Nevlastná sestra mi vadí. Čo mám robiť?
Niečo mi vadí na nevlastnej sestre.Ešte pred mojím narodením odišla mama od otca, oni dvaja na to majú dve verzie ,,pravdy,,.Podľa krstnej je pravda bližšie skôr k otcovej verzii. Mama zavádzala, hovorila mi polopravdy. O 15 rokov neskôr sa mama opäť vydala, konečne si našla muža, ktorý bol ochotný bývať s ňou u mojich starých rodičov. Ja som v tej dobe už bola na intráku a nikdy som ňou nebola na rovnakej vlnovej dĺžke. Na jar po krátkej chorobe jej zomrel otec. Potom sa hodila na PN vraj ochorela z otcovej smrti. Je taká ako mama, s mužom a deťmi bývala doma u rodičov, a oni ju dotovali ako kedysi starý rodičia mamu.
V novembri ma mama prekvapila, vraj si sestra konečne našla prácu v sekáči, nech sa tam ideme pozrieť aké pekné veci majú. Sekaáčom sa zásadne nebyhýbam, nájdete tam pekne veci, propagujú sa aj na sociálnych sieťach, ale už v decembri zatvorili prevádzku u nás v meste. Ešte majú mať v mojom rodisku a v okresnom meste, v nov a dec som šla okolo viac krát, buď bolo zatvorené a štyri krát tam bola iná žena, určite nie majiteľka. Mám dojem že zase niekto zavádza, neviem či aj mama aj sestra alebo iba sestra. Mama má už77r, a nie že by sa sestra starala o mamu, mama sa stará o dospelú dcéru. Nie je to na hlavu? Sestra nevarí, neupratuje, ešte aj lieky jej dáva predpisovať mama...
Však asi im to tak vyhovuje nie?
a čo ako....
Ty sa nudíš doma? Alebo riešiš vždy aj to co nemusíš?
Véd nech si robia čo chcú ak im to tak vyhovuje.
Ci musíš organizovať život iným?
A ty co? Si šťastná, vydata, deti mas a super muža však? Co sa do nich staráš, o čo ich riesis?
A riesime co? Mozno medzitym uz nepracuje v tom sekaci alebo pracuje a mala sluzbu inak alebo klamu a...? Teba to ako oplyvnuje?
Lebo využiva mamu, mama sa nechá. Nemajú peniaze a mama rozpredá majetok, viem jej majetok jej vec, ale ona z toho žiaden osoh nemá.
Je nadlho to písať tak príklad, v minulosti keď chcela bazén či nové auto vždy sa niečo predalo, pozemok. Raz dala mama kúpiť regále do špajze, ale aj po polroku boli v krabici.Mama nariekala ako švagor nemá čas, tak som poprosila muža, bola som tá najhoršia, potom raz v lete jej vodanešla, mamin dôchodokchodí na účet ale kartu má ona, tak aj keby chcela nevedela nič kúpiť, Proste dôjdem k mame vonku hic, netečie voda, treba do pivnice zapnúť čerpadlo, napustiť vaňu a toho hospodáriť, keď si v pivnici myslí že vaňa je plná tak vytiahne zo zásuvky, oni sa uvaľujú pri mori. Zaplatila som vodára, stálo to balík, ten povedal dlhodobo na vašu stali všetko zdrdzavelo, nestačilo vymeniť čerpadlo. Také vulgarizmy som si od nej vypočula, že pol roka som ani za mamou nešla. Teraz jej hafruje kúpenie, pri kotlí ukazuje 50st viac sa nedá a u mamy radiátory ledva vlažné. Za rok to nedali opraviť. Muž sa tiež hneval, že investujem peniaze do cudzieho majetku, čo asi nikdy nebude moje.
Nevlastná sestra sa čudujem že sa o mamu postará, ale mama sa stará o ňu. Čo u mňa vybili poistku bolo teraz pred sviatkami, som iba náhodou zistila, že mama predala záhradu ako stavebný pozemok. Oni odleteli do exotiky za teplom a mama mrzne doma, Mám členok v sadre, ležím doma a pozeram LV, mama už predala všetky lesy, skadiaľ mala každý rok drevo na kúrenie, Ona ešte ani náhrobný kameň nedala spraviť, dotuje sestru.
Babka roky hovorila že raz bude všetko moje, mi riť Paľovu. Netuším ako mohla predať pozemky kde krastná vlastný polovicu, to už ani predkupné právo neexistuje? Ani krstná neuišila, čo všetko mama predala za tie roky.
Mama je svojpravna? Necha sa manipulovat? Necha. Ty dostavas vulgarizmy, sestra dostava prachy. Su to dve dospele osoby, asi si spolu rozumeju v tomto ich odveci hospodareni. Myslim, ze nemas nijaky dosah to zmenit.
Nuž mama vždy chráni to ohrozenejsie dieťa . A čo má za diagnózu sestra keď jej mama lieky dáva predpisovať. Proste viac tam neinvestuj a mamu prídi pozrieť s bonbonierou v ruke ako návšteva a ze si nestratila záujem.
