icon

Odrazil som flirt kvôli záväzkom, čo teraz?

som_martin
30. okt 2023

Ahojte.
Ani neviem preco som sa sem rozhodol napisat, asi preto, ze nemam s kym sa o tom porozpravat. S manzelkou toto samozrejme riesit nemozem. S naj kamosom som skusal, ale on to vnima proste chlapsky (domyslite si).
O co ide? Som zenaty uz takmer 10 rokov, mame male dieta, v manzelstve nam to v poslednom case vobec neklape. Presli sme si dobrymi casmi, rozpormi, hadkami, mal som vazne podozrenie na manzelkinu neveru (takmer istotu), ale vsetko sme to nejako preskakali. Dohodli sme sa spolu s manzelkou, ze budeme spolu, najma kvoli nasej malej dcerke, ktoru obaja bezhranicne milujeme a snazime sa jej byt dobrymi rodicmi, aj ked dobrymi manzelmi sme prestali byt uz davno. Dcerka je stastna spokojna, tak sme spokojni aj my. Aj ked asi nie sme manzelsky stastni. Zatial to znie ako klise a klasicky scenar vacsiny manzelstiev a o tom ani rozpravat nechcem.
Co sa teda stalo? Nedavno k nam do prace nastupila nova kolegyna. Nebudem klamat, hned mi padla do oka a po par spolocnych obedoch a kavickach v kantine (len pracovne, nic take) sme zistili, ze je to vzajomne. Prisiel flirt, pohlady, usmevy. Nieco co som nezazil uz roky a bolo to skvele a bol som z toho totalne rozpolteny. Nic sa nestalo, ale na firemnej akcii mi dala dost vazne najavo, ze mam spravit dalsi krok. Z kontextu nasej znamosti mi bolo jasne, ze nechcela byt milenkou a nehladala zabavu. Cely vikend som premyslal co to bude. Vedel som, ze jej nemozem nic slubit. Rozhodol som sa kvoli mojim zavazkom a z ucty k nej ju odmietnut, co som sa snazil urobit maximalne empaticky, jemne, opatrne a setrne. Ako sa dalo predpokladat, zobrala to zle a je z toho smutna. A ja sa citim totalne mizerne. A dufam, ze som spravil dobre. Tak preco sa citim tak mizerne? Povedzte mi, ze som spravil spravnu vec.
Mato

zmrzlinka2021
30. okt 2023

@som_martin

Lenze laska nie je zamilovnoast. Laska je rozhodnutie. Nech mate so zenou čo to za sebou, vzajomne ste si slubili vernost a lasku do konca zivota. Nie dovtedy, kym vam to bude vyhovovat. A musite na tom pracovat obaja.
To najlepsie, co dietatu mozete dat, je denodenna praca a snaha na vasom manzelstve.

la_dolce_vita
30. okt 2023

Mozno si teraz urobil spravnu vec a rozhodol si sa spravne. Moralizovat nechcem, zivot prinasa rozne situacie. Ale ako matka uz dospelych potomkov viem, ze pride opustene hniezdo a co vy dvaja s manzelkou? Budete vediet spolu fungovat? Pretoze zivot zdaleka nekonci.. Na druhej strane detom zabezpecit krasne detstvo je tiez nieco hodnotne. Tazko radit.. niekto je sebec a neriesi, ide si za svojim, niekto zasa empaticky a obetuje sa. Cas ukaze..

