Partnerstvo, kde žena zastáva mužskú rolu
Ahojte, mám vzťah, on je pekný, vtipný, šarmantný, nežný, spoločenský, obľúbený. Vie si hneď získať ľudí, mužov, špeciálne ženy. Viem, že ma má rád, a viem, že mu na mne záleží, ale...
Ja v našom vzťahu nosím nohavice. Zarobím viac ako on, kúpila som auto a odveziem a priveziem nás, kde treba. Ja zoženiem vodára, elektrikára, zariadim poistku na byt, na auto, kúpim pneumatiky, idem prezuť pneumatiky, dohliadala som nad celou rekonštrukciou bytu.
Teraz sme mali poistnú udalosť a on nie je schopný ani nahlásiť poistnú udalosť a každý krok a komunikáciu konzultuje so mnou. Ide za správcom bytového domu, nezavolá predtým, či je tam poverená pracovníčka. Ona čerpá dovolenku.
Áno, je pravda, že ja toho veľa nenavarím a nenapečiem. To áno.
Ale zase postarám sa o to, aby sme doma to jedlo mali.
Dnes som mu povedala, dovoľ mi byť ženou a buď tým chlapom vo vzťahu.
A ja budem rada nežná, budem sa okolo teba vlniť pri večery a budem stáť rada za sporákom a uvarím ti jedlo, keď budem vedieť, že nemám na hlave aj prácu, aj domácnosť, všetko...
Má to niekto podobne ako ja?
Autorka, možno práve to, že tvojho partnera otec bol dominantný a on bol u nich ten, čo rozhodoval. Tak sa tvoj chlap práveže naučil len poslúchať rozkazy (otcove) a nie byť tým chlapom, ale len chlapčekom.
Zase sú aj chlapi, ktorí sa do niektorých vecí nevyznajú. A píšeš, že navarí, uprace všetko.. atd... Možno je viac taký domácky typ než mužsky zručný.
@anonym_9a7d1a nie a pritom u nich doma bol dominantný otec, on všetko riešil a vybavoval, postaral sa o všetko, zarobil peniaze, zariadil. Ja neviem, kde sa stala chyba v matrixe.
@anonym_autor takto, neschopni muzi maju silne zeny, a ti ostatni maju stastne🙃
Ja som takto odisla od muza po 20rokov, nebol uplne neschopny.. Ale teda vsetko som riesila a vybavovala ja, ked k tomu sa pridali deti, uz som len chatrala a z peknej zeny vznikol len prazdny motor.. Tiez to bol, vysoky krasny, silny muz.... Teraz mam muza, nic moc do krasy, nizsi, ale je muzom, a ja som pri nim rozkvitla do svojej zenskej krasy.. Stara sa, vybavi, zariadi, aj navari, aj ma rozmaznava, pocuva snazi sa v kazdom smere.. totiz to, naco ti je pekna misa, ked je prazdna
Autorka, možno práve to, že tvojho partnera otec bol dominantný a on bol u nich ten, čo rozhodoval. Tak sa tvoj chlap práveže naučil len poslúchať rozkazy (otcove) a nie byť tým chlapom, ale len chlapčekom.
Zase sú aj chlapi, ktorí sa do niektorých vecí nevyznajú. A píšeš, že navarí, uprace všetko.. atd... Možno je viac taký domácky typ než mužsky zručný.
