icon

Partnerovo každovečerné pivo. Je to problém?

xchiaomi
5. okt 2026

Ahojte. Zakladám túto tému, aby som sa sama trochu zorientovala či niečo vyčítam partnerovi ja alebo pivo po večeroch je ok. Otvoria si vaše polovičky pivo doma každý večer? Koľko ich vypijú? Partnet potom hrozne chrápe a roky kvoli tomu nespím. Samozrejme som už túto tému viackrát otvorila.

Strana
z4
lenja1
•
5. okt 2026

Mne by to vadilo keby tá moja popíja. Občas si dáme pohár vínka večer na terase a to nám vyhovuje. Na alkohol sme už asi stari obaja. 🤣

anonym_5b873d
•
5. okt 2026
@anonym_5eb2ca

@sissy27 prosim ta si tak prehnane dramaticka, ze to ani nie je pekne. Mozem prezit bez pohara vina k obedu, aj ja aj mm bez abstaka, ale dobre jedlo s poharom vina je proste pozitok. To akoby si povedala, ze ten kto si sadne k upravenemu stolu a k navarenemu jedlu je nejaky blazinek. Koli poharu vina denne sa alkoholikom nestanes. Ani nezomries skorej.

@anonym_5eb2ca
Ti garantujem ze vacsina tetiek co tu komentovala su vyzrate od napchavania ale to je v poriadku 🤣

patrike
•
5. okt 2026
@anonym_5b873d

@anonym_5eb2ca
Ti garantujem ze vacsina tetiek co tu komentovala su vyzrate od napchavania ale to je v poriadku 🤣

@anonym_5b873d Nie. Pozor, nikdy nie od napchavania. Po porodoch. Dovod musi byt externy, potom je to dobra vyhovorka.

anonym_afc69d
•
5. okt 2026
@anonym_5eb2ca

@sissy27 prosim ta si tak prehnane dramaticka, ze to ani nie je pekne. Mozem prezit bez pohara vina k obedu, aj ja aj mm bez abstaka, ale dobre jedlo s poharom vina je proste pozitok. To akoby si povedala, ze ten kto si sadne k upravenemu stolu a k navarenemu jedlu je nejaky blazinek. Koli poharu vina denne sa alkoholikom nestanes. Ani nezomries skorej.

@anonym_5eb2ca ale ano kazdodenny pohar vina x mesiacov/rokov, proste si/ste alkoholici. Ja viem ze je tazke si to priznat. Skus byt 2 mesiace bez toho a potom si povedz, ci si ok. To je prave ten pozitok ktory musis mat. To je prave ta zavislost. A ruku na srdce, je to naozaj vzdy “len” ten jeden pohar?

pako24
•
5. okt 2026
@anonym_afc69d

@anonym_5eb2ca ale ano kazdodenny pohar vina x mesiacov/rokov, proste si/ste alkoholici. Ja viem ze je tazke si to priznat. Skus byt 2 mesiace bez toho a potom si povedz, ci si ok. To je prave ten pozitok ktory musis mat. To je prave ta zavislost. A ruku na srdce, je to naozaj vzdy “len” ten jeden pohar?

@anonym_afc69d otázka je, či je ten pôžitok z alkoholu, alebo z toho ostatného, čo ti víno/pivo dáva. Keby bolo to víno/pivo nealko, pôžitok by bol viac-menej rovnaký

anonym_5eb2ca
•
5. okt 2026
@anonym_afc69d

@anonym_afc69d 😂😂😂😂😂

sticker
anonym_5eb2ca
•
5. okt 2026
@anonym_afc69d

@anonym_afc69d vies co je na tom najlepsie, ze ja si viem ten pohar vina vychutnat aj bez ozrania sa. Nemusim sa kontrolovat a nepit absolutne nic aby som nehodou nespadla do alkoholizmu. Ty to nedokazes tak nepi vobec ale nekaz sprostosti. My pripadas ako stare tetky v kostole co sleduju ci chodia vsetci farnici na omsu a na prijimanie a ak nie tak ich oklepavaju a slubuju peklo. Pritom ony maju na rovasi viac hriechov ako ten co nederie lavice v kostole kazdy den

