Oklamal ma a obral o peniaze
Ahojte.
Boli sme s priateľom spolu skoro rok, rozprávali sme sa o svadbe, bývali sme spolu v mojom byte od februára. Boli sme spolu často a radi, klapalo nam to vo všetkých oblastiach. Chceli sme ísť spolu na jednu cestu z mojej iniciatívy, kde na víza treba preukázať dostatok peňazí. Tak som mu dala čiastku peňazí, v hotovosti, lebo to bolo najrýchlejšie riešenie to vložiť na účet. 2600€.
Cestu sme z iných dôvodov posunuli na neskôr. Dohoda bola jasná, tých peňazí sa nechytat. Len to tam malo ležať do tej cesty.
Pár dní dozadu som prosím pekne zistila, že je ženatý a ma deti.
Skoro som sa dovracala, ale v tej chvíli mi napadlo, že sakra, ja tie peniaze späť zrejme nedostanem od tohto charakteru. Tak som ho nechala ešte jednu noc spat u mňa a z telefónu som si vyhľadala a uložila tajne číslo na jeho ženu. Ona býva na dedine ďaleko a on pracuje v hlavnom meste.
K peniazom mi najprv povedal, že ich nikdy neuvidím. Tak som ho trochu postrasila a teraz mi podpísal taký papier, že sa zaväzuje tú sumu splatiť. Ale nevie kedy. Že z toho nemá ani cent. Že sa pokúsi predat nejaký (otrasný o ničom) pozemok, aby mi to mohol vrátiť. To môže dlho trvať a časom strati chuť to zaplatit. Kvôli týmto peniazom míňať na právne cesty sa asi neoplatí. Nechce mi povedať, na čo ich minul. Pýtala som sa, či to vie jeho žena, že možno. Inak sme aj kolegovia. Ako by ste to riešili, zavolali by ste jeho žene? Možno by to pohlo vecou rýchlejšie?
@anonym_autor povedala by som mu, že ak mi to do istého dátumu, veľmi blízkeho, nedá, poviem všetko jeho žene. Pochybujem, že o niečom vie. Ak peniaze nená, nech si vezme úver, nie je to taka strašná suma. Bude to riadny charakter teda. Je mi to ľúto, mam sama nervy, keď si to predstavim.
Mne ide o to, čo najrýchlejšie to uzavrieť.
Moc mi nenakladajte, je to čerstvé a boli to
@anonym_autor wau... On si ako zabezpečil lacné bývanie. Riadny špekulant.
Ten papier škoda, ze si ho nedotiahla k notárovi a overeným podpisom ti nepodpísal papier malo by to väčšiu moc, mohla by si riešiť platobný rozkaz súdom a následne exekúciu. To by mu zamestnávateľ z platu strháva.
Návrh na platobný rozkaz by som asi dala tak ci tak ak nezaplatí do tebou určeného dátumu. A skus získať nejaké dôkazy typu sms kde píše, že ti tie požičané peniaze vrati/nevráti. Nejakých svedkov, pred kt. sa budete rozprávať o tých požičaných peniazoch. S tým potom na súde máš šancu pri vydávaní platobného rozkazu máš.
@anonym_autor ked s tebou byval, tak pre jeho zenu nebude ziadnym.prekvapenim, ze ma.frajerku. alebo myslis, ze si nevsimla,.ze nie je doma? Inak o kolegovi je celkom jednoduche zistit, ci je zenaty. Nejak tomuto oribehu neverim
@anonym_autor nabudúce si vymysli niečo uveriteľnejšie, od februára ste spolu bývali a on doma nechýbal? Že je kolega ženatý tiež nikto nevedel. A na ktorú cestu treba mať peniaze na jednom účte?😂😂😂
presne. ste kolegovia a ty nevies, ze je zenaty? Ad peniaze. ja ano, kludne by som to povedala manzelke, aj celej praci. Toto je tak nehorazne, ze by videl co sa bude diat
A teraz tu o červenej ciapocke.
@anonym_autor a to manželke nechýbal, keď býval s tebou? Či ako ti vysvetlil, že chodí na vikendy domov? A to kam ste chceli cestovať? A najrýchlejšie riešenie bolo dať mu hotovosť, ktorú bolo treba vložiť niekde na účet? To je rýchlejšie ako bankový prevod?
Viete vobec čítať?
Autorka píše, že chlap pracuje v hlavnom meste a žena niekde na dedine....ja poznám takto vela chlapov co išli za prácou a žijú si pekne dvojitý život. Hlavne ďaleko od domova.
A.co.by som urobila ja? Pokúsila sa ho donútiť pravidelne sťahovanie z jeho výplaty a rovno tebe na účet...alebo to riešila možno so zamestnávateľom ak by to išlo.