@unicornlady ja nepotrebujem, aby mi opravil auto, a dokonca ani vymenil sifón alebo vyčistil odpad, len potrebujem, aby vedel niečo vybaviť, zohnať. Všetky kontakty s inštitúciami riešim iba ja, on nevie napísať nič. On ide do banky, nevybaví nič, iba nadáva. Ide na poštu, tiež odíde odtiaľ a nadáva. Veď hovorím, zdvihni telefón, napíš email. Nie ani za svet. Emailovú adresu má, ale nepoužíva ju, za svet si nevie spomenúť na heslo. Nemá internet banking, všetky trvalé príkazy mám buď ja, alebo on si ide priamo do banky nastaviť a za každú zmenu si pýtajú 7 eur. Platbu tovaru cez internet riešim tým pádom iba ja - a to sú lekárne, eshopy, čokoľvek. Platobnú kartu má, ale používa ju iba na to, že si vyberie 3x do mesiaca peniaze. Len by som chcela mať po svojom boku chlapa, čo vie vybaviť, obvolať, vyriešiť, zariadiť. Mám dve sestry. Jedná ma manžela, čo aj navarí, fantastický pečie, upratuje, stará sa o záhradu a doma vie urobiť všetko - okrem elektriny - teda vie, ale nepúšťa sa radšej do toho. Celý dom si prerobili viac menej sami. Okrem toho je výborný otec, šoféruje, športuje, zariadi všetko čo treba a zarobí pekné peniaze. Druhá sestra má ma manžela, čo síce doma toho veľa neporobí, ale všetko vie zabezpečiť. Je to manažér, má všade známych, kamarátov, čokoľvek treba - advokát, banka, lekár, úradník, vodár, stavbár, zahrádkár. Okrem toho sa o rodinu postará aj finančne, šoféruje, v rodine majú tri autá, na dovolenky šoféruje on apd. Len ja mám niečo také síce pekné, aj vtipné, aj spoločenské, ale do života nepoužiteľné.
Milá autorka vráť tento kus do obehu. Vlastne okrem sexu si ani nevšimneš že tam nie je a ten sa dá pokojne nahradiť hračkou. Ale vážne a teraz si predstav že do toho príde dieťa, však by ťa porazilo.
V koho byte bývate? Je on aspoň z tohto hľadiska zabezpečený?
Co ma vyzor so schopnostami?
Mne si skor z popisu prisla ako feministka. Teda az na ten posledny odstavec.
Vsetko je o vzajomnej dohode. Ale hlavne aj v samotnej povahe cloveka. Nie kazdy ma na vsetko vlohy.
Milá autorka vráť tento kus do obehu. Vlastne okrem sexu si ani nevšimneš že tam nie je a ten sa dá pokojne nahradiť hračkou. Ale vážne a teraz si predstav že do toho príde dieťa, však by ťa porazilo.
V koho byte bývate? Je on aspoň z tohto hľadiska zabezpečený?
@anonym_344428 my sme už vo veku, že mať dieťatko nebudeme a adopciu nechceme. A toto bude s vekom len horšie a horšie.
@anonym_344428 my sme už vo veku, že mať dieťatko nebudeme a adopciu nechceme. A toto bude s vekom len horšie a horšie.
@anonym_autor ak nebudete mať deti tak by to nebola až taká tragédia takýto muž ak ho máš rada, horšie by to bolo pri deťoch
@anonym_autor tak ak ste vo vyššom veku mala by si hľadať partnera s ktorým si budete oporou v spoločnom živote, ja mám pocit že on si našiel mamičku nie partnerku
@anonym_autor nemam to, ma to tak moja sestra, ale hlavne preto, ze jej manzel je cudzinec a nehovori po slovensky, ale maju len jedno dieta a ona je dost vycerpana. Kedze jej muz nehovori po slovensky, tak vsetko od lekarov po opravy, dokonca stavbu domu riadila ona a popri tom ma velmi narocne povolanie. Zarobi viac ako svagor. Mne by to vadilo velmi, ja riesim take zenske prace u nas - skola, lekari, domacnost a manzel vsetko ostatne.
@anonym_autor okej tak nie dieťa ale nejaká choroba, ostaneš 2-3 mesiace PN tak čo? účty budú nezaplatené, problémy sa budú kopiť lebo on chudáčik nevie zdvihnúť mobil a vybaviť.
Neodpovedala si mi na otázku o bývaní.
