Nový vzťah po päťdesiatke
Ahojte, baby, išli ste niektorá do nového vzťahu v tomto veku?
Mám dve dospelé deti, manželstvo bolo posledných 15 rokov na bode mrazu, nežili sme spolu intímne, žiadne spoločné dovolenky, výlety, fungovali sme len ako rodičia.
Prišiel mi do života úplne náhodou a nečakane spolužiak zo strednej školy, rozvedený.
Je veľmi fajn, dáva najavo záujem, ale ja sa bojím. Hlavne toho, že som bola celé roky sama a teraz som v menopauze so všetkým čo k tomu patrí ☹ Váham veľmi, lebo si rozumieme, ale...
a čoho sa ako bojíš? som nepochopila…
Ahoj, ja som začala vzťah vo svojich 48. rokoch aj som sa obávala toho, ako ty, ale neľutujem. Partner rozumie aj mojim menopauzálnym problémom, rozumie si s mojimi veľkými deťmi, cítim sa milovaná a šťastná. Jasne, že to nemusí vyjsť, ale istotu nemáš nikdy nikde. Žiť bez pochopenia, lásky..... len "naoko" s mužom, ktorého nemiluješ, ťa psychicky ubíja. Rozhodnúť sa ale musíš len a len ty.
Autotka, ja som v podobnom veku ako ty, ale do takehoto vťahu by som uz nešla. Ja, by som si uzivala komfort odrastenych deti a možno aj nejakeho priateĺa na vypomoc, ale do bytu by som si už chlapa nenasťahovala. Viem čo je to začiatok menopauzy, akurat tým začinam prechádzať aj ja a teraz momentalne, by som asi nedokazala riešiť nič, čo nie je nevyhnutné. S partnerom si v prvom rade vysporiadaj život a potom uvidíš, ako sa veci vykryštalizujú
Ahoj, ja som začala vzťah vo svojich 48. rokoch aj som sa obávala toho, ako ty, ale neľutujem. Partner rozumie aj mojim menopauzálnym problémom, rozumie si s mojimi veľkými deťmi, cítim sa milovaná a šťastná. Jasne, že to nemusí vyjsť, ale istotu nemáš nikdy nikde. Žiť bez pochopenia, lásky..... len "naoko" s mužom, ktorého nemiluješ, ťa psychicky ubíja. Rozhodnúť sa ale musíš len a len ty.
@anonym_048e29 Ďakujem ❤
Isla. Zasluzis si lasku
Nie nesla by som v tvojom veku do vážneho vztahu so spoločným bývaním. Doma by som už ziadneho chlapa nechcela.Budes mat toho v menopauze dosť čo so sebou, rôzne stavy, nervozita, podráždenosť a ešte sa starat, či brat ohlad na chlapa.15 rokov si fungovala ako samostatná jednotka, boli ste len spolubyvajuci, no vzťahovo ste nežili .Čize by si si musela opäť zvykať na nieco nové a niekomu sa prisposobovat v tvojom veku.Skor si viem predstavit priatela na všetko pekne, divadlo, kino, prechádzky, kavicky, šport ale potom do svojho bytu, sem tam u seba prespať, ale kazdy nech sa stará o svoju domácnosť.Davaj pozor lebo chlapi v tomto veku casto hľadajú gazdinky
Inak sranda, ako tu zrazu ženy sa cítia byť v 50tke na odpis. Hlavne ze keď sa rieši téma ze chlap je výraznejšie od ženy starší, tak všetky píšu, že či chce mať vedľa seba v 50tke dedka. Ze ved žena v 50tke je hotová mladica, sexuálna dračica, a "dedko" by uz len zuby do pohára odkladal. Tak neviem ženy, dohodnite sa, ste v 50tke mladé, alebo staré?😅🤔
Ved vyskusaj, aby si neskor nelutovala, ze si to nevyskusala.. V tomto veku je to individualne, chapem kazde rozhodnutie, aj to byt sama, ale prilezitost treba vyuzit.
@anonym_autor a? moja svagrina sa vydala druhy krat ako 58 rocna. a je konecne naozaj stastna.
@anonym_autor Samozrejme. Uvidíš ako ti to prospeje. Ako omladneš a pookreješ. Ved nikde nie je napísané, že hneď musíte mať vážny vzťah a nasťahovať si ho domov. Užívaj,spoznávaj,miluj..Vek je len číslo a na skutočnú lásku nie je nikdy neskoro. Ale nemaj veľké oči a použi aj rozum. Nemáš čo stratiť. Život je len jeden a krátky.
