Partner sa po hádke "ofučí" a ignoruje ma

28. júl 2023

Pekny vecer vsetkym. Potrebujem sa vyzalovat, lebo som z toho na nervy. S priatelom mame pekny vztah, vazi si ma a starame sa o seba navzajom, vela robi aj v domacnosti, mame spolocne zaujmy a fungujeme celkom idylicky - az na obcasne hadky, ktore sa deju cca raz do mesiaca. Sme spolu necele 2 roky, obaja introverti, takze sa nevieme tak naozaj pohadat a kricat na seba. Ja som malokedy nastvana nanho, no ked mu nieco sadne na nos, tak sa oduje, nepovie ani slovo a ignoruje ma. Vcera sa zdul, lebo sme sa vratili z vyletu vecer, ja unavena po celom dni na slnku a chcel sex. Dobiedzal do mna snad kazde 2 minuty, chytal ma vsade a robil pohyby ako nadrzany pes. Vravim mu nechaj ma chvilu vydychnut, teraz sme prisli. Zdul sa. Sla som za nim po chvili ci teda dame sex, ale uz protestoval ze sa chce natiahnut na gauci. Sla som za nim znova, ci sa na mna hneva, odpoved nie. Nasledne este 3x som sa ho pytala co mu je, total ignoracia, cumel do telky a odpoved ziadna. Fuci sa doteraz a ja mam chut sa zbalit a uz sa nevratit. Mame obaja po 30tke, spolocny dom, psa, no tieto jeho tiche sceny ma vytacaju do nepricetnosti. vzdy ked ho to prejde tak sa zacne strasne lutovat, ze on iba caka kym k nemu pridem a objimem ho, lebo ma pocit ho odmietam. Ale ked to realne spravim, tak ma odsunie a posle prec. Co s takym chlapom? Nebavi ma ho prevychovavat ani znasat tuto pasivnu agresiu, fakt mam 100 chuti sa zbalit a vykaslat sa na to, no je to zatial najlepsi partner akeho som mala mimo tychto ignorantskych dni.. da sa s tym nieco robit, naviest ho aby pochopil ze to nebudem tolerovat? Mam sa mu vazne vyhrazat rozchodom po kazdej “hadke”?

sheila121
28. júl 2023

Fuj. Nemám rada takýchto chlapov, ktorí sa kvôli sexu zduvaju. Chová sa jak decko nie jak dospelý muž. Ja by som mu hneď povedala svoje, aby sa vedel zariadiť do budúcna, čo sa mi nepáči. Nechápem, prečo si to už neurobila aj ty a trpis tieto jeho nálady.

autor
28. júl 2023

@sheila121 sexu mame malo kvoli zdravotnym dovodom, to mu neberiem, preto som za nim aj sla ci ho teda chce. Problem je to zduvanie sa, lebo to robi pravidelne a vzdy to konci 1-3 dnovou ignoraciou. Riesime to vzdy, vysvetlime si veci ked sa prestane zduvat, uz sme si velakrat dohodli taktiku co budeme robit, ked to znovu pride. Ale aj tak to vzdy spadne do tych istych kolaji.

ope321
28. júl 2023

Skús mu len povedať v takej chvíli nech sa uvedomí. Alebo raz odiď, počkaj 5 minut pred dverami a ktovie možno bude vyvolávať? Alebo nejaký dlhý úprimný rozhovor a vyriešiť to. Čo sa ti nepáči a jeho sa opýtať či to nevie zmeniť

anonymanonym
28. júl 2023

Kazdy svoje emocie spracovavame inak. Aj toto je jedna z moznosti. Nehovorim, ze spravna. Musi tam byt dovod preco tak reaguje, co to v nom vyvolava atd a ako by sa to dalo zmenit. Pravdepodobne je to nejaky vzorec jeho spravania, ktory z niecoho prameni a nieco ho vyvolava, zacykleny v tzv bludnom kruhu, ktory treba rozlusknut a prerusit. Je na vas ako s tym popracujete, resp. ci chcete na tom pracovat, a teda aj zlepsit vztah. Odporucam parovu terapiu. Myslim, ze prave na toto je vhodna. Na terapiu sa (idealne) nechodi az ked je neskoro. Je super tam prist s nejakym opakujucim sa problemom, s ktorym si neviete sami pomoct, este skor ako to pojde cele do sr..iek 🙂 Vyhrazat sa rozchodom nie je cesta. Cesta sa je sa bud rozist (ak chces/te) alebo problem riesit.

