icon

Pomáhal vám partner s dieťaťom?

23. apr 2026

Prosím vás ako ste to mali. My sa stále kvôli tomu hadame pretože ja chcem aby pomáhal keď sa dá. Nás deň scdietatom je taký že mám dieťa ktoré potrebuje stále pozornosť a ja som rada že sa stihnem najesť aspoň 2-3x za deň a nočné uspavanie je aj 3 hod záležitosť, cez deň spi len v kočíku takze nie som prakticky ani poriadne doma. Môj muž si mysli že materská dovolenka je fakt dovolenka a keď niečo od neho chcem tak že on nemá potom čas pre seba ale ten nemám ani ja. Potrebovala by som možno deň pre seba aby som si oddýchla ale nedá sa to pretože kojím a nechce piť z fľašky veľmi a keď aj vypije tak nezaspi bez prsníka.. ale som už fakt zničená a unavená a už normálne zvažujem že stopnem dojčenie neskutočne má to vyčerpáva lenže stále potom mám výčitky že nie je ešte na tuhej strave, aj tie kauzy s um no proste neviem ako toto riešiť

Strana
z3
anonym_15d6b2
25. apr 2026

@anonym_autor dojcenie stop, zapoj muza a zacni konecne zit spokojne
Si nervozna, dieta je nervozne z teba a potom blacis po tom neschopnom muzovi - idealna kombinacia
Ja som mala takeho neschopaka doma, uz 4 roky som jednorodic mne osobne sa nic lepsie nemohlo stat ako mat doma to teľa

anonym_b1215c
25. apr 2026

Ja by som nestopla dojčenie, ale zbavila sa tejto gule na nohe (chlapa), ktorý ti svojou pasivitou len nervy robí. Bude to cele na tebe, ale v pokoji. Tak som to spravila ja a ani po12 r neľutujem

anonym_b1215c
25. apr 2026
@anonym_46613b

@anonym_autor ja len nechapem, že sa o tomto dvaja ľudia nebavia dopredu. Ešte keď je dieťa vytúžené z ivf. Môj muž robil okrem kojenia všetko. Normálne keď mal čas tak bol plnohodnotný rodič ako aj ja. Teraz sme v procese snaženia sa o druhé a riešime ako to asi bude, lebo je jasné, že toho bude aj na mužovi o dosť viac. Syna som kojila fakt každú hodinu maximálne dve ale kedy sa dalo, vtedy ma manžel nechal ráno dospať. Bolo mi jasné, že na pol dňa len tak niekde nevypadnem, ale to bolo aj moje osobné rozhodnutie kojiť, povinnosť to nie je. Pomáhať sa dá všelijak. Kojenie a tým pádom aj nočné vstávanie boli výlučne na mne a tak muž pomáhal inde. Mala som v noci hlad, tak to urobil, potrebovala som cez deň hodinku pre seba, zobral syna do kočiara, ak som nestíhala lebo bol syn na mne pricucnutý pol dňa, tak po robote navaril a upratal. Ja chápem ak sú chlapom niektoré veci cudzie, ale keď vidia ako ich milovaná osoba nevládne a padá únavou na hubu, tak že im nedopne aby sa v domácnosti viac pričinili to ozaj nepochopím.

@anonym_46613b čo tým myslíš, že sa o tom ľudia nebavia dopredu? My sme sa bavili, tešil sa na dieta (s predchádzajúcou ženou sa im za 10r. nepodarilo), chcel robiť všetko, v práci si vybavil otcovskú dovolenku na pár mesiacov. Realita? Zobral babo max na 10 minut ráno, aby som sa mohla osprchovať a potom s tým kazil atmosféru, že som mu za to neprejavila vďačnosť (wtf). Potom príležitostne vzal dieta pred dom, ale jedine, ak tam boli nejakí susedia, zrejme aby sa prezentoval ako vzorný otecko.
Na otcovskej dovolenke, keď dieta malo 6 mesiacov, sa dohodol so šéfom, že ide aj tak na pracovnú cestu na týždeň a ja si mám poradiť ako chcem, pričom som sa práve vrátila do práce. Inak poberal peniaze on vtedy, za niečo, čo nerobil. Som sa tak nahnevala, že som v poisťovni (v AT) zrušila jeho dovolenku, vzala si ju znova ja, našla si nový byt a neskôr, keďže ma ešte vláčil po sudoch, presťahovala sa na opačný koniec zemegule. Všetci moji kamaráti a rodina ho mali radi, nechcelo sa im ani veriť, narobil si za tých pár desiatok minut čo bol s dietatom fotky, ktoré trhajú srdce 😀, ale realita bola taká, že nerobil NIČ resp. <1% práce. Na papieri to vyzeralo inak, pokrokový otecko, čo prevzal oficiálne starostlivosť, jedine, že v realite to nerobil.
Na extra debilov ta žiadny rozhovor nepripravi

