Partnerstvo, kde žena zastáva mužskú rolu
Ahojte, mám vzťah, on je pekný, vtipný, šarmantný, nežný, spoločenský, obľúbený. Vie si hneď získať ľudí, mužov, špeciálne ženy. Viem, že ma má rád, a viem, že mu na mne záleží, ale...
Ja v našom vzťahu nosím nohavice. Zarobím viac ako on, kúpila som auto a odveziem a priveziem nás, kde treba. Ja zoženiem vodára, elektrikára, zariadim poistku na byt, na auto, kúpim pneumatiky, idem prezuť pneumatiky, dohliadala som nad celou rekonštrukciou bytu.
Teraz sme mali poistnú udalosť a on nie je schopný ani nahlásiť poistnú udalosť a každý krok a komunikáciu konzultuje so mnou. Ide za správcom bytového domu, nezavolá predtým, či je tam poverená pracovníčka. Ona čerpá dovolenku.
Áno, je pravda, že ja toho veľa nenavarím a nenapečiem. To áno.
Ale zase postarám sa o to, aby sme doma to jedlo mali.
Dnes som mu povedala, dovoľ mi byť ženou a buď tým chlapom vo vzťahu.
A ja budem rada nežná, budem sa okolo teba vlniť pri večery a budem stáť rada za sporákom a uvarím ti jedlo, keď budem vedieť, že nemám na hlave aj prácu, aj domácnosť, všetko...
Má to niekto podobne ako ja?
Prečítala som si diskusiu. Žena je schopná si riešiť a vybaviť veci. Môj názor je, ze skôr ťa stava do úlohy svojej mami, ako muža.
Ako sama vieš vekom sa povaha násobí. Ta ufrflanost by mi osobne na vadila najviac.
@zuzana76 ďakujem, len pre informáciu, neviem, ako by som zvládla dominantného partnera. Skôr potrebujem rovnocenného partnera, kde sa obaja rovnako staráme, obaja rovnako riešime. Nemám problém urobiť veci, zariadiť, ale vždy všetko sama? Iba na mne je to? Môžem sa niekedy o niekoho oprieť? Včera som mu povedala, že neviem, jednoducho to neviem a musí sa posnažiť to urobiť sám. A tak namiesto toho, aby to zariadil odpovedal na noreply mail, kde je napísané, že neodpovedajte na tento email. Musím mu ešte aj pripraviť návrh emailu, ktorý pošle. Minule som mu napísala celý email, s tým, že toto je návrh, nech si to prispôsobí podľa seba. Písala som to v práci medzi dvoma meetingami narýchlo. A on mi volá, že v tom emaile je chyba - v rýchlosti som napísala namiesto predmetná - predmetní - písmenka sú vedľa seba na klávesnici. A že je tam chyba, a prečo... Hovorím dokelu, veď si to prečítaj, oprav to, ak tam nájdeš preklep ... preštylizuj si to podľa seba ...
@anonym_autor Ako dalej citam tvoje odpovede, mam pocit, ze mate rozdielne povahy/energie, ale najma, medzi vami je citelny rozdiel intelektu. Ty mas vyrazne navrch, a tvoja frustracia zrejme prameni z toho, ze on sa nechyta, napriek tvojej snahe veci mu vysvetlit, ukazat... Zrejme sa kvoli tomu mozes citit aj osamelo, akoby bez partaka na tvojej intelektovej urovni.
@anonym_autor Ako dalej citam tvoje odpovede, mam pocit, ze mate rozdielne povahy/energie, ale najma, medzi vami je citelny rozdiel intelektu. Ty mas vyrazne navrch, a tvoja frustracia zrejme prameni z toho, ze on sa nechyta, napriek tvojej snahe veci mu vysvetlit, ukazat... Zrejme sa kvoli tomu mozes citit aj osamelo, akoby bez partaka na tvojej intelektovej urovni.
@marek775 ja mám navrh v určitom smere. On ma veľmi dobre rozvinuté logické myslenie, je silný v matematike, má veľmi dobrú orientáciu v priestore. Ja mám zase rozhľad, som akčná, čo jemu trvá 2h ja urobím za pol hodinu. Je spomalený a všetko mu dlho trvá. Ja mám rada veci hotové hneď. A navzájom sa rozčuľujeme, čo je zlé.
@marek775 ja mám navrh v určitom smere. On ma veľmi dobre rozvinuté logické myslenie, je silný v matematike, má veľmi dobrú orientáciu v priestore. Ja mám zase rozhľad, som akčná, čo jemu trvá 2h ja urobím za pol hodinu. Je spomalený a všetko mu dlho trvá. Ja mám rada veci hotové hneď. A navzájom sa rozčuľujeme, čo je zlé.