anonym_afc69d
•
5. okt 2026
@anonym_5eb2ca

@anonym_afc69d vies co je na tom najlepsie, ze ja si viem ten pohar vina vychutnat aj bez ozrania sa. Nemusim sa kontrolovat a nepit absolutne nic aby som nehodou nespadla do alkoholizmu. Ty to nedokazes tak nepi vobec ale nekaz sprostosti. My pripadas ako stare tetky v kostole co sleduju ci chodia vsetci farnici na omsu a na prijimanie a ak nie tak ich oklepavaju a slubuju peklo. Pritom ony maju na rovasi viac hriechov ako ten co nederie lavice v kostole kazdy den

@anonym_5eb2ca uz nevies ako by si zaujala, tak vypisujes taketo sprostosti. Ja tu nie som zavislak, ale ty 😁. Mame v rodine odbornika ktory aj s takymito ako ty pracoval. Ale jasne, vsetci su sprosti len ty lietadlo 😁. Kazdodenne pitie je alkoholizmus ci sa ti to paci alebo nie. A ziadne tvoje vymyslene story kto tu v tejto teme komentuje, aky ma zivot, co robi alebo nerobi, to nezmeni. Cim viac utocis tym viac ostatnych o svojej zavislosti utvrdzujes. Tak nazdravie. Mne je to uplne vies kde ci slopes alebo nie. Hlavne tu druhych nepresviedcaj ze je to ok. Lebo nie je.

sissy27
•
5. okt 2026
@anonym_5eb2ca

@anonym_5eb2ca pozri, ak nieco “musis mat” a “bez toho to nie je ono” tak je to proste zavislost. A je uplne jedno, ci sa bavime o cige, kave, cukre, glutamane, alkohole, trave, kokaine… je to proste fakt a mozes si to ospravedlnovat pred sebou ako len chces. To vlastne tvrdia vsetci, ze ziadny problem s alkoholom nemaju 😃 no nie, problem maju bez neho 🤷‍♀️
A to nie som ziadny zaryty abstinent, ale denne popijanie je zavislost (a to je fakt, nie moj nazor).

pako24
•
5. okt 2026
@sissy27

@anonym_5eb2ca pozri, ak nieco “musis mat” a “bez toho to nie je ono” tak je to proste zavislost. A je uplne jedno, ci sa bavime o cige, kave, cukre, glutamane, alkohole, trave, kokaine… je to proste fakt a mozes si to ospravedlnovat pred sebou ako len chces. To vlastne tvrdia vsetci, ze ziadny problem s alkoholom nemaju 😃 no nie, problem maju bez neho 🤷‍♀️
A to nie som ziadny zaryty abstinent, ale denne popijanie je zavislost (a to je fakt, nie moj nazor).

@sissy27 platí to aj pre jedenie, spanie, ... ?

anonym_69ed5c
•
5. okt 2026
@sissy27

@sissy27
Áno, lepšie je mať nejakú tú závislosť než žiť absolútne nudný, sterilný život bez jediného porušenia pravidiel. Veď čo už je to za život, keď si večer nemôžeš chémiou poupraviť vnímanie reality, aby si aspoň na chvíľu zabudol, aký je svet okolo sivý? Nuda je predsa najväčší hriech a čistá triezvosť je často len preceňovaný stav mysle pre ľudí, ktorí nemajú dosť fantázie alebo odvahy na to, ako si skrátiť večer. A navyše, pečeň predsa dokáže regenerovať, ale stratený večer plný zábavy ti už nikto nevráti, no nie? Cheers 🫶

