Pasivita vo vzťahu
Pretože žijem s priateľom, ktorý je veľmi milý a tak, ale neviem to opísať. Myslím, že mu na mne nezáleží
Aj keď teda je starostlivý a tak. Len ma nepočúva
Všetko necháva na mne. Iniciatívny moc nie je a ja čakám, či sa niečo zmení. Možné je, že som náročná?!
Neviem čo to je ale mám pocit, že ho do všetkého nútim. Miktovlnku som kúpila ja, metlu ja a všetko ja. Dovolenku vyberám ja a všetko proste. Ešte aj lekárov ja vybavujem.
Taký pasívny je. Tak nebiem. Teraz som zvolila opak. Nic nerobím a čakám.... zatial nič. Budem čakať, či bude niečo vymýšlať aj do domu či niečo namontuje/poličky/ bez mojich pripomienok. Mesiac budem uplne pasívna. Skúsim či niečo vymysli aj on. Lebo predsa nemože len jeden vo vzťahu stále všetko organizovat. Nie som kapitan
Povedz mu to narovinu a ked taky nie je a ty nevies byt kapitanom, tak zial...nekompatibilne povahy. To co ta teraz len skrie, ta bude o par rokov s detmi v dome SRAT.
@julialeffer stačilo by mi keby občas myslel na domácnosť
@mimi8383 pred 20.rokmi by som radila : vsak si "vychovaj" ... teraz po skusenostiach s podobnym typom chlapa radit uz ani neviem, lebo ani ja som ho nedokazala zmenit.... je mily, starostlivy, dobrak od kosti, aj pracovity .... ale co sa tyka domacnosti alebo aj vo vseobecnosti takej iniciativy - ako male decko. Co mu vyslovene nepoviem, nespravi, lebo to sam neuvidi, alebo skor nechce vidiet. Mne ovela skor prekazaju veci - spina, neporiadok, nieco ked sa pokazi a bolo by treba opravit, vybavit nieco, zorganizovat nieco ... akokeby to posuval furt na neurcito, kym sa na to nezabudne alebo to niekto iny nespravi (ja).
Tiez som si uz takto parkrat strajkovala a cakala, niekedy uz aj kricala, ale tiez moc nepomohlo - vtedy sa uvedomi, chvilku na to dava pozor, ale po par tyzdnoch sa to vrati spat a tiez mam pocit, ze som velitel doma - nielen deti vychovavat a hadat sa s nimi, ale aj s vlastnym chlapom 😅
@mimi8383 pred 20.rokmi by som radila : vsak si "vychovaj" ... teraz po skusenostiach s podobnym typom chlapa radit uz ani neviem, lebo ani ja som ho nedokazala zmenit.... je mily, starostlivy, dobrak od kosti, aj pracovity .... ale co sa tyka domacnosti alebo aj vo vseobecnosti takej iniciativy - ako male decko. Co mu vyslovene nepoviem, nespravi, lebo to sam neuvidi, alebo skor nechce vidiet. Mne ovela skor prekazaju veci - spina, neporiadok, nieco ked sa pokazi a bolo by treba opravit, vybavit nieco, zorganizovat nieco ... akokeby to posuval furt na neurcito, kym sa na to nezabudne alebo to niekto iny nespravi (ja).
Tiez som si uz takto parkrat strajkovala a cakala, niekedy uz aj kricala, ale tiez moc nepomohlo - vtedy sa uvedomi, chvilku na to dava pozor, ale po par tyzdnoch sa to vrati spat a tiez mam pocit, ze som velitel doma - nielen deti vychovavat a hadat sa s nimi, ale aj s vlastnym chlapom 😅
@eva_176 tak asi je to len uhol pohladu. Možno je to ok
Na rovinu vysvetlit aj prečo si teraz pasívna a poteší ta, keď vynaloží snahu… dá sa to naučiť. Aspoň raz za mesiac, že niečo on. ;D Ináč je to povaha. Ozaj to je o prekonávaní sa z jeho strany.
@mimi8383 mozno si mysli, ze to tak chces…alebo si ty moc rychla a on ani nestihne reagovat….alebo si ta vybral prave preto, lebo taku zenu potrebuje…. A teraz Skus aj nejake dobre vlastnosti, ktore ma a ktore si na nom vazis….
