Partner stále žiali za bývalým dieťaťom
Stala sa mi taka vec. Mam noveho partnera sme spolu cca pol roka, predomnou asi dva roky spat mail partnerku s malou dcerkou (mala mala rok) zili spolu hned od zaciatku vztahu a v podstate ten vztah vraj udrziaval len kvoli malej, lebo si k nej vytvoril silny vztah. My spolu nezijeme, ja mam tiez dieta, a vcera bolo take prve stretnutie. Isli sme do detskeho kutika, aby bola atmosfera uvolnena a dieta malo ine aktivity ako sa len upriamovat na nas. Kedze som sa venovala aj dietatu, nechala som ho chvilu sediet aj sameho pri stole. Ked som za nim potom prisla plakal a tahal sa domov. Vecer som sa ho spytala co sa stalo. Odpovedal, ze ako tam sedel a sledoval rodicov so svojimi detmi, a male dievcatka, zacala mu chybat mala. Ze doteraz na nu kazdy den mysli, a je mu velmi luto, ze ju uz nemoze vidat. Vo mne zostal taky zvlastny pocit, ze so svojou minulostou nie je vyrovnany, v tom pripade z mojho pohladu nie je pripraveny na novy vztah. Nechcem byt nejaka barlicka, proste nechcem investovat seba a svoje dieta do sloveka, ktory stale place za minulostou. Neviem ako sa teraz zachovat a co je to spravne rozhodnutie. On je ku mne dobry, pozorny, venuje mi blizkost aj city, ale toto ma popravde dost zarazilo. Co vsetko je za tym neviem, nechcel to dalej rozoberat a ja som to akceptovala. Mam ale chut to nechat tak, pride mi divne sa takto naviazat na cudzie dieta, ktore malo svojho otca. Na druhej strane nemam pocit, ze by mu chybala ta zena. Len clovek nikdy nevie. Rada by som asi pri sebe mala vyrovnaneho partnera, ktory vie co chce.
Ja s nevyrovnanou minulostou by som nechcela priatela. To nie je clovek do vztahu, vztah by si mal niekto hladat ked je pripraveny nie ked sa len citi osamelo.
@kittykat22 povedal mi k tomu este rolko, ze tak nejak mu bude chybat aj najblizsia rodina, ked uz nebude. Takto nejak prirovnal tu emociu. Mne to bolo luto, lebo som sa citila nekomfortne ked on bol v takom stave.
Dajte si pauzu. Rovno mi povedz, že nie je vyrovnaný s rozchodom, nemôžeš si ho pripútať k sebe. Lebo máš dieťa a chceš pre seba a aj dieťa silného muža, nie utopeneho v minulosti. Ze chápeš aj jeho smútok, a keď bude pripravený, rada vzťah posunieš na inú úroveň.
Nevyrovnaný človek so svojou minulosťou, nechcela by som byť s takým, to neznamená, že máš z toho vzťahu zutekať. Treba komunikovať a dať tomu šancu, Možno take putu si vytovri aj s tvojim synom
No keď to dieťa nie je jeho, a tak sa naviazal ... Nerozumiem tomu.
@dadka1997 ja ale nechcem aby si take puto vytvaral k mojmu dietatu, proste mi nie je prijemne prezivat to, ze jeho detsky kolektiv privadza na pokraj “zrutenia”
Nechcel na teba len zaposobit,ze aky je citlivy a ze ma rad deti :D len to prehnal a ty si to neocenila? Ale samozrejme.je to divne plakat v detskom kutiku za niekym,kto ani nieje jeho dcera.vtedy by som to pochopila.
Daj na svoje pocity. Ak ti bolo z toho celeho divne, tak nieco ti hovori, ze tam boli podtony, ktore si sice nevedela vedome zadefinovat, ale citila si ich.
A nie je to partner pre teba.
podla mna to bude daka uzkostna porucha v zmysle psych dg...
Prečo nemôže vidieť svoje dieťa? To by bolo pre mna 🚩
mne pride emocne labilny.... moj ex sa tak spraval, diagnoza hranicna porucha - emocne nestabilna osobnost. Toto vo svojom zivote naozaj nechces.
@lenka567899 lebo to nieje jeho dieta ..je to dieta jeho byvalej kt priviedla do vztahu a on si ju obliubil ako vlastnu
Ježiš Mária. Nejaký podivín urevaný. Hrá na teba svoje hry na citlivého.
