Odlišné správanie priateľa pred rodinou a kamarátmi
Ahojte. Chcela by som sa s Vami podeliť o môj problém, ktorý má trápi od začiatku nášho vzťahu. Mám 22 rokov, priateľ 27, skončila som VŠ a s priateľom sa plánujeme odsťahovať. Máme vzťah vyše 4 rokov. V našom vzťahu je úplne všetko ideálne, snaží sa, pomáha mi so všetkým, rozumieme si vo všetkom..proste ideálny chlap. V posledný rok hovorí o Tom že sa vezmeme a podobne. Všetko by bolo vporiadku až na jednu vec, ktorá je pre mňa naozaj veľmi neúnosná. Ide o situácie kedy sme boli s priateľom von či už s jeho rodinou alebo mojou, alebo kamarátmi- správame sa úplne inak.. nehovorím že mi nadáva ale.. správa sa povýšenecky, mňa si nevšíma, nikdy si ma nezastane, nevie vyjadriť názor ktorý by sme mali spoločné keby sme v súkromí. Cítim sa hrozne v takýchto situáciach a navyše je to naozaj pre mňa bolestivé, ako keby trafil zakaždým do živého. Vyrastala som bohužiaľ v nefunkčnej rodine a vždy som si musela zastať iba samú seba..možno preto to tak vnímam. Môj bývalý priateľ bol práve opak. Nechcem to porovnávať lebo môj momentálny priateľ je naozaj skvelý ale bojím a nechcem s ním chodiť nikde kvôli tomuto.. ( to mi začať vykrikovať že nechcem ani na oslavu ani nikde) potom po takomto stretnutí ideme domov a ani sa nerozprávame, úplne je iný. Pár x som mu to už povedala že mi to veľmi vadí ale on to nevie zmeniť. Chce ma požiadať o ruku, chce sa stretávať s rodinou, chce somnou bývať ale toto je niečo čo neviem prekúsnuť. Viem že keby mi niekto nadávať on by stým nič neurobil, tak tiež napríklad našim budúcim deťom. On mi vždy povie že nemal vzor chlapa doma.. keďže tiež vyrastal iba s mamou... Niekedy mi to tak ublížilo že som chcela skončiť tento vzťah. Viete mi prosím povedať že či je chyba na mojej strane a či by som mala liečiť traumu z detstva?
Este raz, 🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩
treba si uvedomit, ze on sa casom zmeni, k horsiemu. A toto je podla mna fest zavazna vec. Ja som samostatna zena, viem sa zastat samej seba. Nepotrebujem "muzsku ochrannu ruku" nazvi to ako chces, ale cakam, ze voci ostatnym sme par. A najma voci detom. A ked minimalne ma nepodpori, tak mi urcite nepodrazi nohy. Ten Tvoj na Teba este aj na.... :(
On proste vie, že teba už má v rukáve, tak teraz sa snaží byť za dobrého pred všetkými ostatnými 😀
Podla toho, co pises, to na mna posobi tak, ze ked ste v spolocnosti, tak ta nepotrebuje, ma tam inych ludi, takze na teba kasle a je mu jedno kde si, co si...a ked ste doma sami, tak vie, ze tam nema nikoho ineho, takze seka dobrotu, lebo nema na vyber...vie, ze tam s tebou musi byt za dobre.
V každom prípade, je to pre teba neúnosné tak to na neho vybafni a nech s tým niečo spravi, ako sa písalo vyššie možno nejaká parova terapia a ak nie tak od neho odid a nájdi si niekoho kto ťa sa ta zastane 🙂
Ber nohy na ramená a ukonči to, toto bude mať stúpajúcu tendenciu a zničí Teba a aj Tvoj život.Nebude Ťa nikdy brať ako Tvoju rodinu, budeš tým trpieť.Myslím, že je manipulátora lieči si svoje mindráky
na Tebe. Je to človek dvoch tvárí a môžeš od neho v budúcnosti čakať len to najhoršie.Budes mať problém sa s ním rozísť, bude ti robiť zle,ale musíš byť tvrdá a nedovoliť muns Tebou manipulovať.Aj maminka by to mala s debilom ukončiť,aby jej dcére robil zle,to je nenormálne.
A pritom ja mám pocit že niesom žena ktorej by mohol skákať po hlave. Skôr ide o to že v spoločnosti mu nechcem začať vykrikovať ako sa to správa, lebo by som ešte ja ostala ponížená
No on ti už skaka po hlave..
Presne vie že mu na to nič nepovieš tak sa takto sprava
Daj mu normálne ultimátum, buď si ťa zastane aj na verejnosti, alebo koniec. Bývate spolu u tvojej mamy, asi mu to vyhovuje. Ty pracuješ? Lebo ak ťa ešte aj živí, tak je to o to horšie...
