Obavy zo stretnutia s bývalou šikanujúcou spolužiačkou
Spolužiačka organizuje stretávku zo základnej. Rada by som išla, problém je, že tam pravdepodobne bude aj jedna spolužiačka, ktorá ma hnusne šikanovala.
Sú to už roky, človek si povie, že za tú dobu sa určite zmenila, sle nezdá sa mi. A to z toho dôvodu, že pred rokom som ju stretla v drogérii, kde bola s nejakou kamoškou, a keď ma zbadala, tak jej niečo šepkala a začali sa smiať a obzerať si ma. Už som niekde inde samozrejme, len neviem či mám náladu zrovna ju vidieť. Neviem ako sa bude správať, možno sa nič nestane. Zas nechcem tam robiť scény ak by mala nejaké poznámky, nechcem to pokaziť všetkým.
@anonym_autor no a? Vsak tam ides kvoli inym, nie kvoli nej. A co tam ist s tym, ze "Aha Mara, mna uz na kolena nepolozis, ja ta mam v pazi"? Ale asi to nepojde, pretoze ta aj v tej drogerii si to nemohla prejst bez povsimnutia a ukazat jej, ze mas na viac ako sa jej bat.
@anonym_autor no a? Vsak tam ides kvoli inym, nie kvoli nej. A co tam ist s tym, ze "Aha Mara, mna uz na kolena nepolozis, ja ta mam v pazi"? Ale asi to nepojde, pretoze ta aj v tej drogerii si to nemohla prejst bez povsimnutia a ukazat jej, ze mas na viac ako sa jej bat.
@viestta Ja som to prešla bez povšimnutia, ale tak všimla som si. Nebojím sa jej, ťažko to vysvetliť, ale necítim sa dobre v jej spoločnosti. A možno len zbytočne dramatizujem.
Chceš vynechať príležitosť stretnúť sa so všetkými kvôli "pravdepodobnosti," že tam bude nejaká nedozretá osobnosť? Šikanovala iba Teba? Aké vzťahy si mala s ostatnými?
Už si dosť veľká na to, aby si dokázala ignorovať nepríjemnosti a aj reagovať ako dospelý človek. 😉
Tak nechoď keď nechceš, ja som na žiadnej stretávke nebola.
@anonym_autor Už som niekde inde samozrejme, len neviem či mám náladu zrovna ju vidieť.
Keby si bola niekde inde, tak by si toto neriešila. Takže načase si uvedomiť, že ten, kto šikanuje, je vlastne chudák. Nepozná lásku alebo má z niečoho komplexy. A ak sa nezmenil, tak si svoje traumy nesie aj v dospelosti. Takže skôr je na mieste ľutovať ju, ako si z nej robiť vrásky. Ak sú tam iní ľudia, ktorých rada uvidíš, choď. S ňou si kamoška nebola a nemusíš ani teraz.
@viestta Ja som to prešla bez povšimnutia, ale tak všimla som si. Nebojím sa jej, ťažko to vysvetliť, ale necítim sa dobre v jej spoločnosti. A možno len zbytočne dramatizujem.
@anonym_autor vies sa s nou nebavit? Ak ano a bude tam kopec dalsich, s ktorymi sa stretnut chces, tak tam chod.
kašli na ňu, však hádam tam máš aj iné kámošky.
A ak niečo ona "vytrelí" - tak sa zhovadí len ona. pred všetkými.
Povazujem tieto stretavky za uplne zbytocne. S ludmi, s ktorymi chcem byt v kontakte som aj po 30 rokoch a zvysok ma nezaujmal pred x rokmi a nezaujma ma ani teraz. Co sa tyka tych, co sikanovali v skole … uplne ignorujem a ak ma by ma oslovila, tak ju neslusne poslem niekam … netreba sa citit zle …
takak by daco zas mala len s kludom anglicana jej povedz,ze je skoda ze niektory ludia sa nezmenia ani po rokoch ... a viac si ju nevsimaj ..bav sa s tymi kt si mala a mas rada
ale iste si nepokaz stretavku s kravou
ja by som ju totálne ignorovala, ak ti to za to stojí tak tam choď, ozaj niektorí ľudia nestoja za povšimnutie treba ich ignorovať úplne
Ak by som mala pocit, že sa tam nebudem cítiť príjemne, nešla by som. Hlavne ak som tých ľudí dlhšie nevidela a nič ma s nimi nespája. Nie je nad psychickú pohodu. S tými, s ktorými sa chceš stretnúť, tak sa môžete dohodnúť aj mimo stretávky.
