Partner sa necháva využívať
S partnerom sme spolu skoro 15 rokov. Ja mam malu rodinu, stretavame sa. On ma obrovsku rodinu, nestretavaju sa.
To je aj cely dovod preco sme sa nikdy nezobrali lebo ja som chcela malicku svadbu s najblizsimi (svedkovia,rodicia), on chce obrovsku svadbu o 150 ludoch a zaroven pozyvat vsetkych komu bol kedy na svadbe.
Ale poitna je skor ze vsetci z rodiny mu zavolaju len ked nieco potrebuju, prist len medzi dverami cestovat nejake kilometre ze pozicaj vrtacku to ano na to je cas, ale ze daj si aspon kavu u nas to uz cas nie je.alebo telefonaty ako spravit a opravit hento tamto alebo nepoznas niekoho co by hento tamto vybavil to ano ale ze ako sa mate co nove to vobec.
Ja som vzdy slusna, vzdy sa prihovorim, vzdy aspon na tu kavu pozvem.
Ale ako roky utekaju tak ma uz hneva byt stale “akoze slusna”, stale si len hryziem do jazyka a v podstate je to vlastne len pretvarka. A vytaca ma neskutocne ako muz je stale len dobrak ale verim ze keby prisiel cas ze potrebuje pomoct on tak mu nikto ani mobil nezdvihne. Myslite ze mam pravo sa ozvat a aspon poznamenat tak akoze “vtipne” ze ci niekedy pridu na navstevu iba tak bez toho ze nieco potrebuju? Alebo som stale akoze cudzia mimo rodiny a nechali by ste to tak?
Toto je potom casto nas najvacsi konflikt ohladom svadby lebo ja si neviem predstavit v takej spolocnosti si uzivat nas den. Nazvala by som to ze je mi az proti srsti platit brutalne peniaze za vsetko okolo svadby pre ludi ktorym sme my ukradnuti.
15 rokov a svadba v nedohladne,lebo sa neviete dohodnuť? A deti sú ci furt mate čas? To ani nechodite zagratulovat svokrovcom,jeho surodencom ak su narodeniny? Ak nechodis ty nikam k nim tak sa nečuduj,ze niet zaujem o tvoju kavu...
Za 15 rokov on od nikoho nepotreboval pomoc? Odmietli?
Mame to doma podobne, muz si uz uvedomil že je vyuzivany...
Naposledy švagor chcel prist (nevideli sme sa asi 4 roky, zije v Madarsku, len cca 140km od nas), ze si k nam objedna pocitac a pride si pren v sobotu. Na tu sobotu sme uz mali nieco, tak sme navrhli ktorýkoľvek iny den, to sa mu uz nepacilo tak ze si ho objedna k uctovnicke... cize prist chcel len kvoli pocitacu...noe zato že by nas rad videl, nedajboze aby sa jeho deti zabavili s nasimi... Smutno je nam z toho ale co narobime. Syn sa ma velakrat spyta preco k nam uz nechodia a ani my k nim. Ked sa k nim "pozveme", tak nie a ani iny termin nedaju...ak ich pozveme, nepridu...no nic, my sme sa uz s tym vysporiadali
Medzi pomoc a zneuzivanim je velmi tenka hranica. A je velmi tazke ustriehnut to. Niekto na to pride po par mesiacoch, iny po rokoch a niekto sa nechava vyuzivat do konca zivota, lebo sa boji ozvat.
Ja som tiez kazdemu ochotne pomahala, ked som vedela, nikdy som nepovedala nie a ked som sama potrebovala pomoc, tak to zrazu uz ma nepoznal nikto. Naucila som sa hovorit nie a to boli ine soky. A zijem. Sice vela ludi sa odo mna otocilo, resp. ked ma nemohli vyuzivat, tak uz ma nepotrebovali ale fajn, ako chcu.
No ja by som ani na kávy nikam chodiť nechcela a ani nikoho k sebe nato nevolala. Co si ty babka na penzii, že máš nato čas?????? Ja si ledva môžem niekedy , raz mesačne na tu kávu sadnúť, na čo není čas, v kaviarni, múdrejšie je si ju zobrať so sebou.
