icon

Partner nechce svadbu. Ako ďalej po 12 rokoch?

2. jún 2026

Ahojte, sme spolu 12 rokov, bývame spolu a fungujeme dobre. Ja by som sa rada vydala, on tvrdí, že papier nič nemení. Prestali by ste to riešiť alebo trvali na svojom? Máme deti, spoločný majetok. Len teda nemáme "papier" ...

Strana
z3
anonym_5fda5b
Včera o 11:07
@anonym_e8c4b1

Napíšem ti moju skúsenosť. Žila som s partnerom 28 rokov. Nechcel svadbu, ja som to neriešila, ani som ho do ničoho netlačila. A zrazu zomrel. Jeho matka a súrodenci začali organizovať pohreb. Presne taký, aký by on nikdy nechcel. Mňa odkopli nabok ako psa, nemala som právo rozhodnúť absolútne o ničom. Jeho popol si nechali poslať na svoju adresu, nebavia sa so mnou, takže ani neviem, kde je popol muža, s ktorým som prežila 28 rokov. Nikdy, naozaj nikdy by som už so žiadnym mužom nežila bez svadby.

@anonym_e8c4b1 ako sa správala matka a súrodenci k nemu a k tebe počas jeho života?

anonym_a53bb9
Včera o 11:15

Zobrali sme sa po 18 rokoch. 4 roky sme manželia. Podávam žiadosť o rozvod. A vieš čo? Keďže sme všetko nadobudli pred manželstvom, tak odchádzam s holým zad*om.. Takže, ver mu. Papier nič nerieši.. 🤦🏻‍♀️

anonym_c88d0a
Včera o 11:19
@anonym_a53bb9

Zobrali sme sa po 18 rokoch. 4 roky sme manželia. Podávam žiadosť o rozvod. A vieš čo? Keďže sme všetko nadobudli pred manželstvom, tak odchádzam s holým zad*om.. Takže, ver mu. Papier nič nerieši.. 🤦🏻‍♀️

@anonym_a53bb9 Pises "nadobudli". Tak asi uplne zle to nebude.

anonym_742bb8
Včera o 11:27
@anonym_a53bb9

@anonym_a53bb9 co "ste" nadobudli, ked odchadzas s holym zadkom? Asi len on nadobudol, lebo ste neboli zosobaseni, tak majetok napisal len na seba (vtedy Ti to zjavne nevadilo)
"Papier" by vyriesil vela, len ho treba mat podpisany v pravy cas. Nie az po 18.tich rokoch.

anonym_5fda5b
Včera o 11:34
@anonym_a53bb9

@anonym_a53bb9 čo sa znenilo po 22 rokoch? bol ti neverný?

mimusha3
Včera o 12:06
@anonym_c88d0a

@anonym_a53bb9 Pises "nadobudli". Tak asi uplne zle to nebude.

@anonym_c88d0a no, keďže sme 18 rokov tvorili pár a máme spolu aj deti, brala som to áno - ako, že sme to spoločne nadobudli.

anonym_742bb8
Včera o 12:11
@mimusha3

@anonym_c88d0a no, keďže sme 18 rokov tvorili pár a máme spolu aj deti, brala som to áno - ako, že sme to spoločne nadobudli.

@mimusha3 ale na liste vlastnictva nie si, ze?

anonym_c88d0a
Včera o 12:19
@anonym_742bb8

@mimusha3 ale na liste vlastnictva nie si, ze?

@anonym_742bb8 Asi tusim odpoved...

mimusha3
Autor odpoveď zmazal
klotildabazarik
Včera o 12:30

@anonym_autor akoze co chces riesit po 12rokoch,ked si ta nevezme do roka tak nikdy,

anonym_5fda5b
Včera o 12:53
@klotildabazarik

@anonym_autor akoze co chces riesit po 12rokoch,ked si ta nevezme do roka tak nikdy,

@klotildabazarik nikdy nehovor nikdy, poznám takého čo si zobral ženu po vyše 20 rokoch, sobáš mali v nemocnici na onkológii a teraz je vdovec

anonym_742bb8
Včera o 13:35
@anonym_c88d0a

@anonym_742bb8 Asi tusim odpoved...

