Odstrihnutie starej matky od vnúčat
13. aug 2023
ahojte, obmedzili by ste kontakt a zamedzili by ste aby bola stara atka a celkovo stari rodicia osamote s vnucatami ? ak by sa jednalo o toxicku osobu s hranicnou poruchou osobnosti, a o alkoholizmus v rodine starych rodicov ? myslite ze to ich psravanie moze mat vplyv na deti, ich psychiku ?

@alickapusinka mam realnu skusenost, len sa to vo mne bije, ze ci je to ok odstrihnut, obmedzit. iny nazor mozem mat ja teraz, inak to mozu vnimat deti ked budu starsie. mam 2 rocneho a 1 rocneho. ide o to, ze otec holduje alkoholu, ale nidky nie ked sme tam boli, nebol opity (chodime len cez den, bud je v krcme, ale vacsinou az navecer chodil opity, to tam s detmi nie sme ). on realne o deti ani nejak nejavi zaujem, pozrie ich na fotkach co mu muz ukaze a koniec, trosku sa prihovori. ale mama, to je pripad sam o sebe. hyperkriticka na mna s bratom, sestra je mega super, vzorom pre vsetkych, starat sa chce do vsetkeho, vsetkych, nerespektuje, vyhrazky ako oto urobi, hento, nepride ked nebude po jej. ked sme tam s prvym chodili castejsie tak to bolo pre mna neunosne, potom sme to obmedzili, co mi dost vycita, ze aj postrazit by chcela, aj na porazdniny vziat, prco druha babka moze, ona nie. mala aj neuspesny pokus o sebevrazdu, psychiatra vtedy nenavstivila, teda nikdy unho nebola.
jedine co mam dilemu, ze sa teraz sprava pekne k detom, sice extra zaujem tam nevidim, ale strasne chce, dozaduje sa. a k sestrinym detom , tei sustarsie, tak tam s astarala, pomahala, ale takto je jej milacik sestra, tak aj deti.ale aku ja mam zaruku ze aj o moje deti bude fajn postarane, nebude sa k nim spravat ako ku mne ?
@anonym_autor bude