icon

Odmietli vaši rodičia spanie u vás preto, lebo máte malý byt?

veronika19895
9. aug 2023

Odmietli vaši rodičia spanie u vás lebo vy máte len trojizbový byt a zdá sa im že nemáte tam miesto? A u druhého súrodenca spia lebo majú dom?

Strana
z2
petamich
9. aug 2023

my mame dvojizbovy byt a svokrovci tu v pohode spia, rovnako ako u svagra co ma rodinny dom a miestnosti na rozdavanie 🙂 a to my mame este male dieta

moji rodicia nespia nikde, takze tych preto nespominam, kazdopadne ja osobne tiez niekedy radsej idem do hotela ako k niekomu, tiez mam rada svoj klud, nemusi za tym byt nic ine

minenkak
9. aug 2023

@veronika19895 ja niekedy tiež keď ideme k dcére spíme v hoteli,chceme mať proste pohodlie a kľud

veronika19895
autor
9. aug 2023

@petamich tak my tam bývame skoro 5 rokov a ešte u nás moji rodičia nespali.

petamich
9. aug 2023

a kolko vas je? mate troj-izbovy byt a hostovsku izbu alebo mate troj-izbovy byt a styri deti 🤷‍♀️ akoze tazko povedat, niekto skratka potrebuje svoje sukromie, urcite sa tym nemeria laska k dietatu, kolkokrat u koho spali

sorciera24
9. aug 2023

@veronika19895 moji rodicia nikdy u nas nespali.....tiez mame byt,a le nebol ani dovod a ja to aj chapem, rpsote ludia v istom veku potrebuju svoje sukromie a pokoj.....napr. wc, hygiena, pokoj....mna fascinuje, že dospeli človek toto nevie pochopit....je to predsa ich vec.....ja by som respektovala ich nazor i dovod....

kvetinka75
9. aug 2023

ani u mňa, síce bývame v tom istom meste, ale ja by som tiež nešla k niekomu do bytu. Možno v tom dome majú väčšie súkromne. Radšej by som si niekde zaplatila ubytko.

majlo1234
9. aug 2023

Ja by som tiez odmietla, ked by to bolo nevhodne pre mna/pre hostitela-my mame hostovsku, takze u nas sa da v pohode prespat. Ale ja sa ku kamosom do bytov netrepem, aj ked nas nukaju prespat na gauci😄pre mna jw to max nepohodlne.

simona20201309
9. aug 2023

@veronika19895 a v čom je vlastne problém? Véd bud rada... o starosti menej. Prečo ľudia musia vo všetkom hľadať problém? Aj keby nechceli preto, že sa u vás necítia komfortne, je to problém? Za mňa úplne logické.... tiež by sa mi nechcelo prespavat niekde v byte na roztahovacom gauči

mikadooo
9. aug 2023

@veronika19895 áno odmietli. U švagrovcov prespia v pohode (my-byt, švagrovci-dom). Neriešim. Ich vec 🤷. Možno im je náš gauč nepohodlný, čert vie. Nejak sa nad tým nevzrušujem... Máme dobré vzťahy so všetkými, toto mne osobne nestojí za samonasieranie.

bagre
9. aug 2023

No buď chcú mať svoje pohodlie, alebo nechcú obmedzovať vás...
Keď sme boli v byte tak rozmýšľam, asi tiež nikdy nespali - okrem zdriemnutia keď otec dlho šoféroval zo zahraničia

sense
9. aug 2023

My máme 4izbovy, jedna izba je hosťovská. Moja mama spáva u nás. Partnerovi rodičia spia v hotely keď prídu. Neberiem to ako tragédiu. O starosť menej

0silvia0
9. aug 2023

@veronika19895 tak nechcú sa tlačiť, obmedzovať hostiteľa. Ak má druhý súrodenec hosťovskú izbu, na to určenú, majú pocit, že nikoho neobmedzujú a cítia sa tam lepšie.
Mne osobne by sa tiež nespalo dobre niekde na gauči v obývačke, keď tam budú ostatní behať a nebudem tam mať pokoj.

veronika19895
autor
9. aug 2023

@0silvia0 máme rodinný dom ale len tri izby to je bungalov brat má veľký dom . Stále výhovorka že sme bližšie rozdiel na vzdialenosť čo je ku nam a k bratovi je 30 km a na čas 13 minút tak o čom to je?? Ale zakaždým keď potrebujem pomôcť s deťmi tak musím ísť ja k rodičom

ropucha6
9. aug 2023

@veronika19895 tak a maju izbu na spanie? Spat na gauci nie je velmi terno.

sorciera24
9. aug 2023

@veronika19895 kolko ma brat kupelni a kolko vy?...u mna by to bol napr. podstatny faktor....plus vy 3iz. a abrat ak ma napr. izbu ako hostovsku+dalsiu kupelnu - tak aj tam teda rozidel vidim.....inak rodicia ti s detmi nemusia pomahat....mne nik nepomohala.....to nie je ich povinnost......

januska12323
9. aug 2023

Prečo by u vás mali spať? Na návštevu stačí pár hodín a spať doma. Rozmýšľam kedy som ja naposledy u niekoho spala. Okrem celovečernej párty alebo viacdňového výletu asi naposledy na strednej. Od určitého veku začneš uvažoval či ti stuhnutý krk stojí za pofiderne spanie na gauči.

