Nezhody s partnerom počas tehotenstva
Ahojte ,nechcem nikoho obťažovať mojími problémami ,ale sama neviem ,čo si už myslieť a čo robiť .
Som v poslednom mesiaci tehotenstva a síce partner sa teší od samého začiatku na malú ,ale medzi nami to dosť ochladlo a nemyslím si,že si to len nahováram . Každé ráno má nachystané jedlo do prace aj keď som teraz neskutočne unavená a pospala by som si viac som o 4 hore ,má uvarené ,upratané ,proste domácnosť funguje 100%.
Ale jeho city sa zmenili alebo nechápem tomu .
Buď je v práci ,čo mu samozrejme nevyčítam ,ale keď nie je tam a má voľno ,vždy má nejaký program dopredu s kamarátmi a ja som sama doma s mojimi myšlienkami . Akoby si ma prestal všímať a moje potreby .
Ochvíľu ide na koncert a z toho mám obavy ,keďže dlhšie nemôžeme spolu po intímnej stránke …
A ako dovtedy sme furt niečo vymysleli tak teraz programy keďže ide leto vymýšľa ale bezomna
Kúpať sa napríklad ísť na kúpalisko ,čo pochopiteľne v šestonedelí nemôžem ísť a párty a už z toho ako to v poslednej dobe je mám pocit ,že ma na malú nechá úplne samu
A cele leto bude tráviť okrem práce mimo domu .
Povedzte mi prosím svoj názor .
Ahoj, nechcem byť zlým prorokom, ale priprav sa na roky trápenia. Máš doma magora, ktorý je zvyknutý na kompletný servis, bez akéhokoľvek pričinenia. Teraz ešte ako-tak vládzeš, tak skáčeš, aby mu nič nechýbalo, aby bol spokojný. Keď sa narodí malá, bude sa cítiť na druhej koľaji a .... alebo sa spamätá a začne makať doma a pomáhať Ti s malou, alebo bude tráviť s kamarátmi celé dni. Povedz mi o svojich pocitoch a potrebách. Nerob mu slúžku.
Preco mu robis sluzku? Tam je hlavny problem, vidis, ze to je k nicomu. Zacni od seba, rano nevstavaj a pospi si, maj sa rada
No takto. Partner sa na malu tesi. A bude sa s nou hrat a starat sa, ked bude chciet. Niekedy mozno aj cely den nebude, alebo na par minut a vsetko bude na tebe.
Co ti tento partner dava?
A preco si o 4 hore a varis chystas?
@amy123456789 ahoj žienka veľa robia aj hormóny a komu času na myslienky .Nikde nepíšeš ako dlho sa poznáte,či bolo bábätko plánované ako prijal tehotenstvo.Vek lebo aj zrelosť chlapa niekedy vie veľa povedať a ozaj je ťažko radiť keď ho nepoznáme.Jednoznačne nerob zo seba služku.zapajaj ho do domácnosti,komunikuje ak samozrejme javí záujem ak ostaneš sama........budeš to musieť zvládnuť a bábätko ti dá veľa síl ale nepremeškajte zatiaľ negatívne.
Prosím ta to kolko ma švihom lázeňsky rokov, ked riesi kúpalisko, party a koncerty pred a v 5tonedelí, 18??
Aha, ja som realista. Sere na teba a bude aj na dieta. Lepšie vám bude samým.
Ked ma obcas moj muz ten fulltextové servis, ktorý ty obsluhuje denne, tesi sa veľmi aj sa poďakuje. A teda vari a spracovanie kuchynu aj on. Tu kuchynu casto teda s pundanim ale uprace.
Ty nepotrebuješ nikomu fúkať práškový cukor vies kam...
Bud ta miluje *aj ked ho možno veci v domacnosti stvu) alebo nie a mozes doma mat všetko dokonale.
No co, aspom si skoro zistila, ze je to blb.
