icon

Pomohli by ste partnerovi v najťažšom období?

Včera o 12:11

Predstavte si, že máte partnera,alebo partnerku, ktorý/ ktorá zo zásady, z vlastného presvedčenia odmieta chodiť na preventívne prehliadky a aj k lekárom celkovo. Nedôveruje im a nevyhľadá pomoc ani vtedy, keď je jeho zdravotný stav veľmi zlý. Snaží sa liečiť sám, a do určitej miery sa mu to aj darí.. Vy ako jeho partnerka ste však úplný opak. Lekárov navštevujete pravidelne, nič nezanedbávate a starostlivosť o zdravie považujete za dôležitú.. Vzťah sa časom rozpadne. Rozídete sa nie práve v dobrom. Nezhody vznikali na oboch stranách, spočiatku z maličkostí, ktoré sa postupne nabaľovali, až prerástli do niečoho väčšieho.. Nešlo však o nič zásadného, žiadnu veľkú zradu či vážny konflikty..
Po čase sa dozviete, že váš expartner dopadol veľmi zle zdravotne.. Práve v dôsledku dlhodobej nedôvery k lekárom a odmietania odbornej pomoci sa jeho zdravotný stav výrazne zhoršil... Ocitol sa v ťažkej situácii a zostal na to úplne sám. Vy ste tiež momentálne sama resp. máte iba nezáväzný vztah...Dokázali by ste prekonať staré nezhody, sklamanie či dokonca nenávisť a skúsiť mu pomôcť? Byť pri ňomv najťažšom období?

Strana
z2
billy_jean
Včera o 12:14

Opýtam sa takto. Je to nejaké finálne a terminálne štádium? Alebo to bude dlhodobý chronický stav a s tým môže žiť aj 20r? Myslíš, že keď mu pomôžeš a zastabilizuješ ho, že sa to bude mať tendenciu zlepšovať? Miluješ ho? Alebo to urobíš z nostalgie ku spoločnej minulosti?

anonym_efd98a
Včera o 12:22

ja áno, bola by som pri ňom

hederamonstera
Včera o 12:24

Nie
On by to pre teba spravil?

anonym_6779ef
Včera o 12:25

Ja nie. Mám povahu že po konci pálim mosty.
Zo začiatku znesiem veľa, ale potom sa niečo vo mne vzprieči a je koniec. Navždy. Stratím o človeka úplný záujem. Nič zlé mu neprajem, ale s mojou pomocou už počítať nemôže.

anonym_02384e

Prípad z môjho okolia, lekárov aj prehliadky ignoroval, neskôr mu asi preplo s manželkou sa rozviedol keď už mali 2 dospelé deti. Neskôr si našiel priateľku s ktorou žil.
Sanitku zavolali cudzí a ho zobrala z ulice, z nemocnice chcel odísť na reverz ale nevládal stáť na nohách, upadol do kómy a zomrel v 52 rokoch.

anonym_bee0bf

Akoze vratit sa k nemu? "Len" preto ze je chory? Ci ako to myslis? Ved kamoska a podporovatelka byt mozes.

grimnir
Včera o 12:32

@anonym_autor Ja nie.

bielasovicka
Včera o 12:37

V tomto prípade nie.

anonym_a0dca6
Včera o 12:42

@anonym_autor Jedine, ak má nejaký majetok, napríklad byt a prepísal by ho za mňa. Vtedy by som ho doopatrovala, zadarmo nie.

anonym_6779ef
Včera o 12:43
@anonym_a0dca6

@anonym_autor Jedine, ak má nejaký majetok, napríklad byt a prepísal by ho za mňa. Vtedy by som ho doopatrovala, zadarmo nie.

@anonym_a0dca6 🙂

majlo1234
Včera o 12:47

Nie

anonym_e24c4e
Včera o 12:51

nie.
mala som frajera. bola som mladá a ľúbila ho ako koňa. to, že ma vlastne zneužíval, využíval som zistila až po rokoch, keď mi dozrel mozog🤣
celý život si neplatil zdravotné odvody, nič.
neskôr dostal cukrovku, ktorú neliecil. keď zomrel ani to so mnou nehlo. a to bol predtým môj celý svet.
takže nie, nestarala by som sa.