By som bola stastna prestastna ze nikto na navstevy nechodi a ze pridu len nevyhnutne. Nie vsetci sme typovo vysedavaci na navstevach...a rodina si ma pomahat.. potrebuju, tak pridu.. keby ste vy potrebovali, isto vam tiez pomozu…dnes uz je doba ze ludia nechcu otravovat, kazdy chce mat svoj klud a hladi si svoje…
By som bola stastna prestastna ze nikto na navstevy nechodi a ze pridu len nevyhnutne. Nie vsetci sme typovo vysedavaci na navstevach...a rodina si ma pomahat.. potrebuju, tak pridu.. keby ste vy potrebovali, isto vam tiez pomozu…dnes uz je doba ze ludia nechcu otravovat, kazdy chce mat svoj klud a hladi si svoje…
@anajka266 to nie je i vysedávaní, ale o slušnom rodinnom či ľudskom stave. Poznajú ma len keď potrebuje vŕtačku, to sa vie dovalit kilometre, behom zobrať, behom vrátiť, ale že si nevie nájsť 30 minút raz za čas a slušne pokecať, posedieť je už chrapunstvo.
Nech si ju pozícia v požičovni náradia alebo niekoho zavolá a zaplatí.
Mame to doma podobne, muz si uz uvedomil že je vyuzivany...
Naposledy švagor chcel prist (nevideli sme sa asi 4 roky, zije v Madarsku, len cca 140km od nas), ze si k nam objedna pocitac a pride si pren v sobotu. Na tu sobotu sme uz mali nieco, tak sme navrhli ktorýkoľvek iny den, to sa mu uz nepacilo tak ze si ho objedna k uctovnicke... cize prist chcel len kvoli pocitacu...noe zato že by nas rad videl, nedajboze aby sa jeho deti zabavili s nasimi... Smutno je nam z toho ale co narobime. Syn sa ma velakrat spyta preco k nam uz nechodia a ani my k nim. Ked sa k nim "pozveme", tak nie a ani iny termin nedaju...ak ich pozveme, nepridu...no nic, my sme sa uz s tym vysporiadali
@katkaseiner spomínam si na vaše "príbehy", smutné že sú dvojičky také rozdielne a že brat je tak hnusne ovplyvnený svojou ženou. A že on je taký , prepáč, chrapúň, je jeho vizitka a charakter.
Asi by som ich už všade zablokovala, nech vás netrápia takéto chrapunske pokusy ..
@katkaseiner spomínam si na vaše "príbehy", smutné že sú dvojičky také rozdielne a že brat je tak hnusne ovplyvnený svojou ženou. A že on je taký , prepáč, chrapúň, je jeho vizitka a charakter.
Asi by som ich už všade zablokovala, nech vás netrápia takéto chrapunske pokusy ..
@cacianka mame to spracovane, hoci to v skutocnosti nechapeme. Momentalne novinka je ze sa švagrovci chceli koncom roka rozviest... švagrovi zda sa ze kvapka na karbit. Vraj ma OCD...takze zbytok zivota sa ide lutovat...čize do konca zivota bude uz zaneprazdneny samim sebou...co s tym narobit...no my nic
Buď si ho chces zobrať alebo nie. Toto by ma nenapadlo, že sa nevezme lebo na takých ľudí nechcem miňať peniaze...ale na káve posedieť chces.
Toto je už necta k jeho rodine.
Treba dozrieť...je to jeho rodina, keď chces s partnerom svadbu, treba sa prispôsobiť.
Keďže ešte nepatris do rodiny, ostáva ti zakunúť si do jazyka...ale ani po svadbe nemôžeš večne negativne komentovať každého.
Vždy vopred nastav program, aby to videl ako prekážku...skôr sa mu "rozjasni", že ho vlastne využívajú.
No ja by som ani na kávy nikam chodiť nechcela a ani nikoho k sebe nato nevolala. Co si ty babka na penzii, že máš nato čas?????? Ja si ledva môžem niekedy , raz mesačne na tu kávu sadnúť, na čo není čas, v kaviarni, múdrejšie je si ju zobrať so sebou.
