Pomáhal vám partner s dieťaťom?
Prosím vás ako ste to mali. My sa stále kvôli tomu hadame pretože ja chcem aby pomáhal keď sa dá. Nás deň scdietatom je taký že mám dieťa ktoré potrebuje stále pozornosť a ja som rada že sa stihnem najesť aspoň 2-3x za deň a nočné uspavanie je aj 3 hod záležitosť, cez deň spi len v kočíku takze nie som prakticky ani poriadne doma. Môj muž si mysli že materská dovolenka je fakt dovolenka a keď niečo od neho chcem tak že on nemá potom čas pre seba ale ten nemám ani ja. Potrebovala by som možno deň pre seba aby som si oddýchla ale nedá sa to pretože kojím a nechce piť z fľašky veľmi a keď aj vypije tak nezaspi bez prsníka.. ale som už fakt zničená a unavená a už normálne zvažujem že stopnem dojčenie neskutočne má to vyčerpáva lenže stále potom mám výčitky že nie je ešte na tuhej strave, aj tie kauzy s um no proste neviem ako toto riešiť
@anonym_400019 ank, a co? Aj ja som bola znicena, pri kazdom jednom a to mi aj muz pomahal. Kto nemal narocne deti (pisem deti, lebo ich mame 4), tak nepochopi.
@anonym_bee46f jasné len autorka by potrebovala upraviť režim a to by jej o dosť pomohlo bez ohľadu na to ci muž pomaha/nepomáha
@anonym_autor tvoj partner/muz je kolosálny debil. Nema pomáhať, ma byt normalny druhý rodič, ktorý mimo dojcenia sa vie postarat komplet o dieta. Ale ty si to necháš.
Finančne si na tom ako? Aj tam vydeľuje tvoje a moje? No asi ti tu nic take neporadime, problem je muž.
Babatko je este male ale časom vyskúšaj, ze po optimálnom bdelom okne nakojis uplne do plného bruska v obyvacke v klude a potom pojdete spolu do spalne a vytvorte si rituál my dávame papa zvieratkam na stene, potom zatiahneme zatemňovacie závesy aby bola úplná tma pustime si biely sum a mojkame sa hovorím mu, ze ideme spinkat a dam dobru noc pusinky a položím do postieľky. Vzdy jedna a ta uspavanka. Ked tak sskam. Ak place skusim mojkat iba v postielke ak vstane znova položím ak uz vela vstáva vezmem na ruky mojkam a znova poviem ideme spinkat atd. Ono je to proces aspon na tyzden treba vydržať a pokladať mojkat dookola je to na nervy ale väčšinou to vyjde niektorým babatkam skor niektorým to trva dlhsie. Urcite si časom nájdete spôsob.
A je lepsie ked uspáva muž. Ty nadojci a daj ho mužovi nech uspi. Aspon cele víkendy ked je doma. Aj on je rodič. Nenechaj zo seba robit slúžku 🙂
@anonym_autor ja len nechapem, že sa o tomto dvaja ľudia nebavia dopredu. Ešte keď je dieťa vytúžené z ivf. Môj muž robil okrem kojenia všetko. Normálne keď mal čas tak bol plnohodnotný rodič ako aj ja. Teraz sme v procese snaženia sa o druhé a riešime ako to asi bude, lebo je jasné, že toho bude aj na mužovi o dosť viac. Syna som kojila fakt každú hodinu maximálne dve ale kedy sa dalo, vtedy ma manžel nechal ráno dospať. Bolo mi jasné, že na pol dňa len tak niekde nevypadnem, ale to bolo aj moje osobné rozhodnutie kojiť, povinnosť to nie je. Pomáhať sa dá všelijak. Kojenie a tým pádom aj nočné vstávanie boli výlučne na mne a tak muž pomáhal inde. Mala som v noci hlad, tak to urobil, potrebovala som cez deň hodinku pre seba, zobral syna do kočiara, ak som nestíhala lebo bol syn na mne pricucnutý pol dňa, tak po robote navaril a upratal. Ja chápem ak sú chlapom niektoré veci cudzie, ale keď vidia ako ich milovaná osoba nevládne a padá únavou na hubu, tak že im nedopne aby sa v domácnosti viac pričinili to ozaj nepochopím.
od narodenia a bez kecov... tiež chodil do práce, chodil domov okolo 19.00, zarábal krásne. Keď to šlo, nechal ma vyspať a zo spálne sa vyhodiť nenechal (ani keď išli deťom zuby a boli hore prakticky stále). Keď sa v noci prebral a videl ma pochodovať s dieťaťom v náručí, vstal, dieťa si vzal a pochodoval on...