@mimi8383 a z vie o tom, ze ma obcas mysliet aj na domacnost? Ziadny chlap zene do hlavy nevidi, v kazdom vztahu je dolezita komunikacia. Takze miesto toho, ze hras mrtveho chrobaka s nim komunikuj. Mozno sa spamata, ale niektori ludia prost su pasivnejsie povahy, spokojne so vsetkym. Niektori to robia z pohodlnosti. Ty musis zistit do ktorej kategorie patri ten tvoj.
(len tam mimochodom moj nikdy metlu nekupil, vsetko co treba do domacnosti som vyberal ja, lebo ja viem co chcem, aku pracku aku metlu, aky prasok na pranie a aky hrniec)
@eva_176 tak asi je to len uhol pohladu. Možno je to ok
@mimi8383 neviem, ci je to "ok", lebo cim som starsia, tym menej vladzem aj ja, tym som viac unavena a vycerpana a tiez by som bola radsej, keby viac toho spravil aj sam od seba, lebo uz aj to ma unavuje, ze na to vsetko musim mysliet ja, vybavovat, alebo aj rozdavat im ulohy a potom kontrolovat, ci to aj spravili 😅
tak ale kazdy ma svoje muchy, nikto nie je dokonaly ... urcite su veci, ktore vadia jemu na mne a toleruje ich
A povedala si mu to? Či čakáš že si domysli. Metlu a mikrovlnku chcel kto? Na dovolenku chcel ísť kto?
Pozri čo chcem do domácnosti ja, kúpim ja, čo chce on ,tak on. Dovolenka to isté.
A policu čo chcem ja jednoducho dostane "príkazom" namontovať.
A teda lekára jemu vybavovať nemusíš, je to jeho zdravie
@eva_176 Prepacte mile damy. Ale ak by nieco zorganizoval,brali by ste to bez reptania? Ak by domob privliekol police a namontoval ich tam,kde sa jemu paci,boli by ste spokojne? Ak by sa sam rozhodol,ze ide s detmi k lekarke.....ved by vas mdloby chytali. Je mily,laskavy,dobry,starostlivy a asi aj spokojny........no zeby ho slak trafil
Podľa mňa je to o komunikácii. Ty budeš pasívna a čakať, či niečo spraví. On nebude vedieť čo ma spraviť a keď náhodou niečo iné spraví, než čo ty očakávaš, tak nebudeš spokojná, pretože to nebolo to, čo si chcela. U nás ja tiež mnohokrát chcem niečo iné a manžel tiež. Tak si povieme, toto chcem takto, toto tak a toto mi je jedno, sprav si podľa seba. On funguje tak isto. A keď je niečo, na čo máme obaja iný názor, tak hľadáme zlatu strednú cestu, aby sme boli spokojní obaja. Hlavne teraz, keď sa sťahujeme a zariaďujeme dom. Akože mikrovlnka u nás bola jeho iniciatíva, keďže on ju oveľa viac používa, tak ju aj vybral, spýtal sa ma či môže byť a už ju máme namontovanú. Metla, portviš - základné veci, to sme kupovali priebežne, automaticky. Napríklad manžel si sám navrhol poličku na chodbu a dal ju vyrobiť stolárovi. Chcel kombináciu spodnej skrinky, knižnice a vrchných dosiek pre svoje modely. Úplne na začiatku povedal, žeby to tam rád mal a absolútne som neriešila aká bude. Mala som o starosť menej, ja som riešila iné veci,
@mimi8383 Ak je naozaj taky ako pises,urob mu sluzbu a ak ho mas trosku rada,tak ho nechaj. Ty si najdes niekoho podla svojho gusta a on mozno tiez najde niekde spokojnu zenu k sebe. Je to dospely clovek,jednu matku uz ma,nepotrebuje este jednu
@eva_176 Prepacte mile damy. Ale ak by nieco zorganizoval,brali by ste to bez reptania? Ak by domob privliekol police a namontoval ich tam,kde sa jemu paci,boli by ste spokojne? Ak by sa sam rozhodol,ze ide s detmi k lekarke.....ved by vas mdloby chytali. Je mily,laskavy,dobry,starostlivy a asi aj spokojny........no zeby ho slak trafil
@martin96321 vy ste naozaj chlap, vsak? ako keby som pocula toho mojho, ked sa hadame a argumentuje ... prechadzat z jedneho krajneho pripadu, ked na vsetko musi mysliet a riesit jedna strana, do druheho, ked to riesi a odsuhlasuje len druha strana?
