icon

Partnerova závislosť na rodičoch

8. máj 2025

S priateľom sme spolu 2 roky. Máme 21 rokov. Obaja študujeme na vysokej ( nie na tej istej a ani nie v rovnakom meste ) a na víkendy chodíme domov ( sme z toho istého mesta ). Príde mi, že sa začína prejavovať jeho stránka, ktorá sa mi veľmi nepozdáva a rada by som si vypočula váš názor, názor skúsenejších a múdrejších odo mňa.. Sme spolu teda zvyčajne len cez víkendy, cez týždeň sa veľmi nedá keďže sme odcestovani. S priateľom sme si minulý týždeň v piatok pripravili program na sobotu - mali sme ísť do kina. Všetko v sobotu zrana vyzeralo byt fajn. Boli sme dohodnutí aj na filme, na ktorý pôjdeme. No zrazu mi doobeda pipla správa, že rodičia mu povedali, že budú film pozerať doma oni - podotýkam ten istý, na ktorý sme chceli ísť my. Samozrejme, ostal s nimi doma a nikam sme nešli a on sa ešte naštval, že ja som si dovolila mu povedať, že toto nie je okej 😅 Ja som pozvaná nebola, ale v podstate som mu aj predtým povedala, že nepridem k ním, keďže sa večer nemám ako dostať domov ( autobus chodí veľmi skoro a neoplatí sa mi prísť na 2 hodiny a taxíky sú príliš drahé, pravdepodobne využívajú tie nočné časy 😆 ). No v konečnom dôsledku sme každý víkend u nich a už som naozaj chcela zmenu. Ale on asi nie… ja mám aj trocha pocit, či to jeho rodičia nerobia naschval, keďže to by nebolo prvýkrát, čo sme si urobili program a oni to nejakým spôsobom nerešpektovali. Buď mu dali hneď robotu okolu domu, len aby nikam nešiel a podobne. Čo si o tom myslite ?

laila22
8. máj 2025

No neviem, v 21 by som dala prednosť kinu s priateľom ako pozeranie filmu s rodičmi.. 🙂

ibatanecnica
8. máj 2025
@laila22

No neviem, v 21 by som dala prednosť kinu s priateľom ako pozeranie filmu s rodičmi.. 🙂

@laila22 tiez.mi pride div e ze 21 rocny je radsej doma ako s priatelkou.

arianna25
8. máj 2025

Je to divné že sa na teba priateľ vykašľal a kľudne si ostal doma pozerať s rodičmi. Keby ste nemali nič dohodnuté a občas by ste trávili víkend bez seba tak okej ale nechať priateľku len tak tak to mi príde ignorantske. Skús aj ty občas zrušiť víkend na poslednú chvíľu.

alickapusinka
8. máj 2025

Podľa mna s toho nič mate priority úplne inde.ON mi príde ako nevyzrete decko čo počuva rodičov na slovo.Keby ste išli spolu žiť a bývať tak by si mala peklo bol by viac u rodičov ako s tebou.TY mi prídeš taka vyspelejšia a ON take ešte dieťa posluchajuce na slovo rodičov.A nestoji si za slovom.Slovom robi chlapa. Sľubuje TI a odrazu napíše že ostava doma a bude pozerať doma film teba nezavola.Toto nie je láska každý druhý víkend kedy jemu vyhovuje ked cez týždeň spolu nemôžete byť a cez víkend tiež nie.Podľa teba je toto láska to je skôr kamarátstvo a nie láska.Z jeho strany mi nepríde že je to láska ked da prednosť rodičom.Za mňa by som to ukončila.A hľadala niekoho kto bude samostatný a nebude posluchať rodičov na slovo v dospelosti.

gribka1
8. máj 2025

Ak by to malo budúcnosť, prvé čo by urobil, keďže sa vidíte len cez víkend, by utekal za tebou. Bola by si prioritou. Nie si.

estellas
8. máj 2025

Ahoj autorka, ja som v rovnakom veku, tiež by som išla s priateľom radšej takže mne to príde zvláštne..
Hlavne keď ste boli už dohodnutí ja by som to na jeho mieste nerušila.
Ja by som sa obávala že mi v budúcnosti budú jeho rodičia veľmi montovať do života.