Ja tam pôjdem, druhých rada uvidím. Len ona je problém, ale tak snáď si nebude dovoľovať.
Chod 🙂...tiež som mala takého " skvelého " spolužiaka na strednej, co ma hrubo urazal. Ale vieš co? Vedela som, ze na stretávku idem práve preto, aby videl, ze uz nikdy si ku mne nedovolí to, co pred x rokmi. Ked som vošla do miestnosti, suverenne a sebavedomo, len oci mal vytrestene. Ja som sa na neho usmiala a cely večer ho absolútne ignorovala.
Nešlo mi o žiadnu pomstu, nič....len som si povedala, ze kvôli debilovi snáď neprídem o stretnutie s inými ľuďmi. Večer mi poslal žiadosť o priateľstvo na Facebooku....samozrejme, ze som to odignorovala 😉
takak by daco zas mala len s kludom anglicana jej povedz,ze je skoda ze niektory ludia sa nezmenia ani po rokoch ... a viac si ju nevsimaj ..bav sa s tymi kt si mala a mas rada
ale iste si nepokaz stretavku s kravou
@ukgirls Je to smutné, po toľkých rokoch aby takto zareagovala. Ale vypovedá to viac o nej.
Ja by som isla a ju kompletne odignorovala... Ukaz ze si lepsia a ze ti netrha zily... drzim palce. Tiez som bola sikanovana a clovek to z casu na cas riesi ale tieto veci robia cloveka potom aj silnejsim - aspon teda to plati na mna
Je normálne, že na tej stretávke sa ti môžu spustiť nepríjemné pocity, ktoré napriek akejkoľvek snahe nebudeš môcť ovládnuť. A rozhodne to neznamená, že ty si nezrelá, nedospelá, že si akýmkoľvek spôsobom na vine...
A otázka či ísť, či nejsť napriek tomu je asi dosť náročná. Zrejme záleží aj od toho, do akej miery ti stojí niekto z tých ostatných za to tam ísť. Ak je to len také priemerné, kašľal by som na to. Skôr by som potom investoval možno čas a námahu do stretávky z neskoršej školy (škôl), pokiaľ vzťahy všeobecne boli na nej lepšie.
Ak tam pôjdeš, počítaj s tým, že s najväčšou pravdepodobnosťou spolužiačka v tebe nepríjemné pocity spustí. Zrejme sa im nebudeš môcť celkom vyhynúť, môžeš však aspoň eliminovať ich silu na teba (aby si si zachovala chladnú hlavu a reakciu napriek ním).
A ešte vlastná skúsenosť. Raz na jednej stretávke po dlhých rokoch mal spolužiak blbé reči. Veľmi ma to prekvapilo. Myslel som, že sme už dospelí, zrelí ľudia. Mýlil som sa, on sa správal stále tak "posmeškársky" ako v škole. Povedal som si vtedy, dlabem na teba a na vás. Nestojí mi za to stretnúť sa znova za takýchto okolností. Venujem ten čas radšej stretávke zo školy, kde vnímam, že si každý váži po rokoch prítomnosť každého. Že aj keď nebolo počas školy všetko ideálne, predsa len vnímam celkovo určitú zrelosť a serióznosť toho stretnutia a nevadia mi ani tí, ktorí možno kedysi nepatrili medzi mojich najobľúbenejších.
Presne tak vypoveda to o nej. Staci povedat ze niektori ludia nikdy nedospeju. Ked bude mat blbe poznamky.
A ked sa nebudes citit dobre stale sa mozes najest a odist.
Však jej nasgav zrkadlo, posuskaj kamoške a pozerajte na ňu so smiechom .
Aj moja dcéra mala spolužiačku, ktorá jej v škole ubližovala, pritom v škôlke boli kamošky. Teraz sú stredoškoláčky a občas sa náhodne stretnú v buse, či v obchode. Ona potom zvykla poslať dcére správu, či sa nestretnú na káve, do kina a tak, no dcéra jej dala jasne najavo, že nemá záujem. Raz sa jej dokonca opýtala, či jej to nie je hlúpe, po tom, ako sa k nej správala. Na tvojom mieste by som šla. Si už dospelá, nemusíš sa s ňou baviť. Daj jej najavo, že ti je ľahostajná a hlavne nesklop oči, keď si začne šuškať. Ja by som urobila to isté. Pozerala by som na ňu s úsmevom a pošepkala niečo prísediacej.
Takmer celú základnú školu ma sikanovali. Viacerí, nie jedna.
