Opustenie muža kvôli neustálej kritike a ponížovaniu
Coraz castejsie nad tym premyslam. Moj manzel uz nie takym akym bol. Je mrzuty, neusmieva sa, neustale ma kritizuje, vsetko mu prekaza, ponizuje ma, ze nic nedokazem, nic mu nie je dobre. Uz spolu ani nespavame, pretoze aj v tom ma dokaze kritizovat.
Vzdy mi dava za vinu, ze neviem donosit dieta(chce velku rodinu- najmenej tri deti)
Mala som tri potraty, syna, ktory ma 6 rokov a potom este dva potraty, odvtedy naozaj nechcem taku zataz na telo a psychiku, som rada ze mame vobec jedneho syna. U lekara mi povedali, ze som zdrava a nevidia problem. Manzel k lekarovi ist nechce, za vsetko som vinna ja. Ani si s nim uz neviem predstavit mat dalsie dieta, verim vo vyssiu moc a ze to tak ma byt.
Jemu nic nie je dobre, je upratane, navarene, oprate, syn ma ulohy, ja chodim do prace a staram sa. No vzdy som neschopna. Vadia mu obycajne veci ako napriklad nedosolena polievka ako chce on- logicky nedavam tolko soli kvoli synovi. Vzdy na mna nahuci, “ to nevies ani osolit?” Z tych nervov som mu minule dala lyzicu soli do polievky a len pozeral ako debil.
Syn mi uz povedal, ze ocko je zly. Na neho tiez nahuci, ze sa hlasno hraje a on chce v sobotu pospat. Keby mu tu skakali tri deti po hlave, co by povedal?
Dokaze ma zdrbat aj ked je vsetko tip top, vzdy si nieco najde. Lezie mi na nervy, rozmyslam, ze ho vykopnem z domu, ten je na moje meno. Tiez mu na nom vsetko vadi, ze je to stara barabizna, ale to ze nemame hypoteku a zdedila som ho po dedovi,prisiel uz do prerobeneho, nemusel ani prstom pohnut to nepovie. Normalne niekedy zvazujem, ci nema milenku, ci nas vobec este ma rad, ked sa sprava ako somar. Sice ak by ju mal, aspon by odisiel a mala by som pokoj. Co by ste urobili?
Co sa tyka domacnosti, momentale som dosla do stadia, ze mu neperiem, nevarim, neupratujem, neriesim co rozprava, totalne ho ignorujem. Vidim aky je nervozny, zacal vcera upratovat, trvalo mu to 6 hodin, aj to nie je dokladne upratane, tak som si vychutnala chvilu a robila to co on, kritizovala vsetko, zas pozeral ako debil. Myslite he pochopi? Alebo je to len totalny nevdacny somar?
No zial som chlap ale pripajam sa k nazoru (Zbaliť, vyhodiť, rozviesť)
Uz by letel
Fuj
Odchod od tohto somára ľutovať nebudeš, iba si budeš nadávať prečo si toľko čakala. Pokiaľ si zdravá aj veľkú rodinu ešte môžeš mať.
Uz par rokov meskas dievca zlate… a ak by som aj nad vsetkym ostatnym silno zavrela oci, ale ak mi dieta povie, ze ocko je zly, tak by letel v tej sekunde, aj cez zavrete dvere. Tu budes lutovat kazdu jednu minutu co bude v tvojej blizkosti, alebo ze si to neurobila skor, ale rozvod nikdy. Drzim palce.
Odchod od tohto somára ľutovať nebudeš, iba si budeš nadávať prečo si toľko čakala. Pokiaľ si zdravá aj veľkú rodinu ešte môžeš mať.
@januska12323 Sme spolu 15 rokov. Mam 32. Nechcem prezit najlepsie roky s debilom. Neviem kedy sa tak zmenil, niekedy mi robil ranajky do postele a na rukach nosil. Minule mi dokonca povedal, ze som tucna, to mam vahu nizsiu nez sme sa spoznali😀 a o vykojenych prsiach atd ani nebudem hovorit.
