Po 15. rokoch spoločného života je všetko zlé
Ahojte. Idem si po radu. Po 15 rokoch spoločného života s mojim mužom, za ktoreho som vydata 6rokov a máme dve malé deti, je všetko zlé... mame obaja 30. Bol to môj vpodstate prvy a zatial posledny chlap.
Velmi ma sklamal ked som mala ist na operaciu a on sa ozral a nevedel ma tam odniest. Vela pil, krical po mne po nociach... nutil ma do sexu. Kym som nedala, dovtedy sme boli hore a hadali sa aj do 3 rana. Pred tym som si vypocula, ze som flandra a mam druhyc a mam ho pre peniaze a tak. Bral mi prikryvku lebo si vraj nezasluzim nic, zakryval ma len plachtou a vela dalsieho. Fyzicky utok nastastie nebol. Zacala som mat aj tak z neho strach tak som mu povedala, ze bude koniec. Zacal vystrajat, chcel sa zabit, potom sa mi vyhrazal prniazmi pre deti... a ja som vzdy cuvla. Teraz takˇer vobec nepije. No za sex sa stale hada aj do rana, je moc ziarlivy, nemozem sama ani na vacsi nakup lebo musim mat vkuse v ruke mobil ak nezdvihnem tak uz klamem a som s druhym. Mam flak na nohaviciach a zas ma riesi, ze s kym co a ako.. Som mu verna cele roky. Ale ja uz nevladzem. Ha kazdu hlupost sa vadime, deti to pocuvaju. Chcela som odpustit to zle a skusit znovu no ja mu nedokazem ani pusu dat. A on ma obvinuje, ze sa meni a ja nechcem odpustit, ze mam vsetko hodit za hlavu. Ze teraz kvoli mne nic nefunguje lebo ja nic nechcem. Prosila som ho o cas aj o par mesiacov nech mi da pokoj aj so sexom lebo ma do neho nutil a mne sa naozaj zhnusil ale on stale tvrdi, ze je zdravy chlap a bez toho to nevydrzi. Myslite, ze ma pravdu, ze za toto mozem ja? Je toto este mozne napravit? Ja mam pocit, ze ho uz nelubim len sa bojim o deti co bude...
poradna. psycholog pre teba. typek nie.je.normalmy. to so sexom ale ze vobec neni v p9hode
@matusa111 ahoj, na tvojom mieste by som si nasla psychiatra cim skor. Najprv pre teba, aby si to mala s kym prebrat a naucila sa strategie co s tym, mozes s odbornikom aj prebrat moznosti ci je sanca ze by sa on zmenil pri liecbe (zial asi je mala sanca podla toho co pises), ake mas zdroje na odchod od neho (rodicia, znami, ina pomoc ..) a hlavne psychicka podpora v case odchodu, lebo ta bude vselijako vydierat a nebudes sa vediet z toho vysomarit co je pravda a co nie a ci to predsalen nie je tvoja chyba, ty nie si sebecka a pod. (nie si, ale on ti to vie vsugerovat). Drzim palce
@matusa111 a mas kam ist? Kolko ma mladsie dieta? Ja by som v tychto okolnostiach dala dieta do jasli, isla pracovat a hned ako je mozne riesila odstahovanie, zverenie deti do svojej opatery.
Jasle preplati stat a muz bude musiet platit vyzivne.... a mas moznost vratit sa do prace?
Myslim si, ze za tychto okolnosti urob vsetko pre to, aby si toho muza opustila. Ako ti napisali aj ine....jednoznacne je to chrapun, uboziak
.... nechapem, ako ho po tom vsetkom, co si napisala mozes mat rada. Samej s detmi ti bude lahsie..... a casom mozno najdes aj normalneho chlapa. Mas male deti....prosim ta.... nepokaz im zivot. Nevies si ani len predstavit co v nich z tohoto vsetkeho zostane. V akom strese uz teraz ziju!!!!
A mozno aj na policii by som ho udala....ale to je na tebe.
Boze...normalne som sa rozcertila!!!
