icon

Pokračovať v novom vzťahu alebo byť sama?

maggie844
27. jan 2025

Pred pol rokom som ukončila 15 ročný vzťah. S manželom som sa dala dokopy už v 17tke. Boli sme strašne zamilovaný, bol môj prvý. Manžel bol o 10 rokov starší. Nikdy sme nemali nič spoločné ale po smrti mojej matky som sa naňho strašne naviazala. Tvoril celú mojú rodinu. Presvedčila som ho aby si ma zobral. Nebol zlý človek ale všetko na svete bolo prednejšie ako ja. Nikdy sa nevedel prispôsobiť mojim záujmom, priateľom, ničomu. Ja som sa naopak snažila celé roky. Prišla 30tka a ja som si odrazu uvedomila, že mam doma veľké decko. Presviedčať so mnou traviť čas, ísť do postele, milovať, mať deti, všetko šlo ťažko. Každá jedná vec bola problém. Stále mi tvrdil že nie je šťastný. Videla som to. Šťastný bol len s priateľmi. Začala som ľutovať, že som ho presvedčila aby si ma zobral. Začala som chápať že si zaslúžim aby ma niekto naozaj chcel. Aby so mnou chcel rodinu, ktorú som nikdy nemala. Keď mi na začiatku roka povedal, že nechce mať deti niečo sa vo mne zlomilo. Nevedela som si predstaviť život bez dotyku, bez spoločných zaujmov do konca života. Pustila som to. Začala som sa viac venovať sebe a priateľom. V tom čase som sa zoznámila s kamarátom, ktorý sa venuje rovnakému koníčku ako ja. Začali sme spolu chodiť von. Nikdy mi ani nenapadlo, že by sme spolu niečo mali. No ako sa mi čoraz viac venoval a manžel ma mal čoraz viac na háku. Odpútavala som sa od manžela. Problém nastal keď sme šli spolu na dovolenku týkajúcu sa nášho koníčka, môjmu manželovi to bolo jedno. Tam sme sa však do seba zaľúbili. Vedela som, že keď mi manžel nechýba, nemyslím naňho a ani sa necítim vinná je už koniec. Vinná som sa ani necítila lebo som už 3 roky prosila manžela o zmenu o ochotu venovať mi trochu času. Po dovolenke som to s ním ukončila. Odsťahoval sa. Rozviedli sme sa.

Veľmi to bolelo. Trpela som. Najhoršie boli spomienky na pekné časy. A to sklamanie, že som si myslela, že to bude navždy. Kamarát sa veľmi zaľúbil a ja tiež. Ale bol to neustali boj medzi bolesťou a radosťou. Súhlasila som so vzťahom aj keď som si nebola istá či to zvládnem. Bála som sa oňho prísť. Nemyslím, že môžete len tak odložiť človeka čo vás ľúbi. Bolo to šialeného pol roka. Výčitky, uražky, vydieranie zo strany bývaleho manžela. Bolesť ktorú som nosila do nášho nového vzťahu. Po pol roku sme to ustáli, bolesť odchádza a za toho pol roka som zistila, že je to muž s ktorým si viem predstaviť život (kamaráti sme dlhšie). Je čestný, pracovitý, som na prvom mieste, chce mať so mnou deti, chce si ma vziať, vie riešiť problémy, máme spoločné zaujmy, plány, je vtipný, chytrí. Zamilovanosť už necítim. Cítim k nemu lásku ale skok zo vťahu do vzťahu si vybral svoju daň.

