icon

Odpustiť partnerovi alebo ukončiť vzťah?

rosalina876
16. máj 2026

Chcela by som sa opytat ludi co maju skusenosti so vztahmi a aj odpustanim.

Co mam robit pokial ma partner (sme spolu skoro 3 roky) v niecom pred nejakym casom velmi sklamal a zranil - boli sme na chvilu aj rozideni (nechcem konkretizovat ale neslo o neveru alebo nieco horsie - v skratke tam bolo klamanie a potom hned pocas rozchodu zaujem o inu zenu), a stale sa voci nemu kvoli tomu citim velmi negativne, trapi ma to a nedoverujem mu uz tak ako predtym. Ale na druhej strane v pritomnosti sa ku mne sprava naozaj velmi pekne, snazi sa kazdy den a vsetko je super, aj buducnost somnou planuje, az na tu minulost. Lenze ta minulost ma este stale trapi a nejde mi sa cez to nejak preniest. Mam z toho celeho dilemu. Nechcem sa vo vztahu citit tak, ze mam este stale voci nemu zast z minulosti, ale tiez sa nechcem vzdat niecoho, co ma potencial byt dlhodobo velmi pekne pokial by som sa cez toto teraz preniesla a odpustila. Je v takomto pripade lepsie sa snazit cez to preniest a odpustit? Da sa to? A ak ano, ako? Alebo je lepsie sa rozist a najst si niekoho kto ma nejako nezranil? Ale potom sa pytam, ci je realisticke, ze ma partner nikdy nejako viac nezrani alebo nesklame? Dakujem za vsetky naozajstne rady!

Strana
z2
catherin4
16. máj 2026

No pokial nenapises ako ta sklamal neviem sa k tomu vyjadrit

miadi
17. máj 2026

Ked netusim co to je .. tak netusim ci sa cez to da preniest . Takze odpoved hladaj u seba mne chybaju podstatne info .

anonym_20bd7a
17. máj 2026

Nemala si sa k nemu vracat, pokial si to nemala vyriesene.

simik22
17. máj 2026

Dosť podstatne je čo to bolo za klamstvo. A ako dlho ste boli rozideni?

anonym_6a5969
17. máj 2026

Úžasne mu musí na tebe záležať a úžasne ťa musí milovať, keď už mal záujem o inú ženu a je úplne jedno co to bolo za klamstvo

citronove_koliesko
17. máj 2026

@rosalina876 uz navrat k nemu bola chyba.

ika02
17. máj 2026

Ahoj, dvakrát do tej istej rieky? Nie, to takmer vždy dopadne zle. Teraz bude chvíľu sekať dobrotu, vezme si ťa, alebo ti urobí decko, aby si bola na ňom viac závislá a potom bude pokračovať v svojom predošlom správaní. A bude to stupňovať. Poriadne si to rozmysli.

zmrzlinka2021
17. máj 2026

@rosalina876

Ak počas rozchodu sa zaujímal o inú ženu, fakt ho chceš na celý život?

minenkaa
17. máj 2026

Samozrejme že aj iný partner ta zraní a sklame lebo nik netuší čo máš v hlave v daný moment a čo presne potrebujes v ten moment
Dôležité je ,ako to ty zoberieš,že všetci robia chyby,ty tiež
Takže ak citis takéto niečo teraz pri nom ,nejakú zradu načo to ďalej predlžovať

rosalina876
autor
17. máj 2026
@minenkaa

Samozrejme že aj iný partner ta zraní a sklame lebo nik netuší čo máš v hlave v daný moment a čo presne potrebujes v ten moment
Dôležité je ,ako to ty zoberieš,že všetci robia chyby,ty tiež
Takže ak citis takéto niečo teraz pri nom ,nejakú zradu načo to ďalej predlžovať

@minenkaa Tak ale ak ma aj iny partner nejako zrani a sklame, tak naco sa rozchadzat s tymto?

anonym_3e912c
17. máj 2026
@rosalina876

@minenkaa Tak ale ak ma aj iny partner nejako zrani a sklame, tak naco sa rozchadzat s tymto?

