icon

Povedali ste novému partnerovi o interrupcii?

Včera o 21:03

Ahojte, nerozoberajte prosím morálne hľadisko upt... Tie, čo ste podstúpili upt a máte nového partnera, s ktorým ste už nejakú dobu a je to na dobre ceste, povedali ste to partnerovi? Áno/nie, aká bola reakcia?

Strana
z5
anonym_f3645d
Včera o 21:04

Nikdy by som nepovedala

marca12
Včera o 21:05

@anonym_autor Mozno casom,ale v case spoznavania mu to nehovor.

dzulli1980
Včera o 21:05

Nie ... pretože by on mohol začať riešiť morálne hľadisko.

pribinak
Včera o 21:07

Nie, načo?

doriiis
Včera o 21:07

Takže zatajovať hneď niečo na začiatku vzťahu? Tebe by sa páčilo, keby niečo tak podstatne nevieš? Ak je to ten pravý a chce byť s tebou tak bude aj po tejto informácii. Ak nie, tak nie

pribinak
Včera o 21:08
@doriiis

Takže zatajovať hneď niečo na začiatku vzťahu? Tebe by sa páčilo, keby niečo tak podstatne nevieš? Ak je to ten pravý a chce byť s tebou tak bude aj po tejto informácii. Ak nie, tak nie

@doriiis niekedy je mlčať zlato

autor
Včera o 21:12

Bojím sa žeby v prípade plánovaného tehotenstva sa to dozvedel od dr, z lekárskych správ? Eviduje vôbec doktor prvé tehotenstvo aj keď skončilo tak ako skončilo? Nebýva v spravach uvedené, žeby šlo už o druhé tehotenstvo?

parvinka0001
Včera o 21:13

Nie . Myslíš že by ti on všetko povedal čo bolo pred vaším vzťahom ?.

pr85
Včera o 21:14

@anonym_autor Ako by si sa cítila, keby ti zatajil, že má napr. vazektomiu? Asi nie super a bola by si právom naštvaná. Tak by som sa cítil aj ja, keby mi frajerka zatajila interrupciu. Takej žene by som už nemohol veriť, že keby že teoreticky (u mňa) dôjde k predmanželskemu sexu, že sa nezachová rovnako a nezabije naše nenarodené dieťa.

dzulli1980
Včera o 21:14

Ale Dr. mu to nemôže povedať, lekárske tajomstvo atď.

dzulli1980
Včera o 21:15
@pr85

@anonym_autor Ako by si sa cítila, keby ti zatajil, že má napr. vazektomiu? Asi nie super a bola by si právom naštvaná. Tak by som sa cítil aj ja, keby mi frajerka zatajila interrupciu. Takej žene by som už nemohol veriť, že keby že teoreticky (u mňa) dôjde k predmanželskemu sexu, že sa nezachová rovnako a nezabije naše nenarodené dieťa.

@pr85 Vazektómia a itp je kus rozdiel, či? ... to, že žena podstúpi itp neznamená, že nemôže zasa otehotnieť.

pribinak
Včera o 21:16
@anonym_autor

Bojím sa žeby v prípade plánovaného tehotenstva sa to dozvedel od dr, z lekárskych správ? Eviduje vôbec doktor prvé tehotenstvo aj keď skončilo tak ako skončilo? Nebýva v spravach uvedené, žeby šlo už o druhé tehotenstvo?

@anonym_autor áno, bude to v lekárskych správach, ale ste na začiatku vzťahu, nemusíš mu hovoriť nič.

A ani lekár mu nič nesmie povedať

marca12
@doriiis

@doriiis To nie je zatajovanie. Je to dost osobna informacia a podla mna by to mal vediet az vazny priatel. Nie hociaky chalan,s ktorym len randi.

pribinak
@pr85

@pr85 ty čo? Čo tu splietas?

autor
Včera o 21:20

Ani v prípade ak by šlo o manžela?