@unicornlady ja nepotrebujem, aby mi opravil auto, a dokonca ani vymenil sifón alebo vyčistil odpad, len potrebujem, aby vedel niečo vybaviť, zohnať. Všetky kontakty s inštitúciami riešim iba ja, on nevie napísať nič. On ide do banky, nevybaví nič, iba nadáva. Ide na poštu, tiež odíde odtiaľ a nadáva. Veď hovorím, zdvihni telefón, napíš email. Nie ani za svet. Emailovú adresu má, ale nepoužíva ju, za svet si nevie spomenúť na heslo. Nemá internet banking, všetky trvalé príkazy mám buď ja, alebo on si ide priamo do banky nastaviť a za každú zmenu si pýtajú 7 eur. Platbu tovaru cez internet riešim tým pádom iba ja - a to sú lekárne, eshopy, čokoľvek. Platobnú kartu má, ale používa ju iba na to, že si vyberie 3x do mesiaca peniaze. Len by som chcela mať po svojom boku chlapa, čo vie vybaviť, obvolať, vyriešiť, zariadiť. Mám dve sestry. Jedná ma manžela, čo aj navarí, fantastický pečie, upratuje, stará sa o záhradu a doma vie urobiť všetko - okrem elektriny - teda vie, ale nepúšťa sa radšej do toho. Celý dom si prerobili viac menej sami. Okrem toho je výborný otec, šoféruje, športuje, zariadi všetko čo treba a zarobí pekné peniaze. Druhá sestra má ma manžela, čo síce doma toho veľa neporobí, ale všetko vie zabezpečiť. Je to manažér, má všade známych, kamarátov, čokoľvek treba - advokát, banka, lekár, úradník, vodár, stavbár, zahrádkár. Okrem toho sa o rodinu postará aj finančne, šoféruje, v rodine majú tri autá, na dovolenky šoféruje on apd. Len ja mám niečo také síce pekné, aj vtipné, aj spoločenské, ale do života nepoužiteľné.
@anonym_autor toto je zaostaly kus, nechcela by som, naco by mi bol sarmantny, ked je uplne nepouzitelny
Čítala som len posledný príspevok. Ak si povahovo sadnete a ty dokážeš bez problémov zastávať mužskú rolu, kde je problém? Teba to naučili rodičia alebo život sam a jeho nie. Určite má iné kvality.
@anonym_autor okej tak nie dieťa ale nejaká choroba, ostaneš 2-3 mesiace PN tak čo? účty budú nezaplatené, problémy sa budú kopiť lebo on chudáčik nevie zdvihnúť mobil a vybaviť.
Neodpovedala si mi na otázku o bývaní.
@anonym_344428 bývame v spoločnom byte, ktorý sme si obaja financovali. Ale byt som našla /a to som prešla si 20 bytov/, vyriešila všetko s bankou, zabezpečila rekonštrukciu (tu sme spolu vyberali zariadenie a všetky veci, ale komunikácia s dodávateľom, denné riešenia problémov, obehanie úradov - Stavebný úrad, Správca - bola iba na mne), sťahovanie (tu fyzicky pomohol trochu).
Čítala som len posledný príspevok. Ak si povahovo sadnete a ty dokážeš bez problémov zastávať mužskú rolu, kde je problém? Teba to naučili rodičia alebo život sam a jeho nie. Určite má iné kvality.
@grof_monte_christo ja nechcem zastávať obe role. Necítim sa komfortne, zaťažuje ma to, som unavená a frustrovaná.
Vysvetli mi niekto, prečo v roku 2026 este zeny na slovensku delia role na zenske a muzske na zaklade prac, ktore vedia vykonavat rovnako muzi, aj zeny?
Vybavit poistku na auto? To naozaj na to potrebuje clovek penis?
Upiec kolac - to sa da, iba ak niekto ma pisulku?