roja01
28. júl 2023

Vyhrazanie nepomoze. Kto pouziva silne ultimativne vyrazy, ten uz nema ziadnu inu moznost len to splnit. Aj preto nikdy nepouzivam tieto krajne slova, pokial nie som rozhodnuta, ze ich splnim.
Najskorej treba v mierovom obdobi vysvetlit, ze nie si schopna ani ochotna tieto oduvania znasat a kludne sa moze stat, ze ta zo vztahu "vyzenie".
Opakuj mu to ako dietati. Ked nepomoze, po takom oduti uz nevysvetluj, ale na tyzden odid. Az sa ozve, ak mu budes chciet dat sancu, tak mu vysvetli, ze sanca je to posledna. Vtedy uz to musis splnit.

autor
28. júl 2023

@roja01 no problem je v tom, ze nemozem len tak odist, lebo mame doma psa ktory sa ho boji. Mozem ho vziat so sebou a dat ho na cas do psieho hotela, no ak sa rozhodnem ze to chcem ukoncit, tak ho nemam kam dat. Musela by som sa vratit k rodicom do bytu, ale psa by mi netolerovali. Raz som uz odisla ked este pes nebol a ignoroval ma aj tak 3 dni, az kym som sa nevratila kvoli praci. Vzdy mi slubi ze to uz neurobi, vie velmi dobre ze to neznasam a kazi nam to vztah, no pri kazdom dalsom zduvani to trva dlhsie. Navyse si svoju frustraciu kompenzuje na psovi (teraz sa vratil domov a hucal po nom ako ch*j, lebo pes stekal ked otvoril branu) a to je vec, ktoru prestavam tolerovat uplne.

vanilkovazmrzka
28. júl 2023

Sprava sa ako zena 😃 tak mozno ma len mesacny cyklus, ked vravis, ze je to raz za mesiac ;)

rorino
28. júl 2023

Iné to nebude,buď to budeš tak brať,alebo to vzdala,ja môjmu vždy poviem,no vidíš,stalo to za to?povie ,že nie,ale je to v človeku,ja som sa naučila,že mrdnem plecom a poviem si,tak cus,keď ťa to baví,raz ťa to prejde,😂

deti95060810
28. júl 2023

partner sa nezmení nikdy...poznám to. 😉

autor
28. júl 2023

@rorino ja nemam problem ho rovnako ignorovat, ale srasne mi to berie energiu. Mame maly dom a nebavi ma vkuse sa presuvat niekde, lebo on nie je schopny byt so mnou v 1 izbe. Akonahle vytiahnem paty z obyvacky, tak sa tam nanominuje a pusti si na telke daku blbost, alebo sa zavrie v spalni. So vsetkym trieska, fuka si soplavy nos o polnoci v strede domu, proste ako male 3-rocne decko co robi natruc.
Da sa na toto vobec zvyknut?

rorino
28. júl 2023

Tak toto netuším,môj len ostane ticho,ja sa Chovan,akoby sa nič nedialo,lebo to je jeho spôsob hádky,ale toto čo robí tvoj je,že chce dosiahnuť falošný súcit,a ty aby si mala výčitky,že ty si ťa zlá a on chudatko.Nechce sa vrátiť k mamičke,aby mu boľačky pofukala?Možno sa mýlim,ale tak mi to príde,nevyzrete chlap

hugger
28. júl 2023

Citi sa odmietnuty a nevie ti to dat inak najavo. Neospravedlnujem ho, to co robi je naozaj pasivna agresia ale on inak nevie.

Skuste sa porozpravat akou formou ho vies odmietnut aby si nespochybnila ze ho mas rada ( urcite musis mat moznost odmietnut) a ako ti ma on povedat ked sa citi nemilovany. Sami alebo s terapeutom.