Viem, nie je to ľahké, ľahko sa píše že odíď, ako to môžeš trpieť, no len raz by to urobil.... Ľahko sa hovorí no ťažko koná... Čítam presne svoj zivot, no po 17rokoch som našla silu a odvahu... Denne som si roky hovorila dnes to urobím, dnes to ukončím, no trvalo to roky kým som to dokázala. Ak potrebuješ pomoc alebo radu, napíš kľudne. Žena, kt to nezažila nepochopí nikdy @matusa111
Keby si nenapisala, že s ním žiješ už 15 rokov tak by som si myslela, že máš za chlapa môjho ex ale ja s ním už chvála Bohu polroka nie som. Taktiež som sa nevedela nakopnúť a odísť od neho, roky ponižovania a chlastania až jedného dňa, keď ma zbil som si povedala dosť. Pobalila som mne a dietatu všetky veci a odišla som bez slova. Taktiež sa mi pri odchode vyhrážal že sa zabije, aj nôž mal pri ruke. Ale bol mi tak ukradnutý, že som len buchla dverami a odišla. Lepšie som ani len urobiť nemohla a ľutujem len to, že som to neurobila už dávno a nechala som sa ním ponižovať.
Netráp sa, ukonči to pretože tam niekde na teba čaká dokonalý muž, ten, ktorý ti ukáže čo je to láska a úcta k žene. Nie táto hyena, čo máš doma. Držím palce.
Kazdy dem musi byt sex, kontrola telefonom... Zazrak ze maju len 2 deti. Ten ju do prace nepusti bide ju drzat doma s krdlom deti lebo tak ju nebude nikto chciet.
Zena kym mas silu ber deti a utekaj k rodičom vi kamaratom kym sa da kym im na tebe zalezi... Ani ich pomoc nebude vecna aj im mozu dojst sily ak s ty nepohnes.
Vážně sa chces prebudzat s tymto ma tanieri do konca života? S hadkami sby bol sex a nepolavi kym nebude? Fuj
Si emocionalne tyrana a sexualne zneuživana žena. Chce sa mi plakat ked čitam ako sa k tebe chova. Utekaj ak mas kam. K rodicom? Este si mlada baba zasluzis si zit v klude bez strachu bez toho aby si mu robila handru. Deti budu viac ok ako v dome kde je ich mama ponižovana a zneuživana, to uz davno nie je laska ale Stockholm syndrom
@matusa111 Moja kamoska mi raz povedala: Vies ako zistiz ze je medzi vami koniec? Ked ta strasie pri pomysleni ze sa ta dotkne. Podla toho co pises, si s nim ty uz mentalne skoncila len nemas odvahu urobit ten posledny krok do zivota bez neho lebo to nepoznas a ludia s boja neznameho a zostavaju radsej v blbom vztahu. Koli detom najdi tu odvahu a urob ten posledny krok. Normalne kazdemu sa snazim poradit nech skusia vztah zachranit cez terapiu ale muz ktory znasilnuje zenu???... tam nie je dovod na zachranu vztahu.
Čítam tu odpovede len od žien. Skúsme sa na problém pozrieť trochu inak. Ako často ste sa milovali, než sa začal takto správať? " nebolela" vás pričasto hlava? Viete, považujem za normálne ak je sex u 30 ročných milujúcich manželov 2-4 x za týždeň.... Ak je to viac, ak je to menej a obidvom to vyhovuje, potom OK. Často sa totiž stáva, že nedostatok sexu u muža spôsobí toto chovanie, aké má váš manžel. Nemôžme súdiť ani jedného z vás. Myslím si, že dostatočne chyba medzi vami rozumný dialóg. Skúste si spolu sadnúť, porozprávať sa.. Ak nepomôže, určite ho opuste. Muž má svoju manželku, deti chrániť. Starať sa o nich. Dnes to nemajú ľahké ani zodpovedne ženy, ani zodpovední muži. Treba hľadať kompromisy. Prajem vám všetko dobre..... Skúste kúpiť fľašku červeného vínka a rozumne sa porozprávať....
