Partner zanedbáva a porovnáva s inými ženami: Čo robiť?
Ahojte, sme spolu skoro 3 roky doteraz bolo všetko fajn, ale v máji menil prácu, je kuchár a teda momentálne je v čisto ženskom kolektíve. Baby ja už neviem čo ďalej, najskôr bol nasraty že mu idú na nervy, zrazu zmena o 180 stupňov. Ma s nimi skupinku na fb, chodi s nimi na ožieračky, ostáva tam aj do 4 rána, na oslavy, no lenže náš spoločný čas absolutne 0. Nebývame spolu čiže len u seba prespime, ale ženy to je cele😄prídem z práce, najeme sa on je na mobile, je sex a ideme spať. Predtým mal snahu že spoločný program, výlet alebo aspoň hlúpa prechádzka, pozrieť večer film, teraz nič. K tomu sa pridalo že ma začal s nimi porovnávať a to ma neskutočne bolí, dovtedy som bola jeho obľúbená, jedinečná a teraz? Oni sa stále smejú sú veselé ty nie, začal mi vyčítať, ze niekedy hovorím škaredo o ľuďoch a oni to nerobia, nechcem sa obhajovať viem, ze sa to nemá ale pracujem v mužskom kolektíve a tam proste si povieme bežne aj škaredo, a ideme ďalej😁. Ja som mu to samozrejme začala vyčítať že ožierat sa a mať pokazený aj celý ďalší deň je chut, ma na to čas, ale na výlet so mnou aj keď len prechádzka na 3h tak to je vždy unavený. Pri tejto hádke som sa dozvedela, že s nimi je lepšie lebo mu nič nevyčítajú a ja áno preto je pri nich radšej. 27.2 mame výročie, 3 roky, tak ja hlúpa, naivná že čo ideme robiť, predĺžený víkend, vyletik a on že 27 môžeme byt spolu ale 28 ma kolegynka narodky a je to veľmi dôležité pretože ma 20 rokov iba raz v živote. Teraz je Valentín, takže som mu povedala že teda cakam nejaký program a on ze objendam pizzu pozrieme film pôjdeme so psom. Tak ja neviem.
Vieš čo, ak to necháš na neho a nechá ťa nakoniec sám, ešte ostaneš ponížená. Urob to radšej ty, kým si to on najprv nejako nezaradí.
No a ešte ak náhodou to na nejakú kolegyňku skúsi a nevyjde mu to, tak aby neostal s tebou ako náhradou.
Počula si také slovo, že "gaslighting"? Po slovensky normalizácia nevhodného správania. V tomto prípade vidím naplnenú skutkovú podstatu 👀...muž snaží presvedčiť svoju partnerku, že jeho správanie je úplne normálne a že ona je tá, ktorá má nesprávny pohľad na situáciu. Stavím sa, že už použil argument typu "keby som mal zlé úmysly, tak by som ti o tom nehovoril"...je tak? ...ak áno, tak sa snaží vytvoriť dojem, že otvorenosť automaticky znamená nevinnosť. Tento druh manipulácie spôsobuje, že začneš spochybňovať svoje vlastné pocity a hranice. Ďalšie znaky tejto manipulácie sú prevracanie reality...ak vyjadríš nepohodlie, on ťa presvedčí, že preháňaš alebo si žiarlivá bez dôvodu. Ďalej je to posúvanie hraníc – postupne si nárokuje viac a viac slobody na úkor vzťahu a emocionálnej stability...a do tretice obviňovanie obete...ak sa ohradíš, manipulátor môže tvrdiť, že si "príliš citlivá" alebo že "mu neveríš bez dôvodu". Ak ste sa dostali až sem je dôležité, aby si si dôverovala a stanovila si jasné hranice...ak niečo vnútorne cítiš ako problém, je to platné a zaslúžiš si rešpekt.
@tinqua och to sú všetko presne jeho slova 🙁ako keby som ho práve počula
Ešte dodám, ano niekedy si už fakt prídem že preháňam a nič také zle nerobí, no ja sa neviem zbavit takeho pocitu že sa niečo deje, čo by sa nemalo, asi intuícia. A podľa mna keby ma lubi ako vraví nedopustil by aby som o sebe pochybovala kvôli inej žene, keď ešte bol pri mne a ukázal mi vtip že už sa teší ako to povie jednej z nich pretože sa bude veľmi smiať to podľa mna tiež nie je ok, snažiť sa inú ženu rozosmiať.