anonym_1a830a
Včera o 21:22

Je to dosť vážna situácia. Na jednu stranu majú dievčatá vyššie pravdu, na druhú stranu ak si to chceš nechať navždy pre seba tak si treba zabezpečiť, aby sa to nedozvedel. Napr o pár rokov keby spolu budete chcieť alebo čakať bábo a napr budete na nejakom vyšetrení pre páry kde toto môže zaznieť.. alebo ti to pozrie niekde v papieroch : GA - pôrody, potraty, UPT.. ja som mala tieto políčka vymenované a vypísané aj v tehotenskej knižke, neviem či to býva v každej.. aj v prepúšťacich správach, môj muž toto pre zaujímavosť pravidelne čítal a aj napr keď som šla z gyn. pohotovosti tak mi niesol papiere a čítal či je všetko ok. Niekde sa to píše aj do novorodeneckej správy - z koľkého tehotenstva a koľkého pôrodu je bábätko a k tomu v skratke GA matky.
Na jednu stranu toto by som sa ako muž o mojej partnerke dozvedieť nechcela a sama neviem čo by som robila, na druhú stanu keby som sa to dozvedela náhodne po rokoch, napr pri problémoch s otehotnenim, tak to dosť zabolí a bola by som na vážkach (nehovorím, že ich automaticky musíš mať ale v dnešnej dobe toto rieši pomaly každý druhý pár z môjho okolia sa mi zdá).
Keď by som to mužovi hovorila tak nejak zaobaliť, odôvodniť a pri najhoršom (viem, klamať vo vzťahu sa nemá ale podľa mňa najmenšie zlo) povedať, že ťa donútil tvoj bývalý alebo niečo, fakt neviem. Ťažká téma a asi aj divná rada. Ono je to ťažké ísť s takouto vecou do vzťahu ale aj klamať od začiatku sa nehodí.

zara3
Včera o 21:27
@anonym_autor

@anonym_autor mozes mat problemy s otehotnenim, nevies a potom ako mu povies, ze si mu to zatajila, alebo ze si ho klamala? To potom ti prestane verit a zacne ta podozrievat, ci aj v tomto mu neklames alebo v tomto.

anonym_54b327
Včera o 21:30
@anonym_autor

@anonym_autor v tehotenskej knizke mas vzdy info vypisane,pocet tehotenstiev, MA aj UPT. Ak by ste nahodou riesili ivf a mala si v anambeze upt tak ti neuhradi poistovna ani to malo co bezne ano. Takze isto by som povedala ale nie hned.

autor
Včera o 21:32
@anonym_1a830a

Je to dosť vážna situácia. Na jednu stranu majú dievčatá vyššie pravdu, na druhú stranu ak si to chceš nechať navždy pre seba tak si treba zabezpečiť, aby sa to nedozvedel. Napr o pár rokov keby spolu budete chcieť alebo čakať bábo a napr budete na nejakom vyšetrení pre páry kde toto môže zaznieť.. alebo ti to pozrie niekde v papieroch : GA - pôrody, potraty, UPT.. ja som mala tieto políčka vymenované a vypísané aj v tehotenskej knižke, neviem či to býva v každej.. aj v prepúšťacich správach, môj muž toto pre zaujímavosť pravidelne čítal a aj napr keď som šla z gyn. pohotovosti tak mi niesol papiere a čítal či je všetko ok. Niekde sa to píše aj do novorodeneckej správy - z koľkého tehotenstva a koľkého pôrodu je bábätko a k tomu v skratke GA matky.
Na jednu stranu toto by som sa ako muž o mojej partnerke dozvedieť nechcela a sama neviem čo by som robila, na druhú stanu keby som sa to dozvedela náhodne po rokoch, napr pri problémoch s otehotnenim, tak to dosť zabolí a bola by som na vážkach (nehovorím, že ich automaticky musíš mať ale v dnešnej dobe toto rieši pomaly každý druhý pár z môjho okolia sa mi zdá).
Keď by som to mužovi hovorila tak nejak zaobaliť, odôvodniť a pri najhoršom (viem, klamať vo vzťahu sa nemá ale podľa mňa najmenšie zlo) povedať, že ťa donútil tvoj bývalý alebo niečo, fakt neviem. Ťažká téma a asi aj divná rada. Ono je to ťažké ísť s takouto vecou do vzťahu ale aj klamať od začiatku sa nehodí.

@anonym_1a830a ďakujem, veľmi podstatné informácie si napísala, presne toto som chcela vedieť

autor
Včera o 21:34

Inak zaujímavé, doktor mi vravel že toto nikde nebude, ani poisťovňa o Tom by nemala vedieť, žiadne záznamy nič a teraz sa dozvedáme že v knižke to bude a v prípade ivf tiež bude problém, nemá to byť úplne utajené? Pri zmene doktora to asi bude v záznamoch

anonym_c98161
Včera o 21:40

@anonym_autor ja som sice na upt nebola ale ak ta zaujima nazor…ja by som mu to povedala. Chcela by som mat proste “cisty stit”…ze neexistuje nic zavazne co o mne partner nevie. Ja by som chcela pri sebe clovela co by respektoval nejake moje rozhodnutia a neodsudzoval ma..ak by to spravil tak by to nebola ta moja “prava polovicka”.

enmery
Včera o 21:41

Nerob druhým to, čo nechceš, aby oni robili tebe...prednedávnom tu bol chlap, ktorý zdrhol od postihnutého dieťaťa a ženy a dostal lynč, ale keď chce žena zatajiť niečo tak podstatné, tak všetky odrazu nie, nehovor...