Som inde, moje sebavedomie je na úplne inom leveli, ja som úplne iná osoba. Možno aj oni sú iní.
Ked som bola s malým v nemocnici, sestričku tam robila jedna z hlavných sikanatoriek. Prišla za mnou, bavili sme sa.. Ospravedlnila sa mi, ja som jej povedala, ze ok, beriem, no extrémne mi stazili život ako malému dievčaťu. Oni boli hlúpi a nevedeli čo robia, ja som bola malá a trpela som. Stretávku sme mali, ja som nešla. Ani keby mi zaplatili, by som tam nešla. Načo.
Jasné,že choď. Keď vravíš,že si sa cez to preniesla, prečo by si sa kvôli jednej osobe obmedzovala stretnutiu ostatných zo školy? Ju ignoruj a predsa,už nie ste spolužiačky,ale dospelí ľudia, ktorí už majú svoje životy. A keby mala blbé poznámky,tak jej len povedz,že niektorí nedospejú vôbec 😏. Uži si to,tieto stretávky po rokoch ja osobne mám veľmi rada,ba dokonca aj triednych učiteľov rada "vyspovedám",čo a ako 😄.
ti tu radia aby si tam nešla ... a že ony sú v kontakte s tými čo sa kamarátili ... no tak ja neviem ... ja som introvert a naozaj nie som v kontakte s nikým zo školy - ale keď prídeme na stretko, rada sa vidím s ostatnými - ak by na to moje spolužiačky pozerali ako tu dievčatá z MK - v živote by som už asi žiadnu spolužiačku nevidela - zvlášť tie čo bývajú mimo mesta či dokonca republiky ...
takže nie, ja stretávky fakt nepovažujem za zbytočné ...
poviem ti takto, keby si aj dovolovala, je načase si to s ňou rozdať, musiš sa postaviť pred všetkymi a ju slovne uzemnit, nehovorim, že maš isť hned do súboja, ale ked budeš iba ako ťuťko pozerať, bude si dovolovať dalej a je dosť možne, že aj ostatni spolužiaci sa ozvú a zastanú sa ťa..
si pamätam, raz ma jedna ciganka atakovala, triasla som sa ako osika, ale radšej by som umrela, ako by som ušla z boja, to bolo vyslovene kto z koho, a na koniec prestala, lebo videla, že sa jej nebojim
@anonym_autor @anonym_autor ja som mala tiez taku jednu v skole.. teraz by som ju stretla rada.. vtedy som bola ticho, teraz keby si skusila iba pootvorit hubu tak hned by ochutnala svoju medicinu a to 100nasobne.. a keby to bola az taka primitivna opica ze by sa chcela bit, tak by som na nu zavolala polisov, nech sa spamata hviezda
Koľko zášte a pritom stačí iba po toľkých rokoch si to vykomunikovať 😊 .Mňa tiež šikanovali,bola som ževraj Xena bojovnica,keď som odmalička vedela okolo koní,jazdiť,nebála som sa. Všetci,keď bol obľúbený deň svojho miláčika v škole, doniesli králika,hava, škrečka,iba ja môjho (starkieho) ťažného koňa. Mala som asi 13-14rokov a nakoniec to dopadlo tak,že sa Mišu obžral mrvky, kalerabu a vyhladkaný bol ako ešte nikdy od cudzích ľudí 😁. Na niektoré veci z minulosti treba myslieť tak,ako v dospelosti, odpustiť,boli sme deti,puberaci.
chod ak chces vidiet ostatnych, s nou sa nebav, nemusis, to nieje tvoja povinnost. Max tak pozdrav dovi - dopo. Ani ku mne sa nechovali pekne, ale napisem len jedno do buducna: uspech je najlepsia pomsta :D. Ja si tie stretavky skaredo uzivam od urciteho momentu, uz si to ku mne nikto nedovoli.
V tom obchode by som si asi neodpustila.prevratenie ocami a poznamku ze stale rovnako trapna ako pred x rokmi. Clovek by cakal ze dospeje a sla by som prec.
A stretavka. To zalezi na tebe ako sa.citis. nemyslim si ze si bude dovolovat a ak by aj ano verim ze by si ta zastali ostatni.
Ja na stretavky nechodim a to.ma nikto ani nesikanoval. Pridu mi nudne.
.... a vždy je tu možnosť, že tam ona ani nebude 😉

Ja som na stretávku nešla 🤷♀️načo budem chodiť 60km za niekym s kým som sa 4 alebo koľko rokov necítila prijemne?