Nemusela vediet, ze je zenaty, ak robia v korporate a on dosiel zo vzdialenejsej dediny, v robote ho nikto osobne poznat nemusi a HR predsa nemoze vytrubovat ze je zenaty. U nas sice su raz mesacne HR niovinky ale o novych kolegoch sa pise iba na aku poziciu nastupil a jedna dve vety co odsuhlasuje zamestnanec.
Mne to tiež príde divné,že kolegovia,od februára ste spolu bývali a ty si ani netušila,že je ženatý. No a čo sa týka peňazí,to tiež nerozumiem, prečo mali byť na jednom účte.
Podľa mňa tie peniaze už neuvidís,doplatila si na svoju"nerozumnost"
Nemusela vediet, ze je zenaty, ak robia v korporate a on dosiel zo vzdialenejsej dediny, v robote ho nikto osobne poznat nemusi a HR predsa nemoze vytrubovat ze je zenaty. U nas sice su raz mesacne HR niovinky ale o novych kolegoch sa pise iba na aku poziciu nastupil a jedna dve vety co odsuhlasuje zamestnanec.
@som_realistka veď spolu bývali,tak jej nebolo divné,že niekam pravidelne odchádza?
Viete vobec čítať?
Autorka píše, že chlap pracuje v hlavnom meste a žena niekde na dedine....ja poznám takto vela chlapov co išli za prácou a žijú si pekne dvojitý život. Hlavne ďaleko od domova.
A.co.by som urobila ja? Pokúsila sa ho donútiť pravidelne sťahovanie z jeho výplaty a rovno tebe na účet...alebo to riešila možno so zamestnávateľom ak by to išlo.
@anonym_160432 tak môže pracovať v meste a žena byť doma na dedine...ale to sa akože skoro rok ani nevybral ich navštíviť ? Oni mu nevolali,nepísali? Veď autorka píše,že spolu bývali,to ten chlap žene akože nechýbal, nikdy sa spolu nekontaktovali?
Ked predsa len zavolas jeho zene, tak maj nachystane dokazy ako sms,msg a obrat o prevode. Lebo budu vykrucacky.. a nech si zena vypyta nahlad do jeho uctu.
@som_realistka veď spolu bývali,tak jej nebolo divné,že niekam pravidelne odchádza?
@jaskolka ved mohol povedať, idem rodičom na dedinu nakalat drevo, tiež asi nechodil každý víkend preč... Aby to bolo podozrivé pre autorku.
A žene mohol on volať vždy keď bol sam, a žena nemala ho potrebu kontrolovať...
A mne to ani take divne nepripadaá, bezne z dediny odkial pochádzam chodia chlapi robit na par tyzdnoch, mesiacov a chodia domov iba sporadicky. Sused robi niekde v Taliansku v restauracii - pride domov 3xdo roka na 2 tyzdne a takto funguju odkedy ho poznám - t.j. 30 rokov. Poznám viacero párov, kde si takto zili a potom manzelka zistila, ze ma druhu, resp niekdey aj druhu rodinu. no ved on prakticky zije v tej BA (alebo niekde indev meste) a domov chodi asi minimálne - z casu na cas na vikend, kedze manzelke hovori vela práce, ma nieco surne, atd....
A teraz tu o červenej ciapocke.
@anonym_8c384b nebuď ironická, stalo sa mi niečo podobné, len ja som bola tá naivka z malej dedinky ktora milovanému mužovi pár mesiacov pred svadbou dala na trojmesačné nájomné a kauciu v BA, lebo ma oblbol sladkými rečami
Takyto dvojity zivot ziju bezni robosi na turnusoch doma, aj v zahranici. Poznam par takych pripadov z okolia. Hlavne doma manzelky nic netusia.
Takyto dvojity zivot ziju bezni robosi na turnusoch doma, aj v zahranici. Poznam par takych pripadov z okolia. Hlavne doma manzelky nic netusia.
@anonym_aecf87 nielen robosi....a ano, vcelku je to za tie roky "normalne"....
Ahoj, nazbieraj dôkazy (napíš na papier "dohodu" do kedy Ti peniaze vráti, nahraj si rozhovor, píš mu SMS, kde budeš pýtať naspäť požičané peniaze) tak, aby si sa mu v nich nevyhrážala, že to povieš jeho žene, lebo bude tvrdiť, že to urobil pod nátlakom. Keď budeš mať dôkazy, choď normálne na políciu. Veď on Ťa normálne oklamal, okradol, podviedol.
