Partnerovi vadí, keď rozprávam o svojej práci
Ahojte,
Mame vo vztahu taky problem, ide o to ze vzdy nastane hadka po tom, ako niekomu porozpravam o tom, co robim. Som laborantka, vyskumnicka a robim si doktorat vo svojej discipline, na plny uvazok, teda mam regulerny plat a som financne sebestacna. Partner a jeho kamarati su z uplne inej oblasti, su to vacsinou financnici, pravnici, bankari, atd. Aby som objasnila, ja o svojej praci rozpravam len vtedy, ak sa ma na to niekto priemo opyta, a ti ludia sa pytaju, asi preto, lebo je to nieco uplne ine ako na co su zvyknuti a proste ich to zaujima. Ja im rada odpovedam na otazky, kedze aj vramci zamestnania vyucujem bakalarov na nasej univerzite. Partner je vzdy potom oduty a nasraty, ze som rozpravala o svojej praci, aj ked argumentujem tym, ze ti ludia sa ma pytali a predsa nebudem klamat, ze som nechtarka alebo predavacka. Nechce sa mi verit, ze sa citi nejako “ohrozeny”, lebo je sam velmi uspesny, nehovoriac o tom, ze taraba ovela viac ako ja, Co myslite?
Prepáč ale mne to pride na hlavu uderene aby sa moj partner so mnou na takom niečom dokázal hádať. Dostal by dve po hlave, odporúčanie za odborníkom a cau
To co je za zakomplexovaneho trtka? Miesto aby bol hrdy, ze si uspesna, samostatna tak riesi svoje mindraky... No zbohom aleluja
Tiez mi napadlo, ze ak takuto scenu predvedie, ak sa ta na to pytaju jeho kamarati - muzi, tak ze proste ziarli, citi sa byt ohrozeny a to, ze sa pytaju, berie ako ze si pre nich zaujimava ako zena a nevie to zniest…
Kazdopadne, znie to velmi nevyrovnane. Ja by som sa s nim o tomto vazne porozpravala a stanovila v tomto pravidla a nejake riesenie.. Ved sama uznaj, to chces takto fungovat s takym clovekom cely zivot? Bud s tym zacne nieco robit, alebo dovi. Inak ta v nicom nikdy neobmedzuje a nerobi taketo sceny, len pri tomto?
Jeho ego neznesie, aby bol niekto z inej oblasti zaujimavy a oberal ho o pozornost. Fakt dost trapne a nezrele.
Frajer je zakomplexovaný
Ozaj divne, ale tak zjavne si múdrejšia (kedze tu nejde o peniaze) a to mu vadí
tak asi preto je to zatial len partner, a dobre si zvaz, ci ho neskor povysis na nieco viac
Veľmi by som uvažovala nad manželstvom s ním (vlastne vylúčila by som to)
Toto sa bude zhoršovať
A čo presne mu vadí? Ako ti to zdôvodnil?
Uspesny môže byt ale mentálne na tom asi nebude veľmi úspešne vzhľadom na to že robí sceny ako nerobi ani 4 ročne dieťa ktoré má obdobie vzdoru 😂 neverím že toto je jediná vec čo tá na tvojom partnerovi trápi. Ja byt tebou by som s ním uz dávno nebola. Čo tá pri ňom drzi? 😂
@thereisabear Vraj ze to znie premudrelo a ze o tom dlho rozpravam, az 20 minut (co bolo realne asi 5 minut ale ok). Alebo konkretne minule, my v labaku robime s imunologickymi parametrami a jeho kolegu zaujimalo, ako funguju mRNA vakcina, tak som mu to vysvetlovala. Na ceste domov v taxiku bola scena, ze preco sa s niekym bavim o covide, ked pandemia uz davno presla a nikoho to uz nezaujima. Ked som povedala, ze toho typka to evidentne zaujimalo, tak mi povedal ze je to negativna tema a na party sa maju bavit ludia o inom. A hadali sme sa lebo ja dokola ze ALE ON SA MA PYTAL. Proste furt daco. Nenavidi moju pracu.
Kasli na neho prosim ta
Dievca moje, po pravde ako dospelej osobe mi ani mama nemoze diktovat s kym a o com sa mam bavit, nie to aby to robil partner. Toto by u mna nepreslo.
Nie že nenávidí tvoju prácu ale evidentne sa mu nepáči, že si schopná a šikovná žena. Prepáč ale príde mi veru ako muž čo nechce aby bola žena v niečom dobrá resp. Akoby považoval ženy za menejcenné a keď mu to nejaká vyvráti a obzvlášť skutkami už sa mu nepáči. Zvážila by som zmenu partnera...
