Odchod od manžela
ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.
Robíte to najlepšie, čo môžete a musíte! Žiadne dieťa ani žena si nezaslúži život s takýmto človekom. Máte môj obdiv, chcelo to určite veľa odhodlania a odvahy. A to že teraz prišli pochybnosti je asi normálne. Ale necúvnite prosím!
Držím vám palce, určite všetko zvládnete! A budete mať spokojný život so svojimi deťmi.
@zorana999 Riadne psycho..Som rada, že sme preč. Fakt sa bojím, čoho je schopný a čo týmto sleduje. Čakala som úplne iné reakcie. Ktovie, či nie je pod vplyvom nejakých látok..
Stále na teba myslím, snad vam da fakt pokoj. Rozmyslam ako reagoval moj otec. Ale to bola vtedy ina situácia. Maminu som zobrala k sestre, to vedel. Byvala tam niekolko dni, potom u kamosky a potom v tom byte. On sa snazil od mojej dcery, ktora bola mala vyzvedat. Stale ju chudinu trápil otazkami. A aj teraz po rokoch sonduje ako žije mamina a snaží sa nam este ublizit.
Ticho pred burkou..
To si skor myslim ,nez ine omamne latky na ktore je zvyknuty.. Bola si jeho zivitelka,nevzda sa tak lahko... radsej cakaj to najhorsie aby ta neprekvapilo a nezrazilo na kolena necakany jeho cin. Uz ked si do dotiahla tak daleko,zvladnes vaetko neboj sa.
@michmich Takýto priebeh by bol celkom fajn.Ale fakt neviem, čoho je schopný. Okrem toho by mu už mal prísť návrh na rozvod, tak ktovie, ako zareaguje. Keď som mu povedala, že sa chcem rozviesť, tak vyvádzal ako besný, že neexistuje.No uvidíme. Inak aj môj otec, keď mama odišla, tak jej nedal pokoj a vyzvedal, kde býva, ako žije a tak. Hlavné, že na nás deti a vnúčatá úplne kašlal..
@katuskamala1 Aj ja si myslím, že to ešte len príde. Hlavne keď mu príde ten návrh na rozvod. Musím byť pripravená na všetko.
Ano, to aj u nas kaslal na mna a vnúčatá. Mna dokonca vyhodil z bytu, ktory som im prerobila, nakupila nabytok, elektrospotrebiče lebo rodicia nemali peniaze kedze otec pil. V noci som musela ist s dieťaťom prec. V den ked mu prisli rozvodove papiere 😁
@michmich No to si si tiež užila..Ja som celé roky nemohla ísť s deťmi k mame na návštevu, keď ešte bývali spolu, lebo bol otec večne ožratý a vystrájal. Pritom mali veľký poschodový dom, mohli sme tam kľudne aj prespať alebo prísť na prázdniny, keby bol normálny..Po rozvode mamu vyplatil, tá musela ísť do malého bytu a jemu ostal veľký dom, do ktorého sme ani nemohli prísť. Nakoniec dom predal a ani sme si nemohli odtiaľ zobrať veci-mne tam ostalo kopu vecí z detstva, fotky, knihy, hračky a určite to všetko vyhodil..
Rozumiem tvojmu strachu. Poviem ti len jedno - je riadne psychicky v riti (robí mi to úprimnú radosť na srdci sa musím priznať 😉). Každopádne, nenechaj sa nijako zastrašiť a keby sa náhodou niekedy dostane do tvojej blízkosti proste okamžite vytoč 158. Vôbec s nim nekomunikuj, nevysvetluj a hlavne ! Si vyries čím skôr výživné na deti. Policajtom vždy povedz, že sa proste bojíš o svoj život a zdravie, že ťa týral a podobne. Neboj sa, a hlavne ,keď sa bude vyhrážať niečím určite to chod na políciu oznámiť. Vyhrozi sa druhý krát- berú ho .
Neozýva sa lebo neverí že si naozaj odišla...stále ráta že sa zajtra vrátiš však deti musia do školy ty do práce...keď neprídete ani zajtra zrejme to začne ..a keď rozvodové papiere prídu bude úplne pokakany...a už mu začne blikať že to nie je len tvoj " vrtoch"...dnes je ešte rád že je sám a môže chlastat ...no keď zistí že živiteľka odišla bude zrejme šialený ...preto veľa síl...hlavne nech sa nedozvie kde bývate a kde budeš pracovať..
