Počujete aj vy svojich susedov?
Ak byvate v byte, pocujete svojich susedov ked sa rozpravaju? To su fakt tie panely take tenke alebo derave? Ano mame hlucnejsie susedy v okoli ale su dni kedy ich nepocut a su dni kedy pocujeme cele rozhovory. Nie uplne vsetko ale niekedy normalne zrozumitelne pocut debatu. Nie je to krik. Normalna konverzacia. A mna to nezaujima ale kurňa ked to tak pocut 😅 tak sme rozmyslali s mm ci aj nas je tak pocut ked debatujeme 😁 uz odratavam dni kedy sa odstahujeme do domu ale to este asi potrva. Tak ma to len tak zaujima.
@evkatk presne, ja som kedysi robila nocne a uplne do pohody som sa vyspala, az..jeden den som zrazu zacala pocut vsetko, mala, velka potreba suseda, otvaranie skrine, chrapanie, budik, predtym asi 2 roky vrtali, klepali, prerabali, myslim, ze presne povytrhavali vsetko a do lacna dali len nieco, mam pocit, ze som z tych hlupakov dostala mizofoniu, bola som sa aj stazovat, ale neodhlucnili nic, niekedy mam chut mu krk vykrutit
mna by zaujimalo ci sa da dat aj oficialna staznost, ze by odmerali hluk od susedov, aj teraz isiel sra..t 2 x po sebe a pobudil ludi kazde dupanie, zachod, spláchnutie neda sa tu zit 😥 a este mi dement povie, ze on nic nerobil a nikto u nich nie je cez den doma, klamstvo za klamstvom, jasne, ze vytrhal povodnu podlahu, odvtedy mam peklo zo zivota
@matkahelka no asi by som im po tom vysmiati začala do taktu klopat na stenu a povzbudzovala alebo niečo podobné , im to osladit alebo začala zvonit na zvonček , bytova schôdza alebo nástenka , studená vojna proste
ja chápem že po tichu to nie je ono ale zase vrieskat sa nemusi
Byvam cely zivot v bytoch a nikdy som pri zavretych oknach nepocula rozhovor susedov, tak ze by som bola schopna rozoznat jednotlive slova.
Jedine teda pri otvorenim okne alebo aj pri stupackach je pocut zvuky.
@sara07 vsetko z toho sme realizovali a nic nepomohlo. oni boli krajny byt, okrem nas susedov nemali, pod nimi byval hluchy 90 rocny pan a nad nimi dochodkyna, ktora zila u dcery v DE a do svojho bytu prisla raz za rok na par dni. nam ani svagor pravnik nam nepomohol. ziaden zakon nezakazuje suloz vo vlastnom byte a odborne dokazovanie hlasitosti - povolenych decibelov pri sulozi na sude by neobstalo.
@matkahelka tak to je blbé to je pravda,
Áno počujeme a z každej strany , v spálni máme spoločnú stenu s ich detskou izbou a tam je zásadne každý večer od pol desiatej debatný krúžok , rozumieť celé rozhovory , smiech a najviac je keď sa ich syn začne o pol jedenástej hrať s nejakou plastovou hračkou a trieska s ňou do polnoci , o polnoci polhodinová sprcha a debata so smiechom do tretej rána, o piatej začne zvoniť budík a v intervale každých päť minút zvoní tri hodiny. Už som na prášky z toho a to nehovorím o tom že s nami ,, spí " 1,5ročný syn.
Aj nam to vadi, presne slova vacsinou nepocujeme, ale to ze sa vedie rozhovor a hlavne ked maju navstevy, ano. Ked sa krici, pocujeme aj slova 🤦🏻♀️ a dupot, vysavac atd.. a to byvame v panelovej bytovke..
Vôbec nepočujem susedov, až na jednu výnimku, suseda pod nami zvykne hlučnejšie telefonovať. To počujem, inak vôbec nič.
Áno počujeme všetko, kedy zapne kávovar, kedy živá, prdi kychne aj rozhovor. Bývame v staršej tehlovej bytovke. Spálňu mame kde niekedy bola kuchyňa, a oni pod nami majú kuchyňu. Ináč cítim sa trápne, keď počujú napr. nás 🙈

Úplné odhlučnenie špeciálnou hmotou stálo mojich susedov takmer 30 000 Eur. V nových bytovkách dávajú len takú jednoduchú lacnú zvukovú izoláciu.