@anonym_c88d0a vsak to je tiez "len" papier...

anonym_e406f9
Včera o 18:24
@amonet

svadba moze byt aj o dvoch svedkoch. jasne ze vam nic nechyba, avsak pravne to nesie problemy a nasledky.

@amonet prosím o napísanie aké to nesie právne problémy a dôsledky.Tolko krát omieľané vdovské sa vypláca 2?roky na sirotské majú deti nárok aj bez papiera, dediť budú deti aj bez papiera, partner mohol na mňa prepísať majetok aj bez papiera.V nemocnici už bol nikto nepýtal OP, keď som išla za ním či som partnerka a rozpravala sa s lekarom.V nemocnici sa o neho nepostaraju, nedajú mu liečbu, alebo aký má prínos, že musíme byť manželia?

Toto bolo dôležité tak pred 50 r, že muž si musí zobrať ženu, lebo zostane na ocot a bude mať hanbu pred dedinou.

Myslela som si, že tieto stereotypy sú už zažehnané.

Aby som ja nemohla kúpiť byt, lebo som vydatá a muž musí mať na to nárok, alebo spisovať čo nepatrí do BSM a či môžem niečo kúpiť iba ja a podobne, dlhy z podnikania, dlhy z hlúposti gemblingu ďakujem toto si neprosím len kvôli tomu, že musíme byť na poriadku a mať papier.

Sme spolu 16 r dve deti a nikdy sme sa nechceli zobrať a ani sa nezoberieme

tiezjedna
Včera o 18:45
@anonym_e8c4b1

Napíšem ti moju skúsenosť. Žila som s partnerom 28 rokov. Nechcel svadbu, ja som to neriešila, ani som ho do ničoho netlačila. A zrazu zomrel. Jeho matka a súrodenci začali organizovať pohreb. Presne taký, aký by on nikdy nechcel. Mňa odkopli nabok ako psa, nemala som právo rozhodnúť absolútne o ničom. Jeho popol si nechali poslať na svoju adresu, nebavia sa so mnou, takže ani neviem, kde je popol muža, s ktorým som prežila 28 rokov. Nikdy, naozaj nikdy by som už so žiadnym mužom nežila bez svadby.

@anonym_e8c4b1 strašné...

tiezjedna
Včera o 18:48
@klotildabazarik

@klotildabazarik no iste😂

luccys
Včera o 20:02
@anonym_5fda5b

@klotildabazarik nikdy nehovor nikdy, poznám takého čo si zobral ženu po vyše 20 rokoch, sobáš mali v nemocnici na onkológii a teraz je vdovec

@anonym_5fda5b Takze 20 rokov sa k nicomu nemal a potom sa ozenil kvoli vdovskemu dochodku. Zlaty😏

kocuris
Včera o 20:29

@anonym_autor len tak na okraj, v inej diskusii som spomenul, že by sa dvaja spolužijúci po 2 rokoch mohli vziať. Skoro ma tu niektoré ženy ukameňovali, vraj nežijeme v stredoveku... a vraj píšem hlúposti o manželstve. Takže sa zdržím komentárov. Išlo síce o iné (delenie výdavkov v partnerskom vzťahu)...
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/ako-efektivne-rozdelit-spolocne-vydavky-v-partnerstve/?scrollto=first

anonym_1fdee8
Včera o 22:33
@anonym_e406f9

@amonet prosím o napísanie aké to nesie právne problémy a dôsledky.Tolko krát omieľané vdovské sa vypláca 2?roky na sirotské majú deti nárok aj bez papiera, dediť budú deti aj bez papiera, partner mohol na mňa prepísať majetok aj bez papiera.V nemocnici už bol nikto nepýtal OP, keď som išla za ním či som partnerka a rozpravala sa s lekarom.V nemocnici sa o neho nepostaraju, nedajú mu liečbu, alebo aký má prínos, že musíme byť manželia?