On býva pri mame, ja pri svojej ale áno pomáha mi aj finančne kvôli škole, lebo moja mama by to celé neutiahla. Ja som mu aj povedala že ak to takto bude že sa rozijdeme a peniaze všetky mu postupne vrátim. Povedal že nejde o peniaze..
Mne to trochu pride ako “chyba” na obidvoch stranách.
Veľakrát sa nam v živote opakujú situáciu ktoré nás nútia vyriešiť si nejaký svoj “neduh” a kým si to nevyriešime budeme na to narážať znova a znova.
Ty mi prídeš ako človek ktorí ma taku vnútornú neistotu, boji sa stát si za svojim, obrániť sa pred ľuďmi a koli tomu nejako podvedome možno hľadáš svojho ochrancu. No a narazila si na presný opak, svojho súčasného priateľa ktory ma nízke sebavedomie a potrebuje ta zhadzovat pred ostatnými. Lebo vie ze sa nedokážeš brániť. Vytušil tvoju slabosť a využíva ju.
Skús nájsť odvahu a byt správne drzá. Konfrontuj aj mamineho priateľa, nečakaj ze to spraví nejaký chlap za teba. Ozvy sa vzdy ked mas pocit ze sa tvoj frajer sprava nevhodne. Nahlas sa spýtaj pred všetkými. Prečo ma zhadzujes? Prečo sa teraz spravas inak pred kamošmi ? Necíti sa trápne ze to vytahujes pred ľuďmi, to on by sa mal hanbiť nie ty. Tiez som bola svedkom podobného správania u ľudí, je to otrasne ked niekto zhadzuje druhého pred ostatnými a vnímajú to všetci. A nie určite nieje ponížený ten kto sa ozve, skôr si myslím ze poníženie je ked je ticho a nechá si to
Akonahle sa začneš brániť stane sa budto to ze tvoj priateľ si uvedomí každú jednu situáciu kedy sa povyšuje a sprava nevhodne, bude sa to snažiť napraviť alebo aspoň nerobiť lebo bude vedieť ze sa ozves a on si len narobí hanbu pred kamošmi
Alebo začne svoje správanie stupňovať a to bude zas signál pre teba, ze ta len využíva a ma potrebu ponižovať pred ostatnými, ze to robí vedome a rád. Vtedy sa s ním môžeš s čistým svedomím rozísť
Skúsim si to celé zvážiť. 🙂 ďakujem za rady
Na začiatku si písala, že si skončila VŠ, tak si treba nájsť prácu, alebo aspoň brigádu, ak pokračuješ ďalej v štúdiu, alebo si dať VŠ externe popri práci. Osamostatni sa, takto si závislá aj na mame aj na partnerovi a ani jeden, ako píšeš, si ťa nezastanú.
Prajem ti veľa šťastia
dievča zlaté, nemáš to ľahké. Domov si ti mama nasťahovala debila, ktorý ti strpčuje život a ty sama máš partnera, s ktorým v konečnom dôsledku tiež nie si šťastná. Ale mám pocit, že v sebe nazbieraš dosť sily, aby si to všetko zvládla. Vieš, ono je veľmi pekné, že tvoj partner je ideálny, keď ste spolu sami. Ale bohužiaľ nikto nežije len vo svojej súkromnej bubline a keď z nej vystúpite, on sa chová ako idiot. Normálne je zastať sa svojej partnerky alebo aspoň byť ticho, keď už veľmi nesúhlasím a vydiskutovať si to potom s ňou doma, a nie partnerku pred ľuďmi ponižovať. Z jeho správania je jasné, že sa naňho v krízových situáciách (a nielen v tých) nemôžeš spoľahnúť - a to je pre mňa veľké negatívum. A ešte sa bude vyhovárať na výchovu v detstve, no to ma podrž, už je veľký chlapec a mohol sa poobzerať okolo seba a zistiť, ako sa má správať k človeku, ktorého (vraj) miluje
@danica2711 nebudem sa teraz ľutovať že som chúďatko, ale naozaj som mala detstvo ťažké, prešla som si viacerými domovami, kde som si zakaždým musela zvykať na nového maminého priateľa. Pri Tom poslednom sme boli vyhodené z domu.. ale to len tak okrajovo. Môj priateľ by mi splnil aj to posledné na svete ale toto je naozaj tá vec pre ktorú veľmi všetko zvažujem a mám aj veľký problém niekomu veriť..nemám nikoho komu by som sa vyrozprávala a ani nikoho kto by pri mne stál. Preto to musím robiť sama
V podstate si ťa kúpil, ak ti prispieva na školu. Utekaj, lepšie to nebude, len horšie. Môžu to byť aj poruchy nálad plus to ponižovanie. Ak to s nim ukoncis, uvidíš, ako začne doliezat. Poznám také typy. Chod od neho, kým môžeš. Pomôž si brigádou, ak potrebuješ na skolu.