@amy123456789 si v poslednom mesiaci a fungujes na 100%, chyba veľká. Aj ja som ju spravila. Od začiatku tehotenstva si mala muža pomaličky nenapadne ukolovať, a prenášať na neho časť domácich povinnosti. Mal a ma sa ako prasa v žite, a keď budete mat doma novorodenca, tak bude strašne zaskočený už len z toho, že bude musieť ísť kúpiť plienky. Nezostáva ti nič iné, len ho teraz začať zapájať aj za cenu ze mu narušís program, on bude ofucany a pravdepodobne hnusný, tak sa priprav na zdlhavu komunikáciu, a treba si obrnit nervy a trvať na svojom, inak on si bude užívať slobodného života a ty budeš muklovat okolo malého, a ešte aj okolo domácnosti aby bolo všetko na 100%.
@amy123456789 ahoj žienka veľa robia aj hormóny a komu času na myslienky .Nikde nepíšeš ako dlho sa poznáte,či bolo bábätko plánované ako prijal tehotenstvo.Vek lebo aj zrelosť chlapa niekedy vie veľa povedať a ozaj je ťažko radiť keď ho nepoznáme.Jednoznačne nerob zo seba služku.zapajaj ho do domácnosti,komunikuje ak samozrejme javí záujem ak ostaneš sama........budeš to musieť zvládnuť a bábätko ti dá veľa síl ale nepremeškajte zatiaľ negatívne.
@slavka1988 tehotenstvo prišlo akosi same proste ,nebolo to plánované ,ale bol rád ,keď sa to dozvedel ,potešil sa
Ja mám 23 a on 25
A budeme spolu 8 rokov
@amy123456789 “ nechcem nikoho obťažovať mojími problémami”
Tvoje problemy zacinaju presne tu. Chce s tebou byt, lebo pozeras prednostne na neho, a potom na seba. To na tebe miluje. Ze si starostliva, skaces, obskakujes.
Zmen sa a najskor ta opusti. Lebo zmizne to, co na tebe miloval (staristlive obskakovanie).
Nezmen sa a nakoniec opustis ty jeho. Alebo pri nom zostarnes na prehliadany kus robotickeho nabytku. A nauci svojmu pristupu k tebe i deti.
Da sa to zmenit, ale musite obaja pristupit na to, ze povodny zaklad, na ktorom vas vztah stal, sa zmeni.
Mas za partnera nevybureneho chlapca, nepripraveneho na rodinny zivot. Na jednej strane sa necudujem, ste spolu od nejakych 15tich, cize prva laska. A tehotenstvo prislo akosi same? Bud sa chranis, ked deti nechces, alebo nie.. takze asi tak akosi az neprislo.. a ano, podla toho, co pises, to vyzera, ze na dieta budes v podstatnej miere sama.. partner by mal byt ohladuplny a veci by ste mali planovat spolu, aby vyhovovali obom stranam... Rozpravala si sa s nim o tom? Ze ti to vadi atd?
Mas za partnera nevybureneho chlapca, nepripraveneho na rodinny zivot. Na jednej strane sa necudujem, ste spolu od nejakych 15tich, cize prva laska. A tehotenstvo prislo akosi same? Bud sa chranis, ked deti nechces, alebo nie.. takze asi tak akosi az neprislo.. a ano, podla toho, co pises, to vyzera, ze na dieta budes v podstatnej miere sama.. partner by mal byt ohladuplny a veci by ste mali planovat spolu, aby vyhovovali obom stranam... Rozpravala si sa s nim o tom? Ze ti to vadi atd?
@crazy_cat_lady snažila som sa o niektorých veciach mu povedať ,nie všetko ,lebo som teraz citlivá na všetko ,ale aspoň o tom že prečo plánuje teraz veci výlety atd ,keď každú chvíľu môže prísť pôrod to za prvé ,lebo mi to povedal aj doktor ,že do termínu nevydržím na milión % ale aj po pôrode ,že sa budem dávať dokopy ,nebudem môcť ísť do chlorovej vody sa kúpať ,že prečo nemyslí v tom na mňa …. Tak mi povedal ,že či sa má obmedzovať ,že ide leto ,je teplo
Už to vidím po pôrode ze bude horšie. Už je budúci otec, takze jeho záujmy by mali ísť bokom. Vyzerá to na poriadneho sebca...ani netuší co ho príchodom dieťaťa čaká....príde mi ako nevyzrett
V prvom rade si nalej čistého a zmier sa s tým, že akákoľvek nádej že ho dieťa zmení je mizivá.
