Ako zvládnuť pauzu z manželstva?
Viem, napis znie hrozne.Ale je to presne to, co sa mi v zivote momentane deje. A sme proste sme dospeli do tohto stadia, ani neviem ako. Mame dve deti a dva mesiace byvame od seba. Sme kazdy den v kontatke, napiseme dobru noc. komunikacia slusna. Akurat je uplne,uplne obmadzena na deti. Nic ine nezdielame. A teda,mne je strasne tazko, pretoze akonahle piseme o detoch, ja mam pocit, ze je to ako za starych cias a mam tendenciu sklznut do osobnejsich tem..aky si mal den, co si robil atd. On ani nie. Dajak sa ma na osobne veci nepyta.
Ja by som to velmi chcela dat spat ale mam strach, ze ked nebudeme o sebe zdielať osobne veci,ze sa uplne vzdialime. Ci nechat to tak? Ze naozaj nic osobne a potom zrazu sa akoze dame do kopy? Za tie dva mesiace sme spolu absolvovali 3 vylety, kedy sme sa bavili doslova o "pocasi"
Zaujímavé. Kto bol iniciátorom tejto pauzy? Lebo mne to príde, že presne toto chcel...byť preč, nestaraf sa...občas výlet....
Toto je začiatok konca, žiadne pauzy v manželstve neexistujú
Buď fungujete normálne alebo nie
Nápad bol jeho ale dajak sme po rozhovore dospeli k tomu spolu. O deti sa stará príkladne, ešte viacej ako keď sme spolu. Nakoľko oni pendluju stále hore dole takže, musí sa starať, jedlo, oblečenie, lekárov. Všetko si rieši sam
@pribinak toho sa bojím aj ja. Nie, že je začiatok konca ale je to poriadne koniec 😢
Čo ti poviem.My sme mali takúto pauzu celé 3 roky.
Očividne ste sa nerozišli v zlom a jeden k druhému ešte niečo cítite.Nie je všetko stratené.Len niektoré veci proste potrebujú čas,aby vysvitlo,ako dalej
a ty stale veris tomu ,ze sa date dokopy? ak on nekomunikuje o sobnom zivote len o detoch -zacni si ten zivot aj zit a uzivat ..ked su deti u neho chod ku kadernicke,kozmetika,fitko,zmen satnik zavolaj kamosky na kavu .. uvidis ze sa zacne zaujimat co je za tou zmenou ..muzi maju radi zahady,dobijanie .. si pre neho vsedna nudna ... nemate si uz co povedat
@doriiis ako dlho ste boli spolu? A počas tých 3 rokov ste boli v kontakte či vôbec? 3 roky je celkom dosť, to ste nikto nemali ineho partnera za ten čas?
Boli sme spolu 12 rokov,keď sme išli od seba.Ano komunikovali sme,nakoľko máme spolu dve deti.Ale tak,ako vy,aj my sme chodili na spoločné výlety a trávili sme spolu čas.Ano,každý z nás počas troch rokov mal aj niekoho iného,ale tak nič vážne.
@ukgirls Tieto rady ohľadom fitka, kaderníčky, šatníka...proste ak je muž odhodlaný, zmierený s koncom, niečo sa mu na tej žene nepáči, nie je spokojný (možno povahová vlastnosť, hádky, "dusenie"), tak sa žena môže aj na hlavu postaviť, aj červený nos si dať, aj krepový papier zalepiť namiesto vlasov a hrať sa na Vílu Amálku ...tak to tým mužom nepohne...a samozrejme to platí aj v opačnom prípade...mne kebyže sa partner napr. zhnusil, alebo znechutila by sa mi nejaká jeho povahová črta...tak by si aj zvonček na vajcia mohol uviazať a nepohlo by to mnou 🤣
@doriiis vďaka ti, nadej zomiera posledná. A komunikácia bola tiež iba ohľadom deti?
On už má asi inú keď je taký spokojný, nie? Aj ty sa posuň ďalej, vaše manželstvo zomrelo.