kassandra25
28. júl 2023

Poviem ti, ako ukoncis jeho ignoraciu. Ukoncenim vztahu s ním. Oznamenim nejakym malym, heslovytym, ze je teda konec a ze fobre, ako chcel nenutis ho a odchod. Odist. A uvidis, co sa bude diat. Vracat sa pripadne pomaly, ked to bude mat zmysel. On ta tyra manipulativami, ma to premyslene a ty uz si v stave, ze ziadas cudzie zeny, ako ta nema ignorovat. On si to moze dovolit preto, lebo ziadatelka o jeho ruku ty nie si sama. Citas dobre. A psa, odstran, robi ti v zivote len problemy, k rodicom sa vratit so psom nemozes, nebola by tolerancia a ty v prvom rade mysli na seba a tvoju samostatnost, ktora sa bude zacinat pri rodicoch s tvojim navratom, a ani tam pes nepatrí, ani k nemu, lebo ho neznese. Pes nie je dieťa, nema taku hodnotu, ty vymyslas, co by bolo keby, so psom a navratom a trucom k nemu, ze keby si dala psa na par dni do psieho hotela a potom sla naspat k nemu so psom, ale to ne nesamostatný postoj a kalkulovanie kvoli psovi a nie tvojej volnosti v zivote, stabilite a vztahu. Ty ries seba, seba s hentym a nie psa ako decko s hentym este a rodicmi, ktori ho nechcú. Ved ty nemas stabilitu s nim, je to manipulator a ty nam skaces meter dvadsat, ked sa po 3 dnoch uveličí s tebou bavit a riesis este nechceneho psa odvsadial, s typom co by bolo, keby bolo, keby som vyskusala odísť a pes je tvoja brzda na odchod a zaroven drzadlo na vztah, kde ty sa nevies sama rozhodnut, co bude s tebou dalej, kde budes, lebo je tam pes - dieťa. Odstran psa a vyries si svoj zivot. Odid od neho a on si bud vydýchne, alebo ta bude chciet naspat. Lebo takto má submisívnu sučku, ktorá škemrá o jeho pár vyrytých slov z jeho papule a bude nam skakat od radosti po stole asi, ze na nu prehovoril, ale pritom kecá mozno s radostou niekde inde.

anonymanonym
28. júl 2023

@kassandra25 z problemu, ze sa nevedia spravne hadat (lebo aj to sa treba ucit - vediet spravne vo vztahu riesit konflikty a spracovavat vzajomne emocie - svoje aj partnerove) spravit riesenie, ze dat psa, ziveho citiaceho tvora, prec 🤦‍♀️ Wau, gratulujem k prvenstvu - myslim, ze "lepsia" rada tu uz nepadne 🤦‍♀️😂

autor
28. júl 2023

@kassandra25 nema inu, tym som si 100% ista. Nemal by kedy mat, chodi z prace rovno domov a cely cas mimo prace je so mnou.
Psa sa nezbavim kvoli netolerantnemu partnerovi, nie som ten typ co si prinesie psa domov a po par mesiacoch ho vypusti niekde alebo supne do utulku. Keby to robil kazdy, tak amen tma.
On vie ze to s tym odchodom myslim vazne, staci ze mi rupnu nervy a nezastavi ma ani jeho prosikanie, uz mam za sebou dost zlych vztahov a nemam problem si zbalit 2 tasky a viac sa neukazat, nezastavi ma ani to ze mame spolu hypo na dom. len mi to zaroven nepride ako dostatocny dovod na rozchod, lebo 99% casu je fakt skvely partner, toto je jediny jeho neduh a neviem ho donutit aby s tym prestal. On ale netusi ako rozmyslam kym sme pohadani, no zaroven uz raz pocitil, ked som sa fakt zbalila a nechcela sa vratit. Vtedy prisiel s prosikom za mnou a dobre ze sa nerozplakal, a zase zacal s tymi lutostnymi recami ako ho odmietam a neciti sa pri mne milovany a chceny. Pritom doma fungujeme uplne normalne, dame si x krat pusu pocas dna, pritulime sa, piseme si nonstop ked sme niekde prec. Je to iba jeho subjektivny pocit, ze ho odmietam, lebo kvoli mojmu zdraviu nema tolko sexu ako by chcel, no neviem to momentalne nijako ovplyvnit.

patricia255
28. júl 2023

Mám pocit akoby si písala o mojom vzťahu. Naozaj úžasný partner a ako keby jeho jedina zla vlastnosť - komunikácia, že sa zduje a trapi ma tichom... Pozri určite to nevzdavaj, dokonalý nie je nikto, ALE musíš si s ním sadnúť a vážne sa o tom porozprávať. Vysvetli mu že ťa fakt odháňa a preháňa to... Nesmie ťa ignorovať. Povedz že ak nahnevá a potrebuje chvíľu pre seba, OK. Ale nech potom príde za tebou ON keď vychladne a začne debatu... U nás platí pravidlo - kto odíde, ten musí prísť ako prvý... Nie že jeden z páru sa druhemu nanucuje a on ho odháňa a ignoruje. Fakt toto je nebezpečna hra... Ty ho vieš tiež ignorovať a my sme bohužiaľ raz zašli do extrému že sme sa 2 týždne nebavili, lebo on sa zatol a proste ani za boha s ním pohnúť... Ja som išla zošalieť a proste som to zatrhla, fakt som mu povedala že tu neexistuje kompromis, jednoducho každá hádka by mala skončiť v deň keď začala a komunikovať spolu, lebo ticho nič nevyrieši, len zhorší