Autorka, nevysvetľuj, nevyčítaj, nepros! Nastav zrkadlo. "Vieš čo, Zlatko, sorry, tešila som sa na tú pizzu pri telke s tebou na Valentína, ale, bohužiaľ, kolega má práve narodky, bude veľká žúrka, ideme celá partia z práce, to vieš, samí chlapi, zrejme tam zostanem až do rána." A na tento štýl zakaždým, keď on uprednostní ich pred tebou. Že super, tebe to vlastne tiež vyhovuje, lebo máš tiež svoj program so svojimi super kolegami. Keď vždy len čakáš naňho, on s tým neprestane, nemá prečo. Veď frajerka je doma, sama, čaká, kým on príde, potom mu dá večeru, potom mu dá... On nemá problém.
Intuice tě neklame. Těžko ti přizná, že mu dělá dobře když ho někdo uhání a lichotí. On si teď tu realitu ohýbá tak aby vyšel dobře a z tebe dělá žárlivku. Můžeš čekat až ti zahne nebo se tomu postavit a vyjasnit si pravidla...ale to asi v této fázi je zbytečné, on je hkavou jinde.
Nevyzrety pako. Nech si ich vsetky nastahuje domov,ked su take uzasne. Aj ked to boli,no myslim si,ze toto nie je spravny chlap do zivota. Pri prvej prilezitosti mu takto prepne,to nie je spolahlivy partner. Laska sa nema vyzadovat,ta sa ma sama dokazovat. Nie darmi,ale spravanim k milovanej osobe . Ak by mi povedal,ze narodeniny kolegyne su dolezitejsie vazne by som uvazovala nad rozchodom.
K tým narodkam som sa vracala a pýtala prečo to mal potrebu takto povedať, ved dalo sa to povedať štýlom joj prepáč, ja som sa sľúbil na jej oslavu tak to budem ešte musieť nejak vymyslieť len sa tam zastavím alebo čosi, ale nie on mi to hodil že je to nesmierne dôležité. Pýtala som sa ho ako by sa cítil keby poviem to iste ja a on “veľmi by som žiarlil”, potom sa samozrejme ospravedlňoval že on to tak nechcel povedať len niekedy povie niečo tvrdšie ako by mal. Ale netuším už fakt či som v štádiu všetko je podozrivé som stíhačka alebo len vidím realitu.
Takže on by veľmi žiarlil, keby si sa ty správala, ako on, ale zároveň nemáš žiarliť ty naňho, lebo z jeho strany je to úplne nevinné? Naozaj skús, čo som ti radila. Jedna vec je teória (Čo by som robil, keby sa takto správala moja frajerka ku mne...? Akože čo?! Ona by mi niečo také neurobila, kým som ja s kamoškami, ona sedí doma sama a čaká na mňa!) a niečo iné, keď mu to dáš naozaj pocítiť. Že on bude s nimi, ale bude zároveň vedieť, že aj ty si s niekým iným. Alebo ešte lepšie, choď sa stretnúť s kamarátmi, keď on sa nebude mať stretnúť s nimi, ale bude doma sám, myslieť na to, kde a s kým práve si a čo robíte. Niet nad vlastnú skúsenosť, tomu ver.
nie si stihacka... byt vkuse v kontakte s kolegynami z prace nie je v poho ani trochu... ja ako rozvedena, ktoru manzel podvadzal ti viem povrdat, ze take hovado keby mi doslo do rany v mojom zivote, potrapim naspat najprv ...samozrejme s plnym vedomim, ze je koniec ...inak ze budu ti rozpravat hluposti a vratil ta do auta? to on narozpraval o tebe hluposti im a niektoru uz ma "rozrobenu" ... pravdepodobne ako je doma zle a aka si ty hrozna a ze ste spolu uz len kvoli niecomu co si vymyslel a bla bla bla... tohto hajzla fakt nechces
Mne to príde strašne ponižujúce, ako ho dokázali oblbnúť nejaké dievčatá. Najskôr som bola na nich naštvaná, že prečo to robia zadanemu a potom mi došlo že ved ja neviem či on o mne nehovorí aká som oduta, hnevam sa stále, rozkazujem. No a bez vetra sa ani lístok nepohne, čiže keby on im nedá znak že by bola šanca určite by to nerobili, tiež som nikdy neflirtovala s niekým pri kom som videla že je nulový záujem a to mi príde asi najhoršie.
