Nevhodné komentáre od babičky ma ranili. Čo robiť?
Ahojte, dnes mám narodeniny, mám 37 rokov 🙂 Mala som pekný deň, boli sme s rodinou v Tatrach, na obed, prechádzku …. Mala som klasické obtiahnuté športové legíny a športové oblečenie. Chodím behávať, bicyklovat takýchto veci mám kopec. Na večer som ešte išla k babke, chcela mi pogratulovať. Nevideli sme sa asi 3 mesiace. Pri odchode ma pekne pošuchala po stehnách v tých legínach a povedala mi s úsmevom na tvári, že som pekne pribrala. Asi je s mojimi stehnami spokojná … Povedala som jej, že som práveže schudla (kvôli tomu behaniu) nato mi odvetila, “že vážne? čo si bola až taká pribratá ?…” To všetko pred mojou dcérou. Ja neviem, úplne mi to pokazilo náladu. Som vysoká, mám 175cm a do 60 kíl, neviem nevážim sa. Nosím veľkosť 36/S už roky. Teraz som sa cítila fakt dobre, mala som pocit že som niečo schudla. Ešte dnes som sa v tých legínach pozerala do zrkadla a povedala si, že vyzerám dobre 🙂 Áno mám problem so sebavedomím. Celý život som pre babku bola chudá, málo opálená, smutná, unavená, bledá stále niečo. Teraz som tučná. Dotklo sa ma to. Dotkol sa ma ten štýl ako si ma “pohladká” a pochváli zato že som vlastne “tučná”. Ako nejaké prasa. Toto je len výlev. Vďaka za prečítanie 💙
pre naše babky je pribratá postava znakom, že sa máme dobre, ja keď som schudla tak mi moja povedala, že nech si ale nechám v skrini aj pôvodné rifle, lebo ich budem ešte potrebovať :D tiež som sa urazila...(mala pravdu :D:D) vôbec si to neberte k srdcu, babka Vás možno chcela pochváliť, ale to už vy musíte vedieť.....buďte rada, že Vám to ešte môže povedať.
@cacianka precitala som si este raz co autorka pisala a nevyplyva mi z toho veru, ze by babka bola dementna. poznam starsich ludi ktori su dementi tesne po 70tke a potom su taki, co este v 85 maju normalny rozum... ja viem ze to su klasicke poznamky babiek a dedkov, je to uplne ina generacia, s inou vychovou, myslia si, ze mozu povedat cokolvek, pretoze su na svete dlhsie ako my...toto vsetko ovladam, ale chcela som len vyjadrit podporu autorke, ze od blizkeho cloveka to moze zaboliet.
Babka nieje dementna nemá ani 80. Je dosť čiperná a veľmi dobre si uvedomuje, čo hovorí. Počúvam to cely život aj keď som bola ja aj ona mladšia. Teraz sa ma to dotklo asi preto, že pribúda vek, možno sa necítim najkrajšia atd atd. Nieje to v poriadku hockoho takto komentovať. Sú to nevhodne poznámky, ak si to myslí nech si to nechá pre seba. Nie ešte ma potľapkať ako dobre … Lenže viem, že ona sa tým bude teraz chváliť po rodine … ak sa niekto opýta ako sa mám povie: dobre vyzerá, pribratá, super. Pritom som od spred leta schudla. Vyberám nohavice ktoré mi boli v máji malé - na stehnách. Bola som tam10 minút a odchádzam smutná, že “zase niečo” Tučná byť nechcem, ani niesom. Viem, mala by som si to uvedomiť, mám svoj vek. No niekedy … Ďakujem všetkým za podporu a bodaj by sme mali len takéto “problémy” v živote 🙂
@jomarch ja netvrdím že určite je dementná, ale nejaké začiatky tam môžu byť, a je to presne o tom, ako píšeš, že si myslia, že môžu povedať čokoľvek, že oni majú patent na všetko, aj všetky múdra sveta, nemajú naštudované príručky etiky.