weronka31
8. máj 2025

Mne to pride tak, ze priatel potrebuje byt aj chvilu sam. Cely tyzden je na intraku a ked pride domov, chce byt chvilu aj doma s rodicmi, popripade s kamosmi neviem...
Respektuj to, urob si iny program, netlac na neho, nevycitaj. Uvidis ako sa to vyvynie.
Alebo vycitaj mu, argumentuj, tlac a povedie to k rozchodu.
Ale podla mojho pohladu to nakoniec aj tak povedie k rozchodu... mal by sa snazit byt s tebou co najviac....

denisa_deniska
8. máj 2025

Za mňa super, že si vieš uvedomiť, že toto nie je v poriadku 🙂

mullerova46
8. máj 2025

Možno je mama citový vydierac alebo má prísnych rodičov a nechce sa stavať proti nim keďže u nich ešte býva.

1gramofon
8. máj 2025

Ani spolu veľmi nie ste a tým padom to vzťah nie je. To je len také detské chodenie. Jasné že mal prísť za tebou, ako inak chce mať vzťah, pokiaľ ho chce mať... Rozišla by som sa bez dlhého vysvetľovania. Aj keby ste to takto ťahali ďalej tak jeho rodičia ho ovplyvňujú a to by si ešte len mala nervy. Máj rozum, si mladá , môžeš mať niekoho kto by ťa naozaj ľúbil, tak prečo nie.

mandzula
8. máj 2025

Nedavno tu bola tema, ako mama nechape, ze syn sa s frajerkou zavrie cez vikend do izby, sexuju a nekukaju s nimi vecer telku. Nie ste to vy?

domkakvet
8. máj 2025

Ak to robi casto, ze uprednostnuje rodicov, tak rozchod, pretoze mamickari by nemali mat ziadnu zenu, iba svoju mamu.

olimuc
8. máj 2025

On mozno ani nie je tak naviazany na rodicov … mozno mu len ty uz lezies na nervy a nie je schopny Ti to povedat, to je tiez moznost … kazdy studujete inde, kazdy mate cez tyzden iny zivot … das za neho ruku do ohna, ze si ta jedina … podla mna je vas vztah o nicom, nezavisle od toho, ci je mamickar, alebo si uziva zivot pocas tyzdna …

lija22
8. máj 2025

ked som ja chodila z vysky domov som prvu noc den prezrala a prespala aby som dojedla a dospala vsetko co sa cez skolu nedalo ( party nonstop) unavena ako kon. Nemoze byt proste unaveny a lahsie mu je doma ako trepat sa zas do mesta?

netoppierka
9. máj 2025
@weronka31

Mne to pride tak, ze priatel potrebuje byt aj chvilu sam. Cely tyzden je na intraku a ked pride domov, chce byt chvilu aj doma s rodicmi, popripade s kamosmi neviem...
Respektuj to, urob si iny program, netlac na neho, nevycitaj. Uvidis ako sa to vyvynie.
Alebo vycitaj mu, argumentuj, tlac a povedie to k rozchodu.
Ale podla mojho pohladu to nakoniec aj tak povedie k rozchodu... mal by sa snazit byt s tebou co najviac....

@weronka31 si prečítaj jej text čo napísala. Oni boli dohodnutí a doobeda zrušil kino. A pozeral ten istý film s rodičmi. Ten film čo mal pozerať v kine s ňou. Nemal jej sľúbiť , že budú spolu. Načo sa dohodli. Keď už mal ju zavolať. Má ústa a povedať, či napísať vieš čo tento víkend budem s rodičmi a kamarátmi. Ten ďalší bude náš

ivkaninka
9. máj 2025

Z môjho pohľadu matky si ani neviem predstaviť, že by ktorékoľvek moje dieťa chcelo pozerať večer film s nami rodičmi namiesto času stráveného so svojou priateľkou/priateľom. A to máme veľmi dobré vzťahy. A mňa by ani nenapadlo toto od dieťaťa žiadať.

mantilka
9. máj 2025

Rodičia si zjavne vymýšľajú pre syna akcie, aby ho odstavili od teba alebo on ťa takto pripravuje postupne na rozchod.
Jednoznačne by mal byť už ex.

autor
9. máj 2025
@mandzula

Nedavno tu bola tema, ako mama nechape, ze syn sa s frajerkou zavrie cez vikend do izby, sexuju a nekukaju s nimi vecer telku. Nie ste to vy?