ak by o tebe rozpraval len v superlativoch ziadne zeny by ho netahali von ... ale chcel zapadnut v praci lebo tam bol ako kol v plote, povedal par bludov a zrazu sa mu zapacilo, ze mlade standy sa krutia kolo neho...tak ako ti par bab uz tu napisalo...bud rada, aj ked to teraz tak vobec nevnimas a este ani nejaku dobu nebudes vnimat, ze sa prejavil skor nez bola svadba a deti
@fairyy Ano tiež si vravím že keby sa prezentuje ako šťastne zadaný a ja dobrá partnerka tento problém by nevznikol. Ja by som chcela aby sa to zlepšilo, zas aby sme sa ľúbili ako predtým, ale bojim sa že budem proste podozrievavá. Hlavne keď som ho prestala baviť teraz keď som mlada, bezdetna, starám sa o seba, nie sme spolu dlho a jedine čo mu k tomu stacilo bolo trochu pozornosti tak čo by sa dialo keby som povedzme pribrata, unavená, mamina s malým dieťatkom, a v práci energická krásna slečna.
3 roky nie je málo času a je úplne pochopiteľné, že máš problém zorientovať sa v tejto situácii. On chce teraz všetko aj slobodný a nezbedný byť, aj vzťah mať...všetky čerešne z koláča. Nie je to voči tebe fér....viem si predstaviť, že bol iný, možno ti dal krásne spomienky, ale dnes je realita iná....minulosť nemôže ospravedlniť prítomnosť, ktorá ti ubližuje. Držať sa predstavy, kým bol, ti bráni vidieť, kým sa stal. A ty si zaslúžiš niekoho, kto ťa bude milovať teraz....nie len v spomienkach.
Neozval sa cele ráno, tak som mu napísala či mi nenapíše ani dobre ráno, trochu sme si vymenili názory a povedal že sa musíme zajtra uprimne otvorene porozprávať🤷🏻♀️
Predbehol ta. Zajtra to chce s tebou ukoncit podla vsetkeho.
Leno ho nebavi, ze si otravna a mas naroky a nevies sa bavit ako kolegyne. Nemozes za to, on chce uz nieco ine.
Uz by som mu rovno napisala- ze nemusime sa bavit uz o nicom, ze z mojej strany koniec.
Ja sa strašne bojim čo mi povie, keby povie končíme, tak to zvladnem. Ale ak začne niečo nepriťahuješ ma, nudíš ma, si otravná alebo niečo v štýle vies ten posledný večierok bozkavali sme sa tak to budem ťažko rozdýchavať.
Tak mu zajtra úprimne povedz, že nebudeš už ani deň tolerovať miesto, na ktoré si ťa upratal. Pre pokoj svojej duše si daj tú poslednú šancu počuť od neho čo chceš...čo sa pravdepodobne nestane, skôr dostaneš analýzu svojej osobnosti a zistíš čo všetko robíš zle. On začal legitimovať svoje správanie už dávnejšie, všetkými tými porovnávaniami...v jeho svete je nútený robiť, čo robí, lebo ty sa správaš nesprávne. Je to presne naopak, prehodil príčinu a následok a úplne opomenul jediné civilizované riešenie problému - slušný a pokojný rozchod.
Ja nerozumiem na co ty cakas co ON povie. Serie na teba, dava ti to dost najavo. Zijes v minulosti. A jasne ze to uhra tak, ze este ty budes mat vycitky a citit sa blbo. Presne ako ked ti vycita tvoje ,, nedostatky” a on vlastne nebude mat inu moznost ako to s tebou ukoncit 😂 toto ti je treba?