čo všeličo natrepali moje babky, naše staré susedy, a teraz už aj moja mama a svokra. my sme už iná generácia, okolo nás je mnoho vplyvov, vieme sa inak orientovať, ale už tiež cítim, že nestíham absorbovať všetko nové okolo mňa a všetkému rozumieť, a ku všetkému sa rozumne vyjadriť.
ja ťa určite nemienim zhadzovať, len si uvedom že aj ked je čiperná, má blbé reči, a tie súvisia s vekom alebo povahou. ak je taká rýpavá povaha odjakživa, tak si rypni aj ty. neboj sa, ked môže ona , môžeš aj ty, nie papuľovať, ale zrkadliť. áno babka pribrala som ano všetci sa meníme, aj tebe pribudlo 12 vrások, máš starecké fľaky, a tuším ti vypadol ďalší zub ... pekne milo s úsmevom. Ked je taká čiperná a rozumná, tak pochopí že prestrelila a ak nechce počúvať blbé reči, tak ich ani ona sama nevypustí z úst.
Lebo sa jej to čosi kdesi vráti
Nuz a teraz mam depku ja 173 cm a 77 kg…a tie kila ani za fuka od porodu nechcu dole🧐…neries babku…mne sa stalo ze ked som uz schudla nikomu sa nezdalo a ked som pribrala tak to mi vraveli ze som schudla…🤣🤣🤣ocny lekar to spravi🤣🤣
Moja starká bola vždy strašne rada keď som pribrala trošinku, vždy sa potešila že mi chutí, že som zdravá, pochválila ma ako mi pristane keď sa trochu zagulatiem, líca, zadok.... a to mám celý život XS, do 50kg, 170cm a ja celá nešťastná za kazdé kg navyše a ona celá happy, že konečne som pribrala 🙂
...ale nikdy som sa za to na ňu nehnevala, lebo viem že to myslela dobre, že ma má rada a má o mňa starosť.
Neber si to príliš k srdcu, som presvedčená že to bolo od nej z lásky k tebe 😉
neries, babky maju obcas take poznamky. nesnazila sa ublizit (ale chapem, ze ta to nastvalo).
ps: ja by som tvoju postavu chcela. mam tych 60 kg pri vyske 1,63 cm, ale uplne sa na svoju nestazujem. 😜🤨
Tak ja mám 41 a tiež ma všetko čo sa týka výzoru rozhodi. Keď od mala počúvam, ako vyzerám tak co to urobí so sebavedomím.
Babka nieje dementna nemá ani 80. Je dosť čiperná a veľmi dobre si uvedomuje, čo hovorí. Počúvam to cely život aj keď som bola ja aj ona mladšia. Teraz sa ma to dotklo asi preto, že pribúda vek, možno sa necítim najkrajšia atd atd. Nieje to v poriadku hockoho takto komentovať. Sú to nevhodne poznámky, ak si to myslí nech si to nechá pre seba. Nie ešte ma potľapkať ako dobre … Lenže viem, že ona sa tým bude teraz chváliť po rodine … ak sa niekto opýta ako sa mám povie: dobre vyzerá, pribratá, super. Pritom som od spred leta schudla. Vyberám nohavice ktoré mi boli v máji malé - na stehnách. Bola som tam10 minút a odchádzam smutná, že “zase niečo” Tučná byť nechcem, ani niesom. Viem, mala by som si to uvedomiť, mám svoj vek. No niekedy … Ďakujem všetkým za podporu a bodaj by sme mali len takéto “problémy” v živote 🙂
@anonym_autor Nerobila by som si ťažkú hlavu z výrokov babky.Ona je generácia, ktorá ked vydatá žena bola veľmi štíhla, mysleli si,ze je chorá alebo utrápená.V podstate Vás chcela chváliť, len jej to nevyšlo...