Čo robiť, keď rodina ignoruje vnúčatá?
Ahojte...idem si vyliať srdce...ako by ste si vysvetlili nezáujem svokry o vnúčatá, predtým chodili zriedka ale došli...toho roku odignorovali narodeniny všetkých našich detí plus moje ani sms nič,muzovi zagratulovali na narodeniny po telefóne no tiež neprisli...Vianoce to isté ani sa neozvali nedošli pritom stále na sviatky prišli a nechápeme zrazu taký obrat...poraďte mi ako to vysvetliť deťom 🙏alebo čo im povedat
neviem, ako je to vo vasej rodine, ale u nas sa nenavstevujeme bez pozvania, pre nas je to nezdvorile. takze ked ma niekto sviatok, tak ano, ja volam/pisem napr. mojim rodicom, ze syn mal narodeniny a v sobotu bude oslava, ci mozu prist. a takisto na vianoce, uz hadam mesiac vopred riesime s mamou aj sestrou, ze u koho budeme ktory den, aby bolo vsetkym vsetko jasne.
Napríklad my s mužom sme zabudli zavolať svagrininej dcere na narodeniny, tak ona nám hneď zavolala, že jej dcérka by sa potešila , nech jej zavoláme a hneď sme to aj samozrejme urobili. Nikto nebol nahnevaný, všetko v pohode. Proste nám to v ten deň vypadlo a ona sa normálne ozvala. Keď nezavolali, mohli ste sa s mužom ozvať aj vy im.
Vies preco je vhodne, aby rodicia oslavenca zavolali starym rodicom a pozvali ich na konkretny termin oslavy? Aby sa nestalo to, co jednej svokre z rodiny. Vzdy v den narodenin sadla na autobus a isla 25km za vnuckou, pogratulovat jej k narodeninam. Casto sa stalo, ze ich nenasla doma, alebo boli prave na odchode. Najuzasnejsia vsak bola situacia, ked nevesta doma bola, posadila babku k stolu, vytiahla z chladnicky tortu pre oslavenkynu, ukazala jej ju aka je pekna a zasa ju vlozila naspat do chladnicky so slovami, dnes este neslavime. Je pravda, ze vtedy este neboli mobily, ale pevna linka bola, avsak babka by na pozvanie darmo cakala aj keby zavolala sama.
Nechodíš ty nebudem ani ja BLEEEEE revem a dupem ako malé decko.Chces mať kontakt zdvihni riť a choď tam
No a to ste cely rok neboli s nimi v kontakte? Muz s nimi ani nevolava? Mali ste to hned riesit,pozvat ich. Ja by som to nenechala zajst takto daleko
chceš počuť náš názor z tej objektívnej strany, ak by sa mi niečo podobné prihodilo, tak by som skúsila ich oficiálne pozvať na oslavu narodenín, budovať vzťah tak, že očakávam od starých rodičov len ich aktivitu nie je veľmi dobré, rovnako nie je vzťah to, že musím zavolať na sviatky a ked nie deti sú sklamané, deti a vy s nimi -aj im sem tam zavoláte, budujete vzájomný vzťah? a na záver to naozaj pre tvojho muža je taký problém zdvihnúťv telefón ahoj mami, môžeme ťa prísť navštíviť alebo deje sa niečo... osobne tvoj postoj ked nie oni ani my je taký dosť nevhodný voči straým rodičom .. možno majú nejaký dôvod, bez komunikácie sa ho nedozviete ... predsa sa netreba hneď urážať a dupať si nožičkou, treba normálne začať komunikovať a uvidíte ako sa to bude vyvíjať...
No podla mna je rozhodne divne, ze zrazu sa neozvu ked maju deti narodeniny aspon napisat. Nechapem, ze to tu vsetky obhajuju akoby o nic neslo. Na druhej strane si tiez myslim, ze tvoj muz alebo aj ty ste mohli zavolat a tak medzi recou pozistovat o co ide preco sa uz neozyvaju...
Mne pride divne ze tvoj muz skoro rok nekontaktoval rodicov ako sa maju, ci neriesia nieco vazne atd.
Ako mladsi ste im zavolali a popriali šťastný Novy rok? Volai te iiô

Autorka sa tu obhajuje trestanim chudatiek vnucatiek. Ale deti tu trestaju rodicia, svojim detinskym spravanim.