@anonym_autor Ak nachadzate spolocnu rec a inak vam je dobre, potom by riesenim mohlo byt naozaj rozdelenie uloh. Vzhladom na to, ze ty zvladas vsetko a on len nieco, sa skus zbavit tych povinnosti, ktore on zvladne. A aby aj chapal, se je to dolezite pre fungovanie vasho vztahu.
@anonym_autor Co ti ja viem... On sa chopi uloh ktore su beznejsie pre zeny, a ty zase tych, ktore byvaju beznejsie pre chlapa (napriklad dat prezut auto a pod.). To nema nic so sexualitou, mate len atypicke schopnosti pre svoje pohlavie. Ale nedoplna sa to? Na jednej strane rozumiem tvojej frustracii, obcas by si sa chcela na neho vediet spolahnut, oddychnit si, nechat ho, aby sa o teba aj o veci postaral, a mozno by si sa obcas chcela nechat aj viest.
Porozmyslaj ale, nakolko ti to vadi kvoli tomu "ako to vyzera", teda nakolko citis tlak konvencii a spolocnosti na to, ako to ma byt, a naopak posud to, nakolko vam to spolu funguje.
Ty si organizacne zrucnejsia a aj intelektovo viac nadana, a on sa zase angazuje v inych veciach, napriklad v kuchyni, nakupoch, a pod.
Podla mna je podstatne ako sin rozumiete, ako sa k sebe spravate a ako sa pri sebe citite, a vsetko ostatne sa pri obojstrannom zaujme a uprimnej komunikacii da vyriesit.
@marek775 ale ved on nenakupuje a nevari, ved pisala, ze keby to bolo automaticke, ale sa mu musi prosit
Otázne je aj to či mu to dovolíš. Ja keď som bola na materskej financie nosil hlavne manžel. Napriek tomu som spravovala účty. Sama som chcela. Potom som si sama rozbehla podnikanie a časom sa mi darilo a začala som zarábať viac. Časom sa ku mne pridal aj manžel a vzala som na seba všetko čo sa týka práce. Komunikácia s klientom,zákazky,atď. V domácnosti robíme narovnako ale občas ma chytí hysak, že by som bola rada keby sa o všetko stará on. Druhá strana mince je tá, že ja som tá iniciatívna čo chce mať všetko pod kontrolou takže si serem do úst tým že mu vyčítam niečo k čomu ho sama nechcem pustiť 😁 neviem či si podobný prípad... Nám sa vyriešila situácia tak, že som opäť tehotná a teraz bude naozaj všetko na mužovi tak snáď sa naučím vykašľať sa na časť povinností a nebyť taká úpätá a pritom ja osobne viem, že on sa postará
Poznám také páry. Mne osobne by to vadilo
@anonym_4b2706 a ty iba šoféruješ? Lebo u nás áno. Partner ani nevie, do ktorého servisu chodím a kde máme uskladnené gumy. Keď sa stala škodová udalosť, riešila som to ja. Keď treba diaľničnú známku, riešim to ja. Keď ideme na výlet, nájdem miesto, zabookujem nám to, odveziem nás tam aj spať a spolupodieľam sa na ubytku 50/50. Benzín platím ja. Vodára hľadám ja, on sa ma opýta, že čo to vlastne treba?
@anonym_autor Ja som toto mala, do nicoho sa aktivne nevrhal, iba do svojich aktivit. Casom , po rokoch mi vytkol, doslova ma obvinil, ze som mu neumoznila rast, ze mohol byt dnes niekde inde. Pritom ja som vsetky tie veci robila z nutnosti, kebyze neurobim ja, tak to jednoducho nie je.
Ale teda ma to aj malu vyhodu, ak si dominantnejsia, tak je vsetko presne tak ako si predstavujes. 😂
@anonym_autor ajajaaaj, ako Ťa len chápem. Mala som takého. Kus nádherného chlapa, krásne oči, vymakané telo, všetky ženy vedel v momente zaujať, všetkých ľudí očariť. Chválil ma, aká som šikovná gazdinka, ako mu varím, pečiem, aká som úžasne silná a pracovitá, lebo som maximálne samostatná. Ako všetko zvládam, vybavujem a aký je šťastný, že sme spolu...
A teraz dám z iného súdka: Keď som po ňom niečo chcela, nejakú pomoc, bol hluchý, slepý a vedel ma za to vymlčať riadne dlho, aby sa po pár dňoch ozval s tým, aká som úžasná a ako mu chýbam.