Ked sme mali jednu velku krizu po 11r.spolu, tiez sme boli 2 mesiace od seba, mozno by sme boli aj dlhsie nebyt mojej sestry. Ja hrda, on hrdy, jeden pred druhym sme sa robili spokojnymi stastnymi ,ale za zavretymi dverami obaja za sebou plakali 🙂 az kym sa raz nestretol s mojou sestrou a ona mu povedala ako to so mnou v skutocnosti je, on si myslel, ze ho uz nechcem nadobro, tak sa o nic nepokusal. Ja tiez nie. Po stretnuti so sestrou spravil prvy krok on a uz je tomu takmer 7 rokov , sme stale spolu, o dost silnejší.
Pocas tych 2 mesiacov sme si tiez nic osobné ani nepisali ani nehovorili.
ja neviem, podla mna rozhodne stoji za to vyskusat to nejako zlepit dokopy. mate spolu dve deti a aj ked netvrdim, ze by ste sa mali dat znovu dokopy len kvoli nim, ale za pokus to stoji. to uz k sebe ozaj nic necitite? tomu sa mi nejako nechce verit.
a este by ma zaujimalo, kto inicioval tuto pauzu? preco sa to stalo?
A on vie o tychto tvojich pocitoch? Skusala si sa ho opytat, preco nema zaujem sa bavit aj o inych temach, ako len o detoch? Pytala si sa ho, ci mu chybas? Skus mu otvorene povedat o tom, co a ako citis, ved ako inak to chcete dat znova dokopy ak nie tak, ze sa jeden druhemu otvorite? Mozno naozaj jemu toto vyhovuje a nema uz zaujem sa k tebe vracat, uplne kludne moze uz aj niekoho popri tom mat. Cim skor sa dozvies, ako na tom si, tym skor sa s tym mozes zacat vyrovnavat a zariadit sa podla toho.
@vikusjk ano vie. Dajak sa ale bavit nechce a nechce nic riesit. Ked som sa pokusila otvorit tuto temu, tak reaguje dost podrazdene, preto som cukla. Ja viem, nie je to idelane ale tiez urcite necakam strpnuta, ze co a ako. Ano, chcela by som ten vztah zachtanit ale tiez si uvedomujem, ze na to musia byt dvaja. A nebudem teda sa tlacit tam, kde ma priapdne nechcu. Asi dam tomu cas...
Ono je ťažko takto radiť, keď nevieme o čo ide. Či mu len sadlo niečo na nos a trucuje...čo nie je tiež dobre...alebo sa stalo niečo "vážnejšie"...ale teraz sa nepýtam konkrétne na to, čo sa stalo, nevyzvedám, je to tvoja osobná vec, len ty vieš, čo sa odohralo a podľa toho si zariaď myšlienky a buď zabojuj alebo nechaj tak.
No, ak reaguje podráždene, ak sa ho spýtaš na váš vzťah, tak asi o ten vzťah naozaj už nestojí.
Asi mu vyhovuje sloboda. Nikto nič od neho nechce, ani o deti sa nemusí starať každý deň, len občas.
A možno naozaj už má nejakú inú, ktovie.
Tiež nejak nerozumiem, načo chcel pauzu.. aby nemusel riešiť rozvod a delenie majetku?
Uf, to neznie vobec dobre. Vyzera to tak, ze niekoho ma (moj nazor). Inak by nemal dovod byt az podrazdeny - pride mi to ako taky sposob sebaobrany, ako nebyt odhaleny, konfrontovany. Ale ty rob tak, ako to citis, len si drz ten racionalny pohlad, ktory je citit z tvojich prispevkov. Drzim ti palce!
Ja by som skúsila tému rozvod. Podľa toho uvidíš, či to ma nejaký význam. Ak by hneď súhlasil tak niekoho už má len je citlivý a sám sa zamotáva do toho. Ak by krútil skúsila by som ešte zachrániť manželstvo.
Inak tieto pauzy vo vzťahoch nikdy nerobili dobrotu. Možno odísť na víkend po hádke ale pár mesiacov je už veľa. A tiež tie deti vnímajú vašu pauzu ako rozchod na 100%.
Aký zmysel má takáto pauza?
Že keď ta nevidí, nezdiela s tebou nič, žije si akoby svoj život.. Ma ho to cele osvietit, či ťa chce, alebo nechce?
Ak máte problém, ten sa ma riešiť, a nie ho odsúvat a čakať.
Základom je komunikácia.. A keď je podráždený, a nechce sa o tom baviť.. To je na čo dobre? Dal ti aj nejaky čas, že koľko si potrebuje odpočinúť?