@rosalina876 vieš čo ? Zostaň s ním, aspoň bude z obehu

minenkaa
17. máj 2026
@rosalina876

@rosalina876 lebo ti vadí

alickapusinka
17. máj 2026

Načo si mu odpustila.Klamal TI v čom príklad lebo spal s inou počas vašho vzťahu alebo že TI kupil kabelku na narodeniny a kúpil TI prsteň zlaty.Príklad dve rozdielne veci prí prvom by som určite nikdy neodpustia pri druhom áno lebo ma chcel potešiť a to je take ine a nechcel aby si o tom vedela.Ale ked mal počas vašho vzťahu niekoho ineho neodpustila by som urobila by som tomu koniec a nevracala by som sa a už vôbec by som s ním partnersky vzťah nerozvijala.Načo raz klámar vždy to bude robiť.Ukončila by som to.Sú aj páry kde si odpustili neveru lebo maju deti alebo niečo iné a tak ale ja by som to nikdy nedokazala píšem sama za seba.

bielasovicka
17. máj 2026

@rosalina876 bez toho, aby sme vedeli čo ti spravil, a bolo to horšie ako nevera ako píšeš, sa nedá vyjadriť ci mu máš odpustiť ci nie. Alebo co..... 🤷🏼‍♀️

januska12323
17. máj 2026

@rosalina876 on ťa sklamal až tak, že si sa s ním rozišla, on namiesto udobrovania teba naháňal inú ženu, ty si ho zobrala naspäť aj keď mu stále neveríš a pýtaš sa čo teraz keď je chvíľku milý? Prečítaj si to po sebe a pošli ho preč. Čo nevieš byť sama?

anonym_8b908d
17. máj 2026

Záleží o čo ide, ale ak si sa rozhodla sa k nemu vrátiť, mala by si za všetkým spraviť hrubú čiaru a nevyčítať minulosť, pokiaľ sa to už neopakuje a bol to jediný problém… pokiaľ toho schopná nie si, bolo to niečo čo je proste za tvojou hranicou, tak si sa ku nemu nemala vracať, nie je to fér ani voči jednému… máloktorý vzťah je dokonalý, bez žiadneho konfliktu, bez žiadneho sklamania, aj slabšie chvíľky patria k životu, ale vždy ide o to, či ten človek za to stojí, ako sa ku tomu postaví, či máš chuť na tom vzťahu pracovať aj napriek chybám a pochybeniam a či je ta ochota aj z druhej strany… tak ako nemá zmysel sa dlhodobo trápiť, tak netreba mať ani nereálne očakávania a ujsť pri prvom náznaku problému… naozaj tu je veľmi podstatne o čo presne išlo

anonym_4e73c8
17. máj 2026

@rosalina876 uz len to že sa citis negativne by som v tom vztahu neostávala

malapepka
17. máj 2026

Vo vztahu nikdy dopredu nevies, co je spravne.
1. Pribeh - tento ta sklamal, ale napravil sa, poucil sa a uz bude najlepsi chlap na svete.
2. Pribeh - sklamal ta v minulosti, sklame ta zas. Bude to vecny boj o lasku a zradu.
3. Pribeh - tohoto opustis, lebo sa cez sklamanie neprenesies, najdes si noveho, ale aj ten ta raz sklame.
4. Pribeh - najdes si noveho a bude najuzasnejsi az kym vas smrt nerozdeli.

Kazdy vztah je risk. Nikdy dopredu nevies, co sa stane, preto je rozhodovanie tazke. No pozeraj aj na seba. Si schopna mu znovu verit? Zabudnut? Ak to mas stale nosit v hlave, lepsie zo vztahu odist. Trapila by si sa. Ale to je vseobecny vzorec. Ako by to bolo u teba, nikto nevie.

rosalina876
autor
17. máj 2026
@malapepka

Vo vztahu nikdy dopredu nevies, co je spravne.
1. Pribeh - tento ta sklamal, ale napravil sa, poucil sa a uz bude najlepsi chlap na svete.
2. Pribeh - sklamal ta v minulosti, sklame ta zas. Bude to vecny boj o lasku a zradu.
3. Pribeh - tohoto opustis, lebo sa cez sklamanie neprenesies, najdes si noveho, ale aj ten ta raz sklame.
4. Pribeh - najdes si noveho a bude najuzasnejsi az kym vas smrt nerozdeli.

