Neviem ako ďalej
Ahojte napisem trosku o sebe uz neviem ako dalej mam uz strasne nervy som velmi podrazdena uz ani neviem odpovedat. Neozyvam sa znamim taky naj kamosku ani nemam co mi velmi chyba. Ja určite neverím mužovi ja uz aj rozmýšľal ze som s nim koli chlapcom. Sme spolu 18 rokov no vzťah je úplne v koncoch. On sa somnou vôbec nerozpráva neporadí no nič. Robí si co chce ide kde chce uz mi len oznámi ide tam a tam. A keď mu poviem ze prečo sa ma nepýta ci ho vôbec pustím tak povie ze ide a hotovo. Stále len kričí a je na mobile a na vikend chodi k mame. Viem ze ona chce aby sme sa tam presťahovali ze mu to povedala. No on nič nehovorí. Inak bývali sme s nou 10rokov. No uz som mu povedala ze bud pôjdeme byvat sami alebo beriem deti a odchádzam sama. Tak súhlasil a presťahovali sme sa. Starší syn chce ist byvat k babe ale ja a mladsi syn nie. Ked mu poviem ze sa porozpravajme co mas za problem ? Odpovie ty sa chces len hadat. Ja uz neviem co mam robiť. Poraďte mi prosím
He???
Očividne tu je problém niekoľko rokov, ktorý si sa ty rozhodla riešiť (možno nie správne) a tvoj muž ho chce nechať len vyhniť ako aj celý vzťah.
A len na margo, prečo by sa ťa mal dospelý chlap pýtať, či ho niekam pustíš? Si aj jeho matka? 🙄
@anonym_autor 18 rokov uz davno si to mala ukoncit naco sa "trápiť"
@klotildabazarik Pre niektorých ľudí je manželstvo viac ako len subscription na Netflixe 🙂
Párová terapia.
Nedokážete spolu komunikovat (a nie len jeho vinou) a komunikaci je základ vztahu. Tak sa musíte bavit cez niekoho nestranneho, kto vám pomoze navzájom sa pocuvat a pochopit.
Na vztah treba vzdy 2och.Clovek sam nic nezmoze,jedine ak by si mu nastavila zrkadlo,a teda zacala hlavne u seba.Mozno by sa spamätal.Ty sa musis vyfintit,namalovat,pekne obliect a chod von,len mu oznam,ze nech ta necaka a nech je doma s detmi.Ze je cas mysliet uz len a len na seba a ak budu hladni,tam je chleba nech si urobia sami.
A riesit uz len seba,uvidis ze mu to bude vrtat hlavou a zacne sa zaujimat.Kup si wellness,chod si ho sama uzit aspon na vikend.Skoc na masaze,do virivky,oddychuj.Nevolaj,nepis sami sa ti ozvu.
Drzim palce.
My sme s muzom 20r spolu ale ticho neni ani sekunda medzi nami.
podla mna ma pravdu, preco by sa ta mal akoze pytat ci moze niekam ist? Aj ked ste manzelia, stale je to clovek, ktory ma pravo rozhodovat o svojom case, je svojpravny. Za svoje rozhodnutia si ale tak ako ty nesie zodpovednost. Ak ti to nevyhovuje.. nemas zakazovat, prikazovat a vycitat. Ak ti to nevyhovuje - zober sa a chod, ucin rozhodnutie, ktore ti vyhovovat bude.. ale nikoho nemen na silu.
Kazdy si zijete svoj zivot.Asi ta len trpi ako aj ty jeho.Dava ti najavo jeho nezaujem.Ako to je v intímnej oblasti, dotyky, sex?Nefunkcne manželstvo.Skus ešte raz rozhovor, ak nie spýtaj sa či by šiel do manželskej poradne.Ak všetko zamietne ina moznost nieje a treba sa zariadiť podľa seba.
Rozviezst sa alebo trpiet ďalších 30 rokov
Ja by som mu slušne navrhla rozvod.Naco sa vzájomne trápiť?
@anonym_autor ved vam zlyhava komunikacia na celej ciare
Bud pojdete do poradne ci k mediatorovi ale ja sa ti cudujem, ze toto este tolerujes
Myslim,ze toto vystihuje vase manzelstvo...
Jeden čihí, druhý hota“ je ľudový frazeologizmus, ktorý opisuje situáciu, keď dvaja alebo viacerí ľudia nie sú schopní dohody, každý koná alebo hovorí úplne inak. Výraz pochádza z povelov pre kone: čihí znamená doľava a hota doprava. Často sa používa na označenie chaosu či protichodných názorov.
Kľúčové významy a použitie:
Nezhoda: Vyjadruje neschopnosť dohodnúť sa alebo nekoordinovaný postup.
Protiklady: Každý ide iným smerom

@anonym_autor žiaľ bez snahy komunikácie toho druhého neurobíte nič. Musíte sa zariadiť podľa seba , on problémy riešiť NECHCE.
A nie, nie je v poriadku niekoho niekde "púšťať". Rozprávať sa o Tom či je vhodné chodiť tam a tam je v poriadku ak on chodí 40x do týždňa a ty ani raz. Každý máme inak nastavené domácnosti.