@bdalibor to je fakt, že máme len obraz len od jednej strany, ale trebárs uvediem príklad, ako to bolo u mňa a bývalého. Sex bol často, neodmieta la som, len postupne on začal vyžadovať len a len jednu polohu, chcel 69 a to bez akéhokoľvek pochopenia, že mne to zacalo postupne vadiť. Proste iné nič neexistovalo, napriek vysvetľovaniu, že aj iné spôsoby by som chcela, že mne proste 69 bola ako "spestrenie" nie hlavný a jediný spôsob, a hoci som mala problém s chrbtom, a veľmi to tým padom bolelo. Nebral to, začal postupne vykrikovať, že som frigidna, že to je začiatok konca, a šiel sa potrhat, len aby si vynútil svoje, tiež boli často hádky aj do 2,3 v noci, len aby mal, čo chce. A tak sa mi začal zhnusovat a po pár mesiacoch som už úplne ho odmietala, aj keď trebárs chcel už vyhovieť mne, nemala som už vôbec záujem. Čiže aj o tom to môže byť...
@bdalibor takze aby som bola uprimna, milovali sme sa skoro denne. On tak chcel. Ak jeden den zo siedmych neobl, bola hadka... mala som vaznu gynekologicku operaciu a nemohla som niekolko tyzdnov no musela som pre jeho uspokojenie robit veci ktore sa mi priecia len aby on bol ok. Nikdy na mna neberie ohlad, nikdy... len on. Je po opici? Doobeda do kupelne, poobede chce znovu a vecer zas... ja som vzdy posluchla. ano je pravda, ze teraz to nechcem vobec ale on ma psychicky dal do nejakeho stavu, ze mi vadi aj jeho dotyk...
@matusa111 zena, prosim Ta, vzchop sa a prestan sa ospravedlnovat! Chapem, za tolke roky Ta dostal do stavu, ze si myslis, ze Ty si vsetkemu na vine a hladas sposoby a napravu, co mas robit, aby Ti nebol jeho dotyk neprijemny. Svojim sposobom Ta chapem, systematicky Ti roky vymyval mozog a mas hranice tak posunute, ze ludia, co toto nezazili, Ta nikdy nepochopia. Ale Ty prosim pochop, ze jediny sposob, ako toto napravit, je odist od neho. Tu niet co napravat, nikdy to nebude dobre, len budes cim dalej, tym viac stracat samu seba a ponizovat sa. Co este treba urobit, aby si precitla??
@matusa111 nechapem nechapem nechapem.... preco si este s nim. Tu ziadne otvorenie flase cerveneho vina nepomoze. ..je to bezohladny chrapun!!! mozno ani len netusis, ako ti bude dobre bez neho...viem ze sa bojis...
Este stale si nenapisala, ci mas pracu kde sa mozes vratit a ci mas kde ist aspon na nejaky cas? Rodina, kamarati?
@bdalibor Naozaj si myslíš, že keď sa pokúsi porozprávať pri fľaši červeného vína, že on ustúpi so svojich nárokov? Veď je to magor, ktorý nespí a nedovolí ani jej do tretej rána a predpokladám, že nie sú pri tom ticho a on veľmi dobre vie, prečo to medzi nimi je tak, ako to je, Vynucuje si bezohľadne sex, ako keby mu hrozila smrť, keď ho nebude mať. Absolútne by sa mu nič nestalo, aj keby sex nemal pár mesiacov a počkal, ako sa to vyvinie. Jemu už nepomôže ani odborník, lebo u neho je to debilná povaha. Ona si už vytrpela dosť, teraz je čas, aby on niesol následky, za ktoré si môže sám.
@andrea_ff mam pracu, v novembri by som mala nastupit ale len v pripade, ze nepozatvaraju skoly a skolky. No s tym byvanim je to horsie. Mam rodicov ale nikdy nam nepomahali s detmi a velmi sa u nich byvat neda. Bolo by to riesenie mozno na mesiac ale zas je to dedina a kedze muz trva, ze auto je jeho. Ja nestihnem poriznasat deti a ist do prace ak by som musela cestovat...