Zabudni na dedicstvo a neinvestuj viac penazi do baraku, v ktorom nebyvas ani nie je tvoj. Pokial som pochopila sestra zije s tvojou matkou - takze ak jej a jej rodine nie je zima 🤷♀️. Bohuzial tam nic nenarobis
Nechápem načo do toho investuješ. Sestra s ňou býva. Nech sa ona stará. Ty ich Max pár krát ročne navštív - ako návšteva (teda bez toho, aby si tam niečo robila alebo platila). A rieš svoj život. Na nich sa neobzeraj.
Chlap má pravdu, neinvestuj do cudzieho mama si taký život vybrala tak nech mrzne.
@kamatopo vysoký tlak , cholesterol, od kedy jej otec zomrel údajne aj depku
@lenkakravcova lebo je mi ľúto mamy že na staré kolená takto dopadla
Mam má iba 150cm a 45 kg mama zhruba tak isto, zato sestra je o 20cm vyššia a má nadváhu, nemá problém vylepiť mne, mame v dedine hovoria že bije aj muža, neverím že mama to robí dobrovoľne, neverím že mama je psychicky v poriadku
Co je mozes navrhnut je to aby prisl byvat k tebe - ak ti jej je naozaj luto a z lasky k matke, ale do domu kde je zabydlena taka osoba ako tvoja sestra by som neinvestovala ani halier
Tam to vyzera, ze obe maju psychiatricku diagnozu, kedze ti mama vulgarne nadava. Keby ta pokojne prosila o pomoc, bolo by to ine. Nemozes sa ist poradit na obecny/mestsky urad, ze mas podozrenie na zneuzivanie seniora, ci ti s tym nevedia pomoct?
@0silvia0 nie mama ale sestra, zle si pochopila
Mama bola vďačná za pomoc, ale keď to zistila sestra tak sme chytili takú hubovú že deň mi dunelo v uchu
Aha, takze sestra ti vulgarne nadava. Ale stale plati to, co som napisala o zneuzivani seniorov.
Bud ju odtial zober k sebe alebo to ries na mestskom/obecnom urade.
@0silvia0 mama sa tomu neprizná, bude tvrdiť že spadla alebo sa udrela, obecný úrad u nás ešte nikomu u nás nepomohol
Tak ju zober k sebe, alebo volaj policiu, ked ta sestra bude nejako atakovat. Vies, ono sa to samo nevyriesi a moze to skoncit aj zle.
@0silvia0 keby chcela, ona chce dožiť svoj život v dome kde sa narodila
A ty mas ake riesenie?
Keď si myslíš, že mama nie je psychicky v poriadku zober ju k lekárovi.Mamu voľakedy dotovali rodičia a teraz ona robí to isté sestre.Krstna mala inú verziu rozchodu tvojich rodičov krstná ....krstná asi s tebou klebetí o tom čo sa deje doma.Cast svojho pozemku mohla predať.V podstate toto nemá riešenie mama sestre dopraje z nejakého dôvodu ty mas vzťah vlažný išla si na internát atď...žiješ daleko asi?
Môžeš akurát sestre povedať, že oni idú na dovolenku a mame nefunguje kúrenie ..ale, keď tam bývajú aj oni tak všetky opravy ich dobehnú
Nič sa nezmení ešte raz budeš ty vybavovať pre mamu lekárov a opateru a sestra bude plánovať dovolenku
@luccija tak ako s vodou aj s tým kúrením, keby to boli dali opraviť hneď.bolo.by to za pár šupov, teraz už podľa muža treba kupovať nový.kotol a pravdepodobne aj dať spraviť nový komín. V poschodovom dome je vždy teplejšie na.poschodí, tak tam majú klímu,.čím podľa všetkého dá aj kúriť. Tak sa mama trápi so starým kotlom,oni sú v teple.
Ale ich prístup je vo všeobecnosti taký, aj auto derú kým ide, potom povedia máme že sa nedá opraviť a kupuje sa nové
Chapem, ale nezmenis to
Pokial to mame nedojde, tak s tym nic neurobis. Tiez by som nic neinvestovala. Mama sa ma ozvat sestre a nech to poriesi ona s muzom. Jasne, ze ti je luto mamy, ale ona si to takto zariadila. Mohla sestru aj so zatom poslat prec.
Tak keď mama spolupracuje a chce tam dožiť ty s tým okrem platenia,, ich,, veci nenarobis nič. Hrajú na city. A ty tiež veľmi dobre spolupracujes😉. Mama nemama, ona si vybrala... Asi jej niečo osud vracia🤷.
Tažke, ty by si nechala vlastnú mamu v totálnych horúčavách v lete bez pitnej vody? Alebo sa zlutoval alebo vyplatila blbých 250€ hodinovému manželovi za opravu?
Ale toto nema riesenie, obecny urad nepomoze, mama sa neprestahuje, sestra na mamu serie a tebe vulgarne nadava. Tak asi musis aj nadalej hasit havarijne situacie, napriek tomu, ze sa to tvojmu muzovi nepaci.

A problém je akože kde? nechápem...