@anonym_autor nepomáhal, preto je už dávno ex
@anonym_autor nepomáha, je rodič a venuje sa mu po práci každý deň. A áno, na tom ako to pomenujeme, naozaj záleží. Nedoťahuj sa s ním, dieťa mu podaj a iba mu oznam kam ideš a kedy prídeš.
@anonym_autor to kojenie ťa chápem ale pokial ťa to neboli vydrž babatko je malé len raz...inak to pise zwna ktora ani jedno dieta nekojila :( ....s muzom nepohnes ale navrhni mu aby ku koncu isiel na matersku on a ty do práce a sa zbadá alebo si vynúť den pre seba postav ho pred hotovu vec.My to mame s muzom tak ze pondelok streda piatok a nedela sa stara po praci od 15 on.. aj ide von aj nakrmi aj okupe aj uspi napriek tomu sa citim velmi unavena a niekedy uprimne poviem ,ze aj sa mi plakat chce...citim sa neustale vycerpana ale to mozno aj vekom mam 38 a dietatko ma rok ....ked som mala syna v 20tke nemal mi kto pomoct ale veru znasala som to lepsie.A vzdy si povedz naozaj naozaj v tom nie si sama......niektore maju zeny na sluzobke...iny pracuju 12 alebo ozaj nepomahaju a nemalo by to tak byt ale neni vzdy vsetko idealne.Ja sa zas stazujem ze mi nevyznáva lasku a ked som mu to povedala mi pov4dal ze on na tie slova neni taky ani neni absolutne ziarlivy ale viesxo dokazuje tu lasku inak.....chodi do prace aby som ja mohla byt doma dokonca povedal ze aj po materskej ked budem chciet.....co mu poviem je vzdy po mojom a vzdy ochotne ustupi.....miluje malu ale aj moje dve deti ktore som mala a zivy aj ich ....niekedy sa staci pozriet nato z ineho pohladu a nebojsa kazda jedna ti tu bude pisat ako kazdy pomaha a neviem co....ale je aj vela takych co pije bije zenu peniaze jej berie
@anonym_400019 už sa ho snažím nastavovať len s uspavanim je strašný problém bojujem s tým od narodenia :/ nechce mi vôbec spat cez deň doma a musím ísť s ňou von a to je vyčerpávajúce lebo som cely deň potom ja nohách a večer už nevladzem
Áno ja to aj chápem že nie je kedy len už aj mne dochádzajú sily.. možno som sa sem prišla posťažovať
Cez víkend je to iné vezme malú aj von len zas nie ke priestor na oddych pretože musím variť upratovať a všetko čo nestihnem cez týždeň keď nie som doma..
@anonym_autor tak mu povedz čo urobí keď skolabujes. Normálne ťa klepne a skončíš v nemocnici. Povedz mu že to čo on v robote robíš ty doma x 7. A že ak už nebudeš vládať tak na víkend on musí ostať s dieťaťom a ty si musíš oddýchnuť. Lebo si vydatá slobodná matka takto ak začne pyskovat a porovnávať ťa s inými ženami a nieco o dovolenke daj mu dieťa a chod na hodinu dve aspoň sa vydýchať von. Úplne vážne ty môžeš skolabovať a kto sa o to dieťa postará? Podľa toho co píšeš ma iba mamu. On s ním nechce budovať vzťah? Ak sa teraz nič nezmení už sa nezmení nič. Budeš robit ťažného kona. On nemá pomáhať on sa má starať tiež je to aj jeho dieťa nebol len darca spermií a kľudne mu vysvetli že chceš partnera, dieťa potrebuje otca nielen pokladnicku.
@anonym_400019 už sa ho snažím nastavovať len s uspavanim je strašný problém bojujem s tým od narodenia :/ nechce mi vôbec spat cez deň doma a musím ísť s ňou von a to je vyčerpávajúce lebo som cely deň potom ja nohách a večer už nevladzem
Áno ja to aj chápem že nie je kedy len už aj mne dochádzajú sily.. možno som sa sem prišla posťažovať
Cez víkend je to iné vezme malú aj von len zas nie ke priestor na oddych pretože musím variť upratovať a všetko čo nestihnem cez týždeň keď nie som doma..
