icon

Odpísať kamarátke po dlhšej odmlke alebo ignorovať?

Dnes o 14:37

Ahojte,

zaujima ma len vas nazor, co by ste si pomysleli.

Ide o to, ze mam taku kamaratku, alebo skor znamu z detstva, s ktorou postupne nas kontakt zostal len pri pisani, kedze kazda zijeme inde. Vzdy sme si zvykli povymienat niekolko dlhych sprav az kym uz nebolo velmi o com, potom sme sa na nejaky cas odmlcali a opat. Tentokrat som jej vsak takto naposledy odpisala ja, s tym, ze bolo este toho vela na co odpovedat, v podstate nase pisanie bolo len v zaciatku. Neozvala sa, odvtedy ubehlo tak polroka a teraz sa ozvala akoby nic, ze na mna mysli a ze ako sa mi vodi. Vobec neriesi, ze ma predtym odignorovala a neozvala sa, ani blbe prepac. Pride mi to neslusne, ja by som sa aspon ospravedlnila. Nemam velmi chut jej uz pisat, myslite si, ze je to odo mna detinske? Alebo jej mam odpisat a tvarit sa ze nic alebo sa jej opytat, preco sa oz neozvala?

anonym_02f4b3
Dnes o 14:41

Správaš sa naozaj detinsky. Urob kamoske láskavosť a nechaj ju byť. Takúto drama Queen nepotrebuje nikto

anonym_e767b0
Dnes o 14:49

@anonym_autor áno, je to detinské… však máte každá svoj život, netreba hľadať problem, kde nie je…

anonym_db31e4
Dnes o 15:03

@anonym_autor ja uz tieto kamaratky- nekamaratky neudrzujem. Zrejme si sa posunula zbytocne to nesil...odpovedz normalne a uvidis...predpokladam ze sa to zopakuje

anonym_73ecd0
Dnes o 15:11

@anonym_autor Netreba vždy všetko dramatizovat.Tiez mám kamarátky z mladosti, ktoré zavial život inam.Kedysi sme si denne hovorili naše radosti a starosti a teraz sa podarí popísať viac ako jedno blahozelanie k sviatku, tak 2-3 krát za rok.

danieli
Dnes o 15:11

Takto fungujem s kamoskou z detstva a viem, ze ak mi dlhsie neberie telefon alebo neodpise, neskor sa ozve a dovysvetluje co prave vtedy prezivala, zvycajne je toho dost, ja takisto, niekedy o sebe mesiac dva pol roka nevieme nic, potom doplnime info a neurazame sa a to si aj telefon skladame bez vysvetlenia😁

marylin84
Dnes o 15:16

Autorka, vnímam to podobne ako ty, tiež mi to pride neslušné od "kamošky", asi by som už ani nereagovala, resp. záleží či to vaše písanie bolo pre teba hodnotné, či len zabitie času, reálne asi k stretnutiu nedochádza, a neviem či taká imaginarna kamoška je potrebná

zuzanka.zuzu
Dnes o 15:20

mám podobnú kamarátku a po pol roku kde sme skončili tam aj pokračujeme 🥰 neviem si predstaviť že by som sa zakaždým ospravedlňovala alebo niečo mala vysvetľovať 🙈

kiwi3
Dnes o 15:27

Tak to ja som asi ako ta kamoška, zaujímavé, že to niekto vníma ako neslušné...

anonym_bffed0
Dnes o 15:29
@kiwi3

@kiwi3 Jasné, že je to neslušné. Veď za tými správami sú reálni ľudia

motylik2559
Dnes o 15:42

@anonym_autor Ahoj, podla mna je blbe,ze ti neodpisala, ked bolo z toho co si jej posledne napisala ocividné, ze si to pyta odpoved. Ktovie ako by sa citila ona, kebyze je to v opacnom garde, ocakava odpoved od dobrej kamosky a ta by neprichadzala. Vobec nie som zastanca takeho, ze za to,ze ma kazda svoj zivot je ok neodpisat. Vobec nie. Raz, ak je to dobra kamoska a zalezi jednej na druhej, tak by jej nedalo neodpisat. A aj keby odpisala o tyzden ci o mesiac. Neviem co sa to v poslednych rokoch porobilo so vztahmi, ale to fakt vyhorvorky typu "zrychlena doba" ci " kazda ma svoj zivot" su take popularne? Pamätam si casy, kedy sa taketo nedialo, ak to kamaratstvo bolo skutocne. Mozes to pripadne este posledny krat skusit, ci sama zajde k tomu preco vtedy neodpisala, prip. aj ked budete pisat o inom a zas ti spravi to iste, ja by som sa na taku kamosku vykaslala. Ale na tomto si clovek preveri komu na kom skutocne zalezi - a ano, aj ked sa jedna o kamaratstvo. Drzim palceky🍀 Podla mna nie si ziadna drama queen, samotna situacia je dost blba.

