icon

Pomáhajú vám s deťmi vaši rodičia?

22. feb 2024

Ahojte , ako to vy máte? Pomáhajú vám sem tam rodičia , svokrovci s deťmi ? Keď bývate v jednom meste alebo blízko . Nám bolo povedané , vy ste chceli deti starajte sa . Mali ich na nejaké stráženie raz za rok . A teraz deti povyrástli a nechcú o starkých ani počuť .

Strana
z2
mimi3008
22. feb 2024

Nie, nepomahaju nam so strazenim. Ale dovody su ine, nez to, ze my sme chceli deti, tak sa mame o nich starat

nugat
22. feb 2024

Syn ma este len 4 mesiace, ale obe strany nam pomahaju alebo pomoc ponukaju a aktivne sa zaujimaju, ale nevnucuju. Ani seba, ani svoje postupy. Obcas nieco kupia alebo daju peniaze, nech si kupime pre neho my. Vsetci byvame v jednom meste.

Napriklad moja mamina je na dochodku a v role babky sa uplne nasla, tesi ju to a posledne dva tyzdne mi pomaha takmer kazdy den, pretoze sa mi nakopili zdravotne veci a vybavovacky, ktore rychlejsie obeham sama a nemusim manzela vytahovat z prace. Velmi mi to pomaha, az mi je to obcas blbe. 😄 Na co ona reaguje, nech neblaznim, ved ma cas aj chut.

Svokrovci sa nevedia dockat, kedy bude vacsi, aby prisiel na dlhsie alebo sli na prechadzky a pod. Svokra ma pravidelne posiela ku kadernicke. 😄💪 To si skusime az o mesiac. 😄 Ja ju zasa casto navstevujem v praci pocas kocikovania, vystiska a pomojka si vnuca a vsetci sme spokojni.

Velmi si to vazim a viem, ze to nie je samozrejme, ja sama som z jednej strany starych rodicov nemala a z druhej bol absolutny nezaujem.

Snazim sa na nich ale nespoliehat, vzdy si najprv s manzelom veci zariadime a dohodneme sami a az potom prichadzaju starki.

tana85
22. feb 2024

nazvat to "pomocou" je take neosobne, obe babky chodia za detmi lebo same chcu. maju aj vlastny program, ale cas si najdu a deti ich zboznuju. zial, moj otec ma svoj zivot s novou partnerkou, ktora nie je so mnou uplne kompatibilna, takze tam vidia dedka asi 1x za rok a taky "vztah" k nemu aj maju - hanbia sa ho, je to vlastne cudzi ujo, ale zatial ho volaju dedko. mrzi ma to, ale to by mala byt obojstranna vola. ak svokrovci zaujali takyto postoj, tak sa nemaju co cudovat, ze deti k nim teraz nechcu, tiez by som k nejakym znamym nechcela chodit lebo sa to slusi

milanemila
22. feb 2024

Moje deti maju vsetkych 4 starych rodicov a v podstate s nimi travi cas iba moja mama 🤷🏼‍♀️ s ostatnymi nemaju ziadne zazitky ani ich v podstate nikdy nikam nevzali. Takze ano mame pomoc za co som extremne vdacna a som rada, ze deti maju s babi pekny vztah a maju radi aj jej partnera (takze taky nahradny dedko)

cookie29
22. feb 2024

Ked je vola je cesta. Moji rodica byvaju 2000km, uz su obaja starsi, ale teda s vnucatami maju uzasny vztah. Obcas si zavolaju cez whatsapp, chodime k nim, ked je to mozne, dedo este obcas pride, babka uz fyzicky tolko nevladze a aj ked sme u nich, tak nenechavam, prave preto ze mam sidla a predsa len rodicia maju svoj vek (blizia sa k 80) ale napriek tomu je vzajomny vztah uzasny a som nesmierne vdacna

nika23t
22. feb 2024

Nie. Moji rodičia pracujú a nevedia si nájsť čas, a svokrovci už majú svoje roky a aj zdravotné problémy, tak sa nedá. Deti s nimi majú ale veľmi pekný vztah. A našťastie sme s mužom dvaja.

