icon

Partner necháva na mne rozhodnutie o založení rodiny

5. máj 2025

Partner povedal že necháva na mne rozhodnutie či chceme mať deti, svadbu a dom. Pripadne ostávame bývať kde sme teraz, že pre neho nič z toho nie je dôležité, ze on je šťastný keď som ja a na ničom inom nezáleží, že nech rozhodnem ja a on sa rad prispôsobí čomukoľvek čo by sa mi páčilo. Ako to mám zobrať? Teraz neviem čo s tým robiť, teší ma že ma má tak rád, ale neviem čo s tým teraz. Vnímali by ste to ako pozitívum? Sme vo vek, že keď by sme chceli založiť rodinu, už by bol ideálny čas. Finančne sme zabezpečení, kariéru mame dobre rozbehnutú obaja, naša práca nás teší a napĺňa. Mame ozaj veľké šťastie v tom že naša práca je aj hobby aj poslanie u oboch. Aj že sme sa našli, krásne sa dopĺňame. A je nám spolu veľmi pekne. Teraz ale váham čo s tým urobiť. Stále som myslela že chcem dieťa, teraz ale úprimne veľmi váham či ísť do dieťaťa alebo vybrať pre nás inú cestu, tu slobodnú kde sme len dvaja a žijeme pre seba navzájom. Bojím sa, že keď budeme mať dieťa že to olutujem. Ale keď nebudeme mať, neviem či nám to časom nebude ľúto. On by bol úžasný otec aj ja mama. Verím tomu že by to bolo krásne, len neviem či je to správna cesta pre nás dvoch. Či to nenaruší našu slobodu a to čo máme teraz. A zároveň keď vidím ako moje kamarátky zakladajú rodiny, ako majú bábätka. Keď držím ich bábätka v náruči necítim túžbu mať tiež bábätko. Stále som myslela že budem po tom túžiť, lebo stále som sa starala o cudzie deti, a tešilo ma to, bavilo ma to. Prakticky sa dá povedať že som vychovala bračeka. Bolo to krásne, pamätám ako som sa z neho tešila, ako som ho učila chodiť, aké krásne bolo keď povedal prvé slovo. Tešilo ma byť tu pre neho, brať ho orvy deň do školy. Ale teraz keď by bol čas mať svoje vlastné dieťa necítim tú túžbu.

Strana
z3
zmrzlinka2021
5. máj 2025

Ak nemáš túžbu, ostaňte bezdetní, je to úplne ok

katkaseiner
5. máj 2025

Pri bratrancovi a jeho zene som sa cudovala, ale uz sa necudujem... prepac ze do toho tlacim politiku, ale situacia v SR tu nepomaha rodicom s detmi - a nie, nemam na mysli vobec financie a podporu, ale podmienky pre kludne vychovavanie deti... podmienky pre rodicov aby sa mali kedy z deti aj tesit a detom kvalitne vzdelanie.... cize tiez chapem uz ludi ktori deti proste mat nechcu...

taisu
5. máj 2025

mas to zobrať tak ze on citi ze si vahas a nechce nutiť

denkabemommy
5. máj 2025

Ak sa na ne teraz necítiš, tak ich nemaj. Možno príde čas, kedy budeš chcieť a možno nepríde nikdy. Ale v oboch prípadoch je tvoje rozhodnutie v poriadku 🙂

qrstxyz
5. máj 2025

Prečo by si mala ľutovať, že máš dieťa? V živote som nikoho nepočula povedať vetu, že ľutujem, že som sa stala matkou. Zato príbehov, kde ženy si po menopauze uvedomia, že premeškali svoju šancu mať dieťa je veľa. Hlavne keď vravíš, že ste zabezpečení a máte predpoklady byť dobrými rodičmi. Ja osobne by som sa na to dala 🙂

deti95060810
5. máj 2025

tak mladý to necháva na teba - verí ti a v podstate je mu jedno kde budete a ako budete... čo je v podstate výhoda pre teba.
len tak mimo otázku to kde bola matka toho tvojho brata keď ty si vlastne zažívala všetko okolo radostí ktoré zažívajú bežní rodičia so svojimi deťmi? učila si ho chodiť, bola si s ním prvý krát v škole...

zooeynka
5. máj 2025

Je velky rozdiel ci mate 25 alebo 35 vsakano....