Veľa šťastia. Ale ak sa nezmení, bohužiaľ asi tie kufre raz skrz toto zbalis

majoranka24
28. júl 2023

Pes sa ho boji??? Uz to mi pride podozrive. Asi nebude tvoj partner uplne idylicky.😵‍💫 Asi nebude zduvanie jediny problem. Zdas sa mi normalna, inteligentna zena. Asi by si s tym vztahom mala nieco robit, mala by si to raznejsie poriesit.☹️

autor
28. júl 2023

@majoranka24 pes je z utulku a byvaly majitel ho bil, boji sa chlapov celkovo. No uz sa to zacinalo pomalicky lepsit, len proste ked je priatel na mna nastvany a pes nanho zasteka, tak po nom huci naspat = pes steka a zuri este viac od strachu. Potom mi este vycita ci mam psa radsej ako jeho, ked mu nedam po riti za to ze nanho steka 🤦🏽‍♀️ Dnes som ho uz poslala do teplych krajin, ze je ako male decko a snad dokaze naratat do 3 a chape, ze to cele len zhorsuje. On si proste svoju frustraciu z nasej hadky riesi cez psa, lebo mna ma pes rad a jeho nie.

kaktusik007
28. júl 2023

kazda mame svoje mantinely inde, ale ja by som taketo spravanie absolutne nezniesla. Mamipulantny agresor. Utiekla by som od neho hned.

xsuzannex
28. júl 2023

V akej rodine vyrastal? V kompletnej? Ake vzory videl v rodicoch, ako jeho rodicia riesili konflikty? Skus sa zamysliet nad tym, lebo velakrat to prameni prave z tohto.. pripadne ked ma v hlave ze ho odmietas a nemilujes ci co, kolko lasky sa jemu dostavalo prave od mamy? Lebo bacha na to, on si bude tento nedostatok lasky co mal dostavat v detstve a nedostaval, kompenzovat u teba ako partnerky, . pokial si ho v tomto nasla tak mu v tomto pomoze len odbornik.. inak sa v tom budete tocit dokola s prepacenim ako voda v hajzli 🤷 drzim palce..

zmrzlinka2021
28. júl 2023

Autorka a to len spolu chodíte. Čo bude, keď budeš jeho žena, prídu deti? Chces si takto zničiť život?

autor
28. júl 2023

@xsuzannex pochadza z kompletnej rodiny, su 4 surodenci a mama aj otec sa vzdy o nich prikladne starali. Mama je zlata, ta doteraz oslovuje svoje deti laska, milacik, ale ziadne nie je na nej zavisle, prestrihli pupocnu snuru pri porode ako sa patri 😅 otec je taky hundros, ten ma najradsej ked mu daju vsetci pokoj a odide prec z domu, zenu po 35 rokoch manzelstva skor trpi ako zboznuje. Nemam ale pocut ze by toto spravanie videl doma, praveze jeho otec je dost reaktivny a vybehne ked mu nieco vadi, neofuci sa. Neviem po kom to ten moj ma 🤷🏻‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kassandra25
28. júl 2023

Psa sa nezbavis , ale mozes odist len ty od neho, k rodicom so psom ist nemozes, psa jemu nechat nemoz3s a mozes ho nechat par dni v psom hoteli. Tak kam pojdes so psom? Pytam sa, lebo jedna adeptka mi tu pogratulovala k mojej rade, aby ta pes nezväzoval a nechape, ze ty nezijes dobre, a so psom nemas ziadne dalsie vyhliadky na bývanie. Tak zato som sa pýtala, podla mna do vztahu zvierata ani nepatria, ma sa riesit vztah a ked tak, uz deti. Ked pises, ze vztah je dobrý aj na 99%, tak preco si s tým 1% neporadíš sama.

autor
28. júl 2023

@kassandra25 keby som si s nim vedela poradit, tak sa tu na to predsa nepytam. Nechapem tvojim narazkam. Psa sa nezbavim, ked odidem od priatela, budem hladat sposoby aby som odisla spolu so psom.

