Partner zanedbáva a porovnáva s inými ženami: Čo robiť?
Ahojte, sme spolu skoro 3 roky doteraz bolo všetko fajn, ale v máji menil prácu, je kuchár a teda momentálne je v čisto ženskom kolektíve. Baby ja už neviem čo ďalej, najskôr bol nasraty že mu idú na nervy, zrazu zmena o 180 stupňov. Ma s nimi skupinku na fb, chodi s nimi na ožieračky, ostáva tam aj do 4 rána, na oslavy, no lenže náš spoločný čas absolutne 0. Nebývame spolu čiže len u seba prespime, ale ženy to je cele😄prídem z práce, najeme sa on je na mobile, je sex a ideme spať. Predtým mal snahu že spoločný program, výlet alebo aspoň hlúpa prechádzka, pozrieť večer film, teraz nič. K tomu sa pridalo že ma začal s nimi porovnávať a to ma neskutočne bolí, dovtedy som bola jeho obľúbená, jedinečná a teraz? Oni sa stále smejú sú veselé ty nie, začal mi vyčítať, ze niekedy hovorím škaredo o ľuďoch a oni to nerobia, nechcem sa obhajovať viem, ze sa to nemá ale pracujem v mužskom kolektíve a tam proste si povieme bežne aj škaredo, a ideme ďalej😁. Ja som mu to samozrejme začala vyčítať že ožierat sa a mať pokazený aj celý ďalší deň je chut, ma na to čas, ale na výlet so mnou aj keď len prechádzka na 3h tak to je vždy unavený. Pri tejto hádke som sa dozvedela, že s nimi je lepšie lebo mu nič nevyčítajú a ja áno preto je pri nich radšej. 27.2 mame výročie, 3 roky, tak ja hlúpa, naivná že čo ideme robiť, predĺžený víkend, vyletik a on že 27 môžeme byt spolu ale 28 ma kolegynka narodky a je to veľmi dôležité pretože ma 20 rokov iba raz v živote. Teraz je Valentín, takže som mu povedala že teda cakam nejaký program a on ze objendam pizzu pozrieme film pôjdeme so psom. Tak ja neviem.
Veľa šťastia autorka, je jasné, že ho chceš, chceš to vrátiť do pôvodného stavu. Takto si nastavená.
Ano chcem, ale zároveň viem že to musí chcieť aj on, nasilu sa nedá. Keď proste jeho slova sú úplne niečo iné ako činy, chcem len teba žiadnu inú ale nechá ma sedieť na gauči aj keď vie že milujem hory a čas na turistiku mame. Neviem no asi som mlada hlúpa 🤦🏻♀️.
Hrať tieto hry je hlúpe, ak majú byť formou pomsty. Ale ak to má byť na to, aby sa partnerovi otvorili oči, aby na vlastnej koži precítil, čo on robí tebe, tak je to veľmi účinné.
prave preto ti toto vsetko robi ...lebo on vidi ako slepo a hlucho ho lubis... nic musis sa popalit sama
😅 chod na vysoku, rob karieru, zarabaj peniaze a tohto odstrihni !
Áno, za ľudí hovoria ich činy, nie reči. Činy sú tiež prostriedok, ktorým s tebou priateľ komunikuje. Prestala by som riešiť, ako mám ovplyvniť jeho správanie k lepšiemu (veľmi ťažko dosiahnuteľné, ak vobec, pretože nad správaním druhých nemáme kontrolu, alebo len obmedzenú) a zamerala by som sa na seba: Prečo zostávam s mužom, ktorý mi hovorí o tom, aké sú iné ženy lepšie, veselšie, vtipnejšie? Ako sa pritom cítim? Prečo zostávam s mužom, ktorý trávi čas radšej s inými ženami? Prečo je mojou prioritou muž, pre ktorého ja prioritou nie som? Kde sú moje hranice? Aké sú moje predstavy o ideálnom partnerovi, aké vlastnosti u partnera/budúceho manžela sú pre mňa doležité? Má ich súčasný priateľ? Aj keby si bola doňho veľmi zamilovaná, tak ak on do vzťahu skoro nič neprináša, je taký vzťah pre teba nielen zbytočný, ale aj zbytočne predlžovaným trápením... držím ti palce, aby si urobila také rozhodnutie, ktoré je pre teba správne.
Autorka,
Je to len frajer. Ukázal svoj reálny charakter. Zbav sa ho
Tak už mi volal, ako si všetko uvedomil, nechce ma stratiť, správal sa zle, veľmi to ľutuje a už ide byt iba lepší dokonca že zajtra ma po práci počká a pôjdeme na večeru. Tak ja neviem čo ma toto cele znamenať, o čo mu ide.
