icon

Partner žiada polovicu nájmu

pat1111
4. jan 2026

Ahojte, doteraz bolo všetko ok. Už asi 4 roky sme spolu a parner má vlastný byt, ktorý ešte dostal od rodičov. Je to malinký 1 izbový byt so starým nábytkom (ktorý sa už rozpadá). Už 4 roky žijeme tak, že ja žijem u rodiny a na pár dní do mesiaca chodím k nemu prespávať. Upratujem tu, varím, starám sa o mačky a pod. Spočiatku som nákup kupovala iba ja (parner mal prázdnu chladničku), ale náklady na jedlo sú drahé. Tak sme to dali na polovicu. Veľa vecí do domácnosti som mu sem nakúpila ja zo svojho, lebo tu mal toho fakt málo. Plat máme rovnaký. No a teraz po 4 rokoch chce, aby som mu platila polku nájmu a nákladov za energie. A to som tu tak 5-6 dni max. v mesiaci. Myslíte si, že je to ok? Musím platiť aj za benzín, keď ma niekde berie...

Strana
z4
anonym_6dee32
4. jan 2026

A ked ti kupi darcek, pyta polovicu?

anonym_304553
4. jan 2026

@pat1111 viac by som tam nechodila, nekupovala nič a nerobila slúžku. Toto nie je partner.

pat1111
autor
4. jan 2026
@anonym_6dee32

A ked ti kupi darcek, pyta polovicu?

@anonym_6dee32 nie

crazy_cat_lady
4. jan 2026

Nie, ok to nie je. Ale to ti je snad aj samej jasne..preco po styroch rokoch vztahu nebyvate spolu natrvalo?

lenkadenisa
4. jan 2026

To je chudák, dieťa budete mať tiež na polovicu?

anonym_6dee32
4. jan 2026
@pat1111

@anonym_6dee32 nie

@pat1111 pobal veci, co si nakupila, nechaj kluce od bytu na stole a zabuchni.

minenkaa
4. jan 2026
@pat1111

@anonym_6dee32 nie

šikovný,zivis ho,upratujes mu a ešte aj bývanie mu máš platiť
Dufam,že je taký uzasny v posteli ,keď si s ním

tundra
4. jan 2026

@pat1111 upratujem,varim,staram sa o macky a teraz, este budes platit aj polovicu bytu,😃👍.
Za chvilku budes aj tankovat a platit servis za jeho auto...

anonym_a58d84
4. jan 2026
@lenkadenisa

To je chudák, dieťa budete mať tiež na polovicu?

@lenkadenisa Nie, tomu stačí tretina 😂

pat1111
autor
4. jan 2026
@crazy_cat_lady

Nie, ok to nie je. Ale to ti je snad aj samej jasne..preco po styroch rokoch vztahu nebyvate spolu natrvalo?

@crazy_cat_lady nebol mi schopný vytvoriť miesto v byte...

mullerova46
4. jan 2026

@pat1111 keď chce od teba platby na polovicu tak poziadaj aby ťa zapísal na list vlastníctva a bude to fér 😁 chcela by som vidieť jeho tvár na túto ponuku 😅

elz1920
4. jan 2026

Ty nakúpiš, upraceš a ešte budeš kvôli pár dňom platiť ako za celý mesiac?
A nový nábytok si nevypýtal?

Čo sa s koňom zrazil?
Nájdi si lepšieho a menej lakomého.

pat1111
autor
4. jan 2026
@anonym_6dee32

@pat1111 pobal veci, co si nakupila, nechaj kluce od bytu na stole a zabuchni.

@anonym_6dee32 ja ani tie kľúče nemám 😅

anonym_a58d84
4. jan 2026
@pat1111

@pat1111 Tak keď tam nemáš miesto, za čo pyta polovicu?? Polovicu nákladom a nájmu môže pýtať keď tam budeš natrvalo nastahovana.

tundra
4. jan 2026
@pat1111

@pat1111 a vypytat si polovicu na byt je schopny🥇

viestta
4. jan 2026
@pat1111

@anonym_6dee32 nie

@pat1111 ak si to spociaj. Robis nakupy, doplnila si invenar JEHO domacnosti, robis domaci servis, platis za dopravu ako v taxiku a este mu mas aj platit za obcasne prespatie. No co myslis? Je toto v poriadku?