pralinka25
30. okt 2023

@som_martin a co vsetko si spravil preto, aby vas vztah nechladol. aby fungoval. funkcny vztah nejde samospadom. na vztahu treba pracovat. napis co vsetko si urobil ako si "donutil" svoju vlastnu zenu sa do teba znovu zamilovat. ver mi keby sa ona zamilovala znovu do teba ty sa znovu zamilujes do nej. funguje to ide to. ale nie samo od seba. perpetum mobile neexistuje ani vo vztahoch zatial. su ludia ktorim sa podarilo ozivit svoj vztah.
si ty ten isty clovek do ktoreho sa tvoja zena zamilovala pred rokmi. flirtujes s vlastnou zenou? rozosmievas ju? davas jej pocit ochrany, opory? prekvapis ju sem tam (nemyslim materialne) robis take tie drobne gesta ktore si robil ked si si ju chcel ziskat? skusal si ju niekedy nanovo zbalit?
kazdy jeden vztah casom zovsednie, motyle sa vytratia aj vztah s tvojou kolegynou by po rokoch dopadol rovnako ak by si prestal robit vsetko to, cim ju lakas teraz. laska sa meni. jej sila, intenzita, sposob. ale moze sa menit k pevnejsej, lepsej. ale nie sama od seba. co pre tie motyle v bruchu robis ty? necakaj ze to niekto spravi za teba. ak nieco chces zabojuj o to. si chlap si lovec ulov si svoju vlastnu zenu spat. nestoji za to to skusit? pre vsetky tie pekne momenty vasho zivota, pre kazdu tu chvilu kedy si pri nej lietal v oblakoch? pre dceru? pre teba, pre nu? zit v nefunkcnom vztahu je nanic to je fakt. zivot je kratky na to aby sme sa navzajom trapili. ale musis sa trapit? nestoji za to to cele skusit? mozno to nevyjde mozno sa zena nechyti, ale aspon by si si mohol povedat ze si to skusil.
vacsina priemernych manzelstiev kde nejde o drogy, alkohol, nasilie a poruchy osobnosti, pripadne neveru konci prave na tom, ze manzelia prestali spolu travit aktivne cas. spolocne sa smiat, spolocne planovat, spolocne komunikovat, flirovat, zvadzat sa navzajom, pomahat si....

urobil si spravnu vec co sa tyka kolegyne. hrady na piesku sa stavat nedaju. nebolo by to riesenim. ak ona vie ze si zenaty a mas dieta a napriek tomu ta citovo vydiera smutkom tiez to nieje koser osoba. ak by bola ferova povie ti ze pocka kym si vyriesis problemy. ak by to bola laska urobi spravnu vec aj ona. mozno to je len chtic, chvilkove poblaznenie. nakoniec by si sa stejne mozno trapil.
mozes zacat novy vztah, ale premysli si aky ho chces. chces len ulet, flirt sex? o to ti ide? naplni ta to pohodou stastim a spokojnostou? ak ano, smelo do toho. ale ak chces naozajstny vztah tak takto ho nemozes budovat. musis si najprv poriesit jedno a potom druhe. inak ti to nevydrzi. na pevny dom musis mat pevnu zakladovku.

sono2
30. okt 2023

@som_martin ja si myslím, že si mal vsťah ukončiť a začať si nový.
Len kvôli dieťaťu ostávať v manželstve, je hlúposť, ak to máte medzi sobotu ukončené.

pragmaticka
30. okt 2023

Ze si blbý... Mal si si to užiť.. Ved sa ešte ani poriadne nepoznáte.. Obaja ste dospeli, túžite po sebe.. V manželstve ti to nefunguje.. Nechápem prečo nezačať pekným mileneckým diskretnym vztahom bez akýchkoľvek sľubov a očakávni a sami by ste videli, ako sa to celé vyvinie...

loliki
30. okt 2023

@som_martin Chute si narob kde chceš, ale večeraj doma.
Si hlava rodiny. Chráň si svoju rodinu a vaše spoločné šťastie.

grof_monte_christo
30. okt 2023

@pragmaticka Ale on píše, že táto žena nechce byť len milenka na zábavu. Toto bude podľa všetkého žena, ktorá mala už v hlave nejaký plán, vyvinula úsilie na posunutie do vzťahu, možno dúfala, že sa rozvedie a budú mať novú rodinu. A na toto autor určite ešte nie je pripravený.

kassandra25
30. okt 2023

@som_martin nech si píse kto chce, co chce, iba tolko, ze zle si urobil. Vlastnemu dietatu ukazes, ako sa jeho matka nelúbi, lebo sa nelúbite, ty mas narok byt s niekym inym stastny a tvoja zena, ktora ti zahybala, tiez tak. Chces zit iba kvoli dietatu v mrtvom vztahu zivot nasilu , pokojne sa da mat dieta aj s novou. Aj kvoli novemu dietatu sa da urobit cokolvek, ked pre teba dieta predstavuje zivotny strop, tak preco neurobit vsetko pre dieta od zeny, ktoru lubis a nie pre zenu, ktoru nelubis. Dobre ti tu polozili otazku, kde a s kym chces byt o rok, dva, tri, pät, desat a v akom rozpolození.

