icon

Odchod s ročnou dcérkou od priateľa

13. sep 2020

Ahojte, sme s priatelom spolu 4 roky a mame rocnu dcerku. Malu sme obaja chceli, no pocas mojho tehotenstva a po mojom porode sa nas vztah uplne zmenil. Prestal sa o mna zaujimat a prednejsie mu bolo ist niekam s kamosmi na gulas, na nejaku oslavu najlepsie bezomna a vzdy to skoncilo tym, ze sa opil pod obraz Bozi. Uz ked sme spolu v zaciatkoch zacali chodit, tak som mu hovorila ze neznasam, ked niekto nepozna mieru a pije. Ze to vidim vsade naokolo ako sa rucaju rodiny a na rovinu som ho konfrontovala ze on snad taky nie je. Ubezpecoval ma, ze v tomto smere je v pohode. No teraz ako je mala na svete sa ukazuje v plnej krase 😞 Ked je doma, tak sa s nou na chvilku pohra a potom sa zdekuje, zavrie sa do izby a tam si surfuje na nete. Na kazdej akcii z prace nesmie chybat. Teraz naposledy sme mali ist na oslavu okruhlych narodenin a 10 minut predtym sme sa tak pohadali ze tam siel sam. Prisiel odtial az na dalsi vecer a este bol opity. Jeho rodina mu to plne schvaluje, lebo oni su na take “party” zvyknuti. Uz s nim dalej nevladzem fungovat. A nejde len o alkohol. Nikdy mi nechce dat peniaze ked cosi treba kupit. Vzdy mi povie, ze ked cosi chcem, mam si pockat na svoju matersku. Malej dopraje a kupi jej co potrebuje, ale mna ma doma asi len za sluzku a kucharku. Kvoli tymto veciam chcem s malou odist. Vie mi niekto poradit ako postupovat? Hladam nam s malou uz nove byvanie. Co vyzivne? Kolko mu asi tak mozu vyratat ked ma dva prijmy dokopy za 1000€? Ma pozicku na 200€ mesacne, auto ma uz svoje. Byval by zatial asi doma u rodiny. Da sa z vyzivneho prezit? Kazdy den mi pomaly vykrikuje ze ak s malou odidem ze to nezvladnem financne a tak, ale ja budem radsej cely rok jest chlieb s maslom len aby som s nim uz viac nebola 😔😔 Je to tazke odist, lebo sa s malou velmi lubia, ale nemozem trpiet cely zivot s clovekom ktory ma uz asi nemiluje. Okrem toho mam podozrenie ci ma nahodou aj nepodvadza, lebo mi vkuse hovori ze mam ist na par dni k nasim, k rodine. Alebo za kamoskami do ineho mesta. A dnes som ho videla ist s kolegynou cestou domov. Viem, ze to nic nemusi znamenat, ale uz predtym bol na gulasi z prace a ona mj rano volala ze kde je, ze sa dohodli ist spolu na skolenie. To nemohla ist sama? 😏 Depta ma to vsetko. Nevladzem uz.

sofia1
13. sep 2020

Určite odist,to nemá význam.Mas len 1 život a dcérka je ešte malinka nebude si nič pamätať.

danka56
13. sep 2020

Keď ju tak ľúbi ako to, že sa po chvíľke hrania radšej zatvorí v izbe a surfuje?

jaass
13. sep 2020

Si mladá nepokaz si život. Máš na viac. Alkoholika snáď nepotrebuješ vo svojom živote.

fatinn
13. sep 2020

Bal kufre a bez.. Minimálne to bude preňho ultimátum a keď ta s dcérou miluje zabojuje o Vas a zmení životný štýl. Aj keď pri takýchto "party typoch" veľkú zmenu nečakám.. Nemá ti kto pomôcť s malou? Mamina? Súrodenci? Kamarátka? Ze by si si našla prácu aspoň na brigádu, na par hodín, alebo polovičný úväzok..trosku na prilepsenie.. Bude to ťažké, ale nemožné to nieje.. Ja by som teda určite s takým bulom len kvôli strachu z toho, že nebudem mať peniaze neostávala.. Veľmi ti držím palce a prajem šťastie a uvidíš, ten pravý niekde čaká..

autor
14. sep 2020

@fatinn Uz sme tak raz od neho odisli na 4 dni k nasim, s tym ze som mu povedala, ze odchadzame nadobro. Ostal z toho uplne mimo a chcel aby sme sa vratili. Ze to vyriesime a tak. Myslite ze pomohlo? 2 mesiace sa spraval normalne, pomahal mi s malou a potom opat to iste.. Cloveka proste nezmenis.. co sa postavis aj na hlavu. Jeho mama mu tie jeho alkoholicke excesy plne schvaluje a vzdy som najhorsia iba ja. Lebo ho chcem mat pod papucou. Ale to, ze ked ide domov a ledva sa tacka, to je uz ok. To sa za neho nikto nehanbi. 😞 Je mi z toho hrozne nanic.

sandrika1986
14. sep 2020

Hlavu hore a bud silna, pre seba a svoje dieta...nezasluzis si, aby si bola pri niekom, kto si ta nevazi... Odid od neho a zariad si zivot podla seba, lebo toto co pises...nema vyznam.

Neboj sa a chod do toho !!!
Drzim palce 🙂

alenka551
14. sep 2020

Najlepsie bude ak odides. Zvladnes to neboj sa ty nic, vidno ze si rozumna. Na zaciatku ti isto pomozu aj rodicia takze to mozno ani nebude az take tazke a hlavne budes mat pokoj, co je dolezite