tilly
22. feb 2024

Naši milujú svoje vnúčatá a vnúčatá milujú ich. Chalani sú už veľkí, starým rodičom píšu, posielajú memečka, videá a blbosti, chodia k nim aj sami. Naši si aj psa zoberú na prázdniny. A dúfam, že to tak budeme mať aj so svojimi vnucatami, mrzelo by ma, keby som ich nevidala

basulaak
22. feb 2024

Ano moj tato mi pomaha aj svagrinej pomaha. Obe mame po dietati. Postrazi napr. Postarat sa moc nevie ale dozriet kym si dakam vybehneme a pod to ano, to vie a rad. Druha babka byva dalej, ta ked zial pride, maly si musi dlho zvykat. Ale keby byvala blizko boli by sme spolu stale, takze len ta dialka je nam na obtiaz. Inak zaujem je. Nie extremny, ale je.

dzejny656
22. feb 2024

Nie, nepomáhajú nám. Moji rodicia bývajú ďaleko, ale aj keby bývali bližšie tak obaja ešte pracujú, priestoru na pomahanie by veľa asi nemali.
Manželovi rodicia bývajú trochu bližšie a napriek tomu že sú to cerstvi vitalni dôchodcovia, o vnúča záujem nemajú.
My všetko riešime sami a platenou výpomocou opatrovateľky.

olimuc
22. feb 2024

Nie, jednu babku ma 600 km a videl ju pre ca 3,5 rokom. Druha babka byva tiez ca 100 km … obcas ideme na navstevu.

majlo1234
22. feb 2024

Nebyvame spolu, ale ak k nam pridu, beru kocikovat, navaria jest, povenuju sa. Ked prideme k nim, rovnako, mozme si spravit par hodin pre seba. Ziadne vycitky

katkaseiner
22. feb 2024

Ja za pripnem. Do prace som pri oboch išla po pol roku s tym ze cez den som mala vypomoc a mamina o 15tej na ceste z roboty vyzdvihla moje dieta/deti a ja som si mohla dokoncit robotu. Na šťastie som robila z domu. Pocas vikendovych uzavierok tam boli cele dni. Teraz majú uz 11 a 8 rokov, rodicia su uz na dochodku a teraz tam boli deti 2 vikendy co sme sli s muzom na ples, aj sme k nim isli dalsi den na obed a aj jedlo nam nabalili. Ked potrebujeme pomoct, tak radi pomozu vo vsetkom, pred tyzdnom sme obaja s muzom museli 3 dni do Ba a to rano vyzdvihli obe deti a psa a po skole sa s detmi naucili. Dokonca rozviezli a vyzdvihli deti z kruskov. Dokonca este aj pes je u nich rozmaznany ako 3.vnuca. Svojrovci uz neziju, byvali dalej a vnucata si neuzili. Nasi byvaju od nas presne na 1km. Nesedia u nas nonstop ale stretavame sa casto

kacena2022
22. feb 2024

Ako tu čítam väčšina z vás má pomoc od starých rodičov a zaujímajú sa o vnúčatá.Bohuzial nie každému je to dopriate.Moje deti vidia starých rodičov len pár krát do roka.Aj to keď prídeme k nim na návštevu na Vianoce, Veľkú noc a pod.Moja mama býva 25km od nás,ešte pracuje a keď má voľno tak si oddychuje,čo aj chápem.Svokrovci bývajú 50km od nás obaja na dôchodku.Nemaju záujem o vnúčatá.Ked ich volám nech dôjdu vyhovárajú sa že bývame ďaleko a nemajú ako dôjsť.Spoje chodia každú pol hodinu.Aj to som im ponúkla že pôjdem pre nich na aute a donesiem ich sem.Tiez nechcú.Je mi to ľúto lebo ja som mala s mojou babkou nádherny vzťah a rada na ňu spomínam čo všetko sme spolu prežili.

