icon

Pomohla vám párová terapia pri záchrane vzťahu?

27. feb 2026

Ahojte,chcela by som poprosiť komentovať len tých ktorí si tým prešli. Pomohla vám párová terapia vo vzťahu? Koľko sedení ste absolvovali, viem že to je individuálne. Ale aspoň približne. Poučili ste sa obaja? Zachránilo vám to čiastočne vzťah pokiaľ ste obaja chceli? Zvažujeme do toho ísť. Obaja chceme.

andrejka1974
27. feb 2026

My sme chceli ísť , ale nakoniec sme nešli a pomohlo nám veľmi , že sme boli chvíľku od seba chvíľku tri dni strávil on s dcérou na dome a potom ja s dcérou sama doma dcéra je autistka a vermi stačilo toto a bolo to super

anonym_97d352
27. feb 2026

@anonym_autor my sme chodili 1.5 roka, raz týždenne (s prestávkou v lete). Stálo nás to dosť peňazí a času, ale pomohlo veľa vecí pochopiť a hlavne pre môjho muža.
Vyjasnili sme si veľa vecí a naučili sa inak komunikovať, resp komunikovať, a čerpáme z toho do dnes.
Chceli sme obaja a bolo to ťažké a trvalo, kým sme sa "pohli".
Mnohi nám povedali, že sme za tie peniaze mali ísť na parádnu dovolenku za tie peniaze, no viem, že by to nepomohlo...

anonym_e9d40a
27. feb 2026

@anonym_autor pomohla a boli sme na 2 sedeniach - prvé trvalo 3 hodiny druhé 1,5 hodiny. Osobne sme boli. U nás boli, ale problémy v komunikácii, unavenosť z rodičovstva - práce.

anonym_cef080
27. feb 2026

@anonym_autor Je to výborný nápad.Proste čokoľvek, čo vzťah pozdvihne.Parová terapia,kurzy pre manželov, víkendy s prednáškami, prečítať si knižky o vzťahoch.Rozpravat sa z inými pármi - ak máte dobré vzťahy a navzájom dôveru.To , že chcete ísť obaja,je polovica úspechu.Neznamena, že hneď po prvom sedení to bude ružové,ale bude to napredovať po malých krôčikoch.Samozrejme , ideálne to nebude nikdy, ale ide o to , aspoň sa snažiť k nemu priblížiť.
Ja si myslím, že tak ako sú kaderníctva,autoservisi,a pod,tak by mi mali byť "servisi" aj na vzťahy.Aj v škole , keby sa miesto trpnych rodov v slovenčine a podobných " podstatných vecí" učilo ako si dať pozor na manipulátor a,narcistu, agresora, čo potrebuje muž , čo žena bolo by to užitočnejšie. Jedným slovom držím vám palce.

anonym_2d33ad
27. feb 2026

Nie. Stacila jedna.

barka1
28. feb 2026

Chodili sme rok, cca 2x mesacne. Asi mesiac od posledneho sedenia som vzťah ja ukončila. Takže nepomohla nám. Vobec sme sa tam nedostali k podstate problémov.
Inak doporučujem a súhlasím s názorom vyššie. Len ja a ex sme boli fakt zlá dvojica.

anonym_bcea43
28. feb 2026
@barka1

Chodili sme rok, cca 2x mesacne. Asi mesiac od posledneho sedenia som vzťah ja ukončila. Takže nepomohla nám. Vobec sme sa tam nedostali k podstate problémov.
Inak doporučujem a súhlasím s názorom vyššie. Len ja a ex sme boli fakt zlá dvojica.

@barka1 bingo.jednym z efektov parovej terapie moze byt aj ukoncenie vztahu.takze ti pomohla sa rozhybat

barka1
28. feb 2026

Ciastocne to bola párová terapia, ale rozhodnutie padlo po smrti mojho otca. To bola posledna kvapka.

anonym_f46486
28. feb 2026

Nie