Nevyzretý chlap
Aký máte názor na chlapa, ktorý ma po 35tke, pracuje, zarába a stále žije s rodičmi? Jemu to tak vyhovuje a neplánuje sa osamostatniť, odsťahovať sa do svojho. Príde mi to tak, ako keby bol mamičkym cecok, navarí mu, operie, nachystá jedlo do práce, no proste všetky veci ako okolo malého dieťaťa. Namiesto riešenia budúcnosti, vlastnej rodiny, deti, chodí po diskotékach, festivaloch.
Poznam tri take zeny a, ano, ja ich vnimam ako nevyzrete. Ak je tak, ako pises, a mamka mu este aj trenky na kopku nachysta a po diskoteke mu pripadne do postielky prinesie kakao v bodkovanom hrnceku, je to pruser.
@anonym_autor ja zase poznám chlapa, ktorý síce má svoj byt, ale každý týždeň chodí s košom plným špinavého pradla k mamičke. Mamička operie, ozehli a prinesie ciste prádlo do bytu do skrine. Ďalej chlap ma ten byt čisto len na prespatie a na párty. Keď ide do prace (turnusy v zahraničí) tak mamičke ostanú kľúče a ona zatiaľ upratce celý svincik po chlapovi a jehi partii. Za mňa je toto nevyzreté správanie.
Môj brat býval doma do 33 rokov. Dovtedy boli festivaly na dennom poriadku.Aj do baru chodil,ale pozor! Doma pomáhal, občas navaril a samozrejme aj prispieval. Teraz má 41 - dieťa a svoj domov, ktorý budoval s manželkou. Musíš človeka spoznať, to aký je, všímať si detaily, názory a nie sa hneď s ním vyspať a urobiť dieťa. A keď už musíš byť samostatná aj bez neho.
Kde má inak tú priateľku hľadať? Nie každý pôjde do turistického alebo čitateľského klubu.
@anonym_autor ja zase poznám chlapa, ktorý síce má svoj byt, ale každý týždeň chodí s košom plným špinavého pradla k mamičke. Mamička operie, ozehli a prinesie ciste prádlo do bytu do skrine. Ďalej chlap ma ten byt čisto len na prespatie a na párty. Keď ide do prace (turnusy v zahraničí) tak mamičke ostanú kľúče a ona zatiaľ upratce celý svincik po chlapovi a jehi partii. Za mňa je toto nevyzreté správanie.
@aurora33 to je chyba jeho mami hlavne, že ho tak vychovala!
Nechaj ho mamičke.
@bloger u mamy sa mu tie peniaze nejako zhodnotia? Ak si myslel nájom, tak áno, ale urrčite to nebude toľko, ako keby býval v podnájme u cudzieho a peniaze môže investovať do bytu a ten prenajímať, čiže sa spláva sám
@anonym_e4a08e myslel, že peniaze ktoré by dal za najom da radšej rodičom. Iste je to menej- čiže mu ostane viac na investovanie, a ak aj pomáha je to pre nich ľahšie z tejto stranky.
@ruxandra ale vie sa o seba postarať aj muž, ktorý nežil nikdy sám. Len musí mať normálnu matku, ktorá mu neumožňuje mama hotel. Nechá ho, nech si sám upratuje, perie, varia na striedačku, on porobí v záhrade, obstará väčšie nákupy a každý si žije svoj život, aj mama s otcom, aj syn. Mali sme takého kamaráta, chodievali sme s ním lyžovať, úplne normálny muž, len sa sklamal dva krát v láske a tú pravú našiel až po 40. Potom sa odsťahoval, kúpil starší dom, ten prerobil a tam spolu žijú.
@anonym_e4a08e takých je možno dvaja z dvadsať
@anonym_autor Tak ale hlavne, že pracuje. Nevidím problém v tom, že býva s rodičmi. To je úplne bežné. Je problém dostať sa k nejakému bytu. A radšej dá peniaze mame.