Kazdy vztah je risk. Nikdy dopredu nevies, co sa stane, preto je rozhodovanie tazke. No pozeraj aj na seba. Si schopna mu znovu verit? Zabudnut? Ak to mas stale nosit v hlave, lepsie zo vztahu odist. Trapila by si sa. Ale to je vseobecny vzorec. Ako by to bolo u teba, nikto nevie.

@malapepka Ano toto je pravda. Len to tazke je na tom sa rozhodnut, ze co teda spravit, ked neviem ako to dopadne. Takze by som proste potrebovala nieco, co mi pomoze zistit, co je to spravne rozhodnutie, len neviem ze co to je.

lienka.7
17. máj 2026

@rosalina876 za mna je hlúposť sa k niekomu vracať, keď už sa s nim rozidem. Lebo predsa sa rozchadzam preto, lebo mi ten vzťah nevyhovuje. A už len to, ze hneď behal za inou ti ma signalizovať, ako ten váš vzťah bral. To, ze sa teraz snaží by som absolútne nebrala. Dnes sa snaží, zajtra nemusí. Vie, že urobil zle, tak seka dobrotu. Nic nové. Len dokedy ho to bude baviť je otázne. Ešte je otázne, prečo sa k tebe vrátil. Ta druha ho predpokladám nechcela. Tak si sama odpoveď na otázku, či ťa baví but druhou voľbou.

rosalina876
autor
17. máj 2026
@lienka.7

@rosalina876 za mna je hlúposť sa k niekomu vracať, keď už sa s nim rozidem. Lebo predsa sa rozchadzam preto, lebo mi ten vzťah nevyhovuje. A už len to, ze hneď behal za inou ti ma signalizovať, ako ten váš vzťah bral. To, ze sa teraz snaží by som absolútne nebrala. Dnes sa snaží, zajtra nemusí. Vie, že urobil zle, tak seka dobrotu. Nic nové. Len dokedy ho to bude baviť je otázne. Ešte je otázne, prečo sa k tebe vrátil. Ta druha ho predpokladám nechcela. Tak si sama odpoveď na otázku, či ťa baví but druhou voľbou.

@lienka.7 no praveze ja som si pocas toho rozchodu uvedomila, ze okrem toho ze ma raz sklamal tak mi ten vztah vyhovoval, lebo okrem toho bol velmi dobry frajer. On mi to s tou inou babou vysvetlil tak, ze on potom co sme sa rozisli bol mimo a chcel si najst nieco co mu pomoze sa citit lepsie, tak chcel pozornost od inej zeny. Ale ze urcite nechcel s nou vztah. Uznava teraz ze to bola chyba a ze bol hlupy a mal sa zachovat inak. Ale tympadom mi to nepride take, ze ja by som bola druha moznost. Vysvetlil mi to tak, ze on chcel byt vzdy pocas toho ako sme boli spolu len somnou, ale ze ked ma uz nemohol mat, tak sa cez to chcel takym sposobom dostat, ale ze spatne vie ze to bola blbost. Od vtedy co sme spolu znovu tak je fakt skvelym frajerom kazdy den, takze nemyslim si, ze to robi len preto aby si to vyzehlil.

beata_k
17. máj 2026
@rosalina876

@lienka.7 no praveze ja som si pocas toho rozchodu uvedomila, ze okrem toho ze ma raz sklamal tak mi ten vztah vyhovoval, lebo okrem toho bol velmi dobry frajer. On mi to s tou inou babou vysvetlil tak, ze on potom co sme sa rozisli bol mimo a chcel si najst nieco co mu pomoze sa citit lepsie, tak chcel pozornost od inej zeny. Ale ze urcite nechcel s nou vztah. Uznava teraz ze to bola chyba a ze bol hlupy a mal sa zachovat inak. Ale tympadom mi to nepride take, ze ja by som bola druha moznost. Vysvetlil mi to tak, ze on chcel byt vzdy pocas toho ako sme boli spolu len somnou, ale ze ked ma uz nemohol mat, tak sa cez to chcel takym sposobom dostat, ale ze spatne vie ze to bola blbost. Od vtedy co sme spolu znovu tak je fakt skvelym frajerom kazdy den, takze nemyslim si, ze to robi len preto aby si to vyzehlil.