@anonym_8c384b nebuď ironická, stalo sa mi niečo podobné, len ja som bola tá naivka z malej dedinky ktora milovanému mužovi pár mesiacov pred svadbou dala na trojmesačné nájomné a kauciu v BA, lebo ma oblbol sladkými rečami
@anonym_cd7cc7 a tiež si bola jeho kolegyňa, nevedela si že je ženatý ,napriek tomu že ste spolu polroka žili, rodina sa nenavstevuje? A niečo iné je veriť a dať peniaze na kauciu na byt a niečo iné akože na viza
Nevraviac o Tom ak je to aj náhodou pravda, za celý rok a polrok spoločného bývania, nikdy žiadna návšteva rodiny, alebo jeho rodina ku vám. Miesto vyhrážania sa že to povieš jeho žene si mala ísť na policiu
@anonym_autor podpisat papier, a dat vymahat, zene dat vediet.. o com diskutovat?? takyto charakter sa neoplati kryt. Ak sa bude vykrucat, tak normalne policia a nahlasit podvod, nebooooj ako rychlo zacne peniaze zbierat
Keď sa on zachoval ako riadny chrapúň, prečo by si ho ty mala ešte kryť a byť tolerantná? Však je jasné, že tie peniaze má vrátiť. Dala by som mu termín, dokedy to bude musieť vyriešiť, inak to postúpim ďalej právnikovi, ideálne sa poradiť s firemným a to mu aj povedať. A samozrejme sa nakontaktovať na manželku. Keďže to podľa neho vie, nemal by to byť žiaden problém, veď ona si asi tie tvoje peniaze užila tiež.
@anonym_160432 tak môže pracovať v meste a žena byť doma na dedine...ale to sa akože skoro rok ani nevybral ich navštíviť ? Oni mu nevolali,nepísali? Veď autorka píše,že spolu bývali,to ten chlap žene akože nechýbal, nikdy sa spolu nekontaktovali?
@jaskolka bol doma dvakrát, vždy keď ja som bola na dlhšej služobke. Vždy mi aj povedal, že teda pôjde vtedy na dedinu, ale že za mamkou. Takto oddelene žijú asi 4 roky, ako som zistila.
Sme síce kolegovia, ale je to veľká spoločnosť a sme úplne inde v hierarchii. Takže sme to navonok nikdy neprezentovali, aj keď sme spolu bývali. A ani jeden z nás netravi voľný čas s kolegami. Ešte ja, zriedkavo sa pridám do istej skupiny, v ktorej on nie je
@anonym_autor no jasne. Manželka mu nikdy netelefonovala za ten čas, čo ste boli spolu. Ty si si ani nekukla tam kde býva, že s kým býva, kde má trvalý pobyt. Nič nevieš a dáš mu na účet 2600€, keďže účet určite mas aj ty a kľudne si aj ty mohla platiť dovolenku a zrazu si náhodne zistila, že je ženatý.
@jaskolka bol doma dvakrát, vždy keď ja som bola na dlhšej služobke. Vždy mi aj povedal, že teda pôjde vtedy na dedinu, ale že za mamkou. Takto oddelene žijú asi 4 roky, ako som zistila.
Sme síce kolegovia, ale je to veľká spoločnosť a sme úplne inde v hierarchii. Takže sme to navonok nikdy neprezentovali, aj keď sme spolu bývali. A ani jeden z nás netravi voľný čas s kolegami. Ešte ja, zriedkavo sa pridám do istej skupiny, v ktorej on nie je
@anonym_autor odkedy je hotovosť, ktorú treba následne vložiť na účet, rýchlejšia ako bankový prevod?
@anonym_autor no jasne. Manželka mu nikdy netelefonovala za ten čas, čo ste boli spolu. Ty si si ani nekukla tam kde býva, že s kým býva, kde má trvalý pobyt. Nič nevieš a dáš mu na účet 2600€, keďže účet určite mas aj ty a kľudne si aj ty mohla platiť dovolenku a zrazu si náhodne zistila, že je ženatý.
@anonym_773059 TP má v rodičovskom dome, kde žije aj manželka a detmi. Nebola som tam nikdy, neprišlo mi na tom nič podozrivé.
Ani raz som si nevšimla, že by mu volala jeho žena a to sme boli spolu skoro celé víkendy. Je pravda, že ráno sa sám chodil prejsť, zatiaľ čo ja som robila niečo doma.
Inak tak som to aj zistila. Že jedno víkendové ráno ráno doslova vybehol z postele rovno bez pozdravu, pričom normálne si dával načas , spával dlho. Zabudol niečo, čo urgentne potrebovala jeho žena.
@anonym_autor odkedy je hotovosť, ktorú treba následne vložiť na účet, rýchlejšia ako bankový prevod?
@letfenixa vyberala som to z medzinárodneho účtu. Bolo to rýchlejšie.

Mne ide o to, čo najrýchlejšie to uzavrieť.
Moc mi nenakladajte, je to čerstvé a boli to