ebbi
28. júl 2023

Moj to ma tak raz rocne a v zaciatkoch to nebolo vobec. Zatial som na riesenie neprisla ale cim to budes viac ignorovat, tym lepsie. Na zaciatku sa spytam a ked nechce komunikovat, tak ho necham tak a idem si svoje...zabehat, s kamoskou von, doma fungujem normalne, navarim si...Ty sa mu nevyhybaj, nech sa schovava a uteka on, je to jeho problem. Urcite by som zo spolocneho domu pred rozchodom neodchadzala. Ale ma to dost casto, takze neviem, ci sa Ti to chce cely zivot znasat. Mal by to asi riesit. To bude nejaky nedostatok z detstva, nizsie sebavedomie a pod...(To, ze sa Ti zda jeho povodna rodina v pohode, este nic neznamena. Ktovie co tam je skryte. Ja som sa az po rokoch dozvedela, ze matka ho trestala ignoraciou, takze mozno tam je povod🤷‍♀️)

maxalla
28. júl 2023

decko.. podla mna nejake ignorovanie nepomoze . Ja by som sa asi neudrzala a vyprovokovala ho k reakcii, zacala nahlas komentovat vsetky tie jeho pasivne agresivne prejavy, az kym by mu nebolo jasne, ze sa sprava ako usmrkanec. Ani by ma nehlo sa mu doprosovat, alebo odchadzat kvoli nemu z miestnosti. Tuto hru mozu kludne hrat dvaja, otazka je, kto ma pevnejsie nervy. Snazi sa ta vytrestat tichom? Ziadne take, zeby som okolo neho chodila po spickach, isla sa z toho posrat a snazila sa udobrit si ho. Cim viac si zvykne, ze je to efektivna metoda, ako ta dostat tam, kam chce (teda aby si ho lutovala a ofukovala), tym vacsi problem budes mat s tym odnaucit ho to. Musi pocitit, ze taketo jeho spravanie ma prenho uplne opacny efekt. Ak sa bude oduvat, vykasli sa nanho, urob si pekny cas sama pre seba, vyber sa niekam prec na vikend a nic mu nepovedz, ved sa s tebou nebavi, alebo sa mu vysmej, ze sa sprava ako male decko. Nebude to prijemna terapia, no ak nechces mat na krku takeho lutostiveho blbecka, inak to nevidim. Ak sa spravaako decko,treba s nim jednat ako s deckom. Alebo si najst niekoho, kto to ma v hlave upratane a netrucuje ako pubertiacka.

autor
29. júl 2023

@maxalla ja s tebou uplne suhlasim vo vsetkom, co si napisala. Vecer sa pokusal ohrdnuto so mnou rozpravat, samozrejme ako vzdy z neho vyslo, ze cakal kym za nim pridem, objimem ho a poviem mu, ze ho lubim 🤯 tak som mu razne vysvetlila, ze sa sprava ako soplave decko, a to zduvanie sa nebudem tolerovat, a ani parom volov by ma nikto nedonutil sa mu ist prosikat, ked sa 2 dni tvari, ze neexistujem a robi mi napriek.
Rano sa zbalim a idem k rodicom, vezmem aj psa a dam ho do hotela na 2 dni. Potrebujem sa s cistou hlavou mimo neho rozhodnut, ci chcem tieto sceny znasat aj nadalej, lebo on sa nezmeni.

maxalla
29. júl 2023

Ja si zasa myslim, ze zrovna toto je mozne zmenit. Len by si to vyziadalo velmi vela energie a musel by chciet aj on. Cele je to skor o egu - nechce sa citit porazeny a nelubeny. Potrebuje mat nad tebou pocit vitazstva a chce, aby si tym jeho tichom trpela aspon tak,ako sa jeho dotklo tvoje odmietnutie. No zrely dospely clovek to vie spracovat v sebe aj inak, nie tym, ze sa uraza ako nejaka primadona. Uz vobec nie je v poriadku ten sexualny natlak a z vety: "Dobiedzal do mna snad kazde 2 minuty, chytal ma vsade a robil pohyby ako nadrzany pes" sa mi urobilo az fyzicky nevolno. To su co za sposoby toto? Nulova uroven. Nie si jeho sexualna otrokyna, aby si sa musela podvolivat kazdemu jeho rozmaru. Nech sa uz rozhodnes akokolvek, drzim palce, nech svoje rozhodnutie nelutujes.

kristinapetronela
29. júl 2023

Malé dieťa sa zduva... Už by som s ním nebola - kôli povahe .on už iný nebude