michaela329
5. máj 2025

Ja by som sa bála, že keď je rozhodnutie len na mne, tak na mňa hodí aj prípadné problémy - a tie môžu nastať pri oboch situáciách. Ak teraz nemáš túžbu, ale si po 30-porozmyslaj nad social freezingom (nikdy nevieš). @qrstxyz ja také ženy poznám, čo ľutujú. A poznám aj také, čo radšej mať nemali.

autor
5. máj 2025
@deti95060810

tak mladý to necháva na teba - verí ti a v podstate je mu jedno kde budete a ako budete... čo je v podstate výhoda pre teba.
len tak mimo otázku to kde bola matka toho tvojho brata keď ty si vlastne zažívala všetko okolo radostí ktoré zažívajú bežní rodičia so svojimi deťmi? učila si ho chodiť, bola si s ním prvý krát v škole...

@deti95060810 no, môj mladý ma o 10 rokov viac než ja. Ale z nejakého dôvodu mu nezáleží na tom či bude otec alebo nie. Alebo lepšie povedané , nie je to pre neho jediná možnosť ako byť šťastný. Ale už mame dosť rokov, bolo by dobre sa teraz rozhodnúť čo vlastne chceme. A čo sa týka brata, bola to zložitá rodinná situácia. Ale je oveľa mladší, čo sa veku týka mohla by som mu byť ozaj mama.

barka1
5. máj 2025

Mne by taky málo rozhodný vlažný chlap bez názoru nevyhovoval a neimponoval.
A k otázke dieťata - áno, prišli by ste o pohodlie a slobodu...ale bude ti taky život stačit? Zit sami pre seba, žiadny vyšší ciel, ziadne nepohodlie, ziadna obeta...

deti95060810
5. máj 2025

a ty máš vek ?

vler
5. máj 2025

Pises ze by bol uzasny otec a na druhej strane ze mu nezalezi na tom ci otec vobec niekedy bude. Ja by som si muza s takymto postojom za otca svojich deti nevybrala-keby som chcela deti

autor
5. máj 2025
@barka1

A k otázke dieťata - áno, prišli by ste o pohodlie a slobodu...ale bude ti taky život stačit? Zit sami pre seba, žiadny vyšší ciel, ziadne nepohodlie, ziadna obeta...

@barka1 aké vyššie ciele? Máme veľmi aktívny život, neustále sa kariérne obaja posúvame. Cestujeme, učíme sa nové veci, jazyky, šort, rastieme spolu po osobnostnej stránke. Tento život čo máme teraz mi veľmi vyhovuje. Máme harmóniu, pokoj a lásku. A to nepovažujem za niečo nedostatočne.

zmrzlinka2021
5. máj 2025
@barka1

@barka1 dieťa je akože vyšší cieľ?

autor
5. máj 2025
@vler

Pises ze by bol uzasny otec a na druhej strane ze mu nezalezi na tom ci otec vobec niekedy bude. Ja by som si muza s takymto postojom za otca svojich deti nevybrala-keby som chcela deti

@vler no áno, verím že by bol úžasný otec, lebo je obdivuhodný láskavý a aktívny človek. Mal by čo naučiť naše deti. A verím že aj ja by som bola dobrá mama, tiež mám čo ponúknuť dieťaťu, keby sme ho mali. Len neviem či to je to, po čom skutočne túžime.

zmrzlinka2021
5. máj 2025

Autorka, ty máš koľko rokov?

autor
5. máj 2025

Po 35 , keby chceme dieťa bolo by už vhodné to začať riešiť

danieli
5. máj 2025

Mali sme to podobne, bolo na mne, manzel o 10 rokov starsi, vybrala som si deti a zivot s nimi je ovela zabavnejsi, jasne prve roky su zahul a poriadny, ale neprenosna a uzasna skusenost, neviem, ci by sme boli este spolu keby sme deti nemali, rodina je nasim novym projektom, drzim palce nech sa rozhodnes akokolvek

vler
5. máj 2025

Na druhej strane, ja mam 47 a manzel 53, deti sme nikdy nechceli a sme spokojni uz 20 rokov

luccija
5. máj 2025

Veď to je super, že necháva rozhodnutie na tebe asi cíti, že je starší a ty ešte môžeš mať pár rokov čas.Kariera, jazyky, cestovanie vás jedného dňa môžu prestať tak napĺňať.Teraz čítam vek tak, keď on má o 10 r viac je najvyšší čas.S rozumným partnerom, kariérou jedno dieťa zvládnete.Nikto nevie do čoho ide, pokým dieta nemáš doma.Pises o ňom pekne ja by som dieťa chcela...on ho môže mať aj v 53 r.Nic nie je horšie ako, keď ten čas na dieťa presvihnes všetko ostatné kariéru, hobby môžeš mať celý život dieťa len určitý cas

deti95060810
5. máj 2025

takže ty min. 35 a on 45 r? no tak to ozaj je potrebné riešiť okamžite. najmä z tvojej strany môže to byť už problém.
na druhej strane 45 r. chlap s malé bábo? to je riadne obmedzenie pre neho. ani sa mu nečudujem že sa mu do toho moc nechce.