kiwi3
Dnes o 15:43
@anonym_bffed0

@kiwi3 Jasné, že je to neslušné. Veď za tými správami sú reálni ľudia

@anonym_bffed0 no dobre, ale to si tak na toho človeka naviazaná, že ked ti nemá čas odpísať, tak sa ta to tak hlboko dotkne? Pre mňa je to nepochopitelne

moze
Dnes o 15:52

Ono je podla mna dost rozdiel, ci to robi pravidelne, alebo nie. Bola som tiez sokovana, ked som si spomenula na kamosku, isla som jej napisat a bum, zbadala som, ze posledna mi pisala ona. Tak pevne verim, ze sa na mna neurazila. Proste mi pri tom mnozstve sprav vypadlo, ze som jej zabudla odpisat. Ale mam aj taku kamaratku, ktorej napisem elaborat, opytam sa na to, ako sa ma ona, co ma nove a odpovie mi jednoduchou vetou alebo vobec. 🙂 Proste si poviem, ze nie som jej priorita, a zivot ide dalej.

anonym_a4b93d
Dnes o 16:07
@kiwi3

@anonym_bffed0 no dobre, ale to si tak na toho človeka naviazaná, že ked ti nemá čas odpísať, tak sa ta to tak hlboko dotkne? Pre mňa je to nepochopitelne

@kiwi3 pre mna nepochopitelne, ked niekto nema cas pol roka odpisat jednu vetu

anonym_38e5f0
Dnes o 16:21

normalne by som odpisala .. nevies co jej do toho prislo..ci nemala starosti .. hold zivot nieje len o pisani ... a mat niekoho aspon na to pisanie je dnes vzacne

anonym_66a6f5
Dnes o 16:38

je to na tebe. Možno že si chce kámoška len tak pekne popísať, ale poznám aj také čo sa ozvali vždy keď niečo len chceli.

ewellina
Dnes o 16:39
@kiwi3

@kiwi3 To, či sa ma to dotkne alebo nie, je druhá vec. V každom prípade, keď niekto neodpíše, je to podobné ako keď niekto neodzdraví. Aj keď nemám čas, stále môžem aspoň napísať niečo v tom zmysle, že teraz nemám čas, odpíšem neskôr a podobne.

hedviga2
Dnes o 16:45

@anonym_autor aj ja som riešila takto “kamarátku”. Chodili sme často na prechádzky, kecali, písali, bolo to fajn. Potom som jej dva razy volala, nezodvihla neozvala naspäť. Po roku mi písala k meninám akoby nič. Poďakovala a napísala som jej, že mi je ľuto, že ma odstrikhla. Vraj ona bežne tak píše dva krát k sviatkom “kamarátkam”. Co sa mi nepáči. Podľa mňa dve správy do roka to je iba známa osoba a nie kamarátka. Je to vec názoru, ale kamarátky prejavujú o seba záujem a mali by byť pre seba aj v nečase, ked sa nedarí a máme problémy, nie iba ked je sa čím chváliť.

sisska96
Dnes o 17:41

@anonym_autor Aj ja mám jednu tak "kamošku" Už som jej potom neodpísala. Párkrát som navrhla aj stretko, stále výhovorky

sisska96
Dnes o 17:43
@kiwi3

@kiwi3 odpisuješ raz za pol roka? 😂😂😂😂

tini27
Dnes o 19:25

Ja mám npr takú kolegyňu z bývalej práce- už sme obe aspoň 5 rokov na materskej, život sa “žije”… raz za čas si napíšeme a áno priznávam, často som ja tá čo neodpíše na ďalšiu správu- proste zvyčajne si toho napíšeme veľa, teda aj odpoveď je dlhá, niečo mi do toho vbehne, potom zabudnem… nič osobné za tým nie je, aj ma to mrzí no proste sa to stáva… pritom ju mám rada, som rada, keď si dáme vedieť ako ktorá žije a čo má nové…