@anonym_autor joj, to aj moja tak dlho mala ze cez den spala bud len na prsniku alebo v kociari ked som chodila po vonku ... teraz ked zaspi, uz mozem ist domov a dat ju na balkon spat a porobim si co treba ... ale to az tak od skoro roka ... niekedy treba "len" vydrzat a ono sa to casom pomeni ..drzim palce
Pomaha aj pomáhal. Nemal problém ísť na prechadzku, stále chodí, nakŕmiť, prebaliť, obliecť, venovať sa, hrať sa, blázniť. Kúpeme spolu. Ale podľa neho ja to viem všetko spraviť lepšie a efektívnejšie. Takže keď ide von na prechadzku, ja obliekal a chystám, aj keď dieťa berie plávať. Jedlo tiež chystám ja. A mnohé veci tiež robím, lebo som doma. Tak riešim skodovu udalosť na aute. A ked potrebujem lekárovi alebo niekde, tak si musím vybaviť príbuzných, lebo on musí pracovať. Ale po robote nemá problém, dosť sa dieťaťu venuje a tie prechádzky berie ako samozrejmosť a vždy vymyslí nejakú aktivitu. A večer on nachysta mlieko, keď ja uspavam. Dosť mi pomáhá v tehotenstve a potom po pôrode, keď som sa dávala dokopy. Ja som mala taký opuch nôh, že som nevládala chodiť. Ale keď som bola chorá, tak o dieťa som sa starala aj tak 🙂
Mužovi by som to vysvetlila nejako tak, že ty máš pri dieťati ranné, poobedné aj nočné, tvoja práca (dieťa) sa nedá vypnúť. On má vo svojej práci len ranné a ešte očakáva poobede a v noci voľno... Keďže ranné a nočné musia byť len na tebe, tak tie "poobedné", keď je doma, majú byť vašim spoločným časom, kedy si navzájom v rámci možností máte umožniť trochu vydýchnuť a striedať sa v starostlivosti...
Príchod dieťaťa je dosť náročné obdobie. Veľa manželstiev stroskota. Treba vydržať tak do jeho 3 rokov, potom to bude lepšie. Skúste sa normálne porozprávať. Hlavne, necakaj doma na chlapa s výčitkami v hlase. Kasli na poriadok, uber kde sa dá. A začni si pre seba brať hodinu na cvičenie, vypadni proste z domu. Postupne sa chlap do toho dostane. Čas si predĺžuj
@anonym_autor môj muž pracoval 12 hodin denne, chodil domov okolo 20:00 hod, takže cez týždeň v tomto čase bábätko už spalo, v noci som k nemu vstávala len ja, keďže som kojila. Cez víkend sa snažil pomôcť, samozrejme. Pokiaľ tvoj dobre zarobí, nájdi si opatrovateľku, pošli ju s malou von na 2-3 hodiny a ty choď spať, keď si unavená. Úplne bez výčitiek. Ja som mala tiež jedno dieťa také náročné a bol to masaker.
Spala som vzdy ako deti,spavame na obed dosnes aj s muzom,ked je doma.od 12 do 15.
Minule mi p.ucitelka zo skolky vravi,ze maleho musi krmit,lebo po prechadzke mu uz hlava od unavy pada do taniera Vzdy sa muz staral o deti,tak je to dodnes.
Raz ked som prisla s malou s porodnice do 2hod sme si ju prehadzovali,co stale plakala.Muz o 4rano vstaval do roboty.
Od roku pracujem,takze v case grciek,hnaciek vzdy vedel,co ma robit.
Pri prvom ja som kojila,muz aj v noci isiel robit sunar na dokrmenie.
Krmil,prebalil,aj uspaval aj on.Detom cital knihu pre dospelych,tie uz z nudy a tazkych slov zaspali a muz aj hodinu dalej cital.
Nuz ale ja mam uzasneho muza,skvely manzel a otec,ani kilo mi nedovolil odniest.Ani teraz mi nedovoli tazke veci zdvihat,vzdy mi povie a na co mas mna.
Uz sme spolu 20r,skvely,uzasny bol v case chodemia,aj v case ked uz pomaly deti dospele.
Robia vzdy spolu,vzdy su na dvore,aby som sa ja vyspala na nocnu.

@anonym_400019
@anonym_ec9a4d
Napíšem približne ako mame deň:
Vstáva okolo 6:00
Prvý spánok jej dávam okolo 7:45 a to spi cca 45 min takze približne do 8:30
Druhý spánok jej dávam dlhší približne 10:20 zaspí a to tak do 12:30
Okolo 14:30 má tretí spánok a do má 45 min
A potom o 17:00 jej dám posledný ak zaspí a to max 30 min ale niekedy nezaspi tento už
Ak mi zaspí tak potom 18:30 ju kupem ale zaspí až okolo 9 veľa krát možno len 1x do týždňa sa mi podsri že zaspí do hodiny
Ale včera som jej tento spánok posledný nedala a kúpala som okolo 17:30 a zaspala mi o 7 ale aj tak mi to príde ako dlhé bdele okno.
V noci sa budí 1-2x na dojčenie ale to hneď pokračuje v spánku okolo 1 a potom tak okolo 3-4
@anonym_autor spánky máte rozdelené pekne , ak chcete 3 spánky skúste to ráno prvé bdele okno trošku natiahnuť a už skúšať spávať v tme aj na denné spanky