anonym_46613b
25. apr 2026
@anonym_b1215c

@anonym_46613b čo tým myslíš, že sa o tom ľudia nebavia dopredu? My sme sa bavili, tešil sa na dieta (s predchádzajúcou ženou sa im za 10r. nepodarilo), chcel robiť všetko, v práci si vybavil otcovskú dovolenku na pár mesiacov. Realita? Zobral babo max na 10 minut ráno, aby som sa mohla osprchovať a potom s tým kazil atmosféru, že som mu za to neprejavila vďačnosť (wtf). Potom príležitostne vzal dieta pred dom, ale jedine, ak tam boli nejakí susedia, zrejme aby sa prezentoval ako vzorný otecko.
Na otcovskej dovolenke, keď dieta malo 6 mesiacov, sa dohodol so šéfom, že ide aj tak na pracovnú cestu na týždeň a ja si mám poradiť ako chcem, pričom som sa práve vrátila do práce. Inak poberal peniaze on vtedy, za niečo, čo nerobil. Som sa tak nahnevala, že som v poisťovni (v AT) zrušila jeho dovolenku, vzala si ju znova ja, našla si nový byt a neskôr, keďže ma ešte vláčil po sudoch, presťahovala sa na opačný koniec zemegule. Všetci moji kamaráti a rodina ho mali radi, nechcelo sa im ani veriť, narobil si za tých pár desiatok minut čo bol s dietatom fotky, ktoré trhajú srdce 😀, ale realita bola taká, že nerobil NIČ resp. <1% práce. Na papieri to vyzeralo inak, pokrokový otecko, čo prevzal oficiálne starostlivosť, jedine, že v realite to nerobil.

@anonym_b1215c ja proste odmietam veriť že sa 100% chlapov žien, ktoré tu prispievajú tak zrazu na komplet zmenia. Tvoj bol úžasný partner? Vždy dbal na tvoje pocity? Povedala si mu, že si unavená a má upratať dom a navariť a on to urobil? Úprimne mu na tebe záležalo a potom mu na tebe úplne prestalo záležať? Niekedy sa to stať môže, ale som presvedčená že väčšina z týchto žien malo doma vždy debila, ktorí na ňu kašlali ale vtedy im to nevadilo. Viď ženy, ktoré majú nastavený system 50/50, každú blbosť ich partner vyrátava na polovicu ale veď on sa potom zmení. No nezmení.

anonym_b1215c
25. apr 2026
@anonym_46613b

@anonym_b1215c ja proste odmietam veriť že sa 100% chlapov žien, ktoré tu prispievajú tak zrazu na komplet zmenia. Tvoj bol úžasný partner? Vždy dbal na tvoje pocity? Povedala si mu, že si unavená a má upratať dom a navariť a on to urobil? Úprimne mu na tebe záležalo a potom mu na tebe úplne prestalo záležať? Niekedy sa to stať môže, ale som presvedčená že väčšina z týchto žien malo doma vždy debila, ktorí na ňu kašlali ale vtedy im to nevadilo. Viď ženy, ktoré majú nastavený system 50/50, každú blbosť ich partner vyrátava na polovicu ale veď on sa potom zmení. No nezmení.

@anonym_46613b my sme mali upratovačku, keďže sme obaja pracovali a varil, vybavil, áno. Nebol úplne perfektný, to nie, ale po narodení bol proste úplný debil. Nebola to zmena z 1* -> 💩 ale povedzme z nejakej 4ky…

anonym_b3ff4c
25. apr 2026
@anonym_b1215c

@anonym_b1215c Zrejme nemal ani sajn o tom, co znamena mat dieta. Asi ani nevedel, preco ho chce. Asi kvoli statusu a imidzu. Stava sa...toto je teda korunovany k....

autor
25. apr 2026

Ďakujem vám ženy za odpovede dosť mi to otvorilo oči. Do poznámok som si len napísala čo všetko robí má je toho viac ako dosť. Priznal aj to že mám toho fakt veľa. Dohodli sme sa že nákupy bude riešiť už len on a teda zabezpečí aby som mala jedlo v chladničke a to mi dosť pomôže že nebudem musieť riešiť nákup počas týždňa.
S časom nič neurobím už nakoľko domov príde keď mala už viac menej spi prípadne ju uspavam a odchádza keď ešte spi. Ale cez víkend budeme viac menej fungovať tak že ja budem len dojčiť a on sa jej bude venovať. Rodičov mame ďaleko pomôcť nám nemá kto že by sme mali možno kusok priestor aj na seba ale aspoň takto.
Nemyslím si že môj manžel je zlý, len sme si toto fakt asi nenastavili dobre a ja som išla už nad svoje možnosti.
Odpoviem aj čo sa týka financií nemáme síce spolocny účet, ale teda manžel platí všetko a ja z materskej len veci pre seba a pre malú. Byvanie, stravu drogeriu to všetko platí on. A keď daný mesiac mám toho veľa pre malú tak nemá problém mi na to financie dať. Takze toto nie je u nás momentálne problém.

anonym_d758c6
25. apr 2026

Ženy, raz a navždy - muž s dieťaťom nepomáha, ale (ne)stará sa o svoje dieťa tak, ako sa žena (ne)stará o svoje dieťa.

Strana
z3