@matusa111 Ani náhodou neverím že keby vedia tvoji rodičia čo sa u vás deje, že by nepomohli. To že nepomáhali veľa nič neznamená. Ale keď im povieš čo sa u vás deje tak tá podľa mna ešte aj radi pobalia a zoberú k Vám. Ak chceš odísť, otvorene sa s nimi porozprávaj a istotne sa nájde aj riešenie na vyberanie deti zo škôlky a školy. To vážne ti jeden rozhovor s rodičmi nestojí za zistenie či nájdeš u nich pomoc? Lebo ak nie.. nemyslím že by si bola už odhodlaná odísť
@matusa111 aha. A nemas nejake tajne uspory? Ja na tvojom mieste by som si ich uz davno robila....aj ked po 10-20 eur. Pockaj, pokial ides pracovat, najdi si podnajom...ked aj garsonku/1 izbovy byt..... urcite o tvojej situacii povedz rodicom/rodine...proste niekomu. Zo dna na den by som sa zbalila a odisla ( pripadne k niekomu uz vopred nejake veci poodnasala....ciast siat a ine, co si muz nevsimne)..... Len budes potrebovat pomoc, aby ti postrazili deti a pomoc so stahovanim. Pripadne nejake centrum pre zeny s detmi bez byvania...aspon na nejaky cas.
Ked budes mat pracu a od muza vyzivne, tak si myslim, ze by si to nejak vedela utiahnut.
A mimochodom, majetok manzelov sa deli, takze opravte ma ak sa mylim, ale ani to posrate auto nie je jeho.
A keby moc vyskakoval, tak mu kludne povedz, ze pojdes na policiu, ze ta znasilnil...
Hlavne sa uz treba potom vyhybat kontaktu s nim o samote, aby nedajboh neublizil....
Lebo iste sa bude vyhrazat kadecim.
Deti ti urcite nezoberie, ved je alkoholik....
@matusa111 keby sa nedalo inak, skusila by som aj pomoc z vonka:
https://www.novezamky.sk/nasilie/d-6922
V novych zamkoch neviem? V nitre je nieco a v hurbanove
Ako typický teror domáci. Ako keby mne len potiahol perinu a nie že ma zakryva plachtou,t aku by som mu prij***la, ze by mu stena dala druhu. A spal by na gauci. Nechapem na co sa s nim hadas, zhadzujes.. Dievca milene, ty toto povedz svojim kamaratkam a rodine a pakuj sa od takehoto grazla kade lahsie. Jemu rovnako prepina v mozgu, treba mu studenu sprchu a nech si najde dalsiu co mu toto bude tolerovat (z mojej skusenosti, k druhej-tretej sa uz bude spravat ako k princeznicke, lebo sa spamata.. proste clovek ptorebuje nejake skusenosti a spätnp väzbu ak robí niečo zle)
A samozrejme: clovek potrebuje sex, ale nie nasilu a ked si druhy povie.. a hlavne nie, ked sa cele dni sprava ako pako a potom si bude diktovat. Nie si umela anča predsa...
Ach dnes sa tu len rozculujem.. fakt.. co su toto za muzi...
@matusa111 Uz si tu pisala a ako vidis, neposunulo sa to nikam. Dovodom je, ze momentalne si uz tak velmi zacyklena v tom, ako sa odist neda, ze sama si pomoct nedokazes. Mas len dve moznosti, Bud sa obratis na najblizsie centrum pre deti a rodiny (byvale krizove centra) o odbornu psychologicku a socialnu pomoc alebo to zostane tak ako to je (alebo aj horsie). Ten krok pre seba a svoje deti vies spravit len ty. Nik iny, aj keby ti chcel pomoct najviac na svete, to spravit nedokaze. Takze je zbytocne zakladat tu temy kazdy druhy treti mesiac, lebo i tak sa nic nezmeni. Ano, dostanes polutovanie, ake to mas tazke, ale to je tak asi vsetko.
@matusa111 Inak co na to tvoje kamosky, rodina? Ved toto keby som len zo zartu povedla otcovi, alebo kamoske.. tak je tu 10 chlapov do druheho dna, daju mu po papuly, pobalime sa s detmi, vezmem mu aj auto, ked chcem a odchadzame. Vidime na sude.
Ides do prace, nehladaj si vyhovorky a somariny. Odid k rodicom, pozbieraj sa, nech ti pomozu.. mozno as nestarju o vas a deti, lebo vedia aky je tvoj chlap hnup... moji tiez velmi nechodia, lebo im ide na nervy. A vlastne uz ani jeho rodicia ku nam nechodia, lebo aj im ide na nervy. Ale keby som sa zdvihla a odisla, urcite by pomohli. OStatne ako nebudes stihat atd atd, budes.. kopec deti vezmu do skolky/skoly aj v blizkosti prace. nemusis ich mat pri dome. Najdi si skolku/skolu v blizkosti prace a cestou ich tam das.
