Pocit menejcennosti voči súrodencovi
Mám súrodenca. Nech urobi hocičo, je najlepsi na svete. Urobím hocičo ja….. skúste hádať ako reagujú. On ma lepšiu prácu, lepší plat, lepšiu priateľku, ma nehnutelnost. Ja som chudák pre nich. Čo nikdynič nedosiahne. Poväčšine času na ich názory nereagujem 😣 avšak zabolí to….
@anonym_autor Moji rodičia nás nikdy neporovnávali,nerobili rozdiely...aby som to upresnila, robili rozdiely v prístupe k nám len do tej miery, ako to bolo potrebné, keďže je medzi mojou sestrou s mnou 12 roc.rozdiel/moje reklamácie,ze prečo sestra niečo môže a ja nie,boli neopodstatnené, lebo kým ona bola už dospelá,ja som začínala ZŠ . Rodičia mi to vždy vysvetlili a sestre vysvetlili,ze prečo má väčšiu zodpovednosť za svoje konanie ako ja/Rozdiely však robili starí rodičia.Moj otec ako najstarší zo štyroch detí mal vždy najviac povinností a v ťažkých povojnových časoch najviac pomahal rodičom a súrodencom aj hmotne/finančne . Napriek tomu mladší súrodenci, najmä jeho sestra bola vzdy naj.aj v dospelosti .Moj otec to vysvetľoval tým, že teta bola jediná dcéra,a tak mali k nej iný prístup ako ku synom, lenže tieto rozdiely robili starí rodičia aj s rodinami svojich detí.Co by ste povedali, že kto prichýlil babku na starobu a kto sa o nu staral do posledného dňa jej života? Odpoveď je jednoduchá -najstarsi syn s rodinou,vratane nevesty, ktorej starí rodičia dlho nevedeli prísť na meno.Viem,ze Vás to mrzí, že rodičia majú rôzny prístup k Vám a k súrodencovi, ale raz môžu, vďaka okolnostiam, zmeniť svoj postoj
áno je to žiaľ tak, že rodičia väčšinou uprednostňujú jedného súrodenca pred inými, aj ja mám brata, o ktorom mama v slabej chvíľke prehlásila, že on je jej princ a ostatné deti by najradšej nemala, aj si s ním najlepšie rozumie
hádaj ako často tam chodím na návštevu ja a ako často on, ale čo s tým? nič, odstrihni sa, osamostatni sa a čo najmenej sa s nimi stretávaj, ak ti to tak veľmi ubližuje, uvedom si, že to nie je o tebe aký si ty, ale o nich, akí sú a ako nevedia prijať aj iné deti ako sú oni sami
lebo väčšinou majú radi tie deti, ktoré sú im povahovo či temperamentom blízke
@anonym_b2b547 👍
@anonym_autor Pozri na YouTube videá renomovanej psychologičky Antonie Morgan o narcistických rodičoch, najmä to o čiernej ovci a zlatom dieťati.
@anonym_autor Tak to sa naozaj nepatrí, inteligentní rodičia sa tak nesprávajú. Obdivujem ťa, že to môžeš vydržať, ale lepšie ti bude, keď pôjdeš od nich niekam preč. Nenechávaj si takto znižovať sebavedomie, oni sa nezmenia.
No keby som toto zazivala doma, tak ekonomicke ci nie, stahujem sa.
@anonym_autor ja som sa odstrihla...stále som bola pre nich tá chudera a pritom mám rodinu,deti,máme vlastný dom,vysokú školu....ale ani to nestačilo...teraz mi je dobre,kontakt minimálny,v rámci slušnosti a mám sa dobre 😉 nemá význam udržiavať vzťahy ktoré tá psychicky ničia....

Mám vs, pracujem, bývame spolu. Platim im za bývanie, kupujem potraviny. Mám priateľku kt nemá vs. Pracuje. Vlastnú nehnutelnost si pochopiteľne ešte neviem dovolit. Ist do podnajmu asi nebude najlepšie riešenie z fin hľadiska
@anonym_autor v tvojom prípade je aj najom super riesenie. Nepotrebujes 4izbovy byt, staci 2 izbak na zaciatok, kym si v hlave usporiadas co dalej