@bloger kto skutočne chce byt a možnosti si nájde. Toto sú také výhovorky chlapov čo sa im nechce pohnúť z mama hotela
Asi este nestretol tu, kvoli ktorej by bol ochotny vzdat sa komfortu,, a ze chodi po festivaloch a pod, no asi ju stale hlada,,, ver, ze ,keby bol poriadne zalubeny, to by si videla, coho by bol schopny.....
@midka hľadá ju na zábavách a festivaloch to som sa zasmiala. Ak nie je ochotný sa pohnúť kvoly sebe kvoly žene to sotva urobí chlap po 35 s mamou to je už diagnoza. A nikto sa nezmení ak sám nechce a že nenasiel tu správnu to je iba výhovorka takých som par poznala opakuju to už roky je to lepšie ako sa priznať že majú u mamičky všetko naco by to riešili
@sova7 Pre teba sú to výhovorky. Potom sa zrejme aj v TA3 vyhovárajú. Pretože pravidelne hovoria o nedostupnosti bývania. O tom aké sú ceny bytov vysoké.
@bloger áno su. Presne tieto reči počúvam od chlapov ktorym sa nechce od mamičky. Kto chce ten si poradí aj bez sprav na TA3. Garsónka je aj pre jedného pracujúceho chlapa dostupná všetko sa dá riešiť
Mne príde problematicke to, čo píše autorka ďalej - "navarí mu, operie, nachystá jedlo do práce, no proste všetky veci ako okolo malého dieťaťa. "
Ak je to tak, nebude to zrejme ok, ani keď sa odsťahuje s partnerkou. Lebo si viem predstaviť, že niekto býva s rodičmi, aby im pomohol alebo aby zdieľali náklady na bývanie, ale to by sa musel starať sám o seba..
Aby som to zhrnula, bývanie u rodičov nemusí znamenať automaticky problém. Záleží od množstva ďalších faktorov..
@zmrzlinka2021 A pritom prenájme platíš komu? Vlastnej mame určite nie.
@bloger ale máš byvanie
@bloger ale máš byvanie
@zmrzlinka2021 Dobre ale bol by tam sám. Nikto nechce byť sám.
@bloger akú problém s bytmi? Mám 40 a reálne nepoznám takého človeka, čo nežije aspoň v prenajme
@zmrzlinka2021 prečo by vyhadzoval peniaze za prenájom,keď môže žiť doma a peniaze si šetriť...
@anonym_autor mam taky nazor ze je to jeho volba. Mamicka mu asi pistol pri hlave nedrzi.
@anonym_autor mala som kedysi takého ako ho nazvať slobodný mládenec a nic horšie neexistuje jeho nenaučis aby si aj sam.obriadil domacnost mama za neho všetko robila a skôr hľadal druhu mamu ako partnerku
@anonym_autor každý človek ktorý skutočne dozreje sa túži osamostatniť. Takýto muži sú po mojej skúsenosti jeden obrovský red flag vrátane ich maminiek. Ak pracuje nie je to tým že na to nemá.. jemu je proste dobre máme pri zadku on je stále dieťa o ktoré je postarané a preto sa aj správa ako dieťa chodí na párty na festivalu a nemá svoju rodinu.
Môj exmanžel je taký, má po 45 a ešte stále býva s mamou pod jednou strechou plus bývajú s nimi aj jeho brat so ženou a s dvomi deťmi. Vydržala som s ním 5 rokov, nechcel sa odsťahovať a rodina mu bola vždy prednejšia než ja. Mama mu stále vari aj upratuje perie jeho veci.
Aj môj bratranec byva doma s mamou a nie je jej celok ( a to ma ešte aj svoj som, kde si prerobil poschodie), ale načo bude on sám v jednom dome a ona v druhom?
Aj môj manžel býval do 39 a nie je to žiaden vadný kus ;)
Chodí po diskotékach, festivaloch v 35. A čo má sedieť doma a čakať, ze žena mu sama zaklope na dvere? Ci kde sa chcete v dnešnej dobe zoznámiť? Internet je pre chlapov, ktori nemajú top výzor nepoužiteľný. Ak máš v práci len mužský kolektív tak už ti veľa možností nezostáva...