Úprimne, urobila by som to presne ako píše
@uglybetty1234. Ukonči to ty, je viac ako jasné, že koniec je na spadnutie. Ak sa tak bojíš čo ti povie, tak mu jednoducho nedaj príležitosť. Proste mu napíš, ze všetko už bolo povedané a hotovo. Keď pristúpiš na stretnutie, budeš vyzerať, že stále živíš nádej, nechci vyzerať takto zúfalo…
Takže myslíte že naozaj nepreháňam, ale mám dôvod na obavy a vadilo by to každej? Fakt mi príde že ma druhu pubertu.
Kolko mate obaja rokov?
Len 24
Nečakala by som na zajtra, rozisla by som sa s nim skôr. Uz len pre ten pocit, nech ma panko o com rozmyslat. Nech si trocha na koni. A najdes si ozajstneho muza, co ta bude na rukach nosit... Drzim palce
Ja by som sa neupinala na chlapa, kt.uprednostni jeho kolegyne a vzťah ma len na vyprazdnenie jeho guliek. Chápem, že po 3 rokoch mozes byt namotana, hlavne ak si typ, kt. nedokaze žiť bez vztahu (aj keď takeho, kt. ti ublizuje), ale načo ti je takýto vzťah?
A určite si nerob ťažkú hlavu z toho, keby ti povedal, že ho nepritahujes atď, lebo tak 3 roky si mu stačila a zrazu sa objavila iná a nie si preňho dosť, vážne by si sa trápila kvôli takémuto?
Nechápem, to aj keby ti teraz hory, doly nasľuboval, tak by si s tým bola ok? Kľudne sa môže stať, že ťa teraz nechá a kto bude na vine? No predsa ty, lebo toto lebo tento. A on bude víťaz. Šťastný a ty nešťastná a ponížená. Skús sa aspoň pripraviť aj na tú alternatívu a vymyslieť niečo, aby nevidel ako ťa ponížil, ale že sa ti vlastne uľavilo a konečne to skončilo. Toto čakať nebude. A kebyže nastal návrat veľkej lásky, tak to už ty musíš vedieť.
Potom mi začne vravieť že on by ich nikdy nechcel, že by bol hlupák keby si s nimi začal atd, ale je rozdiel nejaké reči na pracovisku a udržiavať to aj po robote. Och ved aj mne kolegovci hocikedy povedia nejakú sprostosť, proste chlapské reči, ale po robote nič, ani by mi nenapadlo vypisovať zadanemu alebo posielať nejaké vtipne veci z internetu, argumentuje to tým že sú kamaráti a či už nemôže mať ani kamarátov.
Autorka, prečo toto robíš?! Prečo celé ráno čakáš, že ti napíše a keď on nepíše, napíšeš mu ty, či ti ani dobré ráno nezaželá? Veľká chyba! Podstrkuješ sa mu a vyčítaš. To žiadny chlap nechce. Ja by som mu na tvojom mieste nepísala a keď by napísal on, ani by som si to neprečítala a večer pred spaním by som mu napísala, že sorry, bola som celý deň preč s kamarátom. A nech on rozmýšľa, ako nestratiť teba, nie naopak!

Oni nie sú padnuty na hlavu..
Oni vedia, ako sa majú správať k žene, len to musia sami chcieť
Kolky muži sú v dlhodobych vzťahoch a manželstvách a ženy ich prosia o zmenu. O nejaký spoločný čas alebo pomoc - a muzi nič .
Neskôr sa rozídu, on si nájde inú, a zrazu robí všetko to, o čo ho žena prosila.
Zrazu je úžasný, pozorný - taký ako na začiatku vášho vzťahu.
A je to tým, že vtedy to chce on sám.
Nikto mu to nekaze. Vtedy to je úprimne..
Ale pokiaľ ťa má on úprimne v paži, že máte výročie a chces predĺžený víkend alebo výlet, a jeho trápi len kamoška, tak choď na ten víkend sama a uži si to.
A ešte mám druhý názor. Keby je tam všetko kóšér, chodila by si s nimi na stretnutia. A bavili by ste sa spolu 🫣