mischy00
5. máj 2025

Život píše rôzne príbehy.... dnes máš priateľa, zajtra ho mat nemusíš....obrazne povedané. Ale dieťa je tu stále, je vaše. Ak chceš dieťa, tak nečakaj, to nieje domáce zvieratko, že hocikedy si ho vieme zadovážiť. Ja mam 2 deti, už sú väčšie a nikdy som neľutovala, že ich mám. Už sú moji partaci a veľa aktivít riešim s nimi.

autor
5. máj 2025
@mischy00

Život píše rôzne príbehy.... dnes máš priateľa, zajtra ho mat nemusíš....obrazne povedané. Ale dieťa je tu stále, je vaše. Ak chceš dieťa, tak nečakaj, to nieje domáce zvieratko, že hocikedy si ho vieme zadovážiť. Ja mam 2 deti, už sú väčšie a nikdy som neľutovala, že ich mám. Už sú moji partaci a veľa aktivít riešim s nimi.

@mischy00 no len práve to , že neviem či chcem.

natalka13
5. máj 2025

On dieta nechce. Keby chcek nebolo by mu to jedno a velmi dobre vie, ze moze kedykolvek od vas odist.

autor
5. máj 2025
@deti95060810

takže ty min. 35 a on 45 r? no tak to ozaj je potrebné riešiť okamžite. najmä z tvojej strany môže to byť už problém.
na druhej strane 45 r. chlap s malé bábo? to je riadne obmedzenie pre neho. ani sa mu nečudujem že sa mu do toho moc nechce.

@deti95060810 nie je to tak, že sa mu do toho nechce. On to berie úplne otvorene, že keby bolo dieťa tak super, keby nebolo, tak tiež super. Sme spolu už vyše 15 rokov a vždy to tak bral.

colsami
5. máj 2025

Ano, dieta rozhodne narusi slobodu, co mate teraz. A prve dieta vo Vasom veku ju narusi riadne. Moj chlap mal 35 pri prvom a veru sam povedal, ze deti by mali mat mladi ludia.
Na druhu stranu, daju zivotu iny rozmer.

Kazdopadne, mne to skor vyzera tak, ze tie deti nechcete. Ak ich clovek chce, vie to, tuzi po nich. A to aj napriek tomu ze asi tusi, ze to bude urcita namaha a obmedzenie (ake velke, to kazdy vidi az pri prvom dietati). A tu vidim len "kalkulacie" ze boli by sme skveli rodicia, a lutovali by sme mozno ak by sme dieta nemali...

Vy musite vediet. Vela stastia pri rozhodovani.

mischy00
5. máj 2025

Tak keď nie, tak nie.....ale vravím, že ani partner nemusí byť po tvojom boku celý život. A roky ubiehaju veľmi rýchlo., žiaľ dopredu.
Mne taky život, rob si ako chceš....uf, asi by mi to vadilo. Ale podla mňa necítite potrebu rodiny, ani jeden z vás...inak by nevznikla táto téma od teba.

lion777
5. máj 2025

Super, ze ti dal taku moznost, on uz je teraz spokojny. Dieta Vam da novy rozmer a bude to ine. Ale zalezi to na tebe, ako inak.

lucia147852
5. máj 2025

Ono je hlavne otázka či vôbec to dieťa už mať môžete. Vek hlavne u teba nepustí. Ak deti nechceš, nemaj ich. Možno to raz ľutovať budeš a možno aj nie. Vždy sa človek musí mrak rozhodnúť a niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutie. To nikto na koni za vás nevyrieši

kp7333
5. máj 2025

Treba si narovinu priznat, ze v tomto veku je dieta nielen rozhodnutim vas dvoch, ale aj "vyssej moci". Otehotnenie moze trvat dlho a nemusi sa podarit vobec. Cize, mozete sa prestat chranit a nechat toto rozhodnutie na prirodu, alebo zacat na tom aktivne pracovat.

Strana
z3