A co by si na tom mala lutovat? Este aj byvanie je tvoje, uz by isiel aj s batozkom
Zbali,vyhodit,rozviest
Otvorit sampus 👍🏼
Tu nie je co lutovat
Raz som v jednej diskusii čítala: " manžel mi vyčítal, ako nemožne varím, ani upratať poriadne neviem, deti nie sú vychované,...", tak som ho toho utrpenia zbavila.
@lindusss2016 ved aj uvazujem, chystam sa so synom na dovolenku a poviem mu, nech sa z tade sprace kym prideme. Uz je to s nim neznesitelne.
@1ryba Uvazujem pretoze som sama z rozvedenej rodiny a viem ake to bolo. ale myslim, ze radsej stastni rozvedeni rodicia ako umelo drzana rodina.
Raz som v jednej diskusii čítala: " manžel mi vyčítal, ako nemožne varím, ani upratať poriadne neviem, deti nie sú vychované,...", tak som ho toho utrpenia zbavila.
@letfenixa to mi aj on povedal, ze neviem varit, upratovat ani sulozit👏
Ale ved neuvazuj. Nrmas o com. Ked uz aj na dovolenku idete bez neho, tam niet co zachranovat. To nie je manzel, len neznesitelny spolubyvajuci
Nepochopím, v dnešnej dobe, ako ešte môžu takéto individuá vôbec existovať. Ja som mala tiež takého manžela a nevydržala som to, rozviedla som sa. Skúšala som všetko, aj som uverila na chvíľu, že je chyba vo mne, hltala som rôzne antidepresíva, z ktorých mi žiadne nepomáhali, keďže chyba nebola v mojej hlave, ale v ňom. Nemyslím si, že pomôže, ak mu nastavíš zrkadlo.
Nechcem radiť striktne rozvod, ako je tu zvykom, k tomu sa musíš odhodlať aj tak jedine ty sama a myslím si, že ak to tu riešiš, tak je to len otázka času. Ty musíš vedieť, či ešte vládzeš v takomto manželstve pokračovať alebo nie.
Vyhodit z domu.
Bud sa spamata, alebo urazene pojde “o dom dalej” (z trucu si najde inu, aby ti ukazal, ze on ma este hodnotu, ze ho este chce ina zena a chyba je “zase raz len” v tebe).
Rozhodne nie dalsie dieta (rozumne rozhodnutie).
Aj ked si myslim, ze jemu zacina z toho, ako sa k nemu uz chovas (bez zaujmu o neho), dochadzat (velmi pomalicky), ze veci za tie roky strasne posral.
Ale jednak nevie este vyjst z toho svojho povahoveho nastavenia (to nejde na lusknutie sa zmenit), a jednak, hoci by mozno chcel veci zacat menit, sa boji, ze je neskoro a zaroven ho drzi od krkom falosna hrdost, ze keby sa “ponizil” na zmenu a ty by si ju uz aj tak neprijala, tak by to neprekusol.
Tak pre istotu len “testuje podu”.
Vela muzov totiz pochopi, ako veci posrali az vo chvili, ked zena uplne stichne. Uz sa dokonca ani nehada, neuraza, neriesi, nesnazi. Nechapu, ze kym to robila, stale mala zaujem o vztah, zalezalo jej a chcela s nim byt. Naopak, to bral ako nieco, comu sa musi hrdinsky chlapsky branit a osocovat ju ako neznesitelnu.
Ked je ticho, je koniec. A vtedy zrazu spozornie a napadne mu, zeby sa mal asi zacat snazit. Ze to asi prepiskol. A nechape, ze je neskoro.
Byt tebou, urobim to tak, ako to citis. Nie si povinna davat stoprvu sancu.
Ani keby zrazu otocil a zacal ta chvalit, davat komplimenty, snazit sa milo dotykat (pohladkat po pleci a pod.), ci mal zaujem o sex, lebo je z teba zrazu cely zhavy.
Ak raz citis koniec, tak posluchni instinkt.
Vyzerá, že on len čaká koľko vydržíš už ťa dávno nemá rád.