Tak moj partner ma tiež dieťa, ktore ľúbim, a uz je to velke dieta a mame pekny vztah, a tiez mi povie ze ma lubi ako mamu, pri tom niesom jeho mama a bolo by tiež pre mna ťažké zrazu ostat bez nich. Ale ano, pravda, je s tym nevyrovnany a možno sa s tym dietatom spaja aj mama dieťaťa.
@kaktusik007
Ježiši aj ty si mala toto šťastie? Ale zase ma druhuvstranu neoceniteľné skusenost do zivota...
Toto by bolo milé u maleho dietata, ale nue u dospelého muta. Ten bude celkovo labilny a ja do zivota potrebujem zrelého chlapa! Nie púpatko, ktorého toto až takto polozi! Nech je kludne smutný a lubi to dievčatko. Ale zrelý clovek by si tie spomienky uchovaval ako niečo vzácne, nue zrútil sa v detskom kútiku! Robila som aupair 3 roky. Za to dievčatko by som bola zivot dala keby treba. Mala úžasných rodicov, aj tak sa sem tam preruekla a povedala mi mama. Mala 5 rokov keď som prišla.
Musela som odist zrazu od nej. Jej mama to chápala ale bola naštvaná, ze jej to mam povedať sama. Mala nevedela co sa deje, pri hre mi povedala, ze ma nikam nepusti a nikdy od nej nemôžem odist! To povedala sama od seba, nic som ja nepovedala. Revala som ako Mala! Nakoniec jej to povedala mama. Bola naštvaná, lebo vedela ake sme naviazané na seba a mala bude plakať. Do dnes sme všetci v kontakte, teda hlavne s jej mamou.
Takže prežila som, viem pochopit. Ale rúcať sa ako tento chlap??
Zabudni, akurát by ti pribudlo dospele nedozrete dieta! Hladaj inde. Ešte aj smrť rodiny písomná, super! Tiez to vidím na borderline - a to fakt nechceš vziať kombinácii s detmi!
On bude potrebovať čas, dva roky bude dosť málo, len ma trochu prekvapuje ako sa naviazal na dieťa, ktoré ani nebolo jeho. Každý je nejaký, nejako by som ho ale neodsudzoval. Ty keď nie si s tým OK, tak mu to nejak ľudsky vysvetli.
@svetlonos moja ex pred rokmi robila aupair v Rakúsku a takéto situácie zažívala. Ale že rodičia tie deti pripravovali na to, že tá teta tam nebude navždy a treba s tým počítač. Decká to vraj brali v pohode.
@sevrin
no len ja som bola v jednej rodine 3 roky, brali ma fakt ako staršiu dceru a ja ich ozaj ako náhradných rodicilov. Mali sme uzasny vztah. Ja som tam pôvodne plánovala ist na vs a ostat tam zit. Takže žiadny odchod a uz vobec náhly - s tým fakt nikto nerátal. Ale tak zvládli sme to všetci 🙂
Na jednej strane tam sedel a ľutoval sa a na druhej strane mal skor upriamiť pohlad a zabavit sa s vami. Podla je to tiez divne. Akoze zase mohol ju brat ako dceru, bola malička, co je pekne ale ako dospely mohol vediet, ze to nebude navzdy hlavne ked tvrdi, ze udržiaval vztah kvoli dietatu.
O pol rok ked ho nahodou nechas ti povie ze on sa za.....e . To len bude, budes chytat nervy. To citis co neni na tvojej vlne. A neni asi. Seknuty c minulosti ci vycitkach nevies onom moc
Volako tomu nerozumiem, on reval koli dietatu ktore nebolo jeho ale zil s priatelkou len koli dietatu.??? A jakoze on to dieta nesplodil ta frajerka ho mala s niekim inym a on sa na to dieta namotal??? Ak ano tak chapem, mal mozno pekny vztah s dietatom ale takto sa na neho namotat a este na cudzie dieta a revat v detskom kutiku??? Chlap ma byt chlapom a nie revat, takeho chlapa by som nechcela a viac by som sa mu uz neozvala. By som mu na rovinu povedala ze bud bude revat za minulostou ktora sa vratit späť neda alebo sa da dokopy a bude z neho poriadny chlap a nie padavka co sa rozplacka pokazde ked sa rozide s partnerkou a nebodaj sa uputa na jej dieta. Reve ako keby mu zomrel niekto blizky. Mal by navstivit psychologa ked sa s tym nevie vyrovnat.