Toto bolo dôležité tak pred 50 r, že muž si musí zobrať ženu, lebo zostane na ocot a bude mať hanbu pred dedinou.

Myslela som si, že tieto stereotypy sú už zažehnané.

Aby som ja nemohla kúpiť byt, lebo som vydatá a muž musí mať na to nárok, alebo spisovať čo nepatrí do BSM a či môžem niečo kúpiť iba ja a podobne, dlhy z podnikania, dlhy z hlúposti gemblingu ďakujem toto si neprosím len kvôli tomu, že musíme byť na poriadku a mať papier.

Sme spolu 16 r dve deti a nikdy sme sa nechceli zobrať a ani sa nezoberieme

@anonym_e406f9 vdovske sa vyplaca od 51 pri 2 detoch az do smrti.

anonym_2e27ad
Dnes o 07:27
@kocuris

@anonym_autor len tak na okraj, v inej diskusii som spomenul, že by sa dvaja spolužijúci po 2 rokoch mohli vziať. Skoro ma tu niektoré ženy ukameňovali, vraj nežijeme v stredoveku... a vraj píšem hlúposti o manželstve. Takže sa zdržím komentárov. Išlo síce o iné (delenie výdavkov v partnerskom vzťahu)...

@kocuris klames a zavadzas ako Fico. Vytrhol si z kontextu, co som pisala. Kto ta kamenoval? Pisal si kolosalne hluposti, ze po 2 rokoch sa maju zobrat, lebo inak to zavana promiskuitou. Nevymyslaj si!!!! A ano,nazory mas ako zo stredoveku.

zuz0110
Dnes o 07:41

Je velmi zvlastne, ze ty sice chces, ale on to odmieta. My sme spolu 17 bez svadby, ale ak by som mu povedala, ze ju chcem, tak ju urobime. Lenze my sme obaja lenivi na vybavovacky 😂 Ani jeden z nas absolutne nema zaujem. A teda mame deti a nikto z nas by neodisiel s "holou ritou". Sem tam si robime srandu, ze co keby sme len zmenili moje priezvisko na jeho, kedze aj tak ma tak pediatricka vola 😂.

kocuris
Dnes o 07:45
@anonym_2e27ad

@kocuris klames a zavadzas ako Fico. Vytrhol si z kontextu, co som pisala. Kto ta kamenoval? Pisal si kolosalne hluposti, ze po 2 rokoch sa maju zobrat, lebo inak to zavana promiskuitou. Nevymyslaj si!!!! A ano,nazory mas ako zo stredoveku.

@anonym_2e27ad znova ty? Skôr ty si vytrhla z kontextu... Inštitút manželstva funguje tisíce rokov. Za to, že ty žiješ len tak bez papiera, tvoj problém. Trafená hus zagágala... Každý kto vie čítať s porozumením, si prečíta a vezme si z toho svoje. Neviem teraz kto žije v stredoveku. Ja určite nie. Tu vyššie si môžeš prečítať príbeh, ako rodičia zosnulého odstavili ženu, ktorá takto žila s mužom 28 rokov. Odkopli ju ako handru. Tak tu netlač tie svoje nezmysly ako všeobecnú pravdu. Ty si to ako ti vyhovuje, ostatní sa zariadia tiež ako im vyhovuje. Manželstvo je najmä o právach. Tak neviem už kto tu klame. Ako som už spomenul, vkladas mi do úst,čo som nepovedal. Asi budeš trochu jednoduchšia.

kocuris
Dnes o 07:51
@anonym_2e27ad

@anonym_2e27ad že ako Fico, som skoro odpadol... 😂. A to som fakt liberál 🙂

Strana
z3