@autor ziarli, ze ini ti venuju pozornost. Zaroven o tom zanietene rozpravas, on asi nie je vo svojej praci stastny a tak to nedokaze pochopit. Jednoucho je ten typ, ze oddeluje pracu a zabavu. Pouvazovala by som o pokracovani vztahu s nim, on potrebuje iny typ partnerky, niekoho, kto bude mat nudnu pracu a nebude mat potrebu o tom rozpravat. Nemusi byt zakonite zly, len mu to jednoducho lezie na nervy. Vsetci mame nieco, co nam na druhom lezie na nervy. Dalsia vec, presne ako pisu, ak sa snazi ti doktovat skym sa mas a o com bavit, to nikdy dobre nebude. Partner, ktory svoju manzelku miluje, by bol na nu hrdy, zrejme nejaka velka laska tam nebude.
lebo zase tiez tu nemame pohlad z druhej strany, ty to mozno opisujes ako bezne ropzravanie amkomunikaciu a mozno to vyznieva uplne inak, naozaj premudrelo. Ja napr nemam rada preafektovane zeny, premudrele typy, vsade som bol, vsetko viem, najlepsie, ked ma ani nenecha dohovorit a uz mi skace do reci. Takze tazko povedat, bud je magor, alebo nepozname jeho verziu.
@zuzana76 ja by som povedala, ze keby bola napr. teda premudrela, tak sa s nou nebavia oni, ale ona s tym zacina. A nedavali by otazky, naopak by sa snazili prejst na inu temu, alebo sa zacat bavit s niekym inym.
@zuzana76 Toto je inak pravda o jeho praci - on robi vo financiach, je to relativne nudna zalezitost a berie pracu ako nieco, kam sa chodia zarabat peniaze, ako vacsina jeho kamaratov. Moja praca je moja vasen a im to zrejme imponuje. Ja to nevnimam tak, ze sa o mna zaujimaju ako o zenu, aj ked nie som ziadna skrata, ale proste ako o niekoho, kto ma co povedat. Vzdy som bola hrda na to, ze som dokazala sklbit zivotne naplnenie s karierou. A nie som jedina, u nas akademikov je to casto tak, preto robime co robime, aj ked nie sme najlepsie plateni.
Mne pride, ze z nejakeho dovodu mu vadi, ze vies zaujat. Bud preto, ze to neznesie jeho ego. On chce byt z vasej dvojice ten, kto ziari.
Alebo mu daky muz (ci viaceri) povedal, ze ma zaujimavu partnerku. Tak sa boji konkurencie.
@moonlight1210 Ja som sa ho inak na to pytala, po tom incidente s covidovou diskusiou, ci ziarlil, ze som sa chvilu bavila s jeho kolegom miesto s nim, ale to on vehementne popiera…
@autor tak vidíš, jednoducho jeho práca je nudná, robí ju, lebo mu zarába a živí ho, ty mas z prace radosť, on ten pocit nepozná, teda nepozná tu vášeň, zrejme je tam aj rozdiel vo vašich povahach. Jednoducho ste si po tejto stránke nesadli. Ty si vášnivá, živelná? On možno suchar, introvert. Neviem, ja by som asi prehodnotila svoj vzťah. Ubíjalo by ma byt s partnerom, ktorý ma nepodporuje a niečo mu ba mne vadí.
@moonlight1210 nie vždy, ľudia sa zaujímajú, ale stačí im jednoduchšia odpoved a niekedy je to jednoducho veľa. Pýtajú sa zo slušnosti, prvotného záujmu.
@zuzana76 Je to presne tak, ja som vasniva, emotivna, strasne sa viem pre veci nadchnut, cvicim, citam, ucim sa cudzie jazyky, zacinam podnikat. Hrablo mi a dala som sa na dalsie online studium po vikendoch 😁A to nehovorim v zmysle, ze som nieco viac ako on, ale aka som povaha. Kamen urazu vseobecne v nasom (inak v mnohom dobrom) vztahu ue, ze on nema moj elan pre zivot a nechape ho.
tak skus nabuduce tak strucnejsie zhrnut ak sa ta niekto pyta. Mozno tebe sa to nezda ale ides mozno do detailov
Zase hovori sa, ze pary, co maju sancu vydrzat, tvori pokojny, rozvazny muz a nadsena zena, plna elanu a chuti realizovat napady. 🙂
Prepac, ale je to debil
@moonlight1210 v takých vzťahoch ale partner nemá potrebu partnerke ustrihnúť krídla

Žiarli?