anonym_22a509
4. jan 2026

@pat1111 vypočítaj si alikvôtnu čiastku podľa počtu dní v mesiaci koľko by si mala platiť
spočítaj hodnotu vecí čo si nakúpila a začni z toho odpočítavať, ukáž mu rozpočet dokedy máš predplatené nájomné
pripočítaj starostlivosť o jeho mačky k jeho celkovému dlhu voči tebe
keď chce spravodlivosť tak nech je to komplet zúčtované písomne

anonym_fa1017
4. jan 2026
@pat1111

@pat1111 varíš, upratuješ, nakupuješ a nemáš klúče? Zabila si s ním štyri roky, najvyšší čas ho poslať do obehu a poobzerať sa po skutočnom mužovi

anonym_fa1017
4. jan 2026
@anonym_22a509

@pat1111 vypočítaj si alikvôtnu čiastku podľa počtu dní v mesiaci koľko by si mala platiť
spočítaj hodnotu vecí čo si nakúpila a začni z toho odpočítavať, ukáž mu rozpočet dokedy máš predplatené nájomné

@anonym_22a509 ja by som sa tým nezdržiavala

anonym_a58d84
4. jan 2026
@viestta

@pat1111 ak si to spociaj. Robis nakupy, doplnila si invenar JEHO domacnosti, robis domaci servis, platis za dopravu ako v taxiku a este mu mas aj platit za obcasne prespatie. No co myslis? Je toto v poriadku?

@viestta Zabudla si ešte sexuálne služby, v cene. 😎

ivik4
4. jan 2026

Aj keby tam byvam cely mesiac a zahlasi ze chce ist 50/50 tak by som sa zbalila za 5minut 🙃. Ale to som ja.
A pytat tolko za par dni co si tam???? A este mu tam pritom aj riadis a nakupujes ? Vrchol

viestta
4. jan 2026
@anonym_a58d84

@viestta Zabudla si ešte sexuálne služby, v cene. 😎

@anonym_a58d84 ano, na to som zabudla

gribka1
4. jan 2026

To čo je? No to ešte len bude zábava s týmto mužíčkom. Ani toto by u mňa neprešlo, čo už robíš.

viestta
4. jan 2026
@anonym_22a509

@anonym_22a509 zbytocne zabity cas, trpak by to aj tak nepochopil a na co ostavat s lakomym trpakom?

ovaaa
4. jan 2026

Fuuuu tak to je iné kafe. Predovšetkym je to jeho domácnosť a teda vybavenie si ma kúpiť do bytu sám, to by som okamžite stopla. Potraviny za ten víkend dať napoly a tak isto aj domáce práce, žiaden full servis Čo sa týka nákladov na byt, tak tie môže pýtať ak budete tvoriť jednu domácnosť a za 4r ju netvoríte, čo je čudné sa neposunúť. Je to na úvahu, či s takýmto deličom chceš byť vo vzťahu a tvoriť rodinu, no neviem si to predstaviť.

viestta
4. jan 2026

@pat1111 a ked sa budes zamyslat, tak sa zamysli ako by to bolo ak by ste mali dieta. Ako by chruno rozpocitaval naklady na dieta? To by vyberal od teba na najom za teba, aj polovicku za dieta? Kocik by ste platili na polovicu, potom aj plienky a nakoniec aj skolu v prirode by zaplatil len alikvotnu ciastku, lebo ty by si predsa dostavala na dieta pridavky a danovy bonus, takze polovica by nebola adekvatna ciastka...

januska12323
4. jan 2026

Ty nemáš frajera ani partnera ale ubytovanie s prácou na pár dní v mesiaci.

bashka80
4. jan 2026

Tak toto je sila... Ja už prestávam veriť, že takéto niečo sa môže stať, pretože takáto hlúpa predsa nemôže byť žiadna žena. Ty platíš polku stravy, hoci si tam 5 dní do mesiaca a on ešte chce od teba polku nájmu?? Aj keď spolu nežijete? A ešte mu tam upratujes a staráš sa o mačku. A pre takéhoto chlapa stratiť štyri roky 🤦‍♀️

stellarstar
4. jan 2026

@pat1111 prosím ťa nech ho miluješ ako miluješ ale odíď od neho a nájdi si lepšieho. Toto nebude muž pre budúcnosť

really8
4. jan 2026

A to ti 4 roky nevadilo ze sa nikam neposuvate? Ze ta asi nechce do konca zivota?

Strana
z4