lalala2020
Včera o 12:54

Ani ja lekárom nedôverujem a som radšej, keď tam ísť nemusím a vyhýbam sa tomu, zase viem zhodnotiť, keď je to nevyhnutné
Na tú otázku poznáš odpoveď len ty… ja by som sa objavila v jeho blízkosti a priamo by som sa nenúkala, sledovala by som ho, ak by o mňa stál - o moju pomoc- a dal to najavo… jedine tak. Mužom je on, on má pomoc žiadať a on ju má aj žene ponúknuť… nikdy sa mi neoplatilo byť vo vzťahu tou iniciatívnou, beriem čo muž ponúka a má sa snažiť, aby to stačilo

anonym_a6e21f
Včera o 13:02

nie, preco by som to mala robit? nerozumiem tomu

lauruska_sumienka
Včera o 13:05

ako bolo by mi to luto ale nase cesty sa rozisli. ak by poziadal, tak v ramci moznosti ale urcite by som sa nepretrhla a neskakala okolo neho

anexa
Včera o 13:05

@anonym_autor áno, pomohla by som mu, nenechala by som ho samého

anonym_6779ef
Včera o 13:10
@anonym_e24c4e

nie.
mala som frajera. bola som mladá a ľúbila ho ako koňa. to, že ma vlastne zneužíval, využíval som zistila až po rokoch, keď mi dozrel mozog🤣
celý život si neplatil zdravotné odvody, nič.
neskôr dostal cukrovku, ktorú neliecil. keď zomrel ani to so mnou nehlo. a to bol predtým môj celý svet.
takže nie, nestarala by som sa.

@anonym_e24c4e presne tak , neoplatí sa byť Matkou Terezou.
opatrovať jedine rodičov, blízku rodinu ....

kavasmliekom
Včera o 13:19

@anonym_autor píšeš, že ste sa nerozhodli v zlom, nič vážne v Tom nebolo. Pomohla by som, keby som na to mala kapacitu, nijak by to neohrozilo môj súčasný život. Nevrátila by som sa k nemu, ani by som sa s ním nestretávala. Pomohla by som mu možno podhodiť kontakt na nejakého lekára, dala nejakú radu, keby o to stál. Peniaze ani vzťah by som mu neponúkla

candii
Včera o 13:28

Nie.

zlaticko_no1
Včera o 13:34

Samozrejme, ze ano.

tykat
Včera o 13:35

@anonym_autor mate spolu deti? kto koho nechal? aj ste nejako v kontakte? Ci ako? Ides sa hrat na samaritanku? Co ta vlastne taha k nemu? Nemas dost vlastnych starosti?
Nechapem naco by som.sa vobec starala do zivota nejakemu ex kebyze sa teraz odniekial dozviem ze zle dopadol a je na to sam.

thereisabear
Včera o 13:48

Viem si v tomto prípade predstaviť, že by som za ním občas zašla, občas by sme si napísali, pomohla mu s nákupom alebo návštevou lekára.

januska12323
Včera o 13:49

Sám si môže za svoj stav a ak ťa neprosí o pomoc nechaj ho tak. Pomohla by som mu jedine pri vybavovaní lekárov ak o to stojí, inak nie.

anonym_73b1a2
Včera o 13:53

@anonym_autor Nepíšem áno -nie, ale v krátkosti: Manžel,aj keď sme neboli rozvedení žil roky v zahraničí u milenky/s milenkou.Zrazu po rokoch prišiel s tým,ze sa chce vrátiť domov.Nepresiel ani rok po jeho návrate a zrazu ťažká diagnóza..Po menej ako roku po stanovení diagnózy som ho pochovala.Opatrovala som ho počas choroby až do jeho odchodu.Nepisem to preto,aby som sa chválila,ale preto, že život bez výčitiek s čistým svedomím a odpustením je ľahší, než vrátiť zlo a povedať chorému, že má ísť tam,kde bol vtedy, keď bol zdravý.

betulinka1
Včera o 13:56

@anonym_autor ja áno. Kludne aj susedovi by som pomohla. Samozrejme v ramci svojich moznosti. Zase by som nenechala prácu aby som mu robila opatrovatelku. Ale kludne po lekaroch, navariť, upratať, podporiť, vybaviť úrady, zariadenie, hospic....

anonym_cd564a
Včera o 14:10

@anonym_autor nie, je to expartner, čiže za mňa už cudzí človek… snáď ma nejakú rodinu, nie?

elenka74
Včera o 14:16

Záleží na tom, ako dlho ste boli spolu a tiež, boli ste aj po rozchode v kontakte?

ibrunova
Včera o 14:27

ako by si mu mohla pomôcť? Či len z ľútosti s ak nemu vrátiť? NO nie,,

anonym_b2876b
Včera o 15:46

Pozri chce on od teba pomoc? Alebo chceš pomôcť len ty? Ak ju nechce nechaj ho, keby chcel opýta si ju

anonym_fb2091
Včera o 15:59

@anonym_autor a on o tvoju pomoc stojí? Alebo len ty máš nejaké chute byť pri ňom?

Strana
z2