icon

Peklo v manželstve

8. júl 2025

Som žena matka manželka ktorá spravila nekonečne veľa chýb v živote ale čím som si zaslúžila také opovrhujúce správanie manžela? Vždy som sa starala o domácnosť lebo však som bola len doma s malým dieťaťom a moja polovička sa starala o tie ,, chlapské,, veci okolo domu+ práca. A ja i domácnosť ale i vonku v záhrade. Chodím teraz do práce a menežujem varenie na viac dní dopredu lebo chlap variť nevie a ani nemá záujem. Poprosila som aby aspoň ten riad umyl a naskladal do umývačky. Nie on to robiť nebude. Prikázala som,keď prídem z práce večer aby riad nebol. Neurobil to a ešte na mňa naziapal že to on robiť nebude pretože ja tiež nepoužívam kosačku. Som myslela že sa mi sníva keď som to počula. Tak riady sú niekoľkokrát do dňa a každý deň a trávnik sa udržiava ako často? Toto zrovnanie je úplne scestné. A začal ešte menovať ironicky čo od neho chcem, začne umývať riady, prať, vešať prádlo, variť a že to môže byť aj sám.
Ani objatie len tak, žiadna pozornosť, ešte aj komunikácia s ním nulová.
Včera mi napísal do práce a poslal fotografie chladničky niečoho prilepeného,ako bola plná chladnička tak sa to prilepilo o zadnú stenu a spravil sa veľký kus ľadu. Ja v práci a on mi dohovára že čo to akože je ? Prečo som to nespratala prečo som to také nechala🤬
Jeho venovanie sa deťom je také je v záhrade robí si svoje a deti sú len tak na dvore. Špinavé ruky tvár neumyté,obed neohreje nenaservíruje nezavolá ich poďte sa najesť. Keď sa pýtam prečo opäť nejedli no že on sa pýtal ale nechceli

Strana
z4
anonym_0ff5b6
8. júl 2025

Keď prideš z prace nič nerob teda o deti sa postaraj a sadnite si a pekne v klude bez emocii mu povedz že sa chceš rozviest a správaj sa podľa toho. Neper mu, nevar mu, pokos len čas zahrady, umy len svoje riady, vsetko rob len na pol...Pusti si nahlas Hegerovu Tak už bal. ,Jandovu Školíš mňe....Buď sa spamäta alebo nie.. je len na Tebe ako naložíš s vlastným životom.

oriesocek
8. júl 2025

akoze skus sa zamysliet? vies si takto predstavi zvysok svojho zivota? ze nebudes zit, ale budes trpnut doma na co zase vyleti? Je to tvoj zivot, skus si ho usporiadat, tak aby aj ty si bola stastna a m,ala pocit, ze tvoj život ma zmysel. zmysel zivota nie je v umytom riade, povysavanom koberci, ale v tom, ze Vam je doma dobre, mate sa radi.... akoze pokial doma manzel neuprace, tak ma urcite nebuzeruje, ze to nie je urobene... nerobim mu poskoka na pockanie....

ahhola
8. júl 2025

Dnes o 11:41
@mimaapeto my máme umývačku asi rok a pol. Ani ju nevyloží ani nenaloží. Plus keď nechajú riad ktorý neopláchne,tak sa musí prv zaschnuté umyť, takže mám robotu navyše

Mas program Oplachovanie? Pouzi ho, ide 20.30.min.
Preco si s chlapom na vojnovych chodnickoch pre chobotiny, vsak ked budu mat vsetko spinave tak da umyt, oprat. Ze ste si neujasnili kto bude vyberat deti zo skolky, to je problem a nedava ti peniaze, to znamena co❓

mikadooo
8. júl 2025

@anonym_autor chladnička? Vieš si predstaviť mu napísať takéto niečo? "Dik, že si si to všimol, asi bolo moc vecí v chladničke, nevšimla som si to a musela som to tam nejak omylom pritlačiť... prosím ťa odmrazíš chladničku a dáš to do poriadku? Máš u mňa večeru podľa vlastného želania (nie dnes, dnes to nedám, ale cez víkend by som vedela).. Môžeme sa tak dohodnúť?ľúbim ťa 😘." Ono občas sa tá komunikácia vyhrocuje vyhrocuje vyhrocuje na oboch stranách a ani jeden ani druhý nie je ochotný začať od seba tú komunikáciu začať zjemňovať, povedať ďakujem, prosím a prepáč... Nevládzem, som unavená, je toho na mňa veľa, ako sa máš, si unavený? Chápem, nevadí, nechajme to na zajtra, však ten riad neujde, atď atp. Len si tak sadnúť a nevyžadovať od toho druhého a ani od seba dokonalosť a nevyratávať chyby a neduhy a čo on a čo ja... Ja si myslím, že jednoducho obaja máte toho asi kopec na pleciach. Tebe sa zdá, že ty máš toho viac a jemu sa zas zdá, že on má toho rovnako (alebo možno viac). Ja v takých chvíľach sa proste vyserem na domácnosť a zapnem mobil a proste máme bordel. A povie muž, že je tu bordel a ja poviem, že hej máme. Proste nevládzem. Ale keď ty vládzeš, tak môžeš upratať 😁😁😁. A tak. Ale to je moja cesta (naša), existujúce milión ciest ako sa to dá riešiť, musíte si nájsť tú svoju, ktorá vyhovuje vám dvom. Ja nemám problém napríklad sedieť v bordeli, môj muž to vydrží kratšie ako ja 😄. A ak je to samozrejme celkovo dlhodobo neznesiteľné, tak potom proste taký vzťah nemá cenu. Ale väčšinou je to len o očakávaniach a takej tej špirálovito napätej komunikácií...