Prepáč, že to napíšem až takto ale tvoj ‘muž’ - chrapúň, je čistý KKT. Máš LEN 32, život pred sebou a najmä dieťatko, ktoré toto správanie vníma a nasáva. Snáď sa jedného dňa rozhodneš od chrapúňa odísť. Držím palce. Takéto správanie si nezaslúži žiadna žena.
No toto rozhodnutie by som ozaj neľutovala ... si mladá, život máš pred sebou ... už nehovoriac o tom, že ten malý vidí, ako sa k Tebe správa, v tých deťoch sa tie vzorce správania ukladajú ... pošli ho do riti ... niektorí muži by nemali mať vlastné rodiny, nezaslúžia si ich.
dakujem, len som asi potrebovala pocut nazor od niekoho nestranneho. Ja si nie som vedoma nejakych chyb, naozaj som sa roky snazila, ustupovala, starala som sa o dieta, o seba, domacnost, chodila do prace.
Ja som vlastne rozhodnuta, aj tu dovolenku som riesila iba so synom, aby nam ju nepokazil. Ved ano, aj kvoli synovi, nechcem aby z neho vyrastol podobny debil. Syn je citlivy, casto mu povie nieco, co sa ho dotkne a potom place. Minule este spomenul, ze co my zeny vobec chceme, ze on nepije, nebije ma, nosi peniaze a mam vsetko co chcem. Len som mu odvetila, ze nemam lasku, pohladenie, pokoj a uctu. Tak sa urazil. Ja nevdacnica…
Uz davno si ho mala kopnut do riti a vyhodit..
Take spravanie z jeho strany sa neda dlhodobo zvladat.
Zaslúžiš si niečo lepšie.
Debil sem debil tam,tak sa rozved a nezabudni sa tak vyjadrovat aj pred synom o nom.Vyhodit ho nemozes kym ste manzelia,to ti snad uz niekto povedal.Budes musiet este vydrzat ak ti bude robit prieky,len to vyjadrovanie o nom kroť syn to vazne pocut nemusi.
Už dávno si ho mala poslať kade ľahšie, najlepšie roky si zniciš sama, takto môžeš žiť sama so synom v kľude, a raz ti príde do cesty normálny muz, syn to vidí bude aj on taký v dospelosti je to krásny priklad
Uff s tým potratom čo ti povedal to je neskutočne kruté, až mi zle ostalo. Ako toto môže vôbec vysloviť
Z toho čo píšeš cítiť že už si rozhodnutá, len zbieras odvahu. Najťažší je prvý krok, potom to už ide
Napis mi spravu
Ja mam doma zial skoro identicku situaciu
Posielam vurtualne 💙aspon.
Juj, už dávno si mala byť preč. Spíš si klady a zápory jeho správania sa k Tebe a vyjde Ti jednoznačny výsledok.
Si úžasná a silná žena a toto nemehlo Ti len polená hádže pod nohy.
Nechcem byť zlá, ale osud vie, prečo nemáte viac detí. Chvalabohu, že máš s ním len jedno dieťa.
Držím palce!
Stále mi niečo vraví že to neurobis. Veľmi dlho si s takýmito debilom. Mam pocit že ženy si na to zvyknú a ostanú s ním v nešťastí. On ťa ešte nejak ukeca keď si uvedomí že chces aby odišiel. Začne sa správať pekne dočasne a zase začarovaný kruh
A o aký byt sa postaral on, keď ty máš starú barabiznu?keby makal v dvoch robotach nemal by čas zaparať do teba.Ja nie som za rozvod pri každej blbosti, ale tu je to jediné riešenie Veď vám obom robí iba zle nenapísala si naňho jedinú pozitívnu vec aj ako otec je na hovno.Ked aj dovolenku plánuješ bez neho nie je o čom.
Nech si nervy vybíja na niekom inom.Je to primitiv a buď rada, že máte iba jedno dieťa s tým sa ľahšie prebijes zivotom

Zbaliť, vyhodiť, rozviesť.
Už pri vete , že si neschopná donosit dieťa, ďakuj Bohu že máš s ním iba jedno.
Rozvod som neľutovala ani raz, iba to že som sa nerozviedla skôr