Druhá vec, ze žije s rodičmi. No áno môže žiť ešte v 1 izbaku a v závislosti od kraja vyhodí 500eur mesačne len zato, ze môže prespať v jednej izbe.. paráda. Keby tie peniaze radšej investoval do ETF, tak ma celkom slušnú sumu na začiatok hypotéky na kúpu nejakého väčšieho bytu. Ceny nehnuteľností na Slovensku sú úplne mimo ustrelene a mladšie generácie bez pomoci rodičov už nikdy nebudú mať šancu vlastniť byt, nie to ešte dom. V pomere k platom mame najdrahšie nehnuteľnosti v celej EU. V Poľsku v zrovnatelne veľkých mestách sú ceny novostavieb aj o polovicu nižšie a to tam už majú vyššie platy. Priemerný plat je na Slovensku okolo 1100eur, ten je takmer zhodný s medianom. Čiže veľká časť Slovenska zarába okolo tejto sumy. Proste pre jedného samostatného človeka je to extrémne malo, ak by si chcel šetriť na vlastné bývanie a popritom ešte platiť nájom..
Môj bratranec takto ako 32 ročný učiteľ na strednej škole žije v jednej izbe na spolubývani s vysokoškolákmi, nemá ani auto, na dovolenky tiež nechodí a co môže odkladá do ETF, aby našetril aspoň 20% na hypo, keďze ma už len mamku, ktorá je sama na invalidnom dôchodku a ledva vyžije, resp ešte jej musí vypomahat. Nehnuteľnosti sú dnes už nedostupné pre bežných ľudí, jedine ak sa dá spoja 2 priemerne platy tak jeden ide na hypo a druhy na život. Celé je to výsledok toho, ze z nehnuteľností sa stala špekulácia. Sú ľudia, ktorí majú 15-20 bytov, lebo im to systém hypoték umožnil. Stsci, ze mali dostatočný kapitál na začiatku a majú firmu s nejakým väčším príjmom, potom sa tie investičné nehnuteľnosti množia rýchlo a to z 2 dovodov: Niektoré banky rátajú celý príjem z prenajmu (neodratavju náklady) pri posudzovaní príjmu pre hypotéku. Čiže niekto mal napr dostatočný príjem, aby zobral 2 byty na hypotéku. Zrazu je jeho príjem väčší o 1600eur, ktoré dostane z nájmu. Takže si opäť môže zobrať hypotéku a kúpiť ďalšie 1-2 byty. Následne po pár rokoch cena jeho bytov vzrastie o 50%. Čiže môže existujúce hypotéky navýšiť a kúpiť ďalší byt, poprípade sa mu tým zdvihne príjem z prenájmu a môže brat ďalšiu hypo na ďalší byt. Takto po pár rokoch majú. niektorí ľudia aj 15 bytov na 15 hypoték...
@anonym_autor ze ta nechce, hladaj dalej. Alebo s nim mozes chodit po festakoch a dufat ze to cinkne. A mozno je gay.
Mne príde problematicke to, čo píše autorka ďalej - "navarí mu, operie, nachystá jedlo do práce, no proste všetky veci ako okolo malého dieťaťa. "
Ak je to tak, nebude to zrejme ok, ani keď sa odsťahuje s partnerkou. Lebo si viem predstaviť, že niekto býva s rodičmi, aby im pomohol alebo aby zdieľali náklady na bývanie, ale to by sa musel starať sám o seba..
Aby som to zhrnula, bývanie u rodičov nemusí znamenať automaticky problém. Záleží od množstva ďalších faktorov..
@beronsche ked som este nebyval so zenou (mal som 23), mamka mi tiez prala, ukladala tricka na kopu a varila. Akonahle som zacal byvat so zenou, cuduj sa svete - naucil som sa varit, prat a upratovat. 🙂
Na zaklade tvojich kriterii som bol chodiaci redflag. Nevidim dovod, preco by sa 37 rocny typek po osamostatneni nemohol zacat podielat na beznych domacich pracach.