rorino
30. okt 2023

@som_martin ona je smutná,že si jej empatický všetko vysvetlil,že si zenaty,a nič ešte medzi vami nebolo a vzala to zle?Ona je divná,prinajmenšom,dobre si urobil.

pralinka25
30. okt 2023

@kassandra25 a to dieta co uz ma ma tda splachnut do zachoda a robit vsetko mozne pre nove dieta? kriste to je rada.
vlastnemu dietatu moze ukazat aj ze veci sa daju napravit ze o urcite veci stoji za to bojovat. nevieme ci ho podviedla naozaj.

aandrea9
30. okt 2023

@som_martin ja mi poviem iba jedno. Aj to malé dieta vyrastie a bude cítiť, že rodicia sú spolu iba akože aby malo dieťa kompletnú rodinu. Chceš mi snáď tvrdiť, že si bol úplne v pohode ak si mal podozrenie na neveru? To si potom iný herec. Niet horšieho rozhodnutia ako toho...kvôli dieťaťu zostaneme spolu.

tululu
30. okt 2023

pravo byt stastny,no okej.prosim vas,ukazte mi jeden par,kde su obaja po 20 rokoch spoluzitia stastni len preto,lebo su spolu a rano si hned po prebudeni romanticky hladia do oci.vztah je makacka,co vedie clovek k predpokladu,ze iny vztah nebude po par rokoch taka ista makacka? ved sa bavime o dvoch cudzich ludoch,ktori sa rozhodnu zdielat svoj zivot v tych najkrajsich,najtazsich aj najintimnejsich okamihoch.ale pozor,vychadzam z predpokladu,ze clovek si uz pri prvom zavazku vyberal "relativne" kompatibilneho partnera.

katkami123
30. okt 2023

@pralinka25
Ako vždy máš top rady. Žasnem nad tvojou životnou múdrosťou a ako to vieš pekne podať.

drahomirrra
30. okt 2023

No pockaj Mato. Pises o podozreni na manzelkinu neveru. Cize dokazy nemas, alebo istotu nemas, ze manzelka je vinovata. Takze stale je moznost, ze zena je nevinna a ty si si uz rozflirtoval kolecko s kolegynou.
Akoze, ja som prudko racionalny clovek, ked vztah nejde, tak proste nejde a kazdy ma plne pravo hladat stastie. Avsak, kolegyna nemala problem s tym, ze si zenaty, este zostala “smutna”, ze si ju citlivo odmietol? Zbystrila som, toto nebude ziadne nevinne kvitecko. Po druhe, ved flirtuj, skusaj stastie, ale najskor si pories manzelstvo, rozved sa, cestne to uzatvor, ak pises, ze je cesta zarubana. Dcera to zvladne, ak zostanete so zenou v korektnom vztahu, tak to zvladne.
Z pisaneho citim ale strasny hnev na zenu, tuzbu po pomste mozno. Neviem. Pories si najprv vlastne emocie, takto mozes ublizit velmi vela ludom.
A k tvojej otazke, ano, urobil si dobre. Momentalne si urobil dobre a skutocne sa dobre cita, ze muzi este stale vedia rozmyslat aj tym medzi usami, nielen medzi nozkami.

katkami123
30. okt 2023

@aandrea9
Ja ako dieťa som hlavne najviac trpela, keď moji rodicia išli od seba a nemala som oboch doma pri sebe. Tie reči, že dieťa bude niečo “cítiť”, no ja ako dieťa som nič necítila, takze, je mi ľúto, ale tato fráza je len ospravedlnenie si dospelých ľudí svoje zlyhanie. Dieťaťu najviac ublíži, keď tam jeden z rodičov chýba, je v rôznych domácnostiach a akurát je celé domotané, že už ani nevie, koho vlastne je. To akurát cíti, keď vyrastá v prítomnosti oboch a zrazu jeden z mizne - veľkú neistotu. Samozrejme, nezahŕňam tu prípady ako alkoholizmus, tyranie psychické a fyzické, drogy, poruchy osobnosti a iné extrémy, vtedy treba ísť od seba. Ale zatahovat a hádzať svoju neschopnosť na nevinne dieťa, lebo by vraj malo niečo cítiť a akože vycítiť, je mi ľúto, ale v nízkom veku, ťažko, najskôr až v puberte, keď prichádza kritické myslenie.

