Opustenie muža kvôli neustálej kritike a ponížovaniu
Coraz castejsie nad tym premyslam. Moj manzel uz nie takym akym bol. Je mrzuty, neusmieva sa, neustale ma kritizuje, vsetko mu prekaza, ponizuje ma, ze nic nedokazem, nic mu nie je dobre. Uz spolu ani nespavame, pretoze aj v tom ma dokaze kritizovat.
Vzdy mi dava za vinu, ze neviem donosit dieta(chce velku rodinu- najmenej tri deti)
Mala som tri potraty, syna, ktory ma 6 rokov a potom este dva potraty, odvtedy naozaj nechcem taku zataz na telo a psychiku, som rada ze mame vobec jedneho syna. U lekara mi povedali, ze som zdrava a nevidia problem. Manzel k lekarovi ist nechce, za vsetko som vinna ja. Ani si s nim uz neviem predstavit mat dalsie dieta, verim vo vyssiu moc a ze to tak ma byt.
Jemu nic nie je dobre, je upratane, navarene, oprate, syn ma ulohy, ja chodim do prace a staram sa. No vzdy som neschopna. Vadia mu obycajne veci ako napriklad nedosolena polievka ako chce on- logicky nedavam tolko soli kvoli synovi. Vzdy na mna nahuci, “ to nevies ani osolit?” Z tych nervov som mu minule dala lyzicu soli do polievky a len pozeral ako debil.
Syn mi uz povedal, ze ocko je zly. Na neho tiez nahuci, ze sa hlasno hraje a on chce v sobotu pospat. Keby mu tu skakali tri deti po hlave, co by povedal?
Dokaze ma zdrbat aj ked je vsetko tip top, vzdy si nieco najde. Lezie mi na nervy, rozmyslam, ze ho vykopnem z domu, ten je na moje meno. Tiez mu na nom vsetko vadi, ze je to stara barabizna, ale to ze nemame hypoteku a zdedila som ho po dedovi,prisiel uz do prerobeneho, nemusel ani prstom pohnut to nepovie. Normalne niekedy zvazujem, ci nema milenku, ci nas vobec este ma rad, ked sa sprava ako somar. Sice ak by ju mal, aspon by odisiel a mala by som pokoj. Co by ste urobili?
Co sa tyka domacnosti, momentale som dosla do stadia, ze mu neperiem, nevarim, neupratujem, neriesim co rozprava, totalne ho ignorujem. Vidim aky je nervozny, zacal vcera upratovat, trvalo mu to 6 hodin, aj to nie je dokladne upratane, tak som si vychutnala chvilu a robila to co on, kritizovala vsetko, zas pozeral ako debil. Myslite he pochopi? Alebo je to len totalny nevdacny somar?
Zbaliť mu igelitku ktorú si doniesol
@slaskou1975 kríza stredného veku sa prejavuje neustálym urážanim najbližšieho človeka, ženy ,ktorú má ochraňovať ,ctiť a ľúbiť a byt vďačny aspoň za to jedno dieťa? Prepáč, jej syn má viac rozumu keď si vie urobiť jasný záver z jeho chovania. Niekedy robiť veci "slaskou" na úkor seba stále nejde. Niekedy je väčšia láska proste dat druhému riadnu životnú lekciu a "facku"
@eternity24 mas pravdu, neviem co mu ide hlavou kedze posledny rok a pol je uplne vymeneny. Nespoznavam ho, takze je mozne, ze by este aj synovi zobral postel lebo ju zmontoval.
@romiada ja netrpim roky v nefungujucom vztahu, trva to cca rok a pol, predtym sa tak vobec nespraval, nikdy nebol ukazkovy, napriklad nerad upratoval ale mne to nevadilo, kedze napriklad vtedy zobral syna na vylet. Lenze vylety uz nie su, vsetko je zle, aj co bolo predtym dobre. Nikdy nekritizoval, co navarim, ani ked som so synom pribrala 30kg v tehotenstve. Teraz mu v podstate vadi vsetko, asi aj ze existujem.
A vlastne asi 2 roky dozadu som potratila, on mi zacal vycitat najprv to, ze zdrava zena musi vediet vynosit dieta, potom sa to nabalilo, ked som mu povedala, ze dalsie dieta nebude kym si neda vysetrit spermie. Odvtedy som asi urazila jeho muznost a prepina mu🙈
čím ďalej, tým lepšie....
s mrazom v hlase by som mu povedala, že čo zasial to porodíš, ked zasial neplodnú spermiu nemáš čo vynosiť, sama odumrela
necitala som diskusiu, len prvy prispevok.. ale teda fakt nechapem, preco si este s nim. naco ti je taky chlap? aby si mala s nim horsi zivot ako by si mala, kebyze si zijes bez neho?
Nič nové ako kríza stredného veku. Tak mu skús pomôcť ak to dokážeš, ak nie, nekomplikuj mu to viac, určite bojuje sám so sebou a určite to nemá ľahké. Netreba hneď robiť katastrofické scenáre.
@slaskou1975 prosím ťa netáraj tak ona má byť splachovacia lebo on má krízu...
Od takého preč, radšej sama a šťastná, ako za každú cenu byť s chlapom a nešťastná. Ver mi, prežila som si to a že som radšej sama, ako s takýmto chlapom, to som si nastavila v hlave. A ty to dokážeš, už aj preto, že si sa dokázala vzoprieť a už mu nerobíš slúžku. A čo sa týka detí, možno môžeš byť rada, že sa ti podarilo mať zdravé to jedno.
@slaskou1975 prosím ťa netáraj tak ona má byť splachovacia lebo on má krízu...