autor
8. júl 2025
@mikadooo

@anonym_autor chladnička? Vieš si predstaviť mu napísať takéto niečo? "Dik, že si si to všimol, asi bolo moc vecí v chladničke, nevšimla som si to a musela som to tam nejak omylom pritlačiť... prosím ťa odmrazíš chladničku a dáš to do poriadku? Máš u mňa večeru podľa vlastného želania (nie dnes, dnes to nedám, ale cez víkend by som vedela).. Môžeme sa tak dohodnúť?ľúbim ťa 😘." Ono občas sa tá komunikácia vyhrocuje vyhrocuje vyhrocuje na oboch stranách a ani jeden ani druhý nie je ochotný začať od seba tú komunikáciu začať zjemňovať, povedať ďakujem, prosím a prepáč... Nevládzem, som unavená, je toho na mňa veľa, ako sa máš, si unavený? Chápem, nevadí, nechajme to na zajtra, však ten riad neujde, atď atp. Len si tak sadnúť a nevyžadovať od toho druhého a ani od seba dokonalosť a nevyratávať chyby a neduhy a čo on a čo ja... Ja si myslím, že jednoducho obaja máte toho asi kopec na pleciach. Tebe sa zdá, že ty máš toho viac a jemu sa zas zdá, že on má toho rovnako (alebo možno viac). Ja v takých chvíľach sa proste vyserem na domácnosť a zapnem mobil a proste máme bordel. A povie muž, že je tu bordel a ja poviem, že hej máme. Proste nevládzem. Ale keď ty vládzeš, tak môžeš upratať 😁😁😁. A tak. Ale to je moja cesta (naša), existujúce milión ciest ako sa to dá riešiť, musíte si nájsť tú svoju, ktorá vyhovuje vám dvom. Ja nemám problém napríklad sedieť v bordeli, môj muž to vydrží kratšie ako ja 😄. A ak je to samozrejme celkovo dlhodobo neznesiteľné, tak potom proste taký vzťah nemá cenu. Ale väčšinou je to len o očakávaniach a takej tej špirálovito napätej komunikácií...

@mikadooo vieš, také pekné správy som zvykla písať,ale väčšinou odpisoval len stroho,jednoslovne alebo mi len poslal palec 👍

autor
8. júl 2025
@oriesocek

akoze skus sa zamysliet? vies si takto predstavi zvysok svojho zivota? ze nebudes zit, ale budes trpnut doma na co zase vyleti? Je to tvoj zivot, skus si ho usporiadat, tak aby aj ty si bola stastna a m,ala pocit, ze tvoj život ma zmysel. zmysel zivota nie je v umytom riade, povysavanom koberci, ale v tom, ze Vam je doma dobre, mate sa radi.... akoze pokial doma manzel neuprace, tak ma urcite nebuzeruje, ze to nie je urobene... nerobim mu poskoka na pockanie....

@oriesocek sedela som v kuchyni obedovala som, on prišiel ani nepozdravil ani sa nepozrel spravil si kávu a šiel von

mdse
8. júl 2025

Autorka, chceš a čakáš, že Ti niekto napíše "je to hajzel, ihneď sa rozveďte"? Naozaj len Ty vieš, s kým žiješ.
Moja známa ma pred rokom bombardovala telefonátmi a správami, aký je ten jej zlý chlap. Obvolávala jej kamošov a známych a sťažovala sa, aj intímnosti porozprávala. Ja som aj jej vtedy povedala, že ja sa nebudem medzi nich miešať a rozvod jej radiť nemôžem, je to na nej. A vieš čo teraz po roku? Zrazu samé "ňuňu, cmuk, láska moja" na fb si takéto veci posielajú v komentároch. A my všetci by sme boli tí zlí, ktorí im radili odchod od seba.

mk1111111111
8. júl 2025

V normalnych rodinach sa prace v domacnosti rozdelia, po nastupe manzelky do prace. Nemoze robit vsetko, ako ked bola doma. Zial, u vas to tak fungovat nikdy nebude. Nie je na to vhodny manzel. Mas 2 moznosti. Zostat a trapit sa dalej, alebo odist a zit ako clovek.

mikadooo
8. júl 2025
@anonym_autor

@mikadooo vieš, také pekné správy som zvykla písať,ale väčšinou odpisoval len stroho,jednoslovne alebo mi len poslal palec 👍

