icon

Potrebujem podporu po rozchode s priateľom

Včera o 17:20

Ahojte.. prišla som si pre podporu.. Neviem ani ako začať ale rozišla som sa s priateľom, ktorého som mala veľmi rada a mám pocit, že sme mali skôr traumatický väzbu, do ktorej som si myslela, že sa už nikdy nedostanem.. Ako dieťa som mala komplikovaný vzťah s otcom, najprv sme mali veľmi dobrý ale potom mali medzi sebou s mamou velké problémy a mama sa chcela rozviesť a ovplyvnilo to aj môj vztah s ním.. počas mojej puberty sme sa spolu x rokov nebavili, a keď aj komunikácia bola dosť problematická.. Ja som odvtedy na sebe roky pracovala, všetkým odpustila, pracovala som na sebavedomí, sebaláske a dosť som sa zmenila k lepšiemu.. chvíľu som chodila aj ku psychologičke, s ktorou som sa o tomto všetkom rozprávala a veľa som sa naučila.. No pred 6 mesiacmi, som sa spoznala s jedným mužom, ktorý bol prvé 3 mesiace úplne pozorný, trávili sme spolu veľa času, chodili na rande, bolo nám super a potom to šlo celé nejak dolu vodou, zabudol na naše rande, zaspal na naše rande jednoducho zrazu to bolo divné, keď som sa o tom chcela porozprávať, či má inú alebo čo sa deje nie nič ale veď zabudol, zaspal bol preťažený atď stále nejaký dôvod. Taktiež jeden deň niečo slúbil, druhý deň sa tváril, že nevie ani že to povedať, proste celé zle.. Keď som pred mesiacom spomenula koniec, tak hneď spozornel, že on chce šancu a chvílu sa snažil a teraz zas tie isté kolaje.. Ja mu to neviem vysvetliť, mne strašne ubližuje, keď sa musím pomaly doprosovať o tú pozornosť, je mi to neskutočne nepríjemné až ponižujúce a pripomína mi tú malú pubertiačku, ktorá sa snažila o otcovu pozornosť a to ma zraňuje ešte viac.. Asi je to odomňa zbabelé ale ja som sa s ním rozišla tak, že som si ho všade blokla, aby nenasledovali otázky a prosby o šancu a vysvetlenie a daj mi ešte šancu, čas a neviem čo.. Ja už proste nechcem a on to nenechá tak..

gribka1
Včera o 17:23

Urobila si veľmi dobre, len zotrvať.

zuzanita1609
Včera o 17:27

Urobila si správne,teraz musíš len vydržať. Niekto proste musí "odísť",aby prišiel niekto iný, lepší (keďže už vieš,čo od vzťahu potrebuješ). Netráp sa, on za to nestojí,zažili sme si to každá/ý.

domka222
Včera o 17:31

V slabej chvíli hlavne nepoľaviť. Urobila si dobre,treba odísť radšej skôr ako neskoro, keď vidíš,že ti vzťah nič neprináša.

amdornik
Včera o 17:55

@anonym_autor ak máš nejakých cca 25, urobila si dobre. ak máš však 40, niekde sa stala chyba, odvolávam sa na tieto tvoje slová: Ja som odvtedy na sebe roky pracovala, všetkým odpustila, pracovala som na sebavedomí, sebaláske a dosť som sa zmenila k lepšiemu.. chvíľu som chodila aj ku psychologičke, s ktorou som sa o tomto všetkom rozprávala a veľa som sa naučila.
čiže buď psychologička o ničom alebo si až tak na sebe nepracovala. lebo roky práce už prinášajú nejaké ovocie...

klotildabazarik
Včera o 17:56

@anonym_autor vie vobec ze ste sa rozišli?

autor
Včera o 18:11
@amdornik

@anonym_autor ak máš nejakých cca 25, urobila si dobre. ak máš však 40, niekde sa stala chyba, odvolávam sa na tieto tvoje slová: Ja som odvtedy na sebe roky pracovala, všetkým odpustila, pracovala som na sebavedomí, sebaláske a dosť som sa zmenila k lepšiemu.. chvíľu som chodila aj ku psychologičke, s ktorou som sa o tomto všetkom rozprávala a veľa som sa naučila.
čiže buď psychologička o ničom alebo si až tak na sebe nepracovala. lebo roky práce už prinášajú nejaké ovocie...

@amdornik mam 24, ja som spravila kus práce lebo ja som na tom bola fakt zle, nechcem ísť do detailov ale ja som mala z toho celého aj psychické problémy a tak

autor
Včera o 18:18
@klotildabazarik

@anonym_autor vie vobec ze ste sa rozišli?

@klotildabazarik dojde mu to, lebo predtým ke´d som navrhoval aísť od seba a prečo a čo mi zas je a aký mám problém a takto. Ja s ním proste nie som šťastná

marci9
Včera o 18:27

To, že si sa s ním rozišla, bolo správne rozhodnutie, akurát si sa s ním mala rozísť normálnym spôsobom ako dospelý človek /tzn. oznámiť mu to z očí do očí/, nie tak, že si ho všade zablokovala.

amdornik
Včera o 18:27
@anonym_autor

@amdornik mam 24, ja som spravila kus práce lebo ja som na tom bola fakt zle, nechcem ísť do detailov ale ja som mala z toho celého aj psychické problémy a tak

@anonym_autor ak máš len 24, ideš správnou cestou...

dzulli1980
Včera o 20:19

Na jednej strane píšeš, že si roky na sebe pracovala, chodila si k psychologičke atď. a rozídeš sa s ním takým spôsobom, že mám normálne pochybnosti ... kus zbabelé, či? ... on vie o tom, že ste sa rozišli? ... však pokiaľ to máš v sebe upratané a Tvoje rozhodnutie je definitívne, nemala by si mať problém mu to na rovinu z očí do očí povedať, aj keby sa o zem hádzal, či?

autor
Včera o 20:51
@dzulli1980

Na jednej strane píšeš, že si roky na sebe pracovala, chodila si k psychologičke atď. a rozídeš sa s ním takým spôsobom, že mám normálne pochybnosti ... kus zbabelé, či? ... on vie o tom, že ste sa rozišli? ... však pokiaľ to máš v sebe upratané a Tvoje rozhodnutie je definitívne, nemala by si mať problém mu to na rovinu z očí do očí povedať, aj keby sa o zem hádzal, či?

@dzulli1980 ja nechcem od neho zas pocuvat co mi vadi a ze to nie je tak ako si myslím a ako cítim a zas ma začne spochybnovať a manipulovat a zas sa náhodou stretneme niekde o 2 hodiny - čo sa stalo. Ukončila som to a o 2 hodiny sme sa asi náhodne stretli v potravinách a už som sa ho nezbavila

sashka22
Včera o 21:44

@anonym_autor zažila si toxicku rodinu a vôbec z toho nie si tak dobre vonku ako si myslíš, keďže podvedome si sa dala do kopy s ďalším manipulatorom. Nie kazdy terapeut sa špecializuje na vzťahy s nacistami, či uz rodinné alebo partnerské vzťahy. Vlacime to so sebou,az kym to nepochopime..