Ta sms ma dorazila😂 “dufam, ze pri tom baleni a stahovani ste boli aj na omsi”
Držím ti palce, najmä kvôli deťom. Ja som si tiež prežila život s alkoholikom, len v mojom prípade to bola matka a s otcom sme vydržali celých 8 rokov, kým neboli majetkovo vysporiadaný. Bolo to hrozné, nikdy sme nevedeli, kedy príde a kedy bude bordel. Je tomu 26 rokov čo konečne vypadla z domu a odvtedy som sa s ňou osobne nerozprávala, len ju náhodne vidím v meste (našťastie ma nepozná), ale aj tak ma to rozhodí na niekoľko dní.
Urobila si dobre, ktovie aky osud by vas cakal s nim. Nevzdavaj sa a uz sa neobzeraj sa nim.
Precitala som si az teraz prispevky, mas moj obdiv. Naozaj. Tiez sme doma mali peklo s otcom alkoholikom, ked nas v noci budil, trieskal stolickami a vodil si vselijakych kamaratov. Ked nedoniesol kamaratov, tak sa chcel rozpravat s nami. A potom ist taka nevyspata do skoly, to bolo peklo.
Tvoje deti Ti za toto budu dakovat do konca zivota. Drzte sa a verim, ze to dobre dopadne, nech Vas necha na pokoji a Vy mozete v klude zit.
@zorana999 Ja som až teraz zbadala, že on je fakt psychopat, určite má nejakú psychickú poruchu..Tak odíde mu žena, deti a on napíše, či sme boli v kostole? Hej boli, ďakovala som, že ma konečne osvietilo a odišli sme..Keď sa tu niekde zjaví, hneď budem volať políciu.
@apolka77 Aj ja si myslím, že mu to ešte nedošlo..Neverí, že by som bola schopná to urobiť. Zajtra určite hneď pôjde do školy, ja čerpám dovolenku, takže som bola doma aj minulý týždeň. No podľa mňa to ešte len začne, keď sa neobjavíme..Dnes si ešte užijeme pokojný deň a zajtra budem pripravená na všetko..
@ema22270 Ďakujem❤
Pitím mu odumierajú mozgové bunky tak nerátaj s logickými sms či pochopením...teraz bude mať ešte väčší dôvod sa zrubat a vypisovať chobotiny...
Neviem či si nepozerala na Netflixe seriál Maid ak nie pozri si ..je to o mladej babe čo takto uteká s malou dcérkou ...každá týraná žena by si to mala pozrieť ..alebo taká, čo nevie či je či nie je toto už o k ....ona v Tom seriáli sa k nemu aj vrátila, no našťastie nabrala silu po 2 x odist...ja som to dosť prežívala ...a keďže som žila a alkoholikom viem aké je to ťažké a viem že keď strúhaju tí chlapi dobrotu 2-3 mesiace slabšie povahy sa vrátia...ona v Tom seriáli mala aj "kamošku "ktorá sa v kuse vracala k tyranovi ale bolo tam pekne vykreslené aj preco to tak je...
@apolka77 to som nevidela, ale ďakujem za tip, určite si to pozriem.
Videla som pár filmov a čítala knihy s touto tematikou a fakt nechápem ženy, čo sa vrátia..Aj on už koľkokrát sľuboval, že prestane, minulé leto nepil vôbec pár týždňov a potom začal ešte viac..Podľa mňa je mizivé percento alkoholikov, ktorí s tým prestanú raz a navždy a aj vydržia. Osobne nikoho takého v okolí nepoznám. Všetci čo pili, pijú doteraz a niektorí teda fakt nedopadli dobre..
@autorka, ja ti velmi drzim palce, sledujem tvoj pribeh uz 3 dni. Som dcerou alkoholika, ktory aj bez alkoholu robil doma bordel, skrtil Mamu bil ju. Moja mama je s nim dodnes, nana stevy chodim nerada, je mi to luto, ale moje deti vidia svojho deda skoro vzdy opiteho, maju 7a 4 roky. A chcem ti este povedat, ze si takto svojim detom ukazala, ked ste veriaci, ze to neznamena trpiet do konca zivota a trapit sa len preto, ze niekto nema ziadnu sebareflexiu. Mne je az zle, ked si tu ukazalatu sms. Skutocne clovek sediaci v prvomrade v kostole, takto Tyra svoju rodinu. Myslim na teba, si skvela a silna zena
Drzim palce.Budem na vas mysliet.My sme tiez s nasou maminou usli od otca.Do smrti jej za to budem vdacna
@stanislavicenka a prečo nosis svoje deti k opitému dedovi? Prepáč naozaj sa nechcem dotknúť ale toto by som deťom nerobila...