Na tvojom mieste by som sa kruto odstrihla a nech sa stará sám o seba. Žiadne dozičky nachystané, žiadne "má navarené, upratané"... To čo je 🤦🏻♀️
Prepáč, ale ani by som ho nenazyvala partnerom. Ty si jeho domáca a on je nájomník. Ja som prežila tri pôrody, tri šestonedelia a môj manžel čupel so mnou pekne doma a odháňal nechcené návštevy, varil, pomáhal mi sprchovať sa,... Keby mi povedal, že počas môjho najzraniteľnejšieho obdobia on pôjde na kúpalisko alebo na párty tak by si asi niečo vypočul. Ale tak našťastie, môj manžel je naozaj partner...
Ak chceš radu - vykašli sa naňho a urob prioritu zo seba. Lebo tam presne robíš najväčšiu chybu. Robíš zo seba handru a tak sa k tebe aj správa.
vy ste si navzajom prvi ze
Ak je to len frajer, dufam ze Ti ani nenapadne dat dietatu menu po otcovi. S prepacenim, on si zije svoje. A akonahle mu zena po porode (nevyspata, nervozna, unavena) a revuce dieta pojdu na nervy, zariadi sa sam a Ty skoncis v detskej izbe u rodicov. Prepac mi to, si mladucka, kiezby to tak nebolo - ale z Tvojho napisaneho neocakavam nijaky zazrak.
Ak je to len frajer, dufam ze Ti ani nenapadne dat dietatu menu po otcovi. S prepacenim, on si zije svoje. A akonahle mu zena po porode (nevyspata, nervozna, unavena) a revuce dieta pojdu na nervy, zariadi sa sam a Ty skoncis v detskej izbe u rodicov. Prepac mi to, si mladucka, kiezby to tak nebolo - ale z Tvojho napisaneho neocakavam nijaky zazrak.
@colsami už otcovstvo je vybavené som v poslednom mesiaci …. A už v 30 mi vravel že bude zázrak keď to vydržím s čo najviac oddychovanim ,aj keď neoddychujem ,drží sa mala stále ,ale ako píšem ,každú chvíľu to môže prísť
@colsami už otcovstvo je vybavené som v poslednom mesiaci …. A už v 30 mi vravel že bude zázrak keď to vydržím s čo najviac oddychovanim ,aj keď neoddychujem ,drží sa mala stále ,ale ako píšem ,každú chvíľu to môže prísť
@amy123456789 hlavne daj dietatu svoje priezvisko, dobre ti tu radime, mame toho za tie roky na MK nacitane naozaj vela.
Otcovstvo je jedna vec. Meno dietata je druha vec. Mas este mesiac, aby si sa v niektorych veciach dovzdelala, do informovala a prehodnotila svoje rozhodnutia.
Ahoj, on ti povedal na to cele,ze preco sa ma obmedzovat len za to,ze je teplo a ide leto? Tvoj partner mi pride este ako nezodpovedne decko, prepac. Dieta, ktore bude mat dieta🤦♀️ Pretoze kedze vie, ze kazdu chvilu mozes rodit a on si veselo ide s kamosmi na koncerty a kupka a ktovie co este, kde urcite nestravi jednu hodinu, tak mi pride,ze on ma uplne na haku, kedy to na teba pride a sama budes potrebovat pomoc, odviezt do nemocnice pripadne. Je to nevyzrety pako. A nechcem ta zarmutit, ale kedze mu ocividne nie je vlastna ani pri vysokom stadiu tvojho tehotenstva, obavam sa,ze rovnaky pristup bude mat po narodeni malej. Mozno sa sem tam na oko povenuje,aby sa nepovelo, ale inak ved preco by ste ho mali obmedzovat, ked je leto a teplo🤦♀️? V zime bude co?- lebo je zima tak bude travit cas po diskotekach alebo v podnikoch pri drinkoch, alebo ved si skoci len na chatu na 2 tyzdne na lyzovacku? Popravde si velmi mladucka a uz teraz mi je ta uprimne luto😔 avsak na toto trebalo mysliet skor, ako sa stala nehoda. A este jedna vec, rozhodne uz viac kvoli nemu nevstavaj o 4h rano!!Dievca zlate🙏 Ked dokaze mavat rukami na koncerte, tak nech si spravi do prace jedlo sam, taktiez by mohol tymi rukami mavat, ale s vysavacom alebo s mopom v nich po podlahe! Nerob mu az takto full service...a ked sa opyta preco zrazu to alebo nerobis, tak povedz, ze ak si nevsimol, si 8 mesiacov tehotna a si strasne unavena, ze nevladzes a bola by si rada,keby ti s nejakymi vecami doma pomohol! Nemozes drzat usta, povedz mu ako sa citis, lebo ked to nechas tak, tak si ta prestane uplne vazit (ak sa tak uz nestalo)...a ked bude malinka na svete sa budes starat o dve deti (z toho jedno dospele). Drz sa a vela sil, a nezabudaj, o 4h rano uz NEVSTAVAJ!!! ked sa dokaze blaznit vonku, dokaze si aj spravit a zbalit desiatu, ty sa vyspi dokedy potrebujes, ked pride mala na svet si mozno nepospis alebo malo, takze kym mozes oddychuj♥️
Ze ci sa ma obmedzovať? Áno, má sa. Už nie je slobodný mládenec (aj keď je mladý), je manžel, a bude otcom. No dievča, ty dopadnes veľmi zle.
