Odchod od manžela
ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.
No a čo ma pit chudacik, ked si mu tam nenechala pivečko a vinečko. 🙁🙁🙁🙁🙁
Všetci držíme všetky palce aj prsty, on si asi nevie predstaviť,čo by to bola za Veľká noc bez rodiny. Haha,dúfam,že konečne bude pokojná Veľká noc pre zdravé jadro rodiny. Veľmi vám to želáme😍.
@januska20 aj ja sa na to smejem, neviem si ho predstaviť piť džús🙂 Akože neviem čo čakal, že na to odpíšem
@lukbe Ďakujem, konečne sa teším na veľkú noc. Nemusím vyvárať 3 kg jedla, vypekať koláče, nechať sa obliať vodou a hlavne ísť k svokre🙂 To bude pohodička..
Si úžasná, držím ti palce.
Keby si čokoľvek potrebovala, smelo píš.
Ach, ja sa tak teším s tebou!!!❤️ čítam každý tvoj koment a som na teba neskutočne hrdá 🫶🏽
Aj som si myslela, že on je ešte v tom, že si s deťmi u svojej mami, som zvedavá za koľko mu dôjde, že sa vážne nemieniš k nemu vrátiť. Držím vám palce, nech sa vám darí 🙂.
Výpisovat bude kým mu nedôjde kredit alebo neuhradí faktúru... A džús asi staré zásoby keď sa % vypili 🤤
Ja by som mu to stále dávala vyžrať, Max tá 1 správa že deti sú ok a v bezpečí. Inak ani a ani z.
To bude kukať že haló veľká noc ty a deti necupitate ku svokre a v mene tradícií sa nejdete obliať a naliať .
No nechcela by som byť pri ňom keby naozaj nepil, absťak bude mať taký že amen.ale on si poradí, malý kšeft a budú bubaky na čučo, alebo matinka ho napojí.
Prepáč tá ironia, taký typ chlapa si to žiada
No jasné že mu chýbate nema sa na kom odbavovať .
Svokra býva blízko syna? Tá ho napojí, neboj.
No som veľmi zvedavá na pokračovanie.
Držte sa. ❤️🌹
Myslim, ze u vas este budu sinusoidy.
Chvilu sa bude tvarit, ze nerozumie, co riesis a vymyslas, co ti preletelo cez nos, ze si odisla, ved ti bol dobry bohabojny manzel (zo svojho pohladu). Chvilu bude prosit, hovorit, ako sa uz polepsi(l). Chvilu pisat, ako mate ist vsetci do pekla a uz sa nevracat. Ze sa postara, aby vam nic nezostalo. Potom, ze vam vsetko zanecha, vsetko da, sam nic pre seba nechce. Potom, ze len kvoli vam pije, lebo ste mu zlomili srdce a znicili zivot, zobrali vsetko, na com mu kedy zalezalo. Potom sa zas vrati k vzyvaniu boha. Potom, ze on chce byt s detmi a ma na ne pravo. A tak dookola.
Presne ako pojde fazami od neviery, cez lutost k sebalutosti, az agresiu z ponizeneho ega, az k pochopeniu, ze to definitivne pokaslal. A do toho fazy, ci je zrovna spity na mol, alebo chvilu triezvy.
Jediny zazrak by bol, keby ho to naozaj tak prefackalo, ze by skutocne zacal abstinovat a vydrzal.
Sice ani vtedy nema pre teba zmysel sa vratit. Ale mohla by si si povedat, ze si nepriamo urobila dobry skutok.
Bude to zrejme vselijake, ale vydrz. Ak bude najhorsie, napis odkial si (ak chces), urcite sa najdu ludia v tvojom okoli, co tu su a budu ti vediet pomoct ovela adresnejsie.
ešte sa mi za celé tie roky, a že ich je už veľa, čo som na konikovi, nestalo, aby som plakala pri diskusií.
ty si dokonalosť. matka, ktorá sa postavila za dobro a štastie svojich detí, za svoje štastie a nezotrváva v horore. ja by som ta chcela objať a povedať ti do očí, ako pred tebou skláňam klobúk a ako veľmi si Ťa vážim. si užasna silná bytosť ♥ levica ! tvoja obeta sa Ti vráti len v tom najlepšom a už budeš iba šťastná. všetky pochybnosti a zlé pocity ostanú iba pri pochybnostiach a pocitoch, ktoré sa neprenesú do reality.
máš moj plný obdiv a si vzorom ! raz prosím napíš príbeh o svojej ceste. inšpiruješ tisíce, ak nie desaťťisíce žien ! ♥
@cacianka Napísala som mu, že deti sú v poriadku a že sa nevrátime, to je všetko. Potom vypisoval a vyvolával dcére, že prečo nechodia do školy, či sú u babky(mojej mamy) a že mu chýbajú a nech prehovoria mamu (mňa) aby nerobila extrémy a vrátili sme sa. No jasné. Také nervy som na neho mala! Bude sa tváriť, že sa nikdy nič nestalo...Svojej mamičke sa určite ešte nepochválil.