domkakvet
22. feb 2024

Nie kazdemu sa da pomahat aj keby chcel, stari rodicia mozu byvat daleko, alebo im to nedovoli zdravotny stav a mozu byt rozne dalsie dovody, ale kvoly tomu by urcite nemal byt naruseny vztah medzi nimi.

nedockavka372
22. feb 2024

Chválabohu, áno 😊 som im nesmierne vďačná za to ❤️ všetci 4 pracujú, ale keď niečo potrebujeme s deťmi, tak ani raz nezaváhali 🙂 najviac moja mamka pomáha, ona aj keď nemusí, každý večer príde, keď je manžel v práci na poobednej 🙂 a keď si konečne môže "oddýchnuť" od nás, tak nás volá, že máme prísť na kávu 😅 deti milujú starých rodičov a starí rodičia milujú vnúčence 🥰

11bodka11
22. feb 2024

@nedockavka372 moja mamina to iste. Ked boli deti malinke a muz mal poobednu kazdy vecer prisla mi ich pomoct kupat

walentina7
Odpoveď bola odstránená
monulik52
23. feb 2024

My mame 3 deti a nepomaha nam nikto raz za rok ak sa nieco udeje postrazi obcas moja mama. Ona byva v meste kde my ale nakolko robi s detmi cely den ju s tym nechcem zatazovat no s detmi ma pekny vztah. Svokra je od nas hodinu nikdy sa o deti nejak nezaujimala ani nepomahala nam. A najstarsia uz je taka ze ked si ma vybrat kam pojde tak ku nej ani chodit uz nechce lebo ked sme prisli tak sa detom nevenovala iba sa stazovala ako sa ma zle a jej problemy.

mamusa123456789
23. feb 2024

Ja mam v rodine o veľa viac ochotných strážcov ako len starých rodičov...aj moji starý rodicia sú ochotný postrazit, ale samozrejme nie na celý deň ale keď poviem, ze idem na nákup, tak hneď pýtajú aspoň jedno, ze chvíľku postrážia nech si v kľude nakúpim, nakúpim si síce v kľude aj s deťmi, ale aspoň sa cítia užitočný a majú na hodinku zábavu, aj teraz sme boli navštíviť mojich starých rodičov a najstaršia chcela ostať, tak bude do večera u nich(s ňou už nie sú starosti, takže ju zvládnu na celý deň) a cestou domov som ešte bola mame niečo zaniesť a ta hneď pýtala najmenšiu... Synček je v škôlke, takže ja si teraz pekne vyložím nohy, urobím kávu a idem cumiet na telku... Konečne budem vidieť niečo iné ako rozprávky 😁 inak ešte spať k téme ešte aj moja krstná mama je rada, keď môže zabaviť aspoň jedného na celý deň... Je to super mat takýchto ochotných ľudí v rodine, lebo aj keď potrebujem ísť k lekárovi, nemusí si manžel brat dovolenku a najlepšie na tom je, ze decka majú krásny vzťah so svojou rodinou a budú mať krásne spomienky na detstvo, ved aj ja na to veľmi rada spominam

jesenzima
23. feb 2024

Nepomáhajú. ...

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
petka552
2. feb 2025

Ked nema zaujem stary rodic nebudu mat zaujem ani deti. Clovek to neovplivni treba sa s tym zmierit. Aj ked to cloveka zamrzi.

lucia_089
17. sep 2025

@anonym_autor vôbec.

monita357
18. sep 2025

moji rodicia by boli najradsej kebyze je mala u nich kazdy vikend 😂🫣 a najlepsie cele leto .. som vdacna.. aj ked niekedy prehanaju s darcekmi .. a ked im to aj poviem tak odpoved rovnaka - vsak ale mame iba ju❤️

anonym_d09fc8
18. sep 2025

Nám nepomáha nikto. Tak sa vždy len smutne pousmejem keď sa nejaká matka sťažuje ako má toho veľa a aktívnu pomoc od oboch babiek.

Strana
z2