Autotka, ja som v podobnom veku ako ty, ale do takehoto vťahu by som uz nešla. Ja, by som si uzivala komfort odrastenych deti a možno aj nejakeho priateĺa na vypomoc, ale do bytu by som si už chlapa nenasťahovala. Viem čo je to začiatok menopauzy, akurat tým začinam prechádzať aj ja a teraz momentalne, by som asi nedokazala riešiť nič, čo nie je nevyhnutné. S partnerom si v prvom rade vysporiadaj život a potom uvidíš, ako sa veci vykryštalizujú
@anna777115 Moja reč..
a preco nie, ked to tak citis, ja mam po 40 ale dnes som akurat hovorila muzovi, ze ked raz pojdem do menopauzy dam si nasadit hormonalnu terapiu aby som vydrzala dlhsie fresh a s chutou aku mam
@anonym_autor a? moja svagrina sa vydala druhy krat ako 58 rocna. a je konecne naozaj stastna.
@gab Tak keď to tak cítila tak je to ok.Ja by som sa už druhý krát nevydala ani za nič! Ani keby sám princ prišiel haha V takom veku už nie..ani v mladšom.
a preco nie, ked to tak citis, ja mam po 40 ale dnes som akurat hovorila muzovi, ze ked raz pojdem do menopauzy dam si nasadit hormonalnu terapiu aby som vydrzala dlhsie fresh a s chutou aku mam
@zobaka ja Ti drzim palce, ale moja mamina to tiez takto riesila a v 60-tke mala rakovinu prsnika...chcem tym len povedat, ze s hormonmi trosku opatrne...ja som taketo nieco radsej odmietla...som zastanca toho, ze moje telo sa s takymito zmenami vysporiada prirodzene aj same...
@zobaka ja Ti drzim palce, ale moja mamina to tiez takto riesila a v 60-tke mala rakovinu prsnika...chcem tym len povedat, ze s hormonmi trosku opatrne...ja som taketo nieco radsej odmietla...som zastanca toho, ze moje telo sa s takymito zmenami vysporiada prirodzene aj same...
@yellow28 chapem, ale ja uz mam take pms, zly spanok, plus som v zivote nebrala HAK, ze by som aj vyskusala, nech sa stale nenatahujeme s kondomami. Myslis, ze rakovina mala u tvojej mamy suvis s hormonami?
a s muzom si uz rozvedena? nie je to jasne z textu.
Vyskusaj, za to nic nedas. Ale velmi by som bola opatrna, ci ist do spolocneho byvania.
@yellow28 toto sa neda pausalizovat. Moja v zivote neuzivala hormony a rakovina prsnika si ju nasla este v skorsom veku.
Kolegyňa sa vydavala druhykrat ako 50 r. Celkovo pri tom druhom vzťahu celá ožila,urobila si vodičak,chodia po vyletoch.kupeľoch...Ale nebyvaju spolu,nie preto.ze by nechceli,ale iste okolnosti zatial tomu brania,hoc ja by som to riešila inak.Akurát.že má dve svokry😃
Ja mam 62 r. mala som aj 50 a uz by som do toho nešla.myslim v 50 tke.Kamarata trebars na turistiku ano,ale manzela se vším všudy už zrejme by som nepotrebovala.
Často tu píšete že určite nie v menopauze, to je čo tá menopauza, smrteľná posteľ? Chlap v tých rokoch ešte deti robí a žena ma čo?
Jasne , že do toho chod. Nikto nevraví, že musia spolu bývať. Môžu mat s iné byty zatiaľ.
@anonym_autor nerozumiem tiež, čoho sa bojíš. Som tiež v menopauze a normálne fungujeme po intímnej stránke, dokonca si to môžeš viac užívať, lebo nehrozí tehotenstvo. Inteligntný muž predsa vie, čím žena v určitom veku prechádza. Ja som začala nový život s novým mužom o niečo skôr a boli a sú to najkrajšie roky môjho života. Smelo do toho, ak ti niečo nebude vyhovovať, cúvnuť môžeš predsa vždy, veď sa nejdeš vydávať. Keď máš deti veľké, vzťah má úplne iný rozmer, prevažujú príjemné veci, tak smelo do toho, veľa šťastia.
Len tak na okraj, moja známa začala tiež vzťah po 50, jej priateľ mal 60, chodili spolu na výlety, koncerty, dovolenky, bývali každý vo svojom, kúsok od seba, obaja veľmi šťastní a spokojní
Často tu píšete že určite nie v menopauze, to je čo tá menopauza, smrteľná posteľ? Chlap v tých rokoch ešte deti robí a žena ma čo?
Jasne , že do toho chod. Nikto nevraví, že musia spolu bývať. Môžu mat s iné byty zatiaľ.