Mamka o odchode ani neuvažuje?
Autorke držím palce do budúcna!
A ku škole, zákon hovorí jasné, že na prihlásiť majú byť podpísaní obaja zakonni zástupcovia. Je to ťažké, keď nastane takáto situácia. Zažila som raz, ako matka prišla prihlásiť syna, lebo v noci s nim išla od manžela k svojmu otcovi. Tak sme chlapca prihlásili a o týždeň prišla, že sa vracajú naspäť, lebo manžel sa kaja.
@stanislavicenka Ďakujem veľmi pekne❤ Moje deti radšej deda ani nepoznajú, stačí im vidieť ožratého otca. To by som im fakt nerobila. Nemôžete sa stretávať iba s mamou niekde mimo domu alebo ona nech príde k vám?
@letfenixa Ja viem, vypísala som čestné vyhlásenie a keď budem mať predbežné opatrenie, potom doložím. Okrem toho stále sú žiakmi školy, kam chodili, dokým nepríde rozhodnutie o prijatí na novú školu, takže zatiaľ nemôže nič robiť. Deti ostávajú tento týždeň doma, ospravedlnenku mať budú, takže to snáď bude v poriadku. Na obidvoch školách vedia o našej situáciu a vyšli nám veľmi v ústrety. Kajať sa môže koľko chce, už mu to nepomôže...
@apolka77 ja budem mat 40 rokov, mna nemozes nahnevat. Pretoze ich nemienim klamat, a pretoze mam rada moju mamu, ktorej to je samej luto, a viac by jej bolo, keby ich vobec nevidi. Nie sme tam denne, ani kazdy vikend, ani kazdy mesiac, ani tam neprespavame. Moj otec je urcite v tazkej depresii, on uz nema chut zit, a nic ho netesi. Nevidi u seba ziaden problem. K mame byva casto neprijemny, aj pred nami. Na poslednej navsteve sme mu boli blahozelat, ale ani sme to nestihli, odisli sme este skor, povedala som, aby sa k mame choval slusne, co sa mu nepacilo. Detom som to vysvetlila pravdivo
Bud zazil stav fatalizmu a citi sa ako obet, ktorej bolo ublizene, a ktora vam odpusta vase hriechy, co ste na nom “spachali”.
Alebo si chcel ist daco urobit, tak sa “lucil” - co nie je vasa vina. Vy ste si mohli vybrat medzi rizikom, ze urobi raz daco vam, alebo ze po vasom odchode mu teoreticky prepne a urobi daco sebe.
Ak si daco urobi, jeho volba. To nebude o laske, ale o ranenom egu, ktore nezvladalo prehry a nezvladlo ani tuto.
Alebo si vsugeruvava stav, ze sa nic nedeje, len vsetci trucujete, dnes vecer dojdete naspat (lebo zajtra treba ist do skoly) a budete sa tvarit, ze sa nic nestalo.
Tak treba vydrzat, aby ste videli, kto je tu mudrejsi. Ze on na vase detinske vydieranie nepristupi, lebo on jediny z vas ma rozum.
Alebo je v soku, ze ta nula, co sa mu nikdy nevzoprela, mu zrazu vytrela zrak. A uvidel ta v uplne inom svetle.
Alebo ta vzdy ponizoval, ze nic neurobis, lebo na to nemas, lebo tym presviedcal seba, ze to tak je. Ale podvedome citil, ze nie. No veril, ze ta recami zdepta natolko, ze tomu sama uveris a on bude v bezpeci.
A teraz nie je schopny ponat situaciu, ze jeho tajny strach sa naplnil a ty si mu vyklzla.
Kazdopadne drzim palce. Tazko predpovedat jeho kroky. Ale nech to prebehne najbezbolestnejsie, ako sa v danej situacii da.
@moonlight1210 Ďakujem. Presne si to vystihla. Myslím, že v každej možnosti je kúsok pravdy. Ja mu do hlavy nevidím, neviem ako to on berie a ani si netrúfam si predstaviť, čo sa tam teraz deje. To, že si chce niečo urobiť, aj mňa napadlo a nenápadne ma vydiera, aby som sa ja cítila vinná za jeho stavy. Fakt neviem, čo si o tom myslieť

@michmich Nie, nič..veľmi čudné. Predtým sledoval každý náš krok a teraz absolútne nič, vôbec sa nestará kde sme. Čakala som úplne iné reakcie, ale tak ktovie, v akom je stave. Neozval sa ani nikto z jeho rodiny, ani on nekontaktoval moju rodinu, ani dcére nevolal ani nepísal. Fakt čudné..