doriiis
Včera o 21:41
@anonym_autor

Inak zaujímavé, doktor mi vravel že toto nikde nebude, ani poisťovňa o Tom by nemala vedieť, žiadne záznamy nič a teraz sa dozvedáme že v knižke to bude a v prípade ivf tiež bude problém, nemá to byť úplne utajené? Pri zmene doktora to asi bude v záznamoch

@anonym_autor ... Lenže to nemôže byť utajené. Je to dosť podstatná informácia na to, aby sa utajovala. Ide o zdravie.

cimage
Včera o 21:42
@anonym_autor

@anonym_autor je mozne, ze sa to dozvie. Moj muz som nou bol aj pri porodoch a tam sa vyplnaju rozne informacie, ako predosle tehotenstva, predosle porody. Mozno aj v tehotenskej knizke je o tom zmienka, neviem. Ale je tam sanca, ze sa to dozvie. Ak by islo uz o vazny vztah, tak by som to netajila. Je to dolezita info. Ak by mu to vadilo, tak smola, ale horsie by bolo keby sa to dozvedel od cudzieho cloveka.

anna777115
Včera o 21:45

Ráta sa ti to do počtu tehotenstiev. Bude, to normalne zaznamenane v zdravotnom zázname.

anonym_1a830a
Včera o 21:49
@anonym_autor

@anonym_autor možno to bolo myslené, že o tom nebude vedieť obvodný lekár a nepotiahne sa to s tebou v tomto smere - keď budeš riešiť iné zdravotné záležitosti u iných lekárov ale v gynekologickom smere si myslím, že táto informácia v anamnéze ostáva. Neviem aké sú šance, že to nikde nebudeš mať, napr na pohotovosti keď nepovieš tak nemajú odkiaľ vedieť ale pokiaľ si to nájdu napr v tehotenskej knižke, už to tam budeš mať automaticky. Mne automaticky kopirovali vždy všetko.
Zvolila by som nejakú zlatú strednú cestu - možno milosrdnú lož - povedať mu to ale s citom a odôvodnením ktoré by pochopil. Napr mne keby povie muž, že čakal s ex babo ale išla ja upt, pretože ona chcela, pretože bolo choré, pretože nejaký rozumný argument.. vezmem to inak ako zistiť to pri problémoch.

anonym_f87633
Včera o 21:53

Áno povedala som mu o tom asi rok a pol sme spolu chodili a začínali sme riešiť už vážnejšie témy ako svadba bývanie a deti, myslela som že mal právo to vedieť 🙂 a aj by sa to dozvedel keďže na tehotenských kontrolách sa niekoľkokrát pýtali o koľké tehotenstvo ide a tento údaj bol zapísaný aj v tehotenskej knižke (hneď na prvej strane je počet tehotenstiev a ako skončili). Zobral to tak ako to bolo, prekvapenie bolo ale tam to skončilo, chápal a viac sme sa k tomu nevrátili

anonym_e62fba
Včera o 21:55
@anonym_autor

@anonym_1a830a ďakujem, veľmi podstatné informácie si napísala, presne toto som chcela vedieť

@anonym_autor pozri ak nechceš rozoberať prečo si na potrat išla povec že si potratila... A tým pádom bude jasné prečo by si mala napr zapísané druhé tehotenstvo.. Aspoň u mňa tak bolo.. Len teda myslím si ze keď už budete nato tak vážne že budete plánovať dieťa, tak toto by isto pochopil, určite by som mu to netajila

autor
Včera o 21:56
@anonym_f87633

Áno povedala som mu o tom asi rok a pol sme spolu chodili a začínali sme riešiť už vážnejšie témy ako svadba bývanie a deti, myslela som že mal právo to vedieť 🙂 a aj by sa to dozvedel keďže na tehotenských kontrolách sa niekoľkokrát pýtali o koľké tehotenstvo ide a tento údaj bol zapísaný aj v tehotenskej knižke (hneď na prvej strane je počet tehotenstiev a ako skončili). Zobral to tak ako to bolo, prekvapenie bolo ale tam to skončilo, chápal a viac sme sa k tomu nevrátili

@anonym_f87633 závidím takú reakciu, ja som si na 99 percent istá že budem v jeho očiach nemorálna

anonym_c98161
Včera o 21:56
@anonym_e62fba

@anonym_autor pozri ak nechceš rozoberať prečo si na potrat išla povec že si potratila... A tým pádom bude jasné prečo by si mala napr zapísané druhé tehotenstvo.. Aspoň u mňa tak bolo.. Len teda myslím si ze keď už budete nato tak vážne že budete plánovať dieťa, tak toto by isto pochopil, určite by som mu to netajila

@anonym_e62fba takze vlastne klamstvo previazane maslickou?

Strana
z5