Toto nedopadne dobre
Ty si mala 15,on 17,ved ste boli deti, a myslím ze ešte aj ste.
@amy123456789 nič v zlom teraz, ale počkaj, ako bude chodiť kade tade a ty doma s deckom... to musi byť fakt "milujuci" partner👌
A druha vec, ste spolu 8 rokov a stále iba partner... no uprimne, to sa mu už aj zunujes...
@amy123456789 ma uvarene upratane. Ah zeny, su muzi ktorych toto zaujima najmenej. Ochladnutie citov od muza = nevenujes sa my dlhodobo ako partnerovi. Bodka. Zidane kuzlo v tom nieje.
@amy123456789 ma uvarene upratane. Ah zeny, su muzi ktorych toto zaujima najmenej. Ochladnutie citov od muza = nevenujes sa my dlhodobo ako partnerovi. Bodka. Zidane kuzlo v tom nieje.
@greywolf ja sa aj snažím o iné veci ,čo sa intimností týka ,lebo normálny sex nemôžeme mať už dva mesiace ,lebo mi to zakázal doktor . Ale on nechce
@amy123456789 nič v zlom teraz, ale počkaj, ako bude chodiť kade tade a ty doma s deckom... to musi byť fakt "milujuci" partner👌
A druha vec, ste spolu 8 rokov a stále iba partner... no uprimne, to sa mu už aj zunujes...
@lienka.7 ako to myslite ,že stále partner ,že sme sa nevzali ?
Je sebec. Jednom ja ja ja.. takých je...Keď to nechytis za pacesy teraz, máš smolu. Láskavo nech si nachysta do roboty jedlo sám, nech uprace po sebe, umyje záchod.. A ty maj trochu hrdosť preboha.. nechápem, prečo ženy robia zo seba dobrovoľne handry.. mal by ťa na rukách nosiť, že si si ho vybrala a že mu porodis dieťa...
Všetko rovným dielom..
@amy123456789 musis mu to povedat, ze darmo si planujes, lebo bude tu dieta a ty sa budes starat rovnako ako ja. A pekne ho zapajaj do úloh. Ziadne, ze ostaneš ticho a budes vnutorne nasrata. Nechaj ho starat sa aj ked to bude pomalšie. Druha vec je presne to, ze mas vsetko na 100%. Potom on ma cas a hlada si program. Keby behal okolo teba a domacnosti, uz nevládze vymýšľať program. Takze ty musis zmenit svoje zmýšľanie. Nohy hore a zadelovat ulohy. Nevladzem treba upratat, nakupit. Si zena najdi si stratégiu. A druha vec teraz mas aj hormony trosku hore dole a aj po porode budu aspon pol roka. Cize sa ta niektore veci dotknú viac ako inokedy. Mysli na to.

Áno, nechá ťa na dieťa samu a bude chodiť von presne ako doteraz. Otázka je čo s tým spravíš. Začni sa o seba starať a nerob zo seba domáci spotrebič. Má dve predpokladám zdravé ruky a obed do práce si vie zbaliť aj sám. Muselo by mi veľmi šibať aby som len kvôli tomu vstala o 4.