Je to srac.. Vziať sa a odísť aj od detí.. To čo ste im povedali, ocko je z nás unavený, išiel si vyvetrať hlavu..
@vikusjk dakujem. Je to pre mna narocne, pretoze nemam rada taku neistotu a rada riesim veci hned a on az po urcitom prejdeni si a vyhodnoteni celej situacie, ked si je upne isty rozhondutim.
@unicornlady je to mozne, nevylucujem to. Kym sme boli spolu, s nikym sa nestretaval urcite. Ale, tak v dnesnej internetovej dobe, kludne moze ist o pisanie a moze byt namotany. On by ma nikdy nepodviedol, takze ak by s niekym si chcel nieco zacat, tak by urcite sa so mnou rozisiel aby "nepodvadzal" pocas vztahu.
Tak ta možno podvádza teraz akože počas pauzy, nech ma menšie výčitky.. Ze ved ste od seba..
Nabazi sa, užije.. A spokojne sa vráti k tebe?
A ty rada, že sa uvedomil..
Pokiaľ si užíva počas pauzy, randi.. Co ty nemôžeš vedieť, koho má večer u seba.. Tak tu by návrat nehrozil.
A nebuď smiešna.. On by ma nikty nepodviedol.. Vieš koľko tu takých žien bolo.. X diskusii chlap milujúci a ona si ho pozná a na 10. Strane bum, ten milujúci muzik mal milenku..
Daj mu na mesiac deti. Fakt. Veď on si teraz užíva ako slobodný mládenec. Ak by sa mal každý deň starať o deti, hneď by zistil, že mu to nevyhovuje.
A čo sa týka peňazí? Ako to máte, Máte spoločný účet? Či ti niečo vyčleňuje? Koľko ti dáva? Možno že sa mu nechce platiť výživné, tak preto je to takéto "ani vzťah, ani rozvod".
@mk22 Nie, počas vztahu nie. Nepodviedol by. Som presne cakala, kto do toho rypne. Samozrejme, bavime sa o klasickej nevere - o sexe. Ale, momentalne, pocas tychto dvoch mesiacov, to uz teda zaručiť neviem.
@unicornlady v pohode, ucty sme mali vzdy kadzy svoj, s tym, ze jeden co je na jeho meno, ja mam od neho kartu a on tam posiela peniaze. V podstate, z toho uctu platim vsetky nákupy pre deti, potraviny a tak. Najom si platim sama.
Nerypla som.. Vychádzam z toho ze 8z10 diskusii, kde žena dávala ruku do ohňa, že isto by nepodviedol.. Skončilo tak, že chlap nakoniec podvádzal..
To mate aj dohodu, že počas pauzy, si kszdy môže aj užívať?? Lebo určite mu bude chýbať aj sex?
Ci na konci pauzy sa ti vyjadrí?
@mk22 toto sme vobec neriesili popravde. Asi sa prestavam sustredit nanho a zacnem sa sustredit na seba. A ked pride, ze sa chce dat do kopy, tak potom budem riesit, ci to chcem alebo nie. Ja za seba počkam do Vianoc....
Aj som chcela napísať, že možno by ste si mohli dať nejaký limit, kedy si dáte potom seriózny rozhovor o vašom vzťahu.
Lebo on je teraz na koni, on teba necháva v tej nevýhodnej pozícii, že ty máš čakať, že ty sa máš prispôsobiť tomu, ako on sa rozhodne, ako keby si sa mu ešte aj doprosovať mala či čo.
On hovoriť o vzťahu nechce, on vlastne chce len svoju slobodu, ktorú má. Žije si ako slobodný chlap a dobre mu je.
Keďže ti žiadne rozhodnutie nedal, tak ani rozvod riešiť nemusí. A to je zase nefér voči tebe. Aby si len čakala, ako sa on rozhodne, akoby len o neho išlo.
Dobre píšeš, tento čas využi na to, aby si sa rozhodla, čo ty chceš. Ako ty si predstavuješ život. Aby tebe bolo dobre. Aj ty si rovnocenná v tom vzťahu. Aj o tvoje šťastie ide.

Prepáč ale ak mu nechybáš po takej dobe,tak to nevidím vôbec ružovo