To naozaj zenskost/muzskost definuju taketo veci v tomto narode? Haloooo - rok 2025
@zmrzlinka2021 ona to riesi, lebo sa neciti pri nom ako zena, ale ako chlap, co nesie celu zodpovednost na pleciach. Ja tiez potrebujem chlapa, co je dominantny, dominantnejsi ako ja a nie nejaky tutko. Ja kludne urobim tie "zenske" prace, ale chlap je ten, co ma rodinu zabezpecit a viest. Take je moje vnitorne nastavenie a je mi jedno, ze to niekto vnima ako zaostalost z minuleho storocia.
@anonym_0ff1ff Ako casto sa natiera plot? Ako casto sa na zimu skryva nabytok? A teraz pre porovnanie - ako casto sa vari, ci upratuje dnu? Toto su denne zalezitosti.
A ja osobne nepoznam rodinu v dome, kde zena na dvore nic nerobi. Bezne zeny hrabu listie, riesia kvety, zahony....
Pointa toho celého je, ze natieranie plotu nie je podmienene pohlavim - je to vec toho, ako si to v pare rozdelia. To ze zena natiera plot, co tiez bezne zen robia, nerobi z nej muza.
A nie, nebyvam v dome, nakolko obaja s muzom pracujeme na plne uvazky a volny cas chceme travit inak.
@zmrzlinka2021 ja nic nerobim na dvore a v zahrade, vsetko muz, ja len vo vnutri a to mi pomoze obcas aj muz aj deti. My to mame rozdelene na zenske a muzske a vyhovuje nam to. Muz skvelo vari, aj upiect dokaze, ale nerobi to denne. Ale teda takmer denne nieco riesi, ci ohladom aut, domu. V zime nie, tak vtedy robi veci v domacnosti.
@zmrzlinka2021 ona to riesi, lebo sa neciti pri nom ako zena, ale ako chlap, co nesie celu zodpovednost na pleciach. Ja tiez potrebujem chlapa, co je dominantny, dominantnejsi ako ja a nie nejaky tutko. Ja kludne urobim tie "zenske" prace, ale chlap je ten, co ma rodinu zabezpecit a viest. Take je moje vnitorne nastavenie a je mi jedno, ze to niekto vnima ako zaostalost z minuleho storocia.
@zuzana76 ďakujem, len pre informáciu, neviem, ako by som zvládla dominantného partnera. Skôr potrebujem rovnocenného partnera, kde sa obaja rovnako staráme, obaja rovnako riešime. Nemám problém urobiť veci, zariadiť, ale vždy všetko sama? Iba na mne je to? Môžem sa niekedy o niekoho oprieť? Včera som mu povedala, že neviem, jednoducho to neviem a musí sa posnažiť to urobiť sám. A tak namiesto toho, aby to zariadil odpovedal na noreply mail, kde je napísané, že neodpovedajte na tento email. Musím mu ešte aj pripraviť návrh emailu, ktorý pošle. Minule som mu napísala celý email, s tým, že toto je návrh, nech si to prispôsobí podľa seba. Písala som to v práci medzi dvoma meetingami narýchlo. A on mi volá, že v tom emaile je chyba - v rýchlosti som napísala namiesto predmetná - predmetní - písmenka sú vedľa seba na klávesnici. A že je tam chyba, a prečo... Hovorím dokelu, veď si to prečítaj, oprav to, ak tam nájdeš preklep ... preštylizuj si to podľa seba ...
@zuzana76 ďakujem, len pre informáciu, neviem, ako by som zvládla dominantného partnera. Skôr potrebujem rovnocenného partnera, kde sa obaja rovnako staráme, obaja rovnako riešime. Nemám problém urobiť veci, zariadiť, ale vždy všetko sama? Iba na mne je to? Môžem sa niekedy o niekoho oprieť? Včera som mu povedala, že neviem, jednoducho to neviem a musí sa posnažiť to urobiť sám. A tak namiesto toho, aby to zariadil odpovedal na noreply mail, kde je napísané, že neodpovedajte na tento email. Musím mu ešte aj pripraviť návrh emailu, ktorý pošle. Minule som mu napísala celý email, s tým, že toto je návrh, nech si to prispôsobí podľa seba. Písala som to v práci medzi dvoma meetingami narýchlo. A on mi volá, že v tom emaile je chyba - v rýchlosti som napísala namiesto predmetná - predmetní - písmenka sú vedľa seba na klávesnici. A že je tam chyba, a prečo... Hovorím dokelu, veď si to prečítaj, oprav to, ak tam nájdeš preklep ... preštylizuj si to podľa seba ...