tak ako pisu aj ostatne zeny - je to aj o vzajomnej komunikacii a o tom, aby bola aj ta druha strana aktivnejsia a nielen pasivne cakat na povely ... Casom to zacne vadit aj jednej strane (preco musim na to mysliet len ja a vybavovat?) , aj druhej strane (preco mi rozkazuje a ukoluje zasa?) - preto by sa o spolocne veci v spolocnej domacnosti a okolo deti mali starat a zaujimat obe strany a preto musia aj chlapi dozriet a pochopit toto.
A tej vasej poslednej vete vobec nechapem - preco by ho mal slak trafit? Lebo by som cakala menej pasivity?
@martin96321 vy ste naozaj chlap, vsak? ako keby som pocula toho mojho, ked sa hadame a argumentuje ... prechadzat z jedneho krajneho pripadu, ked na vsetko musi mysliet a riesit jedna strana, do druheho, ked to riesi a odsuhlasuje len druha strana?
tak ako pisu aj ostatne zeny - je to aj o vzajomnej komunikacii a o tom, aby bola aj ta druha strana aktivnejsia a nielen pasivne cakat na povely ... Casom to zacne vadit aj jednej strane (preco musim na to mysliet len ja a vybavovat?) , aj druhej strane (preco mi rozkazuje a ukoluje zasa?) - preto by sa o spolocne veci v spolocnej domacnosti a okolo deti mali starat a zaujimat obe strany a preto musia aj chlapi dozriet a pochopit toto.
A tej vasej poslednej vete vobec nechapem - preco by ho mal slak trafit? Lebo by som cakala menej pasivity?
@eva_176 nie nie.....nepochopila si ma. Nemoze sa o vsetko starat len jeden,ziju predsa dvaja v domacnosti. Ja len narazam na to,ze ked zena povie ze ten kvet bude tu,tak muz len mykne plecami....ako chces moja. Ak muz ide namontovat policu,tak 28x ju presuva pokial nieje ona spokojna.....Ide o to,ci sa jeden stavia do pozicie velitela alebo nie. Ak si za vsetko napominany- napominana tak ani nemas chut nieco riesit. Niekedy fakt staci len byt spokojnejsi trochu. Moja mama bola taka- hyperaktivny blbec. Co si zmyslela,tak okamzite,hned ,lebo ked nie tak je bordel doma. A kazdy vecer sa stazovala,ze aka je unavena....no kto jej kazal? A ak je pani aktivna a neposedna a vadi jej kludas doma,tak nech ho vymeni. Obaja si vydychnu
@eva_176 Ja doma urobim vsetko co chce. Ja nemozem dopredu vediet,ze bude chciet nejaku policu....povie,ja urobim. Dovolenky vybera ona. Bavi ju to hlada a posle mi co nasla a cenu. Vyberie restauraciu,ja zaplatim. Vymysli program na vikend,ideme a platim. Uz ma prestalo bavit vymyslat program a nemat schvalene.....tak len prikyvnem a ideme. Do pracky nemozem nahadzat veci a zapnut,lebo vraj neviem....no nebudem sa hadat. Ale vyvesat som uz viac nez kompetentny😁 Ona ma co chce,ja nemusim pocuvat zbytocnosti a spokojnost obojstranna
Zapamätajte si dve základné životné pravdy, milé dámy:
1. Mužovi môžeš povedať ČO má urobiť
alebo
mu môžeš povedať AKO to má urobiť.
Nikdy nie oboje naraz!
2. "Niekedy" je pre chlapa ako "nikdy."
Chlapovi sa hovorí na rovinu. Nie, trebalo by vymeniť žiarovku. Ale - vymen žiarovku v kuchyni.
Oni sú takí, a myslím že zmena nenastane. Sú výnimky.ale vo všeobecnosti to je tak
Pozrite si na yt, mark gungor, womans brain, vs mens brain

Povedz mu to narovinu a ked taky nie je a ty nevies byt kapitanom, tak zial...nekompatibilne povahy. To co ta teraz len skrie, ta bude o par rokov s detmi v dome SRAT.