icon

Nie ste si istí svadbou? Zistite viac tu!

31. jan 2025

Ahojte, chcem sa vyrozprávať možno nejakú radu si prečítať.
Partner nadhodil tému svadby no vo mne sa bijú pocity. Cítim sa na svadbu ešte mladá :D aj keď viem že už by asi aj bol čas. (mám 26, partner 37, spolu sme 5 rokov) Ľúbim ho, chcem v tomto vzťahu pokračovať ale vo vnútri mám pocit že si ho nechcem vziať, neviem prečo. Samozrejme som mu to nepovedala, reagovala som že samozrejme časom aj svadba bude. Mala niektorá z vás podobné pocity?

Strana
z2
silvike
31. jan 2025

"...ale vo vnútri mám pocit že si ho nechcem vziať, neviem prečo. Samozrejme som mu to nepovedala, reagovala som že samozrejme časom aj svadba bude."
Nechces si ho vziat ale jemu povies, ze casom svadba bude. To je co ? To nie je take neuprimne zavadzanie z tvojej strany ? Mne pride ze hej, ze ho klames.

autor
31. jan 2025

@lavender94 no však keď je to len zdrap papiera na čo to mame robiť ?

autor
31. jan 2025

Čo sa týka dieťaťa keď sme sa o tom rozprávali povedal že keď budem chcieť nebude proti ale sám to nevyzaduje necíti potrebu po potomkovi

autor
31. jan 2025

Keby sme išli spolu riešiť hypotéku alebo kúpu nejakej nehnuteľnosti alebo keby sme chceli dieťa tak áno poďme sa vziať ale nič z tohto neriešime. Pre mna je manželstvo právny vzťah ktorý zabezpečí istoty druhému v prípade úmrtia, lenže my dieťa ani spoločnú nehnuteľnosť či účet nemáme.

eva8
31. jan 2025

Kde je problem? Jeho vek? Myslis si, ,e sa ti otvara svet a najdes zaujimavejsieho? Znudil sa ti?
Predstav si, ze s nim mas deti. Chces s nim mat v buducnosti deti? Ak nie, daruj priatelovi volnost.
Nenapisala si najdolezitejsie. Byvate spolu?
Ak nie, vyskusajte to.
Zasnuby nie su svadba.

lavender94
1. feb 2025

Tak prepáč, ja som to pochopila tak, že ty sa vydať chceš, len asi nie teraz.

bessie12
1. feb 2025

To na svadbu potrebuješ len tieto dôvody, ktoré si vymenovala ??? To ako vážne??

silvike
1. feb 2025

A povedala si mu uprimne, ze pre teba je manzelstvo len pravny vztah a zdrap papiera ? Vie o tom, co si ty realne o manzelstve myslis a ako ho beries ?

domkakvet
1. feb 2025

Tak bud si este nedospela, alebo tie pocity k nemu nie su take ako by mali byt.

autor
1. feb 2025

@eva8 áno bývame spolu 4 roky

autor
1. feb 2025

@silvike áno tento môj názor na manželstvo pozná

oranzovyvevericnik
1. feb 2025

Tak fajn , keď si mu to včera povedala... môže sa rozhodnúť co ďalej.

autor
1. feb 2025

@oranzovyvevericnik Nič som mu včera nepovedala, môj názor na manželstvo pozná všeobecne keď sme sa bavili o kamarátoch čo sú spolu 20 rokov a majú 2 deti, tak som sa k tomu vyjadrovala že by sa mali zobrať keby sa jednému z nich niečo stalo, človek nikdy nevie.

autor
1. feb 2025

Ja ani neviem čo mu mám povedať? Keby som povedala že si nechcem vziať jeho tak by som klamala. Ja ho ľúbim nikoho iného nechcem. Najradšej by som sa ho spýtala prečo vlastne chce svadbu, len to sa bojím že by zle pochopil.

eva8
1. feb 2025

Vies preco sa chcu sobasit aj rovnake pohlavia? Lebo sa stanu pribuznymi, budu zdielat v pripade, keby sa nieco stalo vsetko. Nie je to len zdrap papiera. Je to aj kvoli lekarom, informaciam. Manzelke podaju info skor, nez partnerke. Ani exmanzelke nepoda lekar info o zdravi otca deti. Nie je to len zdrap papiera, samozrejme, ze len na potvrdenie lasky ten papier nepotrebujes. Nasilu sa nevydavaj. Mozno to na teba pride. Aj pre deti je jednoduhsie, ked maju rodicia spolocne priezvisko. V sucasnosti je to vsetko pomiesane. Rob, ako citis. Ak sa bojis svadby, staci tajny obrad s dvoma svedkami

autor
1. feb 2025

@eva8 Prinajhoršom keby sa niečo stalo tak mi info z nemocnice dá jeho mamka, deti momentálne neplánujeme.

oblecenie99
1. feb 2025

"Pozri, mám ťa úprimne rada, veľmi ťa ľúbim, ale nechcem sa vydávať." Asi tak nejak.. nie alibisticky, že veď všeobecne tvoj názor pozna, nie hmlisto, ale na rovinu mu povedať, že ty sa nechceš proste vydavať. Či za neho, alebo za nikoho, to uz vieš len ty, ale musíš mu to na rovinu povedať tak ako to je.. ja by som to tiež potrebovala počuť, keby som bola v jeho situácii. Ja som nechcela len vzťah, chcela som aj manželstvo. Mne by nestačilo, že sme spolu. a nemyslím tým ani spoločnú nehnuteľnosť a hypo (tu sme mali už mimo manželstva a mne naopak prišlo praktickejšie mať byt v podielovom, než v bezpodielovom spoluvlastníctve), bývali sme predtým roky spolu aj v nájme, nemyslím tým ani krásnu svadbu, šaty, prsteň, či vdovské a vdovecké, alebo spoločne priezvisko (ponechala som si aj dievčenské a používam v skratke len to staré, jeho vôbec, iba oficiálne na dokladoch), ale proste som vždy vedela, že žiť trvalo s niekým a vychovávať spolu deti chcem v manželstve. Mať titul manželka, neoznačovať partnera v pôrodnici/v banke/kdekoľvek ako "priateľa", už nemám 16, ani 26. Možno prkotiny, ale tak, ako tebe vyhovuje bez toho všetkého a nemusíš mať na to žiadny konkrétny dôvod, len proste pocit.
A toto musí tvoj partner vedieť. Aby sa vedel zariadiť. Či mu to vyhovuje a je mu to jedno, alebo nie. Priama úprimnosť, nič viac.

autor
1. feb 2025

@oblecenie99 Ďakujem, pekne si sa vyjadrila ❤

rorino
4. feb 2025

To že chce byť tvoj manžel nie je dostatočný dôvod?No amen tma s tebou....

Strana
z2