Autorka kľudne ak chceš môžme pokecat, sme približne v rovnakom veku 🙂
Teraz sú to len také blbosti ale predstav si, že máte dieťa jeho rodina do neho chce pchať nevhodné jedlá a on to nechá tak aby bol za dobrého a dieťa ti pol noci prevracia... Lebo to sa reálne stane keď je idiot.
A co keby si jeho zbrane otocila proti nemu? Pojdete ku kamaratom/rodine a on povie nieco tak ho vysmej,alebo zlahcuj ked sa bude na nieco stazovat,proste rob mu to iste co on tebe. Ak sa bude potom stazovat tak mu len povedz: nech sa paci,takto sa citim aj ja v spolocnosti s tebou.
Ja som už doštudovala, idem si hľadať prácu, spoločne sa chceme odsťahovať, to je kapitola sama o sebe, mňa tu nedrží nič keďže v rodine to mám ako mám ale jemu sa nechce. Veľa x mi to povedal a potom to odvôvodnil že on chce byť somnou. Ako hovorím život s ním v súkromí vporiadku ale toto celé je naozaj ako píšete. Nedá sa naň spoľahnúť, bojím sa niekde s ním ísť, niečo povedať. Ale skúsim to zmeniť, dám mu najavo a postavím sa za seba a ak to nepôjde, bohužiaľ budeme musieť k niečomu dospieť
Prosim ta aku VS si skoncila v 22r 🙈 lebo mne teda vychadzaju dobre roky a este som chodila aj na 8tocny gympel, ale v 22 som VS teda skoncenu nemala 🤷🏼♀️
1. Stupeň vysokej školy Bc. 🙂
Splha sa zhadzovanim druhych vyssie. V spolocnosti chce vyniknut za kazdu cenu, kludne cez ponizenie svojho najblizsieho. Chybu neprizná, uz vo svojej mysli je totiz nastavený za bezchybného. Vo vsetkom dvojaky meter. Jeden za zavretymi dvermi, druhy vonku. Zial poznam to. Bud to vzdas, alebo budes stale v strehu a odrazat "utoky".
@jaond19 ťažká voľba. Dá sa to dočasne eliminovať tým že nikde nechodíme ale to je úplne nelogické riešenie.
.. si mlada, naco sa trapis s vadnym kusom? ...jeho spravanie je otrasne a pochybujem , ze bude ine ...skor sa to bude len zhorsovat ...radsej sama ako s niekym kto ta doslova tyra psychicky a dava dole ...
Môj muž je podobný. Tiež vyrastal len s mamou. Doma všetko ok, ale keď do mňa rypne niekto vonku, nezastane sa ma a rád si ešte rypne, plus si teda potrpí na to, aby vyzeral, že on je v našom páre ten, kto to celé drží, viac robí (myslím teraz pre vzťah, nie pracu) a ja mám v podstate len komfort a veziem sa... zvykla som si, sú horšie veci...
Iná by ho poslala do prdele už dávno, ale ja som splachovaci typ, ignorant, mňa to netrápi, idem si svoje 🤷♀️.
Takže ak to zvládneš, odosobniť sa, nezrútiš sa z toho, vieš sa postaviť sama za seba, keď to potrebuješ a on je inak v pohode, tak s ním zostaň. Ak ťa to trápi, si ešte veľmi mladučká, nájdeš si iného 😉
Toto nemá ako odargumentovat. Pokial mema gule, nech nemá ani vztah, toboz zenu a deti kreten!
Ja som mala sikanu v praci. Ked som chcela riesit s majiteľom, nadriadený mi povedal ze to poriesime spolu s dotyčnému kolegyňami. Chvilku bol kľud, nadriadený jasne povedal kolegyňami, ze maju počúvať co im hovorim a spolupracovať namiesto provokácie.
Výsledok? Ini isli po chvíli za nadriadeným a nazývali na mňa statočne. Šéf bol na strane väčšiny!
Pracoval tam aj môj vtedy priatel. Tomu pracovnú zmluvu predĺžil a mňa ze ale vyhodia.
Povedal majiteľovi- spolu sme odišli, spolu odideme! A nech Vas ani nenápadnú nejaké zakernosti voci priateľke, inak to bude riešené súdne a v novinách! Myslel zle hodnotenie a ukratenie financií.
A to jeho si majiteľ vazil a rešpektoval veľmi, pretože vždy dobre robil i keď mu odporovať. Šéf vedel ze ma pravdu (priatel).
Mal tam dobrú pozíciu aj plat. Aj tak si ma zastal a neostal tam.
Tak sa to robí! Nie ako to, čo ty nazyvas priatelom.
Už by bol ex, davno. Svadba deti, si sadusta a masichysta??
Je to kreten nie chlap!

Koľko x sa stalo že celá moja rodina bola proti mne a som čakala že aspoň on, čo vie ako sa oni ku mne správajú a že to nie je moja vina sa postaví za mňa. Ale on nie. Bol s nimi.