pragmaticka
30. okt 2023

@grof_monte_christo keby bol aj slobodny, tak to tak rýchlo nejde. Po pár kavičkách vo firemnom bufete, a par spoločných obedoch ti ešte nikto snubny prsteň kupovať nebude.... 🤣🤣Nejaká cesta k tomu vedie... A keďže jeho situácia je aká je, mladá keby mala záujem by si to mohla uvedomiť... A autor ak má gule, mal jej to hneď na začiatku vytmavit.. Áno záujem je, priťahujes ma, poďme to skúsiť takto a uvidí sa.. Nech si slečna uvedomí, ze ma rodinu a ak je tam z jeho strany aj nejaká tá nádej na niečo viac ako milenecký vztah, nemôže nato po pár kavičkách hned tlačiť. Amen.

domkakvet
30. okt 2023

@som_martin ano spravil si velmi dobre, si zenaty, neviem ci dotycna o tom vie, ak ano nic ine nemohla ani cakat, ak nie, mala si to najskor zistit, ty hladaj teraz pricinu preco vam manzelstvo nefunguje a snaz sa to vyriesit, lebo hladat niekoho ineho teraz nema zmysel, tiez by to mohlo fungovat len kratko, tak ze skus ozivit vase manzelstvo.

grof_monte_christo
30. okt 2023

@pragmaticka Jasné, písala som to vsetko v dlhodobejšom horizonte 🙂. Len nie každý má povahu na románik bez akýchkoľvek očakávaní. Táto žena očakávania už mala, opakujem, vyvinula iniciatívu, aby autor spravil ďalší krok, to vie len on sám, o čo presne išlo. V každom prípade sa toho zľakol a vycúval. No a očakávania sa nenaplnili a slečna je smutná, ona podľa mňa chcela vzťah.

katkami123
30. okt 2023

@grof_monte_christo
Zas, neviem či by som ako mladá slobodna baba tiež mala gule na to rozbíjať niekomu rodinu a tahat otca od dieťaťa a od rodiny. Neviem si to v predstaviť v žiadnej mojej životnej situácii. Takze mladá bude tiež dobre vadná.

grof_monte_christo
30. okt 2023

@katkami123 Zas taká mladá podľa mňa nebude, tipujem po 30.

andromeda818
30. okt 2023

@surama to že mu vynosila a porodila dítě znamená, že se kvůli ní musí natrvalo obětovat. A sobě to dítě nevynosila? Já jsem vynosila dvě děti protože jsem je chtěla já. Ona zas může být vděčná jemu, že poskytl svůj biologický materiál 😉

andromeda818
30. okt 2023

@katkami123 nesouhlasím. Pokud se rodiče domluví, dítě trpět nemusí. A snášet celé roky někoho, koho zrovna nemusím a pak zjistí, že je člověk starý?..... Ne, rodiče taky mají jen jeden život a žádný náhradní.

surama
30. okt 2023

@andromeda818 Treba citat s porozumenim cely moj komentar, nielen polovicu jednej vety si si vybrala.

aandrea9
30. okt 2023

@katkami123 ak dvaja ľudia k sebe nič necítia, tak si city navzájom neprejavujú. A ak áno tak je to iba pretvárka. Myslím, že je lepšie aj pre to dieťa žiť v pravde a nie v bubline naoko kompletnej rodiny.

som_martin
autor
30. okt 2023

@pralinka25 mas pravdu, v poslednom case som manzelke prave vela naklonnsoti neprejavoval. Ale je to vina oboch. V kazdom pripade niekto zacat musi.
@kassandra25 takto deti nefunguju. Ked mas dieta je jedno ci matku lubis alebo nie dieta je tvoje. Je tvojou psiou povinnostou ho milovat a chranit.
@drahomirrra ide o to, co za neveru povazujes. Nemam dokaz ze sa s nim vyspala. Viem kto to je, viem ze s nim mala minimalne citovy vztah, ostro som ho v minulosti konfrontoval a nastastie jej dal potom pokoj. Akurat obaja zanovito zatlkali. Manzelka na mna spociatku bola nahnevana, potom som mal pocit ze sa to ovela zlepsilo. Na chvilku. Prestal som to riesit ale nedovera tam uz je. Manzelka je aktivna spolocenska zena a sanci ma az az.
@katkami123 dakujem za uprimnost... Presne to pre malu nechcem.