@mooonika1975 tiež tomu nerozumiem, áno mávam návaly horúčavy, ale to tomu patrí, občas mám náladu, že by som sama seba zabila, aj včera som parkovala (jasné debilne som zacúvala), začala som chytať hisáky, muž stíchol a nechal ma tak, ani sa k tomu nevracal, leb vie, že je to vec hormónov, že bežne takto nereagujem. Čo sa týka intímnej stránky, bolo obdobie, keď mi to nebolo príjemné, veď sú na to prípravky, stačí skočiť do lekárne, vybavené, zase je to fajn. Veď aj počas tehotenstva alebo po ňom žena prechádza všeličím a že jej telo už nie je také pevné, má vrásky a šesiny? A muž ich nemá? Snažíme sa obaja zdravo žiť, športovať a starnutie brať ako prirodzenú súčasť života
Nie nesla by som v tvojom veku do vážneho vztahu so spoločným bývaním. Doma by som už ziadneho chlapa nechcela.Budes mat toho v menopauze dosť čo so sebou, rôzne stavy, nervozita, podráždenosť a ešte sa starat, či brat ohlad na chlapa.15 rokov si fungovala ako samostatná jednotka, boli ste len spolubyvajuci, no vzťahovo ste nežili .Čize by si si musela opäť zvykať na nieco nové a niekomu sa prisposobovat v tvojom veku.Skor si viem predstavit priatela na všetko pekne, divadlo, kino, prechádzky, kavicky, šport ale potom do svojho bytu, sem tam u seba prespať, ale kazdy nech sa stará o svoju domácnosť.Davaj pozor lebo chlapi v tomto veku casto hľadajú gazdinky
@anonym_bb9785 v tomto veku? Veď je to 50-tka. Keď budeš žiť do 85 rokov, tak sa dobrovoľne rozhodnes užívať si samotu ešte 35 rokov?? S partnerom sa budeš viac udržiavať fit ako sama. Budeš ma motiváciu a keď ti nebude vyhovovať, už sa nemusíš pozerať že si uškodila deťom rozvodom, len ho vykopnes a je to.
@zobaka veď to ide aj bez hormonálnej terapie, tiež som nad ňou uvažovala v začiatkoch, ale teraz vidím, že je zbytočná.
@janinah veď nemusia byť manželia, ani my nie sme, na čo svadba v našom veku?
@anna777115 aj ja si užívam komfort odrastených detí, veď to sa nevylučuje. S partnerom mám život oveľa ľahší a zaujímavejší, ako bez neho. Samozrejme nesmie to byť truľo, ktorý si hľadá nejakú trúbu, ktorá by upratovala, prala a varila a on by mal veget. To si asi žiadna normálna žena po 50 neuviaže na krk, na čo?
@zobaka veď to ide aj bez hormonálnej terapie, tiež som nad ňou uvažovala v začiatkoch, ale teraz vidím, že je zbytočná.
@janinah veď nemusia byť manželia, ani my nie sme, na čo svadba v našom veku?
@anna777115 aj ja si užívam komfort odrastených detí, veď to sa nevylučuje. S partnerom mám život oveľa ľahší a zaujímavejší, ako bez neho. Samozrejme nesmie to byť truľo, ktorý si hľadá nejakú trúbu, ktorá by upratovala, prala a varila a on by mal veget. To si asi žiadna normálna žena po 50 neuviaže na krk, na čo?
@anonym_781849 v okoli zomrel 60r pán a jeho družka nedostava vdovsky dochodok,ktorý by sa jej ozaj zišiel...tak napr.aj preto manzelstvo aj vo vyssom veku...
len ako kámoša s výhodami.
určite nie spoločné bývanie. len kamarátstvo, výlety, spoločné debaty a pod.
môže sa stať že po chvíli sa mu zunuješ a on pôjde o dum dál. kľudne si narazí ešte fešandu o 10r mladšiu od teba. mňa by to ranilo - preto by som nechcela až také veľké zblíženie sa.
@anonym_781849 v okoli zomrel 60r pán a jeho družka nedostava vdovsky dochodok,ktorý by sa jej ozaj zišiel...tak napr.aj preto manzelstvo aj vo vyssom veku...
@janinah vdovský zas nedostávaš roky. pár mesiacov a koniec.
@anonym_autor ja som po 10r bez sexu v 40ke nasla partnera, bolestivy sex aj s lubrikantom. Skusali sme kondomy, bez kondomu, rozne polohy... aj tak po kazdom sexe gyn. alebo urolog. zapal, gyn nevedela pomoct, vsetkych urologov v meste som vystriedala, bez riesenia. Museli sme to trapenie po roku ukoncit, lebo mi uz nemali dat ake antibiotika. Dodnes (6r neskor) ma reze pri moceni aj ked nemam zapal. Ja by som uz do vztahu nesla. Iba ze by nechcel uz sex.
@janinah vdovský zas nedostávaš roky. pár mesiacov a koniec.
@anonym_5af785 😳 vdovský dostaneš do konca života. Alebo si vdova len 3 mesiace? A potom zase mladucha?

@anonym_autor užívaj si kým vládzeš ,veď manžela už v srdci a hlave nemáš tak čo