anonym_564711
•
5. okt 2026
@cacianka

@anonym_564711 úplne súhlasím. len doplním - prezrieť všetky doklady, papiere, urobiť kópie, odkladať € do rezervy n tajno a všetko skryť mimo domu.
Lebo toto určite nie je jedno pivko od smädu a na trávenie po ťažkom jedle, ani po práci.
a ešte ked sa tvári a vyjadruje, že on problém nemá, všetko zľahčuje a útočí na ženu, tak tam tá závislosť už je.
poznám komunitu alkoholikov aj liečených závislákov, a presne takto to u nich prebiehalo, kým išli na liečenie. Takisto sa vyjadrujú aj odborníci, ktorí s nimi odborne pracovali počas a dlho po liečbe.
Autorka - odporúčam vyhľadať vo vašom okolí ambulanciu pre liečbu závislostí, alebo nejaký klub abstinujúcich alkoholikov, vedeli by ti dosť pomôcť zorientovať sa. Poznám niekoľko čo fungujú v BA a západnom SK.

@cacianka 👍 veľmi dobre si poradila a doplnila si ma.

anonym_7aac6d
•
5. okt 2026

@xchiaomi nie, doma nepijeme alkohol. Mimo domu výnimočne. Pivo nie je voda, aby bolo normálne, si ho len tak otvoriť a vypiť. Pre nás úplne nepredstaviteľné.

zuzulkazu
•
5. okt 2026

Moj ex pil, stupnovalo sa to, dokazal si dat na posedenie 12 piv, basa za 2 dni a pohodicka, alebo 2 flase vina, sam... ako sa to stupnovalo vadilo mi to viac a viac, jeho otec aj brat maju tiez zjavnu problem, samozrejme on tvrdil ze ziadny problem nema, ale na druhej strane nevedel zaspat bez pivka, ze to nevie snami vydrzat bez chladtu ale po rozvode si vesekobpije dalej tak neviem teda kde je ten problem... za mna uz len ta kazdodenna potreba aj ked 1 pivo si dat uz je problem, a chrapanie bolo fest hrozne

kristina2412
•
5. okt 2026

Kamarátka mala strýka, každé ráno si dal malý štamperlík orechovice, slivovice atď . Na množstvo bol menej ako poldeci. Nikdy nebol opitý , nikdy nevypil viac , množstvo sa časom nezvyšovalo, ak bol mimo domu alebo nebolo čo, tak si nedal a bol ok. Podľa kritérií, čo tu čítam alkoholik, ako vyšitý , podľa mňa však bol len každodenný konzument , keďže absolútne nespĺňal kritérium psychickej ani fyzickej závislosti. Dožil sa vyše 90 rokov , celý život tvrdo pracoval. Môj manžel nepije a keď už tak na nejakú príležitosť možno pohár vína. Mne by napríklad nevadilo, keby si dal 1 plechovku piva 2 krát do týždňa. Ale viac naozaj nie .

anonym_69ed5c
•
Včera o 01:47
@sissy27

@anonym_5eb2ca alkoholika ale z teba nerobí to, že sa tackáš pomočená po ulici a nevieš vysloviť svoje meno. Alkoholika robí z teba to, že si musíš dať ten pohárik, že bez neho sa ti ten deň neráta, že keď si nemôžeš dať, tak myslíš na to, ako by si si dala, že sa nevieš dočkať, kedy príde tá hodina, kedy si konečne uleješ... A vieš popritom fungovať, pracovať, aj sa staráš o deti, o rodinu, aj si stále pekná upravená žena, ale jednoducho musíš mať ten svoj pohárik. Tak ako fajčiar musí fajčiť, tak ako narkoman si musí pichnúť alebo šňupnúť, tak ako kávičkár si musí dať tú svoju kávu, lebo bez toho nedokážu fungovať, tak ty si musíš dať ten pohárik vínka, lebo inak nie je všetko v poriadku. A to je tá závislosť a alkoholizmus.

cacianka
•
Včera o 05:30
@anonym_53e6aa

@cacianka no ved si dajte.To je vasa vec,nie moja.Ja pisem ako to robievame my.Susedia si radi daju,tak ako aj muzovi kamosi.To ze my nepijeme,je tiez len nasa vec.Co je na tom.

