Od akého veku sa považuje žena za starú dievku?
Od akého veku je podľa vás žena stará dievka?
Mám 28 rokov a vlastná mama ma takto titulovala 😳
Žena od 25, chlap od 30,dokonca sa z toho platila aj daň,ale to bolo za siedmymi horami.....teraz to už je pase
Tak povedz mame ze ona je zas opak starej dievky .. ze je stara… pani 😁urazi sa aj ona a budete si rovne.
Ja ked pocujem spojenie stara dievka, tak si predstavim nejaku zostarnutu, mrzutu tetusku s mackami.
28 a stará dievka? Zvláštne. Určite by som nepovedala že v tomto veku si stará dievka a vôbec v tomto storočí by som si nedovolila na nejakú ženu toto povedať. Každý máme svoj životný príbeh. Niekto mal šťastie zalozit rodinu a usadiť sa skôr, niekto neskôr, niekto nikdy (možno z vlastného rozhodnutia).
Neviem či by sa mi páčilo ak by mi niekto povedal že som stará dievka ak nepozná môj životný príbeh. Ja budem mať tohto roku 31, nemám dieťa a ani partnera. Rozhodla som sa odísť do zahraničia kvôli jazyku, skúsenostiam a aby som sa zabezpečila .Darí sa mi tu ale plánujem sa vrátiť domov, tak logicky si tu nebudem hľadať partnera na dobu určitú. Mám očakávať že ma budú považovať za starú dievku?
Tu v zahraničí snáď taký výraz ani nepoznajú a nikto tu neodsudzuje ženy ani mužov vzhľadom na vek, či je stará dievka alebo starý mládenec.
@niki35 Spinster. To je výraz v angličtine, ale zväčša som len v "starých" knihách sa s ním stretla alebo ak si z niekoho robili srandu.
A ak si dobre pamätám, tak pre muža sa používalo Bachelor, čo sa však v dnešnej dobe spája akože pozitívne s reality showkami (chlap, ktorý si ešte nenašiel ženu a ide si vyberať z "davu").
@cimage a ja vyzerám dokonca na 20 😃
@niki35 ja si tak vôbec nepripadám a ani by som nikoho takto nepomenovala. Žiaľ sú ľudia… ☹️
Ignoruj takéto hlúpe poznámky. Nikdy nevyhovies všetkým, po 25 si stará dievka a keď máš dieťa v 19.tak si prespanka a slapka a neviem aké pomenovania ešte. Ľudia sa zabudli v minulom režime a nemajú filter na to co povedia.
Ja som bola už v 25tke 🤣🤣 naši strašne chceli vnúča 🤣🤣 počkali si naňho ešte ďalších 7 rokov 🤣
Ja by som sa mamy spýtala, či jej chyba, že nemám na krku tri deti a polosialenreho magora, lebo som si "aby ľudia nepovedali" radšej zobrala hneď prvého, ktorý prešiel okolo.
@nelka93 asi tak… 🙄
@vroni to iste mi išlo po rozume. To mám byt radšej rozvedená a s dvoma deckami na krku? 😃 vtedy bude spokojná? 😃
Autorka ak tomu dobre rozumiem tvoja mama to povedala tebe, áno? Tak moja mama to povedala susedovi na zahrade o mne. On jej na to odpovedal že ma videl a rozhodne podľa neho stara dievka niesom 😂 Inak status pani doktorova sa už veľmi nenosí lebo vieme že ani inteligencia ani vzdelanie nie sú nákazlivé a nedaju sa bohužiaľ “chytiť” v jednej domácnosti. Takže to že je tvoja mama je vydatá z nej nerobí ani múdrejšiu ani lepšiu ani dokonalejšie osobu ako si ty.
@zeldia 🥹 dakujem. Áno mne to povedala, do očí…
Nie si stará dievka, nemáš ani 30 rokov.
Ja som mala 39, keď so stretla manžela, to je všetko o pocitoch, necítila som sa ako stará dievka, nikto mi tak nehovoril,
Tvoje pocity sú dôležité, ako sa cítiť ty.
Podľa mňa si slobodná mladá žena. Okrem toho, ktorý zákon prikazuje , aby sa ženy vydávali do určitého veku a či vôbec ?
Rovnako je to aj s mužmi.
Ja neuznávam toto nálepkovanie stará dievka, starý mládenec.
Každý sa rozhodne sám a dobrovoľne, či ostane slobodný. Iste, sú aj takí, ktorí by chceli žiť v manželskom zväzku, ale majú smolu na partnera.
Som vydatá 7 rokov, ale svoje kamarátky a mám ich 5, všetky 40+ ktoré sú slobodné nenazývam ich starými dievkami, nepovyšujem sa , že ja som vydatá a ony nie, pretože buď nemali šancu sa nikde zoznámiť, alebo majú vážne zdravotné problémy.
Podľa mňa nikdy ale keby som mala určiť vek tak 50
Ked som sa pred cca 30timi rokmi vydavala tak obocie sa dvihalo pri nezadanej 25r.
Teraz mam pocit ze ten termin uplne vymizol a vobec sa nepouziva, v 25 rokoch chce zena este zit a nie sa viazat v manzelstve a zeny teraz bezne zacinaju rodit po 30tke, vsetko sa nejako posunulo.
No myslim ze stareho rezimu to bolo vo veku 26+ a uz sa platila staromladenecka dan- a to si neribim srandu- normalne pokuta za to ze si sa neozenil/ nevydala.
Podľa mňa tak od 40 rokov
U nás bol, žiaľ aj je tento “titul “ zaužívaný po 25. Ťažko niekomu “obmedzenému” vysvetliť (hoci je z rodiny), že nežijeme v stredoveku. Mám 45 a 14 r. syna, s partnerom sme 22,5 roka. Ale nezosobášení!!! !!! Stále sa nájdu dedinské krásavice, ktorým môj štýl prekáža a snažia sa ma “degradovať”, že som stará dievka. Keď bude každá pozerať na seba, tak má čo riešiť. Prípadne: povedz mi, čo čítaš a ja ti poviem, kto si.
Od mamy zabolí rovnako v 18 ako v 40... Mrzí ma to, že ťa mamka takto označila. Hlavne sa nevydávaj za prvého, ktorý na teba hodí očkom, to nemusí nutne znamenať životnú výhru (možno v mamkinom prípade to tak bolo, veľa žien tu ti však určité potvrdí, že ani druhé, tretie, x-té očko nemusí byť výhra). Čiže radšej spokojná "stará dievka" ako nešťastná vydatá žena. A to by som asi odpovedala aj mamke 😁.
,,,zena nestarne len zreje ,,,
Stara dievka je este v pohode, Satinsky taketo zeny kedysi nazyval praženicami 🤣🤣🤣🤣
ja som bola pre svoju rodinu stara dievka ked som
mala 26 a ked sme sa s muzom zasnubili babka teatralne buchla šampanske 🤣 cojaviem, ja sa na takych veciach smejem, nepride mi to urazlive 🤷🏻♀️
Maaas krasny vek...v tom veku som bola slobodna bez priatela bez deti bohatá (duchom) a uzivala si zivot. Vsetko prislo aj chlap, aj rodina deti hypoteka haha aj ostatne srandy. Rada spominam na to obdobie hlavne teraz pri troch detoch ze co som robila ked som dosla z roboty a bola len ja 😀😀😀😀. Užívaj si a na taketo reci kasli.
@sjun užívam užívam. A teším sa na moment, keď to príde 😊
@haraburdova 😂😂😂 rodina vie vždy tak pozdvihnúť sebavedomie že? 😂

@egonsk no to je nejaka uchylna etnika veru.