@matusa111 Človek si až vtedy uvedomí akú cenu má taká obyčajná vec ako sloboda až keď o ňu kompletne príde. Pamätám keď som sa denne budil plný nápadov, vízií a radosti d života. Mal som veľa priateľov a žil som si spokojne. Ale ja stále nebol spokojný. mal som už 24 a ešte som nemal dievča. Babka z maminej strany je má poruchu osobnosti, mama tak isto. Sestra podľa mňa bude mať tiež. Všetky sú narcistické, hysterky a týrajú ako sa len dá. Otca nie len že týra mama ale spolu s ňou aj moja sestra.
Vtedy by ma nikdy nenapadlo, že to bude pokračovať aj u mňa. Cítil som sa iný, akoby ma ich hystéria a to peklo ktoré robí mama zo života otcovi, ako ho týra a fyzicky napadá, akoby sa má to nedokázalo dotknúť.
A potom prišla ona, krásna šikovná a strašne do mňa zamilovaná. Akoby sen, hneď by som sa ženil :D
Už po mesiaci som zistil ale že som tam kde otec. Moje dievča strieda nálady behom minúty, a bez váhania útočí aj fyzicky. Zo stoviek známych boli ľudia ktorých nenávidí. Koniec koníčkom, kamarátom, všetko jej vadilo, a ja rovnako ako otec som nechal aby boli moje hranice zničené a stal som sa obyčajnou loutkou. Prišla prvá nevera, kto vie či naozaj prvá, bitky, nátlak, rozchody, vyhrážanie.
A tiež ako ty nedokážem odísť. Viem aký je to pocit. Pocit ako by ste už nedokázali rozhodnúť, urobiť radikálny krok. Je to ako klietka, a úplná bezmocnosť.
Získal som čo mi tak chýbalo,, na okamih, to bolo dokonalé. Ale na oplátku som tomu obetoval všetko. Všetko čo som mal je preč.
Časom všetci odídu, nebudú ti do nekonečna hovoriť ako si ničíš život a že tvoj vzťah je zlý, nebudú počúvať stále dookola ako sa trápiš. Poradili ale nešlo to. Ja to už cítim, aj tí s ktorými som bol tajne v kontakte už ma ignorujú.
Ty v hĺbke duše tak ako ja vieš čo musíš urobiť, ale je otázka či to dokážeš. Môj otec nedokázal už 27 rokov a je troska. Chodiaca troska ovládaná ako hračka na špagátikoch. Je mi ľúto ale nedokážem mu pomôcť, lebo nedokážem pomôcť ani sám sebe.
Chceš skončiť ako on? Čo ešte sa musí stáť aby sme aj Ty aj ja odišli? Ale niektoré škaredé veci sa už nemusia dať napraviť.
Držím prsty, snáď opäť získaš slobodu. Ale verím že keď sa ti to podarí, už ju nikdy nepustíš.
@matusa111 bude to dlhší príspevok - píšeš sama, že sa ten jeho teror stupňuje, je len otázkou času, kedy ťa fyzicky napadne, už teraz si týraná, neviem či si to vôbec naplno uvedomuješ, ale to čo sa ti deje je domáce násilie, len inou formou ako, že lietajú facky a chlap ťa zbije do bezvedomia pred deťmi...potrebuješ pomoc - psychológ-psychiater, podporu z centra, ktoré sa zaoberá pomoci týraným ženám a deťom, pomôžu ti dostať sa od neho preč, poradia, aké kroky máš podniknúť, pomôžu ti nájsť miesto napr. v azylovom dome príp. iné ubytovanie, lebo v tomto v čom žiješ to je peklo a nielen pre teba, tvoje deti to cítia, že je niečo veľmi zle a sú svedkami ako sa k tebe hrozne správa, môže ich to psychicky poznačiť na celý život, teba to už poznačilo, inak by si v takom vzťahu nikdy nevydržala.