Vdaka za reakcie. Myslim ze moja frustracia z ukoncenia mozneho romaniku bola hnev, ze manzelka to 'dokazala' a ja nie. Myslim ze treba spravit hrubu ciaru a skusit to odznova.

pralinka25
30. okt 2023

@som_martin jasne ze to nie je len tvoja chyba to som ani nepovedala. ale ona tu nie je, jej to povedat nemozem preto to pisem tebe. presne ako hovoris niekto zacat musi. keby pisala ona poviem to jej. nemas dokaz ze sa to stalo. mozno to fakt neurobila. ani to asi nikdy nezistis ale ak ti na rodine zalezi bud chlapom ktoreho skratka nebude chciet podviest ani opustit. radim to rovnako aj zenam. tu to radim tebe. bud tym chlapskym hrdinom, bud tou svojou najlepsou verziou ktoru teraz ukazujes inej zene. nie to nie je o tom ci si to dokazal. podla mna si sa zachoval dobre. mozno s tou zenou nakoniec skoncis ak ste si sudeni. pockala by na teba. pri nevere radim rozchod. teda podla seba, ja by som neveru nerozdychala. ale tuto to nevieme. tu vidim sancu a moznost zachranit vztah. nepisem schvalne rodinu. pisem vztah vas dvoch. skuste sa najst. a skus teda zacat prvy. chce o odvahu aj silu. ak to aj nevyjde minimalne budes vediet ze nie si ziadna padavka co to vzda len tak. aj pred dcerou budes mat cisty stit ze si sa pokusil.
pisem ti to z vlastnej skusenosti. ja to cas od casu robim. to aby sa ten moj chlap do mna kontinualne stale pre nieco zamiloval. vzdy ked zacinam citit stereotyp, nudu, alebo nas valcuje jeden problem za druhym. je to nepravidelne, sme spolu uz 19 rokov kadecim sme si presli. zo zaciatku to bolo divne flirtovat a zvadzat vlastneho chlapa, ale teraz je to fakt super. vyviniem nejake usilie ktore necaka (nemanipulujem ani sa na nic nehram) a on sa chyti. a potom to uz je vzajomne. on sa fakt znovu zamiluje a ja vlastne potom tiez pretoze to z neho citim. vidim to na nom a to ma velmi lahko vzdy dostane.
nemusi to vyjst vzdy ale za pokus to stoji.

karolinakr
31. okt 2023

Mala to byt vlastne pomsta..A zaujala ma jedna veta - žena mala citivy romanik, to je ešte horšie, ako sex na 1 noc, bola donho zaĺubena..Je ona s tebou šťastna, mate sa radi? Toto by som skumala ako prve a možno sa vratte k tomu, ked ste boli mladi, randlili, vtedy ste sa nemohli jeden druheho dočkať

misters
Odpoveď bola odstránená
katkami123
31. okt 2023

@aandrea9
Malé dieťa prijíma za vlastne iba to, v čom vyrastá. Kedže pozná iba jediný model rodiny a to, v ktorej žije, nežije súčasne vo viacerych rodinách, aby malo s čím porovnávať, nebude sa zamýšľať prečo ocko nedal pusu mamičke, jednoducho každodenne fungovanie rodičov považuje za ich rodinný štandard bez hlbších zamyslení, lebo je to dieťa, nie malý dospelý. Nehádžte svoje zlyhania na deti, že im tým “pomôžete”.

katkami123
31. okt 2023

@andromeda818
Vy Češi nemáte rodinnú morálku, takze ma tvoje popletené názory neprekvapujú (žijem blízko hraníc s ČR) Jedna polovica národa žije len tak na hromadke alebo sú tam rôzne zlepence, kde ľudia vo vzťahoch prichádzajú a odchádzajú a chúďatká deti v tom majú úplný mišung, lebo za svoj život spoznajú aj 5 oteckov alebo 4 mamičky, dalsia štvrtina je rozvedených tak zo 3 razy a maličké percento žije ako rodina so všetkými tými hodnotami ako majú byť. Ani sa nečudujem tvojmu názoru - ksždy s ksždy ako zvieratká. Takze z časti aj chápem , že tam máte legálne marišku, lebo toto s triezvym rozumom buduca generácia nedá.