@anonym_53e6aa veď ty si napísala, veľmi dôrazne, že sa to patrí a silno si naznačila že čomu nerozumie ???
Veď si kúpte čo chcete, darujte čo chcete, ale nevnucuj že sa to "patrí"

anonym_53e6aa
•
Včera o 05:39
@cacianka

@anonym_53e6aa veď ty si napísala, veľmi dôrazne, že sa to patrí a silno si naznačila že čomu nerozumie ???
Veď si kúpte čo chcete, darujte čo chcete, ale nevnucuj že sa to "patrí"

@cacianka my sme na dedine,takze u nas sa to patri.Na dedine je normalne,ze tu kazdy chlasta a chlapa viac potesi flasa ako kava,ci bomboniera.To,ze mi nechlastame,je zase nasa vec.A ked by muz dostal flasu tak ju proste odlozi a podakuje.Zase nebudeme zo seba robit fuj,fuj,fuj.

anonym_5eb2ca
•
Včera o 07:07
@kristina2412

Kamarátka mala strýka, každé ráno si dal malý štamperlík orechovice, slivovice atď . Na množstvo bol menej ako poldeci. Nikdy nebol opitý , nikdy nevypil viac , množstvo sa časom nezvyšovalo, ak bol mimo domu alebo nebolo čo, tak si nedal a bol ok. Podľa kritérií, čo tu čítam alkoholik, ako vyšitý , podľa mňa však bol len každodenný konzument , keďže absolútne nespĺňal kritérium psychickej ani fyzickej závislosti. Dožil sa vyše 90 rokov , celý život tvrdo pracoval. Môj manžel nepije a keď už tak na nejakú príležitosť možno pohár vína. Mne by napríklad nevadilo, keby si dal 1 plechovku piva 2 krát do týždňa. Ale viac naozaj nie .

@kristina2412 tu neexistuje aby si pila moderovane a nebola si alkoholik. Zarucene ak si das pohar vina k obedu tak urcite si potom pod matracamo musi drzat flasu niecoho a dopit sa osamote😂😂😂😂😂. A ak to nerobis tak klames.
Inaksie tiez poznam vacsie percento ludi co si ku obedu da poharik vina a zije/l do 90+ a naopak vela ludi co nepilo ani deci cely zivot a 70tky sa nedozili. Ti sprosti ozrania este aj dlhsie ziju, to je taka drzost

anonym_87985f
•
Včera o 07:15

Kedysi sme boli aj na takej svadbe,tuším u adventistov alebo čo to bolo a oni majú asi zakázaný alkohol. A tam to bolo tiež štýlom-keď nepijem ja,tak nech nepije nikto 😂. Ešte si pamätám ako otec nevesty vonku ked fajčil tak somral,že krista ale ja by som si aj pol deci dal..🤣. Určite museli byť potom spokojný,keď takmer tretina svadobčanov travilo čas v blízkej staničnej krčme a na svadbu sa chodili len pozrieť a najesť 😅😅😅

misanthropicdann
•
Včera o 10:03

@xchiaomi ja som začal jedným pivom raz za čas. V priebehu x rokov som sa dostal na 3-6 piv denne. Tvrdé ani víno nepijem, čisto pivo.
Som dokonalým príkladom funkčného alkoholika.
Okrem času keď prídem domov z práce a idem spať fungujem úplne normálne často možno lepšie ako bežný človek takže to nemá na nikoho z okolia vplyv.
Asi by som to na tvojom mieste tak nenechal.
Najväčšia sranda je ze mi nerobí problém si hocikedy v roku povedať ze si dám mesiac bez alkoholu a ten mesiac vydržím. Takže ani argument ze "keď dokáže človek vydržať XY týždňov" nemôže byť alkoholik neplatí.