Mám v rodine podobné, ale tá žena zažívala psychické týranie a neskutočnú manipuláciu, možno ju jej partner aj fyzicky napadol, ale nehovorí o tom a príde mi, že si to nechce pred sebou a hlavne inými ľuďmi ani pripustiť, aj keď v podvedomí si už podľa mňa uvedomuje, čo sa u nich doma dialo, tiež nie je úplne po psychickej stránke oka, ani jej dieťa, ostalo labilné, agresívne, po vzore otca útočí na matku slovne krikom alebo ju začne hrýzť, kopať biť, keď sa mu niečo znepáči, rovnako útočí na slabších aj iné deti, čo jej nechcú robiť po vôli. Tá žena je zlomená, akoby rezignovala, snažili sme sa aby našla pre sebe psychologickú pomoc aj pre jej dieťa, ale kedže je v takom rezignovanom stave, tak nejako nič nerieši.
A keď sa ti podarí odísť, nikdy sa už k nemu nevracaj! Aj keby ti sľuboval hory doly a že sa zmenil - PSYCHOPAT SA NIKDY NEZMENÍ - oni čakajú, že celý svet sa prispôsobí im, a bude im slúžiť ako oni chcú, a ak nie, tak si myslia, že majú právo dosiahnuť svoje akýmikoľvek prostriedkami - aj terorom a násilím! Po pôrode syna som bola na izbe s mamičkou, ktorá porodila svoje 4 dieťa - zverila sa mi, že jej muž ju týra, rovnako ako teba + ju aj mláti. Posledné dve deti neboli splodené z lásky, ale zo znásilnenia! A ešte sa jej ten jej psychopat vyhráža, že bude mať ešte ďalšie deti, lebo on to tak chce! Na deti jej peniaze ani dávať nechce, nepomáha jej s nimi vôbec, a keď sa mu niečo znepáči, nepodarí, dovolí si otvoriť naňho ústa, tak ju zmláti. Odišla od neho, keď mala dve deti, lebo bol alkoholik a bol agresívny, pomohli jej úrady, on šiel na liečenie, potom za ňou doliezal, presviedčal, že už je iný, že sa zmenil, áno piť prestal, presvedčil ju, akonáhle sa k nemu vrátila poistil si ju 3 dieťaťom a začal jej väčší teror ako predtým. Nemá kam ísť, neustále ju prosím, aby zase požiadala o pomoc, aby odišla už natrvalo, len ona sa hrozne hanbí znovu požiadať o pomoc, aj keď hľadá iné možnosti, asi jej zase nič iné neostane. Ona už tak otupela, že muž ju zmláti, ona si nafotí dôkazy, pošle osobe ktorej verí a funguje ďalej! Pre mňa úplne nepochopiteľné a neprestaviteľné, pre ňu už realita všedného dňa! Keby sme mali dom alebo veľký byt, tak ju vezmem na čas k nám aj s deťmi už dávno, ale bývame v menšom byte a už je tu plno, nemali by kde byť :(
Ahojte. Dakujem vam vsetkym pekne za to, ze ma podporujete. Rozhodla som sa, ze vyhldam pdychologa... budem musiet pretoze vcera som sa snazila to skoncit a moj muz zacal hrozne pred detmi zjapat, rozbijat salky a vyhrazat sa, ze mi nic neda pokial mu to sud nenariadi. Ze si mam utekat za mamickou lebo oni mozu za rozpad manzelstva. Presviedcal ma, ze on taky nie je no a nakoniec mi tvrdil, ze ho nicim, ze so mnou nevladze. Nakoniec som vraj ja ten psychicky manipulant a ja som z neho spravila psychopata lebo ja mu vycitam neustale to zle odbdobie pretoze pri kazdej vymene nazorov to vytiahnem a nechcem si ho pripustit k telu a jemu potom z toho prepina.. samozrejme, ze mam zas vycitky a strach ci to tak naozaj nie je takze to budem musiet riesit u odbornika aby som sa niekam pohla 😏

@matusa111 evidentne mas poriadne posunute hranice tolerancie. Tolerujes toho tolko, kde by ine zeny o takehoto chumaja neopreli ani bicykel. Daj mu na vyber: psycholog/psychiater alebo rozvod. Nech si vyberie on, ale ty trvaj aby si jednu moznost vybral.