@apolka77 Svokra býva na vedľajšej ulici🙂 K nám našťastie nechodila, lebo sa jej u nás nepáči, ale tak jej to tiež zachvíľu dojde, kde sú deti, keď ich nebude vidieť vonku ani chodiť do školy a do kostola. Jasné, že muž to určite všetko hodí na mňa a pred ňou sa bude robiť svätý..
@moonlight1210 Presne takýto priebeh očakávam..Džús dlho piť nevydrží, takže ešte prídu jeho stavy..áno, on je najlepší na svete, to som si len ja zmyslela sprostosti a chudáci deti, kde ich vláčim, veď im bolo doma tak dobre..
Nechcem moc písať, odkiaľ sme, aby to tu náhodou nenašiel niekto známy, preto som aj tento príspevok napísala anonymne.
@banderaska29 Ďakujem❤ Aj ja som plakala nad úžasnými správami od žien, ktoré stáli za mnou, veľmi mi to pomohlo a dodalo silu. Od dokonalosti mám teda ale riadne ďaleko, pochybnosti sú stále, ešte stále sme len na začiatku cesty a som pripravená, že môže prísť ešte všeličo. Ďakujem za povzbudenie a milé slová, veľmi si to vážim
Čítam túto diskusiu od začiatku a mám voči tebe aj deťom neskutočný rešpekt. Ste statoční a držíme vám aj s mužom palce. Dúfam že čoskoro sa jeho kontakt zníži na minimum a nech vás čakajú iba krajšie zajtrajšky. Nech si len ďalej pije džús s šucha nohami, keď sa naštves ešte mu vieš takú hanbu urobiť že ani nos nevystrčí z domu. Keď máš byť za zlú tak nech to stojí za to a nech vám dá nadobro pokoj.
Ahoj autorka, ja len, ze na EduPage sa im zmeni skola, mozno si to nevsimne, ale davaj pozor. Mozno si vsimne znamky od inych ucitelov. Aj ked moj muz vie akurat o triednej oboch synov a dejepisarovi. 😁
Inac drzim palce, nech si vsetko zariadite a hura do kolotoca skola a praca, nech si deti najdu nejakych kamaratov. Buduci ex-manzel asi chce, aby ste sa na Velku noc hrali na stastnu rodinu v kostole. Ale nepochybujem, ze vela ludi vie, co sa u vas s alkoholom deje, aj u nas v meste ludia vedeli o mojom otcovi (jasne, ze do oci nepovedia), dokonca o mojom bratovi (automaty) mi povedala moja spoluziacka na strednej. Budem rada, ked sa ozves. Do synovej triedy nastupuje nove dieta od pondelka, ale on je len druhak, ale tak chvilku som rozmyslala, ci to nie ste vy... Uzite si vikend a prajem vsetko dobre.
Autorka veľmi ti držím palce. Diskusiu som čítala od začiatku a potom som ju už nevedela nájsť, tak som vám aspoň držala palce. Som rada, že ste všetci v poriadku a želám vám, aby ste sa mali dobre.
Toto je tusim jedina tema kde sa nikto s nikym nepohadal, nikto sa nezastava tvojho alkoholickeho manzela a vsetci su na tvojej strane a fandia ti.
Ked zacal manžel prehnane piť, ako reagovala svokra? Premyšlam ako toto moze jedna matka prehliadať!!!! Ja sama ako svokra by som ti navrhla rozvod a všemožne ti pomáhala, ak by som mohla.
Úplne stačí stručná správa. Si super !
@witchlucia 👍
@majka99999 No veď akurát sme boli v novej škole, tam budem mať prístup na edupage len ja, takže on by sa to nemal dozvedieť. Len na starej škole začali robiť problémy, vyhrážajú sa mi, že zavolajú na kuratelu, lebo deti nechodia do školy..Akože ja nechápem, veď ich môžem 5 dní ospravedlniť aj ja. Zrazu už potrebujú ospravedlnenku od lekára a že čo majú povedať manželovi, keď tam príde, že oni ho MUSIA informovať..Toto som fakt nečakala, pritom som ich o všetkom vopred informovala. Ďakujem, aj tebe všetko dobré
@zooeynka Aj ja sa čudujem, normálne som sa sem bála napísať, že dostanem naložené..po 10 rokoch na MK som prvý krát napísala príspevok a také dobré ohlasy..Keby viem, napíšem aj skôr..
Napíš riaditeľke školy email, nech to ospravedlnenie má aj písomne.
@hedviga2 Svokra samozrejme neverí, že pije..Keď som jej to povedala, aj to, že je agresívny a bije nás, tak mi dala päsťou(pred deťmi, asi to majú v rodine), že o jej synovi nebudem rozprávať také klamstvá a na vine som určite ja..Odvtedy som ju ignorovala, ani deti tam nechodili. Jasné, že sa tvári, že sa nič nestalo a nechápe, čo mi je, prečo ju ignorujem..Oni sú vyšinutí celá rodina..

Normálne som sa zasmiala,že pije len džús 😀😀😀