@anonym_autor on sa nezmeni, toto je jeho vnutorne nastavenie, ty mu preto vyhovujes, lebo sa o vsetko postaras a on vlastne potrebuje viest. Lenze on tebe nevyhovuje, lebo ty sa nemas o koho opriet a citis, ze na teba pada cela zodpovednost. Su len dve moznosti. Bud to prijmes a budes ho brat takeho aky je - on sa nezmeni. Alebo bohuzial skoncite. Lebo ty sa nebudes citit ako zena, budes vycerpana a frustrovana. Ked to prijmes a ty zmenis svoje nastavenie, ze ok - som "chlap" , tak tym prijatim sa moze ciastocne zmenit aspon ten tvoj pocit sklamania z neho. Vycerpana budes isto nadalej.
Ale to ci sa citis ako zena, to je napr. pri umyvani riadu? A keby si natrela plot, uz sa necitis ako zena?
To je v poriadku, ze niekto potrebuje dominantneho partnera - neviem, nechcem, nemam kapacitu, potrebujem, aby ma niekto daval do laty, zastresoval veci v mojom zivote. Aj to je cesta a je to OK.
Ale to ci sa citis ako zena, to je napr. pri umyvani riadu? A keby si natrela plot, uz sa necitis ako zena?
To je v poriadku, ze niekto potrebuje dominantneho partnera - neviem, nechcem, nemam kapacitu, potrebujem, aby ma niekto daval do laty, zastresoval veci v mojom zivote. Aj to je cesta a je to OK.
@zmrzlinka2021 umyva riad umyvacka, vysava roboticky vysavac alebo deti. Ja sa citim ako zena, lebo sa mam o koho opriet - o silnejsieho partnera s logickym, analytickym myslenim, ktory vybavi a zariadi technicke zalezitosti. Natankuje mi auto, ide do servisu, mysli na to, kedy co treba, ja mam v hlave zase kalendar s lekarmi, skolske aktivity deti atd...
@zmrzlinka2021 ano, keby som mala robit denno denne chlapske zalezitosti, byt ja tym financne zodpovednym za nasu rodinu, tak sa necitim ako zena, ale ako chlap. Vnutorne sa citim dobre v tej zenskej jemnej pozicii.
@zmrzlinka2021 ale on nezastresuje vsetko, nedava ma do laty, ja viem, co chcem. Len jednoducho neinklinujem k tym "maskulinnym " pracam a to vsetko od zaciatku nechavam na manzela a on na mna zase zodpovednost za tie jemnejsie prace.
@zmrzlinka2021 umyva riad umyvacka, vysava roboticky vysavac alebo deti. Ja sa citim ako zena, lebo sa mam o koho opriet - o silnejsieho partnera s logickym, analytickym myslenim, ktory vybavi a zariadi technicke zalezitosti. Natankuje mi auto, ide do servisu, mysli na to, kedy co treba, ja mam v hlave zase kalendar s lekarmi, skolske aktivity deti atd...
@zuzana76 To je v poriadku. Nastavili ste si to tak, ako vam to vyhovuje.
Ale financne zabezpečiť rodinu - no načo ženy študuju? Načo maju sny? Načo vobec by šli do vedy, podnikania,...? Iba aby sa akoze hrajkaju?