@mandzula aká diskusia to bola? Rada by som si to prečítala, pretože minule sme niečo podobne s priateľom riešili. Ale nechce sa mi verit, že by jeho mama písala na mk😅

mandzula
9. máj 2025

Autor, vyhladaj "Ako zvládnuť pocit z nevhodného správania syna a priateľky?"

margotka17
9. máj 2025

Možno, že ani ten film nebol príčinou, ako sa s tebou nestretnut. Skôr si myslím, že v škole, kde študuje už niekoho má, s kým trávi viac času počas týždňa a tak mu taká výhovorka padla vhod. Veď film v kine nie je pol dňová záležitosť a ak by bol chcel, zavolá ti, príď k nám pozrieme film doma. Fakt si myslíš, že je prednejší film doma s rodičmi, ako film s frajerkou v kine pre 21 ročného chalana?

autor
9. máj 2025
@mandzula

Autor, vyhladaj "Ako zvládnuť pocit z nevhodného správania syna a priateľky?"

@mandzula nie, nie je to ona, písala, že jeho priateľka je o 3 roky mladšia.. my sme vekovo rovnako, ale ďakujem

sova7
9. máj 2025

Potrebuješ si v 21 rokoch miesto užívania si života, štúdia, cestovania zavesiť na krk chlapca ktorý visi na rodičoch?

ninan2
10. máj 2025

Ja na mieste jeho mamy by som syna aj osobne odviezla do kina, nech mám voľný čas s manželom:D (Ak teda nie sú dôchodcovia, čo ho majú v kuse). V tom veku som mala prvý vážny 4-ročny vzťah, a trávili sme s frajerom všetok voľný čas čo sa dalo. Ten tvoj mi príde ešte nevyzretý, skús si radšej nájsť niekoho staršieho, u nás bol vtedy rozdiel 3 roky a to bolo tak akurát. Chalani jednoducho dospievajú trochu neskoršie.

lenkakravcova
10. máj 2025

Ja mám pocit z toho, že on o váš vzťah nemá záujem. Balil on teba alebo ty jeho? Mne to príde ako keby sa chcel rozísť ale chce aby si to iniciovala ty, tak robí takéto hlúposti..

autor
10. máj 2025
@lenkakravcova

Ja mám pocit z toho, že on o váš vzťah nemá záujem. Balil on teba alebo ty jeho? Mne to príde ako keby sa chcel rozísť ale chce aby si to iniciovala ty, tak robí takéto hlúposti..

@lenkakravcova on mňa, on ma chcel niečo vyše roka kým sme sa dali dokopy

autor
10. máj 2025

Dnes ma prísť k nám, sám sa ponúkol, že príde. Možno sa cíti blbo za minulý týždeň, ťažko povedať. Každopádne som zvedavá, kedy teda príde, či nie až o 17:00, keď mu jeho rodičia dajú na 3-4 hodinky vychádzku 😂 Väčšinou mu dajú nejakú robotu na doma aby bol čo najviac s nimi teda no

slavka1988
10. máj 2025

Ja chápem aj tu stránku ze pobtyzdni príde domov a chce tráviť čas aj s rodičmi a oni s nim .....nemyslím si ze je treba hneď ho opúšťať,ale určite riadne spoznať pretože ci chceš alebo nechceš s chlapom si berieš aj jeho rodinu ....Pozoruj ale ak ti to nebude vyhovovať ukončí to skôr akonpridu deti a manželstvo prípade spolocne bývanie.

lauricka
11. máj 2025

Nájdi si iného. Máš 21, nestrácaj čas s mamánkom. To nie sú partneri pre život.