1 pivo človeka alkoholika nerobí, robí ho pravidelnosť.

anonym_ddf54e
•
Včera o 10:21
@anonym_46ff7e

@anonym_69ed5c pred pár rokmi, bol pohár vína súčasťou obeda pre pilotov francúzskych aerolínií.
U nás- suseda mala otca alkoholika čo prepil všetko, raz jej manžel si dovolil vypiť jeden pohár vína s mojim otcom na záhrade; to bol krik, že aký je on alkoholik, až na ulicu sme počuli, tá ho hádam aj dobila

@anonym_46ff7e chcela som spomenut francuzov, tam by asi hodne vysoke percento obyvatelov bolo oznacene za alkoholikov.
Podla mna to kludne moze zostat pri jednom pive navzdy, co ja ako problem nevidim, ale tiez moze zacat pit viac. Ak si inak vo vztahu spokojna, rozumiete si a mate sa radi, nechala by som to tak. Ale ide o to, ze mna by to nezozieralo vnutorne ako to ocividne zoziera teba. Pre mna by jedno pivo vecer nepredstavovalo problem, ak by vsak zacal pit viac, tak tam by som sa ozvala a jasne mu dala najavo, ze ak mieni v tom pokracovat, nase cesty sa rozidu.

anonym_46ff7e
•
Včera o 11:49
@anonym_5eb2ca

@kristina2412 tu neexistuje aby si pila moderovane a nebola si alkoholik. Zarucene ak si das pohar vina k obedu tak urcite si potom pod matracamo musi drzat flasu niecoho a dopit sa osamote😂😂😂😂😂. A ak to nerobis tak klames.
Inaksie tiez poznam vacsie percento ludi co si ku obedu da poharik vina a zije/l do 90+ a naopak vela ludi co nepilo ani deci cely zivot a 70tky sa nedozili. Ti sprosti ozrania este aj dlhsie ziju, to je taka drzost

@anonym_5eb2ca ver tomu, že sa to dá, sú ľudia čo majú vinárstvo, ako bočné hoby; takí čo pochádzajú z takých rodín, oblastí...tí videli nie jedného alkoholika, možno sami mali v rodine...vedome vedia, že takto dopadnúť nikdy nechcú; a veru majú kontrolu nad tým, koľko vypijú, možno jeden pohár vína k obedu...jeden pohár liek- jedna fľaša jed
A áno poznám aj ja jednu pani 80+ čo sa vody nedotkne, iba pivo pije, prekonala rakovinu, operáciu srdca, má vymenené kĺby, a zdá sa že prežije nás všetkých

anonym_afc69d
•
Včera o 13:16
@misanthropicdann

@xchiaomi ja som začal jedným pivom raz za čas. V priebehu x rokov som sa dostal na 3-6 piv denne. Tvrdé ani víno nepijem, čisto pivo.
Som dokonalým príkladom funkčného alkoholika.
Okrem času keď prídem domov z práce a idem spať fungujem úplne normálne často možno lepšie ako bežný človek takže to nemá na nikoho z okolia vplyv.
Asi by som to na tvojom mieste tak nenechal.
Najväčšia sranda je ze mi nerobí problém si hocikedy v roku povedať ze si dám mesiac bez alkoholu a ten mesiac vydržím. Takže ani argument ze "keď dokáže človek vydržať XY týždňov" nemôže byť alkoholik neplatí.

1 pivo človeka alkoholika nerobí, robí ho pravidelnosť.

@anonym_46ff7e jeden pohár nie je liek. Tradovalo sa to ale už dávno výskumy potvrdili, že alkohol v akomkoľvek množstve je škodlivý a benefity neprevyšujú riziká a teda benefit sa prisudzoval len cervenemu vinu. Ale to uz je davno za nami.
@misanthropicdann zaujimava skusenost, najma to ze ten mesiac vydrzis. A obdivujem ze si s tym takto uprimne vysiel. Drzim ti palce, aby si mnozstvo piv znizil na minimum a najlepsie ziadne 🙂.

anonym_5dbbfa
•
Včera o 14:53

Ak potrebuje každý deň, je alkoholik. Funkčný alebo nefunkčný, záleží od množstva. Pokiaľ nebude sám presvedčený že mu bez toho bude lepšie, nepomôžeš si.

anonym_e80a58
•
Včera o 17:43

@xchiaomi dakujem pekne za takeho chlapa.

Strana
z4