Mnou sa nechával živiť, stále nemal peniaze a ja, zaľúbená žaba, som ho živila, sama platila všetky výdavky, napr. v reštauráciách, a on si ešte odo mňa požičiaval peniaze, lebo nonstop nemal. Vraj mu neplatia faktúry, ten a ten mu dlží... až nakoniec vysvitlo, že je ťažký hulič, pernikár a podobné športy. Aaaaa, sexoval všade inde, len nie so mnou.
Tiež som si do istého času myslela, že ma miluje, lebo niekedy bol veeeľmi milý, no on nemiloval mňa. On len miloval pocit byť mnou milovaný.
A tak sa spýtaj sama seba, či ten Tvoj má rád Teba alebo iba Tvoj servis. Lebo mne z Tvojho príspevku tá druhá možnosť veľmi kričí.
Každopádne....prajem Ti veľa šťastia pri rozhodovaní, či chceš byť mamka dospelému neschopnému capovi alebo plnohodnotná partnerka. A či už sa ten capko nakopne alebo príde iný partner, hlavne, prosím, NIKDY NEVOĎ ŽIADNEHO CAPKA ZA RUKU. Ani tohto, ani nijakého iného.
@anonym_autor asi by ma urvalo pri takom chlapovi. Môj má tiež problém nahlásiť poistnú udalosť , to robím ja, aj papiere k domu vybavujem ja. On tu proste nemá na to čas. On robí v AT a tam všetko vybaví. Diaľničné veci, poistky platím ja. On chodí do servisu a postavil nám dom svojpomocne- s rodinou a kamarátmi. Tak nepoužiteľného chlapa by som nechcela ako máš ty. Aspoň že je pekný a sex máte dobrý 😀 ale to by si len videla keby si mala deti- ty už vlastne jedno máš . A chlap ktorý nevie šoférovať je pre mňa prinajmenšom divný.
@anonym_autor no ako? Rozchod?
@frzeiovn fajn niekto to musí ťahať. A ak ten čo to 20 rokov ťahá už zo zdravotných dôvodov nevládze, čo potom? Kto mu pomôže? Lebo never tomu, že ten čo sa celý život viezol, zrazu bude ťahať.
@1andrea111
keby musel tak ťahá, kým vie, že niekto to za neho urobí tak nie...aspoň je všetko po mojom...
@anonym_autor mal dominantného otca, teraz dominantnú ženu... naučila sa, že:
1. ak niečo urobí sám podľa seba, nebude to dobre, lebo to nie je tak, ako by to urobili dominantní a je skritizovaný
2. ale ak nič neurobí a počká, dominantní to urobia
V oboch možnostiach je on za neschopného a tak sa naučil byť milý a vtipný, aby dominantných upokojil (a ako píšeš, je v tom dobrý... dlho trénoval)
@anonym_autor mal dominantného otca, teraz dominantnú ženu... naučila sa, že:
1. ak niečo urobí sám podľa seba, nebude to dobre, lebo to nie je tak, ako by to urobili dominantní a je skritizovaný
2. ale ak nič neurobí a počká, dominantní to urobia
V oboch možnostiach je on za neschopného a tak sa naučil byť milý a vtipný, aby dominantných upokojil (a ako píšeš, je v tom dobrý... dlho trénoval)
@piridoxin medzi otcom a matkou bola dominancia v úlohách, nie smerom ku deťom. Otec bol ten, čo vybavoval, riešil, zariadil, teda v úlohách dominoval. Priniesiol domov peniaze, staral sa o chalupu, o všetko. Mama skôr nasledovala a nechala sa viesť manželom. Myslela som si, že mu bol otec dobrým príkladom.
Jeho dominantný otec ho naučil, že má poslúchať a podriadiť sa.
Inak tvoj prípad mi pripomína jednych známych. Kde chlap tiež vie veľmi dobre variť, aj ho to baví. Ale také veci, ako napr. namontovať zrkadlo v kúpeľni, robila jeho žena. Mne osobne by taký chlap prišiel asi málo mužský.
Ale závisí na ľuďoch, čo je pre koho akceptovateľné. A či sa to vyváži niečím iným.
Jeho dominantný otec ho naučil, že má poslúchať a podriadiť sa.
Inak tvoj prípad mi pripomína jednych známych. Kde chlap tiež vie veľmi dobre variť, aj ho to baví. Ale také veci, ako napr. namontovať zrkadlo v kúpeľni, robila jeho žena. Mne osobne by taký chlap prišiel asi málo mužský.