Možná zjistil, že ta nová krasavice nebude takové terno.
No neviem ako sme prišli od otravnej otravy ku neviem čo by som bez teba robil
Trošku dělej drahoty ať si tebou není tak.jistý....
pošli ho kade ľahšie, takto sa správa pako, čo zbadal "niečo lepšie ako má doma" alebo to tak vyzeralo, ale to niečo lepšie ho ignoruje, tak si dobrá aj Ty, a uvedomil si to preto, lebo nový objav nezabral. Si mladá, študuj, cestuj, uži si život, podľa Tvojich príspevkov Ťa manipuluje, a obracia všetko proti Tebe, tak aby si sa Ty cítila zle a zodpovedná za to že on ide niekam inam. Potrebuješ takýto vzťah?
Žena veď nenechaj so sebou zametať….
Vieš čo možno si fakt uvedomil, čo by stratil. Daj tomu nejaký čas a uvidíš ako sa to bude vyvíjať. Všímaj si ho a otestuj ho a uvidíš. Evidentne ho máš rada aj on ešte stále k tebe niečo cíti a epizóda kedy hral zo seba frajera sa skončila. 23 rokov je vek adolescenta (alebo neviem koľko presne ma) a mal pocit, že potrebuje zapadnúť. On sa ešte hľadá. Kamoškin muž, je to chlap s takmer dospelými dcérami po 40tke zvláda čisto ženský kolektív a dokáže sa držať mimo tých ich vseliakych veci a brat to s nadhľadom. Prišiel ozaj z veľmi náročného zamestnania a táto práca je pre neho oproti tomu oddychovka dokonca s lepším platom. Dôveruj a preveruj a uvidíš najbližšie dni a týždne. Dlho sa človek nedokáže pretvarovať. Ak by to začalo smerovať opäť do takéhoto niečoho, tak sprav hrubú čiaru a ukonči to.
@zelenina1 zle na tom nie je vlastne nič, ale v situaci akej sme my dvaja to zlé je, keby mame pekný vzťah počas celého pol roka, ideme občas aj mimo byt, venujeme sa jeden druhému tak by som s tým nemala extra problém, ale to sme my nemali😄
No priznám sa že som nedokázala tvarit ako šťastná partnerka a proste rýpala som. Povedal mi že mu to proste zdvíhalo ego keď videl ako sa okolo neho motajú dievčatá, pretože sa mi priznal že sa tam trochu prezentuje ako veľký šéf, no a nechal sa uniesť, ja som sa pýtala prečo, prečo dostal pocit že pozornosť od dievčat sa mu zdala lepšia ako ta odo mna keď my niečo budujeme a oni sú nové, vraj nevie. Potom mu vravím muži dobre vedia že treba tráviť s partnerkou čas a vedel si to aj ty prečo si to nerobil? Neviem myslel som že to nepotrebuješ až tak 🤦🏻♀️. Stále sa ospravedlňoval ako to cele pokazil, nikdy ma nechce stratiť, bude už iba dobrý, všetko si uvedomil, doniesol kyticu atď. Som rada nejdem klamať, ale nemôžem povedať že mu 100% verím, trochu čakám kedy to spadne kde to bolo a ak sa to stane tak musíme ísť od seba to mi je jasne.
Presne toto je vzdy problém skúsiť znova, ak sa vo vzťahu niečo pokašle. To sklamanie z toho, že sa to vôbec stalo ostáva niekde vo vnútri. To sú tie šrámy a niekto to proste zvládne, iný nie. Či naoko alebo nasilu človek zatlačí do úzadia. Uvidiš, ono sa to vyjasní, či to možné je alebo nie.
Ano, uvidím či naozaj počúval čo mi vadí a či chce aby som bola pri ňom šťastná alebo som len taká dopočtu. Povedala som mu že nemôže mať život slobodného čo je na všetky strany a šťastne zadaného jedno z toho bude vždy trpieť, povedal že už to pochopil. Tak uvidíme no.
a si pripravena sa s nim rozisť, alebo to budeš naťahovať tak dlho, ako to len pojde?
Rozideme sa, ja nechcem mať pocit, že niekto mi vlastne robí nesmiernu službu keď si na mna vyhradí deň a mám byt za to veeeľmi vďačná, keď reálne na iné čas je.
múdro, si šikulka

@h2 pretože nechcem hrať tieto hry, ako ty mne ja tebe, viem niekedy to prospeje, ale príde mi to také hlúpe, radšej by som bola aby sme sa dohodli na poslednej šanci a zlepšenie musí byt 100% alebo na rozchode. Ja ho mám proste rada a ťažko sa mi ho ignoruje aj keď robí čo robí, no zároveň neviem prečo zo seba robím takúto zufalku.