Niekedy sa cítim pod tlakom, ako keby som stracala samu seba a túžim byť sama. Stále čelím vyčitkam a ohovaraniu zo strany okolia a rodiny po mojej zmene v živote. Cítim sa unavená. Mám na dosah to čo som vždy chcela a nechcem to pustiť. S bývalim manželom som sa naučila žiť sama. Priateľ zasa chce skutočný plnohodnotný vzťah - všetko robiť a rozhodovať spolu. Teraz mam veľký problém najsť rovnováhu a strácam z toho pôdu pod nohami. Je riešenie byť sama? čo ak už nenájdem nikoho ako je on? alebo tu rovnováhu najdem počas nového vzťahu? Tak som si zvykla byť sama, že teraz mam pocit že nič iné neviem a ostatné ma stresuje. Neviem čo robiť.

oceanahory
27. jan 2025

@maggie844 Sice rozhodnut sa musis ty, ale podla toho co si napisala, by ti podla mna prospelo byt sama. Venovat sa sebe, svojmu konicku, mat rada samu seba a usporiadat si to vsetko v hlave.
Naozaj si skocila z jedneho vztahu do druheho...mozno to nie je ani laska, len strach zo samoty...nie nadarmo si opustila muza, s ktorym si bola nestasta az vtedy, ked si mala uz dalsieho muza v dohlade 🤷.

karolinakr
27. jan 2025

škoda pustiť dobrý vzťah, možno zvolniť, nestretavat sa každy deň a robit spolu uplne všetko, ale tak volnejšie, aby si mala čas aj na seba a svoje myšlienky
zatiaĺ by som.mu nedávala kopačky
btw tvoj ex ostal sam po rozvode či už má niekoho?

strawberry0797
27. jan 2025

@maggie844 dobreho muza je velmi tazke najst, urcite si ho nechaj. Mozes mu ale povedat to, co si tu napisala, ze si bola zvyknuta, ze si na vsetko sama a ze potrebujes viac priestoru pre seba. Urcite by ste nemali travit 100% casu spolu. To neprospieva ziadnemu vztahu. Vela pozornosti dusi. Obmedzte kontakt tak, aby si mala cas vydychnut a mala si prilezitost sa na stretnutie s nim tesit. Ved sa nikam ponahlat nemusite.

maggie844
autor
27. jan 2025

@karolinakr naháňal nejaké ženy :D ale vraj je sám, tvrdí že ma len kamarátky :D boh vie ... ja mu doprajem .... Ďakujem za radu

modrykonik33
27. jan 2025

Ak by si bola naozaj zamilovaná a šťastná tak by si srala na okolie, ale kľudne ho pusti, myslím že neostane dlho sám...

sevrin
27. jan 2025

@maggie844 a prečo tie výčitky, uražky, vydieranie zo strany bývaleho manžela keď mu bolo jedno s kým si bola na dovolenke?

lilli110
27. jan 2025

@maggie844 ono to presne takto vyzera, ked ide clvovek zo vztahu do vztahu. Vlastne si ani poriadne nemala ukonceny jeden a zacala si druhy...ak sim spravne pochopila z toho co si napisala. Presne pre toto, ked niekto nieco ukonci, ma byt nejaku dobu sam, upokojit sa, najst rovnovahu. Pretoze potom presne prenasa do noveho vztahu nedoriesene veci, nevie si ten novy vztah plnohodnotne uzit v zmysle tesit sa z neho. Nie je to fer ani voci novemu partnerovi. Tazko teraz radit, ked iz si do toho vhupla. Ja nie som za pauzy vo vztahu. Ale mozno v tomto pripade by nieco podobne nezaskodilo. Nechapem jednu vec...preco je pre tolko ludi taky problem, aby ostali chvilu sami. Ved sloboda v tom pravom slova zmysle (ze tvoje stastie, pohoda ani nic ine nezavisi od ineho cloveka) je to najviac co mame.

michal_dr
27. jan 2025

@maggie844

... chcem sa spýtať
Napísala si "Niekedy sa cítim pod tlakom, ako keby som stracala samu seba a túžim byť sama. Stále čelím vyčitkam a ohovaraniu zo strany okolia a rodiny po mojej zmene v živote. Cítim sa unavená."

Ak čítam správne medzi riadkami, tak nie je problém tvoj nový partner, ale ty si medzi dvoma mlynskými kolesami... na jednej strane si šťastná s novým partnerom, ktorý ti úplne pasuje a na druhej strane tvoje okolie, ktoré ti "nakladá, upratuje ťa.., vyčíta ti xy veci, hoc nik nemal obuté tvoje topánky... "

Ty a tvoja duša, je niekde uprostred a bojuje, z čoho si psychicky vyčerpaná..