Ale závisí na ľuďoch, čo je pre koho akceptovateľné. A či sa to vyváži niečím iným.
@unicornlady kde píšem, že otec ho naučil poslúchať? Tú dominanciu som napísala vo vzťahu, nie smerom k deťom. Jeho otec bol najviac salámista otec, akého som zažila. Ten nič neriešil. V partnerskom zväzku - dominoval on, žena bol viac utiahnutá. On bol viac taký do života, vybavil všetko, aj nemožné. V tomto bol dominantnejší. Vo vzťahu k deťom práveže vôbec.
@unicornlady kde píšem, že otec ho naučil poslúchať? Tú dominanciu som napísala vo vzťahu, nie smerom k deťom. Jeho otec bol najviac salámista otec, akého som zažila. Ten nič neriešil. V partnerskom zväzku - dominoval on, žena bol viac utiahnutá. On bol viac taký do života, vybavil všetko, aj nemožné. V tomto bol dominantnejší. Vo vzťahu k deťom práveže vôbec.
@anonym_autor tak on zdedil povahu po matke asi
Ja neviem, čo sa tu to tak rozoberá. Keby tento chlap bol 170 cm bez polovice vlasov s bruškom, žiadna žena by mu nerobila mamku, manažérku... tento chlap je statný, očarujúci/podľa slov autotky/ tak bude robiť všetko, aby si ho udržala. Zároveň tu založila tému,tak ju to vpodstate trápi, ale vzhľad je viac. Ženy, ktoré su spokojne s rolou byt tym mužom, nezaložia temu na MK.Ona dúfa,že sa tento zmení a k vzhľadu supermana sa pridá aj mužská sila. Max, čo sa pridá, he počet jeho flirtovania a nevier. Nech sa hlúpe ženy učia na vlastných chybách, ked im zvony z Paríža bijú do hlavy, ze tam je len vzhľad. Ona sa zamilovala do prestávky. Nič viac,nič menej.
@anonym_autor cize si ho v podstate vydrziavas? No pokial mu to nevadí... a vlastne prečo by aj vadilo, vsak mu všetko zabezpečujes. Pro ženách sa tomu hovorí zlatokopka. Ty máš zase doma zlatokopa. A to získavanie tych žien, na to by som si dávala trosku pozor. Lebo za cudzie sa najlepšie machruje
@anonym_autor cize si ho v podstate vydrziavas? No pokial mu to nevadí... a vlastne prečo by aj vadilo, vsak mu všetko zabezpečujes. Pro ženách sa tomu hovorí zlatokopka. Ty máš zase doma zlatokopa. A to získavanie tych žien, na to by som si dávala trosku pozor. Lebo za cudzie sa najlepšie machruje
@lienka.7 nie, peniaze mu nedávam, to ani náhodou. Nemám prečo si ho vydržiavať. Prispieva do domácnosti, podieľa sa na chode v rámci svojich možností. Nie vreckové si odo mňa nepýta 🙂
@lienka.7 nie, peniaze mu nedávam, to ani náhodou. Nemám prečo si ho vydržiavať. Prispieva do domácnosti, podieľa sa na chode v rámci svojich možností. Nie vreckové si odo mňa nepýta 🙂
@anonym_autor ako je teraz na Tom váš vzťah premietli sa tieto reakcie do vášho vzťahu?

@amdornik navarí a áno uprace aj po sebe, aj uprace byt, aj dá oprať, aj nakúpi.
@anonym_autor Co ti ja viem... On sa chopi uloh ktore su beznejsie pre zeny, a ty zase tych, ktore byvaju beznejsie pre chlapa (napriklad dat prezut auto a pod.). To nema nic so sexualitou, mate len atypicke schopnosti pre svoje pohlavie. Ale nedoplna sa to? Na jednej strane rozumiem tvojej frustracii, obcas by si sa chcela na neho vediet spolahnut, oddychnit si, nechat ho, aby sa o teba aj o veci postaral, a mozno by si sa obcas chcela nechat aj viest.
Porozmyslaj ale, nakolko ti to vadi kvoli tomu "ako to vyzera", teda nakolko citis tlak konvencii a spolocnosti na to, ako to ma byt, a naopak posud to, nakolko vam to spolu funguje.
Ty si organizacne zrucnejsia a aj intelektovo viac nadana, a on sa zase angazuje v inych veciach, napriklad v kuchyni, nakupoch, a pod.
Podla mna je podstatne ako sin rozumiete, ako sa k sebe spravate a ako sa pri sebe citite, a vsetko ostatne sa pri obojstrannom zaujme a uprimnej komunikacii da vyriesit.