila ani za nic a myslim, ze on tu svoju tiez nie. Kazdopadne si myslim, ze urobil dobre, ze dal prednost jej zelaniu, myslim, ze ohladom byvalych by to malo byt tak, ze prednost maju city sucasneho. Cize ak tvoj dava prednost kontaktu s byvalou pred tebou, tak ano, vidim v tom problem.

lindus_esterka
20. feb 2024

Bez ohladu na to, kde je pravda, ak partnerovi nedokazes doverovat tak neviem ci ma ten vztah zmysel