...vyčítal som správne..?

romiada
27. jan 2025

@maggie844 tak ho nepúšťaj. Iba zvoľni tempo. Uprimne mu povedz že občas potrebuješ byť sama. Tvoja duša si potrebuje oddýchnut upratat. Ak mu to povieš uprimne a láskavo ako si to napísala sem, tak podľa jeho reakcie uvidíš či Ti vie poskytnúť priestor aký potrebuješ, nakoľko je zrelý, zamilovany do Teba ako vážne to myslí. A absolútne nerieš okolie. Už Ti tu niekto napísal "nie sú v tvojich topánkach". Každeho je do tvojho života vieš čo...ako si urobíš tak máš

margotka17
28. jan 2025

@maggie844 nikam sa neponáhľaj, ty si potrebuješ všetko spracovať, utvrdiť sa v tom, že to, čo si urobila je pre vás oboch ty a ex správne, aj keď nový rozbeh bude ťažký. Prežili ste istí dobu spolu, určite ste mali aj krásne chvíle, nie len zahmlené. Nový priateľ nech je trpezlivy a netlačí na teba. Myslím si, že tak ako prišla zamilovanosť, tak príde aj ten pocit, že chcete byť spolu. Všetko má svoj čas, škoda by bola stratiť tak dobrého človeka. Držím ti palceky 👍

janko2103
28. jan 2025

@maggie844 Ahoj . Ja keď som videl tento príspevok tak som sa rozhodol ,že sa sem musím registrovať aby som mohol reagovať . Našiel som sa v tomto príspevku v roli toho tvojho nového priateľa . Len ti chcem povedať ,že radšej by si si mala držať trošku odstup a nedávať priveľa lásky a veľké sľuby . Pretože priateľ ti možno iba dáva to čo ti v živote chýbalo . Možno to nie je až taká láska . Možno jedného dňa keď sa tvoje zlomené srdce vylieči ,tak si povieš ,že on nie je to pravé čo v živote chceš . A vieš čo sa stane ? Toho muža zničíš ,pretože on to možno myslí vážnejšie ako ty . Ja som slobodný otec a mám už 13 ročnú dcéru a mal som možnosť spoznať už asi tri ženy(za obdobie asi 7 rokov ) ktoré boli pravdepodobne v tvojej situácii . Každá jedna na začiatku známosti dávala všetku lásku sveta .Pri každej z nich som si povedal ,že ona je tá, čo konečne všetko zmení . Tá ktorá napraví čo iné zničili Každá rečnila o tom ,že je osud ,že sme sa spoznali a bla bla ... A ako to skončilo ? No zrejme sa srdiečko vyliečilo a stratil som dôležitosť . Moja starostlivosť prestala mať význam . Môj záujem prestal mať význam . A prečo sa to všetko stalo? Veď všetko bolo tak krásne . No na to odpoveď nikdy nedostanem . Možno sa objavili nové možno . Možno sa polepšil ex . Nikdy nevieš 🙂
Len ti chcem povedať ,že to nie je iba o tebe . Lebo svojim konaním môže zničiť srdce niekoho iného . Nehovorím ,že to musí byť presne môj prípad . Len som v tom našiel podobnosť so svojím životom a viem aký to je pocit byť zlomený . Tak som sa teda vyplakal 😀Ak som niekoho pohoršil tak sa ospravedlňujem . Ďakujem

kikul21
28. jan 2025

Ja sa tiež prikláňam k babám , nepuštaj ho 🍀 len tiež by som mu to povedala áno píše
@strawberry0797
@romiada.
Veľa šťastia ❤️ napíš ako si dopadla.
Hlavne to ber z tej stránky , že máš všetko čo si chcela 🙂 byť milovaná je krásne , užívaj si to

gabrielladan
2. sep 2025

Autorka, ako to dopadlo? A súhlasím vyššie s babami 🥰 nepúšťať ho ale zároveň trochu spomaliť na čas 😊