@kassandra25 to je čo za komentár, snáď môže mať autorka túžbu ísť na kávu alebo pozvať na kávu rodinu svojho manžela. Toto nie je o tebe. Teba asi nikto nikam nevolá.... našťastie. A predstav si, že my obyčajne a pracujúce ženy si nájdeme čas sadnúť na kávu a vklude si ju vychutnať v dobrej spoločnosti.
@kassandra25 to je čo za komentár, snáď môže mať autorka túžbu ísť na kávu alebo pozvať na kávu rodinu svojho manžela. Toto nie je o tebe. Teba asi nikto nikam nevolá.... našťastie. A predstav si, že my obyčajne a pracujúce ženy si nájdeme čas sadnúť na kávu a vklude si ju vychutnať v dobrej spoločnosti.
@simcas75 aj ja hľadám cesty, ako si nájsť čas na rodinu, priateľov, kamarátov, hoc aj susedov čo tetu z lavičky pri paneláku. niekedy stačí ponúkniť keksík, cukrík, ovocie, pokecať 15-20 minút. Prejaviť živý slušný záujem, byť človek človeku
@simcas75 áno, aj ten kto ma toho extra veľa, nepomysli na hlúposti.
Ja osobne nepotrebujem k životu ľudí, ktorí nepotrebujú mňa, dokážem aj bez takých ľudí žiť... Ale prečo ty toto berieš osobne, že jeho rodina k vám nechodí, resp. prečo to vzťahuješ na seba? Keď tá rodina nestojí o tvojho partnera, tak prečo by mala stáť o teba a tvoju kávu? A keď sa mu ozvú len vtedy, keď niečo potrebujú a on sa nechá od nich využívať, tak to je len a len jeho problém, keď to nevidí. Veď on to možno raz zbadá, ale nie vtedy, ak mu budeš dohovárať ty. My sme pre toto isté mali svadbu len o dvoch svedkoch a tiež to partnerovi trvalo, kým na to pristál, takže možno si ešte na to počkáš. Škoda peňazí na veľkú svadbu.
Tak svadbu buď chces, alebo nechceš kvôli vám 2 a nie rodine, ktorá využíva.Chlapi rozmýšľajú inak chce si niečo požičiat, vybaviť, ale nepotrebuje ísť dnu na kávu.Moj muž tiež vybavuje x veci pred dverami🤣a tiež je dobrák, ale už to trocha osekal.
Po 15 r riešiť svadbu a hostí a podmieňovať to zaujmom je zvláštne.
@kassandra25 to som odpadol z takeho komentu :D vsak to ,ze mila pani nemas cas nikoho netrapi. Karieru asi mate a vela penazi (ale ani na to sa nikto nepytal) ked sa niekto rad stretava ci uz s rodinou alebo kamaratmi je uplne super. Dnes uz kazdy len na nete sedi a trepe od obrazovky. Treba aj nejake slovicko prehodit nazivo.
@kassandra25 to som odpadol z takeho komentu :D vsak to ,ze mila pani nemas cas nikoho netrapi. Karieru asi mate a vela penazi (ale ani na to sa nikto nepytal) ked sa niekto rad stretava ci uz s rodinou alebo kamaratmi je uplne super. Dnes uz kazdy len na nete sedi a trepe od obrazovky. Treba aj nejake slovicko prehodit nazivo.
@solvina88 ja mam co robiť, ver tomu, s ľuďmi v práci a doma musím toľko žiaľ hovoriť, že chcem mať minútu bez ľudí a minútu ticha
A co tak svadba o dvoch svedkoch a spolocny obed v restike pre 4roch ludi??My sme tak mali a bol to skvely den,uplne najkrajsi🙂...Zato prva svadba honosna,milion ludi a ked prislo k rozvodu,nestekol po mne ani pes😅

Chápem tvoje pocity, ale neurobíš s tým nič. Aj môj muž bol na tom podobne, až mu to nakoniec samému rokmi "došlo". A teraz máme pokoj. Už sa nenechá využívať, tak je "neviditeľný.