@zelenina1 neverím, že chlap, ktorý sa do svojich 37rokov nechá obskakovať mamou, sa zrazu ako šibnutím prútika zmení a začne všetko robiť sám..
Teda nevylucujem to, ale považujem to za vysoko nepravdepodobné.
Plus každú normálny človek sa na domácich prácach podieľa.. mám deti na ZŠ a majú svoje povinnosti. Neviem si predstaviť skákať dospelému zdravému chlapovi okolo zadku..
Takže áno, pre mňa by to red flag bol.
@zmrzlinka2021 prečo by vyhadzoval peniaze za prenájom,keď môže žiť doma a peniaze si šetriť...
@astrobot ale však ja som nepísala, že nie, ja som len reagovala na bloger
@zelenina1 neverím, že chlap, ktorý sa do svojich 37rokov nechá obskakovať mamou, sa zrazu ako šibnutím prútika zmení a začne všetko robiť sám..
Teda nevylucujem to, ale považujem to za vysoko nepravdepodobné.
Plus každú normálny človek sa na domácich prácach podieľa.. mám deti na ZŠ a majú svoje povinnosti. Neviem si predstaviť skákať dospelému zdravému chlapovi okolo zadku..
Takže áno, pre mňa by to red flag bol.
@beronsche ja ako chlap ti hovorim - mentalne nastavenie vacsiny chlapov je: "ked nieco funguje, netreba to menit"... akonahle by sa typek prestahoval, zistil by ze byvanie v domacnosti obnasa aj aktivity, ktore doteraz vykonavala jeho mamka 🙂 ... netreba vinit jeho, za jeho stav primarne mozu jeho vlastni rodicia, aj ja som vsetko vzdy dostaval na podnose.... bola chyba mojich rodicov, ze ma viac nezapajali do cinnosti ohladne bezneho zivota... dopadlo to tak, ze ja ako 23 rocny chlap som vyvolaval mamke, ako mam uvarit ryzu a zemiaky 🙂 dnes sa povazujem sa nadpriemerneho kuchara, dokazem sa postarat o domacnost + 2 male decka.. je to proces, ktorym si chlap musi prejst, nerozumiem preco by to mal byt redflag.. ten chlap mopze mat X inych kvalit, kde sa zatial rozvijal, moze perfektne rozumiet svojej profesii... co tam po tom ze nevie varit a skladat ponozky 🙂 nauci sa

Tak život s rodičmi nie je to najhoršie. Pokiaľ má prácu v blízkosti a nie je donútený sa sťahovať, pokiaľ neminie celú výplatu na hovadiny ale normálne šetrí, investuje, je to určite lacnejší spôsob a ušetría obe strany, pokiaľ sa normálne zapája do chodu domácnosti a nežije spôsobom spím celé doobedie, doma nepomôžem poobede som s kamarátmi. Chlap kt. je normálnym členom domácnosti, poupratuje, nakúpi, navarí, pokosi, opraví keď treba, normálne funguje v záhrade, postriha, poobera,.... obyčajná pomoc rodičom a priloženie ruky k dielu. Je to celkom prirodzene. To nie je zle, aj pri rodičoch sa dá naučiť normálnemu zodpovednému chovaniu a prístupu k životu. Nie je žiaden konfliktný typ kt. nevyjde s inými ľuďmi, hlavne o generáciu starsimi. Vie sa postarať o starnúcich rodičov, vie pomoct. Takže treba sa na to dívať komplexne, neznamená to vzdy chlap v rodičovskom dome = nesamostatny jedinec, neschopný prežiť bez mamy a neschopný viesť rodinný život so ženou a deťmi. Chlap po 35ke vo svojom byte naučený na vlastné pohodlie, ten tiež nie je žiadna výhra, starať sa o druhých je mu zatial cudzie, robiť kompromisy vo vlastnom a prispôsobovať sa tiež cudzie. Nie je žiadnou zárukou že prispôsobí svoj život žene a dieťaťu, lebo vie fungovať sám, skôr nie ako áno.