@rosalina876 Ty sa rozist nechces, len hladas dovod s nim ostat. Chces si to sama pred sebou ospravedlnit. Nuz, rob ako uznas za vhodne alebo vysvetli dovod sklamania. Mozno je to vazny dovod a mozno ty prehanas 🤷

marca12
17. máj 2026

Minulost treba hodit za hlavu. Ak ste sa k sebe vratili,jednoducho to chce len cas a naprogramovat sa na to,aky je teraz. Az cas ukaze,ci neklame nadalej. Ja som za to,ze clovek nema lutovat,co bolo,ale ist dalej. Ak je to pre teba tazke mozno by som skusila psychologa. Pokecas s nim,da ti nadhlad a odstup a mozno ti to pomoze. Mozno by bolo fajn sa o tom porozpravat s priatelom,ze ta to stale skrie a nemas to uzavrete. Este raz a naposledy si to vydebatovat a ist dalej,nevracat sa k tomu.

zmrzlinka2021
17. máj 2026
@rosalina876

@rosalina876

Škoda rady tebe.

Máš to, na čo máš

domkakvet
17. máj 2026

@rosalina876 tak vy ste boli rozideni, ked bol s tou druhou babou? A preco ste sa rozisli? Toto su dost podstatne otazky.

rosalina876
autor
17. máj 2026
@domkakvet

@rosalina876 tak vy ste boli rozideni, ked bol s tou druhou babou? A preco ste sa rozisli? Toto su dost podstatne otazky.

@domkakvet ano boli sme cerstvo rozideni ked mal zaujem o inu. a rozisli sme sa kvoli tomu ze mi o niecom klamal, ale to nemalo nic spolocne s nejakou inou zenou

sweaaa
17. máj 2026

Tu babu vôbec nerieš, také sa stane. Tebe vadí klamstvo. Asi kvôli tomu cítiš neistotu. Ak ste sa o tom klamstve rozprávali, rozumie tomu ze to nemal robiť alebo to je u vás stále otvorené ? Je klamstvo metóda ktorú používa bežne voči iným ľuďom? Prečo tvoje ti tvoje telo dáva signály, že mu nemáš dôverovať?

rosalina876
autor
17. máj 2026
@sweaaa

Tu babu vôbec nerieš, také sa stane. Tebe vadí klamstvo. Asi kvôli tomu cítiš neistotu. Ak ste sa o tom klamstve rozprávali, rozumie tomu ze to nemal robiť alebo to je u vás stále otvorené ? Je klamstvo metóda ktorú používa bežne voči iným ľuďom? Prečo tvoje ti tvoje telo dáva signály, že mu nemáš dôverovať?

@sweaaa Rozumie ze to nemal robit od zaciatku a bolo mu to luto. Normalne mne ani ludom neklame, to bola len jedna situacia vtedy. A neviem, asi som proste necala ze by mi hocikedy klamal, tak ma to velmi sklamalo. A tiez som necakala, ze by tak rychlo po rozchode mal zaujem o niekoho ineho-ajked nechcel vztah ale skor len taku pozornost, ale tak to ma tiez tak zneistilo.

domkakvet
17. máj 2026
@rosalina876

@domkakvet ano boli sme cerstvo rozideni ked mal zaujem o inu. a rozisli sme sa kvoli tomu ze mi o niecom klamal, ale to nemalo nic spolocne s nejakou inou zenou

@rosalina876 som za rozchod, klamstvo do vztahu nepatri.

anonym_af77f3
17. máj 2026
@rosalina876

@rosalina876
Utekaj od klamára!Na iné klamstvá si ešte neprišla, má v tom prax.

Strana
z2