Raz si tu pisala ako v praci padas na hubu - prečo do tej prace chodis? To je inak muzska rola. Zena ma domacnost a deti. Alebo ked , tak na tri hodiny denne, aby sa nenudila. Muz by mal v tradičnom zmyslaní zabezpečiť ženu.
Mne napr. moj manzel vyhovuje, je citlivy, vnimavy, laskavy - viem sa o neho hocikedy opriet a viem, ze ideme ako tim.
@zuzana76 To je v poriadku. Nastavili ste si to tak, ako vam to vyhovuje.
Ale financne zabezpečiť rodinu - no načo ženy študuju? Načo maju sny? Načo vobec by šli do vedy, podnikania,...? Iba aby sa akoze hrajkaju?
Raz si tu pisala ako v praci padas na hubu - prečo do tej prace chodis? To je inak muzska rola. Zena ma domacnost a deti. Alebo ked , tak na tri hodiny denne, aby sa nenudila. Muz by mal v tradičnom zmyslaní zabezpečiť ženu.
Mne napr. moj manzel vyhovuje, je citlivy, vnimavy, laskavy - viem sa o neho hocikedy opriet a viem, ze ideme ako tim.
@zmrzlinka2021 tak ja som pracu zmenila od jula, uz nepadam na hubu, prave z toho dovodu. Financne taha manzel a ja sa bavkam na svojom piesocku, nehnijem, studujem neustale, ale nie som financny tahun v domacnosti a ani nim nechcem byt.
@zmrzlinka2021 tak ja som pracu zmenila od jula, uz nepadam na hubu, prave z toho dovodu. Financne taha manzel a ja sa bavkam na svojom piesocku, nehnijem, studujem neustale, ale nie som financny tahun v domacnosti a ani nim nechcem byt.
@zuzana76
Ale realne - teba nestve, ze si studovala, makala na sebe a na konci dna nevies ani normalne zarobit? A mozno si financne na urovni svojej spoluziacky, co isla celu zakladku ledva z rocnika do rocnika?
@zuzana76
Ale realne - teba nestve, ze si studovala, makala na sebe a na konci dna nevies ani normalne zarobit? A mozno si financne na urovni svojej spoluziacky, co isla celu zakladku ledva z rocnika do rocnika?
@zmrzlinka2021 nie, nevadi mi to. Ako ucitelka som zarobila tolko, ako moja spoluziacka, co ledva prechadzala a robi pokladnicku v Tescu. Inak studujem stale, ja sa stale nieco ucim, minuly rok som skoncila gastronomiu, takze uz mam aj papier na to, ze doma im navari skutocna kucharka 😀 a to mam dve VS.
@zmrzlinka2021 nie, nevadi mi to. Ako ucitelka som zarobila tolko, ako moja spoluziacka, co ledva prechadzala a robi pokladnicku v Tescu. Inak studujem stale, ja sa stale nieco ucim, minuly rok som skoncila gastronomiu, takze uz mam aj papier na to, ze doma im navari skutocna kucharka 😀 a to mam dve VS.
@zuzana76 Tak potom je to fajn. Dolezite je, aby ty sama si bola spokojna s tym, ako zijes.
@zuzana76 Tak potom je to fajn. Dolezite je, aby ty sama si bola spokojna s tym, ako zijes.
@zmrzlinka2021 ved preto pisem, toto vobec nie je zaostale, ja si konecne plnim sny. Robit to, co ma naplna a bavi, starostlivost o rodinu a popri tom riesit svoje sny a vizie. Nie otrocit v skolskom systeme, byt ustvana, zarobit ako clovek, co nestudoval.

Áno sú to také typy chlapov. Mám takeho brata, ktorý radšej doma umyje riad, alebo prezlečie posteĺ, ako by mal niečo riešiť, aleni vybavovat. Telefonicky už absolutne nie. Má vodický ale cely život šoféruje švagriná. Ona doma este aj plavak na wc- vymieňa, kosí.... A to moj brat má dve vysoke školy a je pomali 60- nik