@angeli121212 ja ti tvoj názor neberiem, ale pozri si pár YouTube videí od Radkin Homzák a možno získaš aj iný pohľad na veci, neobhajujem nikoho, každý z nás je tu za seba, ale ak mame prežiť, tak niečo treba asi zmeniť..
@angeli121212 ja ti tvoj názor neberiem, ale pozri si pár YouTube videí od Radkin Homzák a možno získaš aj iný pohľad na veci, neobhajujem nikoho, každý z nás je tu za seba, ale ak mame prežiť, tak niečo treba asi zmeniť..
@slaskou1975 pozri ja osobne s manželom pracujem na komunikácii aj som zmenila rétoriku aj on zmenil ale sú proste momenty, keď treba hľadieť aj na seba a nesnažiť sa každého spasiť lebo áno každý je tu sám za seba a každý má na sebe sám pracovať alebo aspoň mať snahu
Píšeš, že už aj minulý rok na dovolenke na všetko frflal.Nema nejakú depresiu, psychickú poruchu nie je vyhoreny, prepracovaný, nemáte málo peňazí z niečoho je frustrovaný?
Ale vyčítať tebe potrat a takéto veci je nonsens.Takyto ľudia čo na druhých kydaju, všetci sú idioti, nič nie je dobré sú sami so sebou nespokojní.Normalne by som mu povedala, že ideš na dovolenku nech nad sebou porozmýšľa, lebo takto ďalej žiť nebudeš.Nech sa ventiluje sportom, ide na terapiu, alebo rovno k psychiatrovi inak to je trápenie pre všetkých.Neznasam takýchto ľudí každému pokaziť náladu svojim frflanim negativizmom
@slaskou1975 a ďalšia vec.. toto tu nie je len o ňom a nej ale aj o dieťati ktoré musí v takomto prostredí vyrastať... Tie traumy a všetko čo si to dieťa z tohto odnesie sú tiež dosť podstatné..
@slaskou1975 pozri ja osobne s manželom pracujem na komunikácii aj som zmenila rétoriku aj on zmenil ale sú proste momenty, keď treba hľadieť aj na seba a nesnažiť sa každého spasiť lebo áno každý je tu sám za seba a každý má na sebe sám pracovať alebo aspoň mať snahu
@angeli121212 súhlasím, komunikácia ak je vzájomná tak to má zmysel, inak je to celé o ničom. Poznám z vlastnej skúsenosti. Čo sa týka deti, tie si žiaľ dokážu odniesť to co vidia doma ale aj čo zažijú vo svojom živote celkovo. Podľa pana psychológa najviac si odnášajú z obdobia 2 až 5 rokov.
Píšeš, že už aj minulý rok na dovolenke na všetko frflal.Nema nejakú depresiu, psychickú poruchu nie je vyhoreny, prepracovaný, nemáte málo peňazí z niečoho je frustrovaný?
Ale vyčítať tebe potrat a takéto veci je nonsens.Takyto ľudia čo na druhých kydaju, všetci sú idioti, nič nie je dobré sú sami so sebou nespokojní.Normalne by som mu povedala, že ideš na dovolenku nech nad sebou porozmýšľa, lebo takto ďalej žiť nebudeš.Nech sa ventiluje sportom, ide na terapiu, alebo rovno k psychiatrovi inak to je trápenie pre všetkých.Neznasam takýchto ľudí každému pokaziť náladu svojim frflanim negativizmom
@luccija súhlasím, snáď sa dokážu posunúť ďalej, lebo jedine čo si človek po týchto ráznych krokoch uvedomí, je to, čo stratil a už to nedokáže zmeniť.
@angeli121212 súhlasím, komunikácia ak je vzájomná tak to má zmysel, inak je to celé o ničom. Poznám z vlastnej skúsenosti. Čo sa týka deti, tie si žiaľ dokážu odniesť to co vidia doma ale aj čo zažijú vo svojom živote celkovo. Podľa pana psychológa najviac si odnášajú z obdobia 2 až 5 rokov.
@slaskou1975 veď to, že ja tiež z vlastnej skúsenosti vravím, že je moment keď to už nemá cenu..
Tú "dobrotu" mu už neuver... To je iba pretvárka na kratšiu dobu... Nie nadarmo sa hovorí že človek si uvedomuje s kým bol, až keď to stratí. Ale prečo si nikdy predtým neuvedomil, že vďaka svojmu chovanie Ťa môže stratiť?
Tú "dobrotu" mu už neuver... To je iba pretvárka na kratšiu dobu... Nie nadarmo sa hovorí že človek si uvedomuje s kým bol, až keď to stratí. Ale prečo si nikdy predtým neuvedomil, že vďaka svojmu chovanie Ťa môže stratiť?
@johanka21 ja ti poviem prečo som to napríklad musel/a stratiť napr. ja - lebo dôvera je základ každého zdravého vzťahu. Ak mu dôveruje a nesklamal, nech sa rozhodne ako bude pristupovať. Ľahko sa radí, ale ťažšie realizuje, lebo každý má spomienky, zážitky, emócie a všetko čo s tým súvisí. Cit a zdravý úsudok častokrát poradia oveľa viac. Všetko je tak ako má byť, či dobré alebo zlé, každé rozhodnutie bude správne. Je to len o tom, čo nás to má alebo malo naučiť.

@autorka zakomplexovani, neschopní jedinci sa väčšinou povyšuju nad ostatných, pripadne iných ponižuju (kritikou, sarkazmom, urazanim, opovrhovanim) . Z toho tvojho priam kypí ,že ma evidentne skôr problém sám so sebou a snaží sa to prehodiť na Teba aby sa nemusel hrabať v špine a bahne svojej skazenej ,komplikovanej psyché.