@anonym_autor hej, on ti nemusí vypisovať na to, aby ho to potešilo... Chcela som tým len povedať, že ak chceš niečo vo vzťahu zmeniť, budeš musieť začať od seba 🤷. To nemyslím v zlom, že by bola chýba nebodaj v tebe. Skôr to, že výčitkami, zlou náladou a obviňovaním toho druhého väčšinou nezmeníme, skôr sa to len zapuzdrí a vyhrotí. Zato keď si vnútorne povieš "už nevládzem" a nebudeš sa prepínať na 120%, možno nebude všetko tiptop, ale ty zrazu budeš psychicky viac v pohode... A keď manželovi čosi bude vadiť, budeš reagovať pokojnešie a rovno mu povieš to, čo aktuálne cítiš "prepáč zlato, jednoducho teraz nevládzem, musím si trochu oddýchnuť, nalož tú umývačku prosím ty..." A ak nie, tak "ok, tak naložím tu umývačku večer/zajtra/keď budeš kosiť...". A hotovo... Umy mu jeden tanierik, nech má, zvyšok riadu neutečie... 😁. Máš nárok na oddych.

motylik2559
8. júl 2025

Ahoj, a toto gestapo alias manzel sa takto chujsky choval este pred detmi, alebo mu odisiel ten jeden kabel v mozgu, ked sa narodilo prve?
Ten debil si ta absolutne ako svoju zenu nevazi vies o tom? zhadzuje ta, ponizuje, serie na domacnost aj ked tam zije aj on, v podstate serie aj na deti podla toho, co som citala...moja otazka znie, naco si este stale s nim a zbytocne dochadzas o nervy???uz sa ta tu par bab pytalo, ze preco si s nim a preco sa nerozvedies, odpoved som zatial nikde nenasla. Tak skusim aj ja, mozno to bude lepsie vidno: NACO SI ESTE S NIM??
Cakas kym dojdes celkom o nervy, nedajboze ti ten stres zdravotne nieco privodi? Alebo cakas na zazrak, ze ten jediny pretrhnuty kabel v jeho mozgu niekto zauzluje? No ja ti neviem....Mas samu seba aspon trochu rada? A deti? Ano pytam sa aj na deti, lebo zda sa ti ok v tom com vyrastaju?Chces aby mali do buducna otcov vzorec a budu si zo zien robit handry ako z teba? A to nehovorim aj o tom,ze ked povyrastu, tak kludne aj k tebe sa mozu tvoje deti spravat ako k handre,lebo ved aj "otec" to tak robi. Toto vazne chces???
Ty sa nechavas normalne dobrovolne psychicky tyrat! A dufam, ze s tym chujom nemas sex! By sa mi hnusil taky chlap od koncekov vlasov az po spicky na nohach! Zena, chyt rozum do hrsti, podaj na sud o vyzivne na deti a chod od neho! Toto je jedina rada, ktoru ti mozem dat. Drz sa

lb1984
11. júl 2025

@anonym_autor tak ja som prekvapena že sa necháš deptat. Nesprace riad nechám ho tam, fotky chladničky nech mi posiela denne je mi to jedno. V prvom rade si uvedom že toto presahuje normalne spravanie muza k žene za mna neakceptovatelne to by aj svojej mame robil? Moj tiez pomaly prd v domácnosti urobi ale nikdy za 19 rokov by si nedovolil mi nieco prikazovat alebo vyčítat že nieco není- možno tendencie boli že není navarene ked bola malá u babky ja len že má dve ruky ako aj ja a bolo po probléme..... Za mna len tolko-nedovol svojmu manželovi spravat sa k tebe tak ako to nedovolíš niekomu inemu. Lebo tvoj manžel by sa k tebe mal spravat ovela lepsie ako ktokolvek iny pretoze jemu dáváš zo seba takmer najviac .....

marca12
11. júl 2025
@anonym_autor

@mischy00 rozumiem. Tady ale snaha nie je. Keď prídem z práce tak richtujem deti kúpať a do postele. Potom ten riad riešim a to nie je len to. To je plný sušiak prádla,to sú vyvešané dve pračky, skladam to,na žehlenie už ozaj nemám energiu večer, dávam prať, čakám čo sa doperie aby som mohla opäť vyvešať prádlo a ráno dávam prať druhú várku a potom idem variť

@anonym_autor Tvoj muz je z 19.storocia. typicky sedlak s nazorom,ze zena sa ma starat o deti,domacnost a jeho plne vajcia. Mali bybste si normalne sadnut a v klude sa porozpravat. Vysvetlit mu,ze ste na domacnost dvaja a aj ty budes kludnejsia,ked ta zastupi doma v case nepritomnosti. Nie je to ziadna hanba,aby sa chlap podielal na domacich pracach. Zijeme v 21.storoci,sme si rovnocenni. Nevazi si ta vobec,necha ta zodrat sa. Nalozit umyvacku ozaj nie je tazka robota. Neubudne z neho.

Strana
z4