veronika19895
autor
9. aug 2023

@petamich máme tři izby a dve deti. Mne ide o to ze nepovedia na rovinu že tam máme málo miesta a nech sa nevyhovaraju na to, že sme bližšie keď časovo jo je to menej o 13 minút a na km 30 menej ako k bratovi. Mne ide prečo nepovedia na rovinu

veronika19895
autor
9. aug 2023

@ropucha6 ja by som prenechala v kľude aj spálňu na spanie

0silvia0
9. aug 2023

@veronika19895 aha, tak to si nenapísala že potrebujete strážiť deti. Tam môže byť viacero faktorov... možno vaše deti sú malé a náročnejšie na stráženie, možno u brata majú väčší komfort a cítia sa tam lepšie.
Skús akceptovať, že niekedy má aj rodič nárok na svoje pocity a na svoje pohodlie. Netlač ich do pozície, že k vám MUSIA chodiť spať, lebo aj u brata spia. Veď buď vďačná, že ti chcú strážiť deti hoci u nich doma, to nie je ich povinnosť. Určite chodia do práce, snažia sa pomôcť ako vedia ale ty trváš na spaní u vás. Asi na tebe vidia aká si ukrivdená, tak ti nevedia narovinu povedať, že sa nechcú u vás tlačiť. Veď zober deti a spi ty u nich.

ayanamirei
9. aug 2023

@veronika19895 nepovedia narovinu,lebo ta nechcu urazit a nechcu,aby si sa citila horsie. A mozno mas nepohodlnu postel,bordel, psa a/alebo deti robia hluk. Skratka keby chceli,tak u teba spia. A osobne pre mna najhorsie co je, je spat v niekoho spalni, to fakt radsej v hoteli 😂

bullinka
9. aug 2023

Popravde, robíš z komára somára. My máme 4izb. Dom a tiež u nás skoro nikto nespí. Je to maličký domček, a ak by niekto u nás spal, tak jedine v obývačke. Naše dvere sú vždy rodine a kamarátom otvorene, no chápem,keď im to z hocijakého dôvodu nevyhovuje.

hortenziaj
9. aug 2023

ja som domietla spat pri svokrovcoch na gauci v obyvacke odkedy mame deti, lebo maju sice trojizbak ale kazdu izbu ma jeden z nich, iba obyvacka je volna a to je aj tak taka prechodna. kym tam muz byval mal on svoju izbu a svokor bol v obyvacke, ale ako sa odstahoval tak svokra vyhodila svokra do muzovej izby. a svokra sa tiez stve ze tam nespime, a u mojich rodicov hej, tam mame vlastnu izn´bu a to nasi maju tiez trojizbovy dom, ale teda maju spalnu, obyvacku a v tej izbe pre nas sestry ma mamina sice veci. nasi a svokra byvaju v jednom meste

k_a_j_k_a
9. aug 2023

Nepamätám si, že by u nás niekto z rodiny spal. A to bývame sami viac ako 13 rokov. Majú to kúsok (do hodiny domov). A ani my nespávame mimo domu. Za tie roky, čo som s MM (20+ rokov), sme spali u rodičov max. 10x. To ozaj musí byť niečo špeciálne, kedy pijeme obaja a nejdeme domov. Obe strany majú veľké domy, čiže miesta je dosť. Deti na druhej strane chodia k starým rodičom na víkendy a prázdniny pravidelne.
Ono je to o pohodlí, preferenciách a hlavne, nechcem nikomu pridávať robotu navyše. Plus, doma sa mi spí najlepšie 🙈

miadi
9. aug 2023

A co ti maju povedat na rovinu? Ze sorry nemame radi tvojho muza ? Nepaci sa nam u teba ? Nie je u vas pohodlie? A ty ked chces aby ti strazili deti Musis ist k nim to je aka staznost ? Riesis blbosti prepac.

petamich
9. aug 2023

no tak skratka nechcu, proste to treba akceptovat

mamutka
9. aug 2023

Keď potrebuješ pomôcť s deťmi, musis ísť ty k rodičom? To ta obťažuje? Že pomáhajú? To majú vlastne prísť a prespať aby pomáhali, nie aby mali výlet?
Kebyže mám u niekoho prespať, zaujíma ma, koľko majú záchodov, nech sa nemusím s cudzím chlapom deliť o wc, napr. Tu môže byt veľa faktorov, buď rada, že máte súkromie a návštevy stačia počas dňa

hortenziaj
9. aug 2023

inak aj ja ked chcem aby mi nasi postrazili deti, tak ich tam privediem. alebo obcas, ak je to len ze odbehnem k dr, tak mamina ich na dve hodky aj u mna pristriehne, ale je radsej u nej ked su, je to pre nu lepsie. a aj deti sa tesia, lebo to maju ako vylet, ze idu k babke a dedkovi, maju zmenu prostredia, ine aktivity, psiky a tak, maju to radsej ked idu tam ako keby mala babka prist k nam

kitycat
9. aug 2023

@veronika19895 kiez by sa svokrovcom zdal nas 2i maly 😫😂

svetlonos
9. aug 2023

@kitycat
a co ti brani odmietnuť? Ja som momentalne urobila to iste. Mame 3izbak ale pouzivame 2 izby. Z 3tej je kancelaria mini. Pokial sme boli 3ja, v pohode mohol niekto aj prespat v obyvacke. Teraz s babatkom som zial aj rodicov odmietla. Keby maly plakal, idem do obyvacky nech sa muz vyspi.
Pokial by tam niekto soal, tak nechcelo by sa mi byt v kupelke ci kuchyni.
A tiez len jedno wc, takze to niekedy aj pre dvoch je malo 😁
Bolo by to nepohodlne pre vsetkych. A kto chce nech sa bud urazi alebo spi na penzione.

tykat
10. aug 2023

@veronika19895 A preco tak velmi chces aby u vas spali?

Strana
z2